Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian-Guru iskee hanskat tiskiin Nokian ja Symbianin mokailujen takia

32
Kaarlo Räihä

Symbian-Guru iskee hanskat tiskiin Nokian ja Symbianin mokailujen takia
Symbian-alusta on menettänyt tänään yhden merkittävän tukijan, kun Symbian-Guru.com-sivuston pyörittäjät ilmoittivat lopettavansa sivuston päivittämisen, koska Nokia ja Symbian-säätiö eivät enää tarjoa käyttäjilleen mitä nämä haluavat.

Symbian-Guru.comin viimeisessä artikkelissa sekä Ricky Cadden että Rita El Khoury kritisoivat voimakkaasti Nokian ja Symbianin heikkouksia, joiden takia toiminta loppuu. Pitkässä vuodatuksessaan Cadden haukkuu mm. Nokian N97-puhelimen täysin paskaksi laitteeksi, joka tappoi lopulta hänen koko kiinnostuksensa Symbian-alustaan.
N97 saa paheksuntaa mm. linssinsuojuksen ongelmista, keskeneräisestä ohjelmistosta ja huonosti toimivasta GPS-moduulista.

Cadden harkitsi aluksi tulevan N8-puhelimen ostamista, mutta N97:n jättämä huono jälkimaku johti lopulta siihen, että Cadden tilasi itselleen Nexus One -puhelimen. Caddenin mukaan Nokian älypuhelinten suurimmat ongelmat ovat hitaat suorittimet, muistin vähyys ja pienet akut. Cadden uskoo samojen ongelmien vaivaavan myös tulevaa N8-puhelinta, sillä myös N97:n ennakkoarviot olivat monien sivustojen osalta positiivisia, mutta valmis tuote ei kuitenkaan vastannut näitä odotuksia.

Symbian-alusta saa Caddenilta eniten haukkuja huonosta ohjelmistotarjonnasta, sillä esim. virallisia Dropbox, Pandora, Last.FM ja Twitter-ohjelmia ei ole julkaistu Symbianille lainkaan. Lisäksi alustan muokattavuus on huonompi kuin esim. Androidin ja risuja osakseen saa myös toimivan sovelluskaupan puute.

Cadden huomioi myös Nokian heikon markkinoinnin Yhdysvalloissa, jonka takia monet operaattorit pitävät valikoimissaan vain halvempia puhelimia. Tämän takia Cadden uskoo sekä Nokian että Symbianin häviävän pian Yhdysvaltojen markkinoilta. Lisäksi Caddenin lähipiiriin kuuluvat henkilöt ovat hiljalleen luopuneet Nokialaisista, ja nyt he käyttävät pääsääntöisesti Android-puhelimia, joten Cadden ei ole yksi mielipiteidensä kanssa.

Caddenin mukaan Nokian pitäisi vähitellen herätä todellisuuteen, jossa markkinajohtajuus älypuhelinten osalta on menetetty muille firmoille. Puhelinten lisäksi Nokian panostus Ovi-palveluihin on Caddenin mielestä onnetonta, josta paras esimerkki on se, etteivät edes Nokian omat työntekijät käytä Ovi-palveluita.

Cadden kertoo vinkkinä Symbian-säätiölle, että heidän pitäisi etsiä uusia laitevalmistaja, joka tekee heille todellisen lippulaivalaitteen, koska Nokia ei pysty siihen. Cadden ehdottaa itse yhteydenottoa HTC:n suuntaan.

Cadden ehti toimia Symbian-Gurun parissa kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ajan. Lopettamispäätös on pyörinyt hänen mielessään jo muutaman kuukauden ajan, mutta hän on aiemmin antanut Nokialle hieman armoa. Nokia ei ole kuitenkaan parantanut otettaan, joten Caddenille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa sivuston päivittäminen.

El Khouryn mukaan Nokian paras Symbian-laite oli E71, jonka jälkeen Nokian puhelinten taso on mennyt alaspäin. Nykyään El Khouryn käytössä on N97 Mini, joka saa negatiivista palautetta hitautensa ja ruman käyttöliittymänsä takia. El Khouryn arvioiden mukaan olisi nopeampi lentää Teksasiin juttelemaan Caddenin kanssa kuin yrittää keskustella hänen kanssaan puhelimen Nokia Messaging -sovelluksella.

Symbrian-Gurun lisäksi Symbianin ovat hylänneet ainakin ohjelmistoja kehittävät Epocrates, Lexi-Comp, Medscape ja Vidal, jotka eivät julkaise alustalle lainkaan ohjelmiaan. El Khouryn mukaan Nokian suuri markkinaosuus on mennyt täysin hukkaan, koska ohjelmistokehittäjät eivät ole tuottaneet sovelluksia Symbian-laitteille. Hyötyohjelmien lisäksi sama ongelma vaivaa pelejä, joita ei ole saatavilla riittävästi.

Erityisesti Androidin ja iPhonen nopea kehitystyö saa kiitosta El Khouryltä. iPhonen käyttäjäksi El Khoury ei aio kuitenkaan siirtyä, mutta QWERTY-näppäimistöllä varustettu Android-puhelin kiinnostaa häntä niin paljon, että Symbian ja Nokia voivat pian jäädä unholaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (32)

väärä puhelu (vahvistamaton)

2

Nokian pelastaa enää kunnon Python tuki Meegoon. QT:stä ei ole pelastajaksi.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

3

Lainaus:

mutta N97:n jättämä huono jälkimaku johti lopulta siihen, että Cadden tilasi itselleen Nexus One -puhelimen

Itellä ihan sama juttu mut ostin Samsung_omnia_HD

Ihmetyttää nää mokat vuonna 2010

Nokia kompuroi softan kanssa ja nyt softan ja puhelimen kanssa

HTC ei suostu laittamaan kunnollista kameraa puhelimeen ja Win Mobile uusiutuu liian nopeasti ja hyöty \ ilmais ohjelmat ei toimi päivitetyssä versiossa ja on hidas

Samsung hidas käyttis + vähän omia ohjelmia tosin 70% nokian ohjelmista toimii

Apple aiemmin ei ollut edes kameraa tai sitä ei voinut edes siksi kutsua nyt pari vuotta vanhaa ( muissa nähty ) kamera surkealla video kuvauksella + ollut 3G ongelmia ja nyt sossivät koko GSM anteeni sijoituksen

Sony erikson on yhtä kuin HTC sonyn omalla softalla joka ei kovin hyvä

Android puhelimet on tuntematon alue minulle

Täydellistä laitetta ei ole mut ehkä ( Samsung Omnia HD tekniikka -> HTC kuorissa ja Applen softalla )

Mut ihmetyttää nuo er valmistajien mokat eka ne toimii ja sitten seuraavassa puhelimessa tekevät aloittelijan virheitä

Ymmärtäisin jos se olis valmistajan eka puhelin mut Nokia - HTC - Samsung - Apple ja HTC ei ole enään uusia tulokkaita joten miks virheet ?

Vastaa
mietaas
mietaas

4

"El Khouryn mukaan Nokian paras Symbian-laite oli E71, jonka jälkeen Nokian puhelinten taso on mennyt alaspäin"... tähän toteamukseen on helppo yhtyä.

mitä on tapahtunut E71:n jälkeen? joku(t) nokialla on jääräpäisesti pitänyt symbian alustasta kiinni... kehittämättä kuitenkaan sitä riittävästi. katteettomia puheita ja lupauksia nokian johto on julkaissut vähän väliä... ikäänkuin niillä olisi pelattu aikaa. (wincapita)

Nokia Corporation kurssi oli tänään (01.07.2010) 6,625. ennustin keväällä, että vuoden sisällä nokian kurssi olisi viisi (5) euroa... korjaan ennustetta (kuten tapana on) siten, että tämän vuoden lopussa kurssi on alle viisi (5) euroa ja siitä seuraa yllättäviä muutoksia nokian sisällä... VIHDOINKIN!!!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Ei varmasti oo yksin ajatustensa kanssa.

Pitää toivoo, että Symbian^3 ja ^4 korjaa asian. Noh, onneks löytyy MeeGo.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

6

Eipä sivuston ylläpitäjiä voi tuosta yhtään millään tavalla syyttää.

Vastaa
epii
epii

7

Joskus kauan sitten kun omistin Nokian 6230, jäi siitä mieleen sen nopeus. Sitä nopeutta olen kaivannut. Tämän takia toivon Qualcommin prossuja Nokialle, koska ainakin megahertzi määrissä nopeus on suurempi. Kokemusta en omaa.

Tietääkseni Symbian on hankala alusta koodata. Sen sijaan tulevan Meegon linux alusta antaa varmasti paljon avoimuutta ja helppoutta koodaukseen. Siltä odotankin paljon.

Vastaa
miksuh3 (vahvistamaton)

8

Ja höpön löpön. Täyttä höpön löpöä tämä kirjoitus ja lopettamispäätös oli. Symbian on itse asiassa täydellinen ja varsinkin Nokian implementaatiot siitä ennennäkemättömän innovatiivisiä. Olisi oikeutettua laittaa kunnianloukkaussyyte menemään Gurujen suuntaan, sillä tuohan on suorastaan väärän tiedon levittämistä.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

9

Symbian on hyvä lukuunottamatta näitää...
Käyttis hidas
käyttis buginen
Huonoja ohjelmia
Lisäohjelmat kalliita
Ohjelmien teko vaikeeta certificatien ansiota...
UI ruma
UI sekava

Ja vielä Noksun puhelimet rupee laahaa perässä... Ei enää käyttis

Uskon vahvasti että nokia nousee.. ^4 korjaa toivottavasti suurin osa ongelmista. Ja jos korjaa kaikki niin rupee Nokia oikealla jäljellä.

Meego tulee olemaan erittäin hyvä ja uskon että sillä päästään pitkälle. Android on hyvä ja on kaunis ulkopuolelta mutta sillä on paljon puutteita joten mitään ei ole hävitty

Vastaa
ps (vahvistamaton)

11

Hah uutista kun luki niin tuli mieleen teini itkupotkuraivari :)
Arvauksella menee, että Herra Cadden on omistanut monta Nokian puhelinta ja fanittanut symbiania koska on saitin pystyttänyt. Nyt kuitenkin tuli N97 ja "nyyh kyynel" "En osta nokiaa enää ikinä"

:DDD

Vastaa
PaulKaski
PaulKaski

13

Kuulostaa siltä kuin äijä olis saanut kenkää, ja nyt katkerana haukkuu entisen työnantajansa. Säälittävää ja lapsellista.

Vastaa
W0001111W
W0001111W

14

Suuri suomalainen menestystarina on tappanut itsensä. Symbian olisi pitäny hylätä jo vuosia sitten. Se on ollut alusta asti samaa kivikautista teknologiaa pienin päivityksin feature pack päivityksin.

Lisäksi Nokian pitäisi tukea puhelimia kauemmin. Jos haluat uudet version Symbianista, ostat uuden puhelimen. Et saa edes bugeille uutta firmwaree.

Apple julkaisee merkittävät käyttispäivitykset vanhoillekin malleille (IOS4). Kiitettävää tukea, puhelimen käyttöikä kasvaa paljon.

Ja se on fakta ettei Symbianille kehitä enää kukaan.

Meego on vasta pikkulapsi josta voi tulla jo jotain vuoden 2012 puolella. Jos saavat houkuteltua kadonneet softakehittäjät takaisin.

Maemo/Meego-yhteisökin (virallinen forum) on hylkäämässä Nokian. Nokia-vastaisuus on siellä lisääntynyt moninkertaisesti. N900 on vaikka miten bugeja vielä täynnä mutta uusia firmware ei näy, eikä luvattua flash 10.1:stä ja muita ominaisuuksia.

N900 taidettiin hylätä aika nopeata ja nyt kaikki vääntävät Meegon kimpussa. Siinäpä loppu Maemo/Meego-softien tekeminen tai ainakin meni jäihin.

Sentään Vuvuzela-appsi tuli kun kisat oli jo pitkällä.

Android-leiriin hyppään kai itse. Meegoa ei kannata harkita vielä vuosiin.

Myykööt Nokia 30 euron puhelimiaan Afrikkaan ja Aasiaan. Älypuhelinmallistoa sillä ei ole tällä hetkellä.

Kylmästi potkuja johdolle ja insinööripuhelimista pitäisi päästä eroon.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

15

@9 ja @14

Onko pikkusormet pystyssä ja stringit jalassa?

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

17

Vaikka toivonkin Nokian pärjäävän markkinoilla, niin silti olen jo toivonutkin tämän tyylisiä uutisia. Täytyy Nokiankin tehdä Motorolat ja käydä aluksi kunnolla pohjalla, että pääsee taas pinnalle. Oma E90 on vielä ihan ok laite, vaikka netin selaaminen tuottaakin ihan liikaa shakkiruutuja, mutta noihin kosketusnäyttöpuhelimiin en koske. E-sarjan peruspatukoissa symppari toimii duunipuhelimena, mutta perus kuluttajille pitäisi pystyä tarjoamaan paljon enemmän kalliimman luokan puhelimissa.

Vastaa
kerbo
kerbo

18

@17

Lainaus:

"Vaikka toivonkin Nokian pärjäävän markkinoilla, niin silti olen jo toivonutkin tämän tyylisiä uutisia. Täytyy Nokiankin tehdä Motorolat ja käydä aluksi kunnolla pohjalla, että pääsee taas pinnalle. "

+1

Itse nykyisenä Android miehenä toivoisin, että Nokialaisiinkin saataisiin Android. Edes pelkkä raaka Android ilman mitään valmistajan kilkkeitä, niin kuin Nexus one. Esim. Nokia N8 Androidilla olisi nannaa...

Mikä siinä on niin vaikeaa saada Android luuria Nokialle? Onhan niille nyt tulossa, ja jo on, jo toinen (maemo/meego) alusta. Miks ei kolmatta? Kyllähän Samsungkin paukuttaa hyvää tulosta vaikka kehittää puhelimia monille alustoille.

Itse ainakin tykkään Nokia uusista puhelimista (N8, N9?) muotoilullisesti, mutta sympparilla niitä en halua.

Nyt sitä Androidia ja Meegoa niihin älyluureihin kiitos. S40 saa minun puolesta jäädä halpis luureihin, niihin se on aivan passeli.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

19

@14 ...Et saa edes bugeille uutta firmwaree.

Et taida tietää mistä kirjoittelet - eilen viimeksi tuli firmwarepäivitys N97:aan

Vastaa
Nilux
Nilux

20

Edgar veikkasi että joku Nokian työntekijöistä sabotoi tuotteita. Siltä se tosiaan näyttää.
Nokialla on mielettömät resurssit ja kyvykästä porukkaa, mutta johtajilla on kravatti tiukalla. Hyvä että tulee kunnon palautetta kuten symbian-gurun päätös lopettaa.
On se kumma kun pitää syytää tuutista puolivalmista tuotetta joissa on pihtailtu joka paikassa. Panostais KUNNOLLA 10 tuotteeseen ja ennen kaikkea softaan -myös ovi.com
Minulla on N900 joka on erittäin hyvä puhelin, mutta tuntuu että Nokia haluaa että joku muu tekisi siihen puuttuvat ominaisuudet, se on jäänyt unholaan. Näin tullee käymään myös jatkossa uudempien laitteiden osalta :-(

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

21

@20:

Olen käynyt keskusteluja yhden tutun Nokian insinöörin kanssa, joka oli mukana N900-hommissa. Tällöin puhuimme tulevasta linux-puhelimesta, josta täälläkään ei vielä tiedetty edes huhuilla. Hän kertoi, että suurin osa mukana olevista koodaajista on oikeasti tosi kovia ammattilaisia, mutta joukkoon mahtuu myös muutamia, joiden jälkiä saa aina korjailla ja jotka pilaavat muuten hyvän kokonaisuuden. Tämän takia N900 oli varsinkin julkaisussa hyvin buginen.

Vastaa
sivustakatsoja (vahvistamaton)

22

Kyllä toivoisin nokialle hieman nopeampaa uudistustahtia. Nokia on edelleen suuri ja mahtava, mutta jää koko ajan jälkeen.

Suurimpana kompastuskivenä pidän organisaation suuruutta ja ennen kaikkea jäykkyyttä. Omat (sivustakatsojan) kokemukseni rajoittuvat NSN:n toimintaan, joka on TODELLA hidas vastaamaan muutoksiin. Kaikki asiat pyöritetään miljoonan ihmisen kautta, ennen kuin asialle tapahtuu jotain. Tämän perusteella luulisin, että isommalla organisaatiolla (nokia) olisi vielä hitaampi tatsi muutoksiin.

Nämä ovat omia, henkilökohtaisia mielipiteitäni, eivätkä perustu minkään yrityksen yleiseen näkemykseen.

Vastaa
poppah
poppah

24

On kyllä hidas tahti uusiutumisessa kun E70 piti vaihtaa N97:aan ja vieläkään ei ole edes julkistettu ysiseiskalle seuraajaa. 2-3 vuoden välein päivitys piisais mulle tuohon tiettyyn segmenttiin, mut sekin on jo liikaa.

Vastaa
exlex
exlex

25

Minusta koko symbian on ollut viimeiset 4 vuotta jo aikaansa jäljessä. Hyvä, että kuopataan toi susi käyttis / alusta. Toivottavasti tulee pian parempia. Onhan meillä tietenkin meego jne. Mutta voishan sitä kehittää täysin omaakin.

Vastaa
D00mer
D00mer

26

Ihme valitusta, itellä on n95 eikä oli mitään valittamista, ovi storen huonous ei haittaa sillä en tykkää asennella turhanpäiväistä paskaa luuriin, sekä en tykkää pelata kannykällä(olisipa sitten qwerty tai kosketusnäyttö multitouchilla), korkeintaan tetristä, sillä ostin nintendo ds pelaamista varten, sillä sille sentään löytyy kasa hyviä pelejä tosin kuin esim. iphonelle(laatu>määrä>grafiikat) etc

Vastaa
eddison84
eddison84

27

@26.
Tä? Kommenttisi vaikuttaa siltä, ettet edes tiedä, mitä älypuhelimella tehdään tai mitä kaikkea löytyy sovelluskaupoista..
Ei todellakaan pelkkiä pelejä.
Ja noista peleistäkin:
laatu - App Storessa on todella paljon hyvälaatuisia pelejä.
määrä - niitä on siellä myös paljon, muttei niin paljon, koska kyseessä on muutakin kuin pelikone
grafiikat - esim. GTA Chinatown Wars on todella paljon paremman näköinen iPhonella kuin DSllä.
Itse en omista yhtäkään Apple-tuotetta, mutta käyttökokemusta sentään on.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

28

7@
>Joskus kauan sitten kun omistin Nokian 6230, jäi siitä mieleen sen
>nopeus. Sitä nopeutta olen kaivannut.

6230 kai ollut erityisen poikkeava nopeudessa, jos tuoreita S60 3rd koneita käytät niin kyllä ne ovat aika nopeita, ja erittäin virtapihejä. ja ryhmässään kyllä aika kilpailukykyisiä.

S60 kosketusnäyttöversio on se mihin kritiiki on kohdistunut, sen jälkeen kuitenkin Symbian on mennyt todella rankasti uusiksi, ja pinnalla näkyvä UI uudistus on putkessa.

> Tämän takia toivon Qualcommin prossuja Nokialle, koska ainakin
> megahertzi määrissä nopeus on suurempi. Kokemusta en omaa.

Kun Nokia Qualcom sopivat riitansa alkoi yhteistyö, ei ehkä kannatta odottaa vanhaan Symbian sukupolveen vaan uuteen, joten oletettavaa että jossain vaiheessa tulee markkinoille Qualcomin piirisarjoilla varustettuja Symbian puhelimia.

CPU:n Megahertzit ei kuitenkaan yksinään nopeusjärjestystä ratkaise.

>Tietääkseni Symbian on hankala alusta koodata.

Symbian C++ omalla tavallaan konstikas, vanhaan aikaan documentit ja välineet eivät olleet helpon aloittamisen juttuja. C++ oli vain yksi vaihtoehto, mutta tehokkain.

>Sen sijaan tulevan Meegon linux alusta antaa varmasti paljon
>avoimuutta ja helppoutta koodaukseen. Siltä odotankin paljon.

Jos puhutaan 3. osapuolen sovellusten kehittämisestä tuleviin Symbian ja Meego puhelimiin niin meininki on aivan erilaista kun näihin päiviin perinteinen Symbian c++ koodaminen. Eli kummallekkin pitkälti yhtähelppoa. ja monesti suht samalla vaivalla sen sovelluksen kääntää kummallekkin.

Suuret toimitusmäärät syntyy jatkossakin Symbianilla.

Vastaa
Ilborg
Ilborg

29

Symbian ja android nyt käytännössä ovat ihan erilaisiin puhelimiin tehty, että niitä on edes turha verrata. Toinen on kehitetty yli kymmenen vuotta sitten sen ajan laitteille ja niille se onkin ihan hyvä. Nokialla sentään on valoa tunnelin päässä käyttiksen kanssa, kun meego tulee useampaan puhelimeen, ja symbian jäänee halpoihin puhelimiin. Symbian kuitenkin omien kokemusten mukaan on nopea ja kevyt(3rd edition), mutta nokia on jättänyt sen joka puhelimeen enemmän tai vielä enemmän viimeistelemättömäksi. Muutenhan aika on pahasti jättämässä symbianin pois markkinoilta sitä mukaa kun laitteet jaksaa pyörittää raskaampia järjestelmiä joiden hyviin puoliin kuuluu esimerkiksi se, että niiden koodaamiseen ei tarvitse niin paljon omaa ohjelmointialustaa(symbian ei ole ihan standardia c++:ssaa), ja meegossa homma on niinkin hyvä että linux-sovellukset voi portata siihen pienellä vaivalla.

Nokia on kyllä mokannut pahasti viime aikoina laitteensa tekemällä satoja puhelinmalleja vuodessa joista yksikään ei ole tehty loppuun asti. Hirveä määrä kaikkea pientä valitettavaa puhelimen raudasta ja käyttiksestä, joka aivan selvästi osoittaa että nokian insinööreille on annettu yhden laitteen kehittämiseen aivan liian vähän aikaa. Samaan tapaan myös laitteen tuki loppuu oikeastaan heti kun se on julkaistu, eli laite ei ikinä tule toimimaankaan kovin hyvin. Raudan laatuunkaan ei ole panostettu kummoisesti enää pitkään aikaan vaan nokian puhelimet eivät erotu enää millään tavalla edukseen kestävyydessä.

Omat neuvot nokialle olisi, että tekisi älypuhelimista nyt suoraan Meego-laitteita, sillä se on ainoa kilpailija androidille tai iPhonelle. Symbian on halppiksille sopiva käyttis jossa kuitenkin on suurin osa itse muiden järjestelmien toiminnallisuudesta vaikka onkin hieman karu. Toinen neuvo on se, että karsisi malleja oikein rankalla kädellä(ainakin puolet pois) ja käyttäisi aikaa niiden viimeistelemiseen, sekä julkaisun jälkeen vielä voisi korjata bugejakin. Kovat laatuongelmat on nokian kurssin tipauttanut, ei mikään muu.

Applesta voisi mielestäni ottaa oppia siinä suhteessa että se yrittää hioa yhden tuotteen kerrallaan ulos, ja laatu onkin ollut aika hyvää vaikka viimeisimmässä puhelimessa taitaa olla aika vakava ongelma. Muutenhan puhelimia onkin taidettu lähinnä kehua. Nokialla olisi luultavasti päinvastoin, eli yksi kolmesta puhelimesta saattaisi olla jopa kohtalaisen toimiva.

Yksi ongelma tietysti nykyään on, kun käyttikset on vapaita niin puhelinvalmistajat lähinnä myyvät enää rautaa ja tukea. Itsekkin uskalsin ostaa samsungin sen takia että siinä oli alla android, ja eipä raudassa tähän mennessä mitään vikaa ole ollut. Tuki ei ole samsungilla tosin kummoinen.

Vastaa
mikkis1
mikkis1

30

Eikö tämä paljasta että juippi ei tiedä lainkaan mistä puhuu: siis lainaten;

Symbian-alusta saa Caddenilta eniten haukkuja huonosta ohjelmistotarjonnasta, sillä esim. virallisia Dropbox, Pandora, Last.FM ja Twitter-ohjelmia ei ole julkaistu Symbianille lainkaan. Lisäksi alustan muokattavuus on huonompi kuin esim. Androidin ja risuja osakseen saa myös toimivan sovelluskaupan puute.

Mitä väliä virallisilla sovelluksilla on kun homma tomii jokatapauksessa ja symbian on kyllä muokattavuudeltaan yhtä hyvä kuin android. Lapsellinen takinkääntökommentointi. EIhän se symbian kehuttava ole mutta jos kantansa muuttaa nuin lösalaisin , ei henkilöä voi ottaa vakavasti.

Vastaa
mikkis1
mikkis1

31

Eikö tämä paljasta että juippi ei tiedä lainkaan mistä puhuu: siis lainaten;

Symbian-alusta saa Caddenilta eniten haukkuja huonosta ohjelmistotarjonnasta, sillä esim. virallisia Dropbox, Pandora, Last.FM ja Twitter-ohjelmia ei ole julkaistu Symbianille lainkaan. Lisäksi alustan muokattavuus on huonompi kuin esim. Androidin ja risuja osakseen saa myös toimivan sovelluskaupan puute.

Mitä väliä virallisilla sovelluksilla on kun homma tomii jokatapauksessa ja symbian on kyllä muokattavuudeltaan yhtä hyvä kuin android. Lapsellinen takinkääntökommentointi. EIhän se symbian kehuttava ole mutta jos kantansa muuttaa nuin lösalaisin , ei henkilöä voi ottaa vakavasti.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

32

Mjaahas, en arvannut että nokia ui näin syvällä. Siltikin, nokian käyttäjänä voin sanoa, että tunnusmerkit ovat olleet jo jonkin aikaa esillä. Hommat kusaisee nyt pahemman kerran, toivottavasti tulevat laitteet pelastavat nokian takaisin älyluurikastiin.

Android on päivän juttu kuluttajien keskuudessa tällä hetkellä. Tiedän kun työkseni luureja myyn.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja