Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen asiakaspalvelun vuotaneet ohjeet: vika käyttäjässä

56
Matti Vähäkainu

Applen asiakaspalvelun vuotaneet ohjeet: vika käyttäjässä
Apple iPhone 4:n signaaliongelmat eskaloituivat niin suuriin mittasuhteisiin, että amerikkalaisyritys on päättänyt toimittaa ohjeet asian tiimoilta asiakkaiden palvelemiseen. Tekniseen tukeen tarkoitettu ohjelista on päätynyt Boy Genius Reportin käsiin ja siten kaikkien meidän luettavaksi. Ongelmasta kärsivien, uuden iPhone 4:n omistajien mieltä ei varmasti lämmitä, että Applen mielestä vika on käyttäjässä.

Alla kokonaisuudessaan näkyvien ohjeiden mukaan Applen asiakaspalvelun tulee selittää, että käytös on täysin tavallista miltei kaikissa matkapuhelimissa. Neljännen sukupolven iPhonessa kohta, jota ei saa peittää on vasemmassa alakulmassa, metallisen rungon yhtymäkohdassa. Puhelimessa siis ei ole mitään vikaa, mikäli puhelin toimii normaalisti esimerkiksi pöydällä. Asiakaspalvelu opastasa, että ongelma voi korjaantua käyttämällä kumista tai muovista tehtyä suojusta.
Dokumentissa painotetaan, että asiakastuen ei tule tarjota hyvitystä ongelmaan esimerkiksi tarjoamalla ilmaista muovisuojusta. Tekstissä ei myöskään mainita huhuttua ohjelmistopäivitystä, joka auttaisi ongelmaan.

Mikäli kyseessä on, kuten BGR väittää, aito Applen dokumentti asiakaspalveluun, huolettaa allekirjoittanutta suuresti yhtiön reaktio omaan mokaan.

1. Keep all of the positioning statements in the BN handy – your tone when delivering this information is important.

a. The iPhone 4’s wireless performance is the best we have ever shipped. Our testing shows that iPhone 4’s overall antenna performance is better than iPhone 3GS.

b. Gripping almost any mobile phone in certain places will reduce its reception. This is true of the iPhone 4, the iPhone 3GS, and many other phones we have tested. It is a fact of life in the wireless world.

c. If you are experiencing this on your iPhone 3GS, avoid covering the bottom-right side with your hand.

d. If you are experiencing this on your iPhone 4, avoid covering the black strip in the lower-left corner of the metal band.

e. The use of a case or Bumper that is made out of rubber or plastic may improve wireless performance by keeping your hand from directly covering these areas.

2. Do not perform warranty service. Use the positioning above for any customer questions or concerns.

3. Don’t forget YOU STILL NEED to probe and troubleshoot. If a customer calls about their reception while the phone is sitting on a table (not being held) it is not the metal band.

4. ONLY escalate if the issue exists when the phone is not held AND you cannot resolve it.

5. We ARE NOT appeasing customers with free bumpers – DON’T promise a free bumper to customers.

Kommentit (56)

Coren D (vahvistamaton)

2

Eräs mielenkiintoinen korjaus tilanteeseen:

http://www.macrumors.com/2010/06/30/one-...-mixed-results/

Mielenkiinnolla seuraillaan missä vika lopulta on, ja mikäli se todella osouttautuu näinkin mittavaksi suunnitteluvirheeksi kuin miltä nyt näyttää saattaa kyseistä puhelinta saada hermostuneilta kuluttajilta edukkaasti jo piankin :)

Itsehän korjaisin tilanteen vaikka kerroksella väritöntä lakkaa.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

5

Jep, tai miten Nokia oikeuttaa sen, että 5800XM natisee ja nitisee kuin vanhan miehen selkä.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

6

@5 Miten antennin suunnitteluvika on verrattavissa siihen miten Nokia:n laite natisee tai nitisee? Ei taida ihan uusi 5800XM nitistä tai natista?

Vastaa
Liittyy (vahvistamaton)

7

@5, @6

Tottakai toi liittyy.

Nokialla sä kuulet toisen vaikka 5000 mailin päästä, mutta joudut kuuntelemaan vähän natinaa. iPhonella sä et kuule vaan mitään toisesta.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

8

Tein tämän saman testin omalla 3gs:llä ja samalla lailla putosi palkit eikä ole edes mitään antennien yhtymäkohtaa. Olen ymmärtänyt, että näin tekevät lähes kaikki nyky puhelimet koska antenni on sijoitettu luurin alapäähän? (tuossakin edellä yksi nokia vs iphone video jo tuli) silti vaan yks katkennut puhelu vuoden aikana, hmm?

Vastaa
Stonik
Stonik

10

@5

Hyvä yritys jälleen kääntää huomio Applen suunnitteluvirheestä muovin ominaisuuksiin.

Saa nähdä miten nämä ohjeet otetaan julkisuudessa vastaan, myyntiluvut ovat olleet kovia kaikesta huolimatta ja ainakin iPhone on ollut otsikoissa. Luultavasti suurin osa ihmisistä vain välttää pitämästä puhelinta kourassa tavalliseen tapaan, ja on tyytyväisiä. Tosin uutiset joukkokanteesta eivät tiedä hyvää.

Vastaa
SlaMina
SlaMina

11

Saiskohan Applelta ohjeita miten Desirestäki sais tiputettua kenttiä käsien avulla? Alkaa välillä ärsyttämään ku on niin monta valkosta palkkia ilmoitusalueella.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

13

Apple saisi kyllä pikkuhijaa myöntää virheensä, btw jos nokialla olisi sama vika niin koko maailma olisi repinyt jo perseensä irti nyt kaikki ostaa logon takia miljoonia, minun mielestäni merkki on aivan sama kunhan puhelin toimii niin hyvin kuin mahdollista >:I

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

14

Apple saisi kyllä pikkuhijaa myöntää virheensä, btw jos nokialla olisi sama vika niin koko maailma olisi repinyt jo perseensä irti nyt kaikki ostaa logon takia miljoonia, minun mielestäni merkki on aivan sama kunhan puhelin toimii niin hyvin kuin mahdollista >:I

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

17

@15
Herran Jumala, eivätkö aikuiset ihmiset osaa kirjoittaa edes omaa äidinkieltään! Hieman kunnioitusta!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

20

@16

No onhan Nokia myöntänyt esim. N97:n tapauksessa, että mokattu on. Ja noi videot Nokian kentistä ei uutiseen liity mitenkään. Jos niistä olisi todellisia ongelmia koitunut, niin aivan varmasti tuo videon E71 olisi tapetilla ollut siinä missä Apple nyt. Suoraan sanottuna vituttaa, kun tota Applea pitää hyysätä ja yrittää kääntää huomio muihin valmistajiin sen sijaan että myöntäisi Applen mokanneen. Mikä siinä edes on niin vaikeeta myöntää? Eikä varmaan yksikään muu matkapuhelinvalmistaja käyttäydy noin ylimielisesti asiakkaita kohtaan. Onhan Nokiakin ihan takuuseen korjannut ties kuinka paljon puhelimia, eikä sysännyt käyttäjien piikkiin. Ja ei, en omista Nokiaa sen paremmin kun iPhoneakaan.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

21

@16

"As I stated in the video notes above, this was caused by me covering the antenna on the lower back portion of the phone, below the battery cover"

Tuossa vielä vähän lisää tuosta E71:n antenniongelmasta http://mobiletechreview.blogspot.com/200...tion-issue.html

Omaan korvaani E71:n ongelma kuulostaa melkoisen paljon pienemmältä kuin iPhonen vastaava. E71:ssä kun tuo signaalia heikentävä kohta ei ole yhtä helposti "kiinni otettavissa"

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

22

Kuten tuli aiemmassa viestissä todettua, olen fanittanut Applea jo pitkän tovin ja kotoa löytyy MacBookia, iPhonea sun muuta omenaista. Pähkisin aiemmassa viestissä että olisiko seuraava luuri Nokia N8 vai iPhone 4. Nyt ainakin tiedän että iPhone 4 se ei tule olemaan... Nokiaa on syytetty aiemmin ylimieliseksi ja näin on varmaan ollutkin. Mutta näin paksua touhua Nokiallakaan ei ole koskaan ollut. Jos laite on susi, niin on vihoviimeinen virhe sysätä syy KÄYTTÄJÄN VIAKSI.

Apple myi ensimmäisten päivien aikana 1.7 miljoona iPhone 4:sta. Näistä valtaosa ilmeisesti jenkeissä. Toivottavasti eurooppalaiset eivät ole samalla tapaa Jobsin vietävissä kuin typerät jenkit, vaan äänestävät kukkaroillaan tuollaista kusipäisyyttä vastaan.

Ihmeen vähän netissä on ollut juttua ongelmasta, joka ainakin itsellä ja monella iPhonen omistavalla ystävällä ilmenee. Eli puhelun tullessa koitat tahkoa sitä slideria oikealle, mutta se ei liiku, ei sitten millään. Joskus auttaa kun painaa ensin Sleep nappia ja sen jälkeen vetää sliderin päätyyn, mutta tämäkään ei aina auta. Ei tätä joka kerta tapahdu, mutta harmittavan usein. Jos tämä uutukainen sisältää saman bugin ja sen lisäksi erehdyt pistämään sormesi väärään kohtaan ja puhelu katkeaa kun olet sen viimein saanut arvottua päälle niin kyllä alkaa kiristämään.

"This changes everything. Again." Eli unohdetaan ne puhelut, onhan meillä FaceTime! Ainiin mutta sehän toimii vain lähiverkossa.

Eli tällä hetkellä vaaka on kallistunut vahvasti Nokia N8 puoleen. Tuskin kuitenkaan luovun kokonaan iPhonesta, on tämä sen verran päräyttävä laite ollut. App Storen hohto on alkanut jo melkolailla hiipumaan, uusia ohjelmia tulee latailtua enää todella harvoin. Toisaalta, jos N8 ei täytäkään kaikkia odotuksia, niin kaipa tällä 3GS vielä tovin pärjää - jotain uutta tekisi vaan jo mieli! :D

Vastaa
Darce
Darce

23

Noi videot mitä laitatte tänne niin huomasin että nokialla on sen verran fiksumpia insinöörejä että laittaa oikeeseen yläkulmaan sen antennin.

En taas ymmärrä että miksi joku pitäisi sieltä kiinni toisin kuin apple tunkee ne tonne käsien helposti ulottuville.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

24

@23 sori mutta se ei ole fiksua millään tavalla eikä nokian fiksut insinööritkään näin enää tee. Se on ihan meidän kaikkien parhaaksi, että antenni sijoitetaan luurin alaosaan ja näin myös nokiakin tekee

Vastaa
EET
EET

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Micky4:

@15
Herran Jumala, eivätkö aikuiset ihmiset ...

Millä perusteella aikuiset?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Micky4:

... osaa kirjoittaa edes omaa äidinkieltään!

... osaa kirjoittaa edes omalla äidinkielellään! <- näin siis yleensä kun suomenkieltä käytetään.

------------------

Itse uutisesta sen verran, että nyt on Applekin mennyt liian pitkälle;

"Asiakas on aina oikeassa."

Tämähän on tuttu lause yritysmaailmassa, mutta ehkä se ei koske Äppeliä.

Vastaa
EET
EET

26

@22

En ehkä sortuisi kuitenkaan N8:aan, vaan ehkäpä tsekkaisin HTC:n (?) luureja tai Sony Ericssonin tulevia malleja. N8 voisi olla hyvä - ilman Symbiania, vaikkapa Androidilla.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

27

@25
Koska kyseessä on eri sijamuoto, on kyseinenkin tapa hyväksyttävissä!

Vastaa
EET
EET

28

Itse asiassa sijamuodot eivät tähän liity; kun kirjoitat äidinkieltä, olet YO-kirjoituksissa. Mutta kun kirjoitat äidinkielellä, luot tekstiä omalla äidinkielelläsi. Kaksi eri lausetta, joilla aivan eri merkitykset.

Mutta Micky, tulitko tänne kommentoimaan ihmisten kirjoitusasua, vai ihan asiaakin puhumaan?

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

29

@26

Kuten tuosta viestistäni kävikin ilmi, N8 ei ole mitenkään lukittu vastaus, mutta tällä hetkellä ehdottomasti kiinnostavin. Sony Ericssoneihin en enää koske, olen työni puolesta saanut kärrätä niitä sen verran paljon huoltoon - jos olette tilannetta seuranneet niin moniko ketju Suomessa ylipäätään myy SE enään ja missäköhän on syy...? Samsung ei ole koskaan sytyttänyt, vaikka niitä on kanssa töissä tullut käpälöityä. Jotenkin sekavia ja ainakin halvemmissa luureissa käyttis on auttamattoman hidas. Wave ja muut voisivat olla hyviäkin - mutta ei kiitos. HTC voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto, mutta niiden saatavuus ja tästä johtuen huollettavuus arvelluttavat...

Sitä olen itsekin kironnut, että miksei Nokia lähtenyt kokeilemaan Androidia edes muutamassa laitteessa. Kapasiteettia firmalla ainakin olisi ollut siihen ja markkinat olisivat voineet tykätä kovastikin tästä vedosta. N8 Androidilla olisi todellakin voinut olla iPhonen tappaja - voihan se sitä olla vieläkin, etenkin kun Applen omena on alkanut hieman rusehtaa...

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

31

@28
Herran tähden! Kyllähän muuten liittyvät.

"Kirjoitan omaa äidinkieltä kirjoittaessani."
Kohteena, mitä kirjoitan.

"Kirjoitan omalla äidinkielelläni kirjan."
Tapana, millä kirjoitan.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

32

@31
Anteeksi, tarkoitin siis "äidinkieltäni", en "äidinkieltä".

Vastaa
Darce
Darce

34

@24 _mikkis_

Heitäppäs perustelut ja lähdettä kehiin vielä?
En ole asioista niin kovin perillä. Johtuen määräyksistä?
Ja kun ihmiset laittoivat noita puolustus viedoita niin molemmista viedoista kävi ilmi että antenni olisi oikeassa yläkulmassa.

Ja niille jotka jaksaa alkaa jauhaa äidin kielestä toivottavasti saatte selvää.

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

35

@33
Ja niillä on merkitystä koska...? Android HTC Sensellä on paljon, paljon paremman näköinen, helppokäyttöinen ja intuiviivisempi kuin Symbian^3.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

36

@35

Kauneus tai rumuus on katsojan silmässä. Se Sense vain hidastaa käytistä vielä lisää ja siksi Google haluaa niistä eroon..

Vastaa
eddison84
eddison84

37

@36.
Missä on Googlen lausunto siitä, että haluavat valmistajakohtaisista käyttöliittymistä eroon?

Tuo OpenGL-suorituskykyero johtunee siitä, että Snapdragonissa ei ole grafiikalle omistettua omaa ydintä ja on monen käyttäjän mielestä varmasti, puhelimen kyseessä ollessa, täysin epäoleellinen seikka.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

38

@34 yritin löytää sulle jotai lähdettä, mutta enpä nopeasti ainakaan löytänyt, mutta eikös se joku tämmöne ole, että antenni mahdollisimman kauas aivoista tms. Eli eiköhän siihen juurikin määräyksiä ole, että miksi nykyään se laitetaan sinne alaosaan vaikka se luurin kenttää ym heikentää

http://www.matkapuhelininfo.com/f18/noki...sijoitus-52573/

tommosen löysin, siinä teille kokemuksia nokia käyttäjistä about vuosi sitten. Hauska tuolla muuten huomata miten nokia käyttäjä neuvoo toista pitämällä yksinkertaisesti luuria toisella tavalla, että onko se muka niin vaikeaa.

Ihan samaa olen tän iphone jutun kanssa miettiny, että eikö ihmiset tosiaan pysty mitenkään käyttämään sitä puhelinta hiukan eri otteella sillon ku sillä soitetaan? :)

Vastaa
eddison84
eddison84

39

No onhan tuo nyt ihan selvä suunnittelufiba, kun vastaavanlaisia laitteita tehdään muualla ilman tällaisia ongelmia. Ei asiakkaan pidä tottua käyttämään laitetta jotenkin normista poikkeavasti tai sitten asia on mainittava laitteen ominaisuuksissa selkeästi kaupanteon yhteydessä.
Ihan sama kun olisit ostanut uuden auton ja huomaat kotiin ajellessasi, että se sammuu joka kerta kun lasket käden kyynärnojalle ja tällöin vastaus olisi: "pidä kätesi irti nojasta"

Vastaa
Darce
Darce

40

@38

Itsellänikin oli sellanen mielikuva että jonkinlainen säädös olisi tulossa tai on jo voimassa. Kiitoksia tästä.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

41

Yhdysvalloissa on tiettääkseni ainakin voimassa jokin säädös, että puhelimen antennin pitää sijaita puhelimen alaosassa.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

42

@37

"Missä on Googlen lausunto siitä, että haluavat valmistajakohtaisista käyttöliittymistä eroon?

Tuo OpenGL-suorituskykyero johtunee siitä, että Snapdragonissa ei ole grafiikalle omistettua omaa ydintä ja on monen käyttäjän mielestä varmasti, puhelimen kyseessä ollessa, täysin epäoleellinen seikka."

Sitähän Google kokoajan vihjaa tapahtuvan tulevissa julkaisuissa (eivät muuten pyöri enään nykyisissä laitteissa), hidastavat ja hankaloittavat kehitystä... ainahan valmistaja voi lähteä omille teilleen mutta putoaa jengistä...

Hah hah, kyllä minulle ainakin älypuhelimessa on tärkeää kuinka nopeasti UI, sovellutukset, tai esimerkiksi navigointi toimii http://www.glbenchmark.com/tools.jsp

muutenhan sitä kannattaa ostaa pelkkä puhelin.

..................

Apple kyllä saa syyttää vain itseään tuosta loistavasta anennistaan...

http://www.engadget.com/2010/06/30/iphon...s-but-its-stil/

Vastaa
OpopO
OpopO

45

On kyllä ihmeellistä, että tälläistä tapahtuu! Erikoista sekin että applella on tasan YKSI puhelin mitä se valmistaa. Eikö silloin siihen pitäisi satsata kaikki mitä osaa? Nokialla ja suurimmalla osalla muista puhelinvalmistajista on kymmeniä puhelimia samaan aikaan valmistuksessa.

Vastaa
OpopO
OpopO

46

Miten tätä voi tapahtua! Vielä kun applella on tasan YKSI puhelin mitä se valmistaa ja josta uusi versio tulee parin vuoden välein jolloin siihen kuuluisi satsata kaikki osaaminen. Nokialla ja muilla valmistajilla on samaan aikaan kymmeniä puhelimia valmistuksessa ja uusia tulee vähän väliä. En tarkoita että nokian samsungin yms virheitä pitäisi hyväksyä tämän takia, mutta pistää mietityttämään.

Vastaa
hutilaukaus (vahvistamaton)

47

Eiköhän se nyt ole todettu moneen kertaan että KAIKISSA nyky puhelimissa joissa antenni on sijoitettu puhelimen rakenteeseen on kuuluvuus ongelmia. Ongelmahan on siinä että aina kaikkea uutta markkinoille pyrkivää yritetään torpata alas ja ollaan helvetin skeptisiä. Sama se olis jos osat ois toistepäin jolloin nokia yrittäis laittaa jalkaa oven väliin kännykkä markkinoilla. Täytyy myöntää että se liitos kohta ois voitu sijoittaa vaikkapa kännyn pohjaan jolloin kenenkään nakit ei siihen koskisi??

Vastaa
poppah
poppah

48

Tämä on sitä vauhkoontumista kun ei voida olla kuin 99,9% varmoja, että tuo lähetysteho ei aiheuta muutoksia aivoissa, niin rampautetaan tuotteet.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

49

@47: Apple ei ole enää mikään uusi tulokas eikä ainakaan mikään underdog jolle pitäisi antaa säälipisteitä että tuettaisiin pientä. Se on jättiläinen joka käyttäytyy kuin omistaisi maailman.

Ja jos jokainen muu puhelin muka kärsii samasta ongelmasta niin on aika pirun outoa että kuitenkin iPhone 4 on ainoa jota pitää pitää luonnottomalla tavalla että kuulisi jotain. Edellinen puhelin jota piti käsitellä muuten kuin ensimmäisellä mieleen tulevalla tavalla oli monivammainen Nokia NGage.

Applen kusipäisyys ja ylimielisyys on aivan käsittämätöntä ja käsittämättömämpää on se tapa millä tukholmasyndroomasta kärsivät fanipojat yrittävät argumentoida paskasta konvehtia vain siksi etteivät joutuisi arvioimaan uudelleen uskontoaan. Ehkä se Steve ei olekaan se messias jolta näytti?

Vastaa
kettu6
kettu6

50

Se nyt on hieman eri asia: käden peittävä vaikutus ja se että kädellä yhdistään nuo kaksi antennia.
Omassa nokiassa ja tuossa jossain yuotube videossa putoaa pari kolme palkkia seitsämästä. Iphonessa sen sijaan meni yhden vaille täydestä nolliin, ja se alkaa etsiä verkkoa.

Vastaa
RJV12
RJV12

52

"käytös on täysin tavallista miltei kaikissa matkapuhelimissa"

Ainakin omassa N900:ssa verkon palkit säilyy vaikka kahdella kädellä puhelimen sivut ja pohjan peittäisi.

Vastaa
Deadagent
Deadagent

53

Mikä näitä Apple faneja oikein riivaa? Miten nokia tähän liittyy? Kuulkaas nyt vaikka te olisitte valmiita tatuoimaan sen applen logon persuksiinne, se ei tarkoita että kaikki muutkin palvovat jotain yhtiötä kuin jotain jumalaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

54

Mikä Nokia faneja oikein riivaa? Miten Nokia tähän liittyy? Aivan yhtä naurettavaa on tulla valmistajan, jonka laitetta et omista, uutiseen kommentoimaan.

Vastaa
samik83
samik83

55

@33
Aika hyvältä näyttää, mutta CPU jää taas jalkoihin.
En tiedä miten paljon uudempi prossu olisi nostanut N8 hintaa.
Eikös ARM11 julkaistu joskus 2002....On se varmaan halpa ja teho pihi, mutta saisi olla vähän pelivaraa tehon suhteen. Nokialaiset älypuhelimet kun aina tahmaa

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

56

52@
> Ainakin omassa N900:ssa verkon palkit säilyy vaikka kahdella
> kädellä puhelimen sivut ja pohjan peittäisi.

jos ollaa 2Gh taajuusalueella niin käsi vaikuttaa puhelimessa kuin puhelimessa kenttävoimmakkuuteen todella paljon, se kuinka se näkyy tolpissa riippuu tolppien asteikosta ja millainen kenttävoimakkuus testipaikassa on.

N900ssa antennin on kuorien alla, joten siinnä ei pysty tekemään aivan samaa temppua kuin iPhone 4Gss. eli pelkällä sormenpäällä ei useinkaan niin näkyvää vaikutusta ja kämmenelläkin voi ehkä jäädä pienemmäksi, mutta sopivissa oloissa varmasti näkyy N900nkin "tolpissa"

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja