Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian "N9"-prototyyppi ja iPhone 4 kokovertailussa

21
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokian N9-prototyyppi ja iPhone 4 kokovertailussa
Negri Electronics -sivuston julkituoma Nokian prototyyppipuhelin, jota syystä tai toisesta kutsutaan mallinimellä N9, on löytänyt tiensä myös TechnoBuffalon kätösiin. Lainassa ollutta prototyyppiä verrataan TechnoBuffalon videossa useisiin kilpailijoiden puhelimiin. Neljän tuuman kapasitiisella kosketusnäytöllä, QWERTY-näppäimistöllä ja 8 megapikselin kameralla varustettua puhelinta kehutaan syystä erittäin ohueksi.

Videossa keskitytään esittelemään puhelimen ulkomuotoa ja liitäntöjä, jonka lisäksi kokovertailua tehdään iPhone 3GS:n, HTC EVO 4G:n sekä ihkauuden iPhone 4:n kanssa. QWERTY-näppäimistöllä varustetuksi puhelimeksi nokialainen pärjää hämmästyttävän hyvin.
Puhelimen mallinimestä ei ole vielä varmuutta, mutta mikäli käyttöjärjestelmä pysyy Symbianina, se tuskin on N9. Mahdollista on, että laite sijoittuu C-sarjaan, mutta ulkomuotojen perusteella allekirjoittaneen mielestä loogisin ehdotetuista mallinimistä on N8-01. Mutta se siitä mallinimestä, nyt itse videoon.

Kommentit (21)

Juffeo
Juffeo

1

Että tahtoisin tietää syyn Huonoon resoluutioon. Miksi ihmeessä nokia ei panosta laatuun!
Video oli juuri niin turha kuin vain voi olla. Pelkkä rautaesittely ja softasta ole mitään käryä miten toimii x(
Nokia olet heikoilla kertokaa nyt vähän missä mennään. Tulee ihan hermostunut olo kun kuulee sanan nokia.

Vastaa
PJL78
PJL78

2

Juu, ei reso oo ihan ajantasalla, mutta syy lienee juurikin se, että se on C-sarjalainen, eli köyhille nuorille ja opiskelijoille tarkoitettu lelu. On tuo kuitenkin kohtuu hyvä resoluutio, kun ottaa huomioon edellisen iPhonen.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

@2 Nii, kyllähän kaikki varmasti muistaa ajat jolloin "suurempi resoluutio oli turha ja, että iPhonen reso oli kaikkien silmille sopiva.

Ite puhelin vaikuttaa kyllä todella lupaavalta. Tosi ohut, hienon näkönen, tiedossa olevat specist lupaavia (reso nyt on kyllä vähän heikko) etc.

jos ei ole hinnalla pilattu tulee varmasti myymään melko hyvin. (Hintaa on kyllä paha veikata, koska ei mallinimeä tiedä.)

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

4

Muistakaa kuitenkin, että resoluutio on silti varsin riittävä käytännössä mihin vain, vaikka se onkin jo muutaman vuoden Nokioissa ollut.

Vastaa
hyvi
hyvi

6

Onneksi puhelinvertailun lukijat eivät elä missään omassa kuplassa näitten resoluutioiden suhteen. Vaikka heille se on elinärkeä, että resot on puhelinten kärkikastien luokkaa niin normi puhelimen ostaja ei tuskin kiinnitä siihen mitään huomiota. Totta tosin on että hype ja innostus puhelimiin syntyy kyllä puhelinten etulinjassa liikkuvien suhteen.

Omasta mielestä tämä on ulkoisesti aivan loistava puhelin. Iso näyttö, fyysinen qwerty, ohut muotoilu ja hyvä 8 mp kamera. Jos S^3 ei floppaa täysin niin uskon että tuo eksyy monien käsiin. Ja jos vielä mallinimenä olisi E7 ja yritysten tarpeet huomioitu niin yritykset heittää varmasti vanhat kommarit (joita näkee vieläkin paljon) roskiin ja ostaa tän tilalle.

Vastaa
haikoneh
haikoneh

7

Uskoisin että kyseessä on juurikin tuo N9. Mitä softa puoleen tulee niin kannattaa muistaa, että MeeGo:sta on julkaistu vastikään tablet koneille pre alfa versio, ja ensimmäiset mobiili dev versiot alkaa tulemaan vasta tästä eteenpäin. Näin ainakin mikäli MeeGon roadmappia on uskominen.

http://meego.com/developers/meego-roadmap

Tuon perusteella Noksulta on jouluksi tulossa todennäköisesti meego laite: voi olla N9 tai tablet tai molemmat. Kyllähän tuolle raudalle voi toisen käyttiksen asentaa.

Näytön resoluutiosta en olisi huolissaan paljoa. Loppujen lopuksi se on riittävän hyvä. On mahdollista että näytössä oleva kustannussäästö näkyy laitteen hinnassa, onhan se laitteen kallein komponentti.

Vastaa
OILgame
OILgame

8

@4 Nokia julkaisi jo vuonna 2004 9300:sen jossa oli jo aika samallainen näyttö (640x200 4"). Sillon se oli mielestäni riittävä ja sitä käyttikin mielellään, mutta jo e90:sen (800x352 4") oston jälkeen tuollanen resoluutio tuntui huonolta käyttössä (mm. surffaillessa scrollailua x-akselilla). Nykyään on käytössä n900 jossa on 800x480 resoluutioinen 3.5"-näyttö ja tuntuu naurettavalta, että tollaista 6v vanhaa tekniikka pidetään huippulaitteissa. Puhumattakaan nokian nettableteista, joissa oli jo vuonna 2005 800x480 resoluutio.

Vastaa
Tcav
Tcav

9

Toi puhelin näyttää kyllä kivalta. Kerrankin hyvää muotoilua Nokia! Varsinkin tuo liukusysteemi näyttää kestävältä.

Tosiaan tuon nHD-resoluution voisivat heivata ja laittaa tilalle väh. sen WVGA:n.

Näppiskin näyttää kivalta ja toimivalta.

Sitten vielä MeeGon kun saisivat tuommoiseen, niin alkaa toimimaan.

Vastaa
Moka. (vahvistamaton)

10

Nokian näyttö EI pärjää Samsungin Super-AMoled näytölle!!. =/

Vastaa
weski
weski

11

@5 Just samaa mietin, ne on nuo jenkit tuommoisia tynnyrissä kasvaneita.:D Just hyviä kommentteja kuulee niiltä ku kyse on maantieto ym..

Luulisin ja toivoisin että tuo ei ole N-sarjalainen. Voisi olla C, mihin tuo symbianin käyttis viittaa. Mutta kuten joku jo kommentoi, voi raudalle asentaa muitakin käyttiksiä. Itseä tuo ulkomuoto ei oikein miellytä, lähinnä tuo näppiksen upotus on vähän oudon näköinen. Vois mun puolesta jättää ne qwertyt pois jos niitä ei siististi osata sovittaa. Toisaalta N97-ministä tuttu 3-rivinen qwerty on aivan riittävä, tykkäsin siitä todella paljon. Jostain luin, että MeeGo julkaistaisiin ensi vuoden puolella. Joten ei taida auttaa odotella jouluksi. Toivottavasti alkaisivat julkaista vihdoinkin jotain järkevää, ettei tarvis antennivammaiseen iPhoneen tyytyä..

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

12

Tykkään tuosta ulkomuodosta mutta Meego sen pitää olla tai ei tule kesää.

Vastaa
Stonik
Stonik

14

@13

Huomasin tuon itsekin ja tylyä tekstiä se on. Pistää todellakin miettimään Nokian tilannetta.

Harmattan, eli Maemo6-laitteiden minimivaattimuksina oli noin vuosi sitten 800 x 480 resoluutio ja OMAP-piirisarja (eli Cortex + PowerVR), ja sen perusteella tuntuisi oudolta että videon älyluuriin laitettaisiin MeeGoa. Nokiahan on tekemässä ensimmäisestä MeeGo-puhelimesta ARM-pohjaista, mutta näyttää Aavan demon perusteella siltä että Intel-pohjaiset luurit ovat huomattavasti Meego-kehityksessä edellä.

Jos Nokialla olisi pelisilmää, sen täytyisi nyt ottaa harkittu riski ja julkaista loppusyksystä maailman ensimmäinen Moorestown-x86-puhelin. Se kun erottuisi massasta, ja sitä Nokia kaipaa.

Ja niin, videon puhelin... E- tai C-sarjaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

16

@5

Nytkö jenkkien sitten pitäisi osata kaikki maailman kirjaimet? Jos tuon sinulle näytille muutaman japanilaisen kanjin, niin osaat sitten itse varmaan kertoa minulle, mitä ne ovat? Käytä hei vähän järkeä!

Itse kiinnitin huomiota Nokian kannalta erittäin huonoon asiaan. Näytöstä sanottiin, että se on "parempi kuin odotin". Jos tuo kuvastaa laajemminkin USAlaisten suhtautumista Nokiaan (eli että ei mitkään kovin huimat odotukset), niin Nokia on kusessa. Kalliimpia älypuhelimia ei saada kaupaksi, jos koko merkin maine on halpista!

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

19

@17

Mikäli et ole vielä huomannut, maailma ympärilläsi on kehittynyt sitten viime iPhonen. ;) Nyt alkaa olla jo kaikissa paremmissa puhelimissa jo vähintään 800x480 resot, joten ei kai ole ihme että Nokiankin odotettaisiin siirtyvän parempiin resoluutioihin (etenkin kun uusimmassa iPhonessakin on jo nostettu resoluutiota rankalla kädellä ylös). Sitä paitsi, muistan kuinka iPhone 3GS:n huhumylly aikoihin monet toivoivat, että resoluutio olisi jo parempi, mutta toiveisiin ei vain silloin vastattu.

Itse asiassa N900:ssahan on jo WVGA-resoluutio. Onko siinä sitten mielestäsi liikaa kuvapisteitä?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

20

19@
>Itse asiassa N900:ssahan on jo WVGA-resoluutio. Onko siinä sitten
>mielestäsi liikaa kuvapisteitä?

Resoluuti ja resoluutio, Nokialla on ollut tarkkoja näyttö joissa malleissa ja ovat tainneet olla N900sta tarkempia.

iPhone 4Gn näytössä resoluutio eli pisteitä tuumalla on todella kova, aika näyttää mitä käyttö sille kesksivät vai onko kyse siitä että raudalla tehtiin taaksepäinyhteensopivuutta.

N8:n näytön pikselimäärä ei ole ongelma, se on teknisesti varsin näppärä, mutta jos siinä oli kertaluokkaa tarkempi näyttö olisi siitä käyttäjälle hyötyä esim documenttien katselussa. haittana olisi muiden rerussien heikkeneminen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja