Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google: Nexus One ei saa seuraajaa

11
Kaarlo Räihä

Google: Nexus One ei saa seuraajaa
Googlen omien matkapuhelinten tarina uhkaa jäädä lyhyeksi, sillä yrityksen toimitusjohtaja Eric Schmidt kertoi viime viikolla Telegraph-lehdelle, ettei Nexus Onelle tehdä seuraajaa.

Google ei ole kertonut Nexus Onen myyntilukuja julki, mutta arvioiden mukaan ne ovat jääneet pieneksi, joten tältä osin päätös ei yllätä. Schmidtin mukaan puhelimesta ei alun perinkään suunniteltu hittituotetta, vaan sen tarkoitus oli edistää Android-puhelinten myyntiä, jossa Schmidtin mielestä onnistuttiin erinomaisesti. Jos vastaanotto olisi ollut huonompi, olisi Google todennäköisesti julkaissut vielä toisenkin puhelimen. Nyt Nexus Onen seuraajaa ei tulla kuitenkaan kehittämään.
Schmidtin mukaan joustavuus on tärkeää Googlen kokoiselle yritykselle, ja koska puhelinmarkkinoille tarvittiin hetkellisesti uutta verta, tarttui yritys tilaisuuteen. Schmidt ei usko kuitenkaan saman tapahtuvan myöhemmin tänä vuonna, kun Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet tuodaan myyntiin, sillä Google uskoo nykyisten tietokonevalmistajien saavan sopivia tuotteita ulos nopeammalla aikataululla, jolloin Googlen apua ei tarvita samalla tavalla.

Vaikka Google ei aio enää tehdä puhelimia, ei Nexus Onen tukemista olla kuitenkaan lopettamassa aivan heti, joten puhelin saanee jatkossakin ohjelmistopäivityksiä ja muuta tukea.

Kommentit (11)

Rosecenze
Rosecenze

2

Eikös Googlella ole jo toinen puhelin? Incredible? Ainakin videoista kun olen katsonut takakuoressa lukee Google..

Vastaa
Tcav
Tcav

3

Incredible on HTC:n puhelin. Siellä lukee Google vaan sen takia, kun siinä on Android-käyttöjärjestelmä. Monessa muussakin Android-puhelimessa niin lukee.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Jokohan Gingerbreadin jälkeen ylipäätään jonkun Android -puhelimen hankkimista voisi edes harkita. Sovellusten laatu aivan ala-arvoista verrattuna esimerkiksi Applen App Storeen.

Vastaa
iAndroid_Jr (vahvistamaton)

5

@4: Dollarinen,

Mieluummin Android-luuri kuin iPhone. Ja kommentistasi paistaa läpi, ettet ole tutustunut lainkaan Android Marketin tarjontaan sillä sieltä löytyy ilmaiseksi erinomaista tarjontaa. Toki mukaan mahtuu myös beta-tason sovelluksia, mutta niin myös päivityksiä eri sovelluksille tulee tiuhaan tahtiin.

Ja vaikka App Storea on kehuttu, että siellä on tiukka laadunvalvonta sovellusten suhteen, niin eikös juuri tänään paljastunut millaista kuraa sinne oli hyväksytty (viittaan App Storen luottokorttihuijaukseen)?

Että se siitä ja muusta Applen laadukkuudesta, kupla on puhjennut.

Vastaa
mniskane
mniskane

6

Olen itse pitänyt Androidista tosi paljon sen perusteella mitä olen noita luureja näperrellyt (omistan tällä hetkellä kuitenkin N900:sen). Nexus One toi mielestäni kunnon säpinää myös ulkonäköpuolella ja heitti kovan vastuksen iPhonelle.

Harmi, että Google heitti pyyhkeen kehään. ilmeisesti laitteessa oli pikkuvikoja + suoraan asiakkaille myynti ja siihen liittyvä tuki on sen verranhankala juttu, että kiinnostus lopahti. Luonnollisesti on aika vaikea leipoa kunnon business tuotteella jonka ostaa yhdeltä kilailijalta ja vain brändää sen kuorilla omakseen. Googlen plän laajentaa haku/mainosbusineksensa mobiilipuolelle Androidin avulla tuo varmasti lihavammat tulot heille kuin näpertely laitepuolella ilman omaa tuotetta.

Vastaa
eddison84
eddison84

7

Tähän lopetukseen voisin jopa väittää isona osasyynä HTC Desiren tulemisen melko pian Nexus Onen jälkeen. Laite on melkolailla sama, hitusen parempi joiltain osa-alueilta ja kuitenkin sitä myydään ainakin meillä päin aika paljon huokeammalla hinnalla.

@3. Nexus One on myös HTCn puhelin. Siinä lukee Google ja HTC takana.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

7@
>kuitenkin sitä myydään ainakin meillä päin aika paljon huokeammalla
>hinnalla.

En tiedä missä sinun meillä päin on, mutta Suomeen Google ei Nexus Onea myynyt, Jenkeissä missä se myi, niin taisi olla aikamonta kuukautta myynnissä ennenkuin kauppojen hyllylle tuli HTCn valmistamia muita versioita tuosta. ns. operaattorivapaa hinta ei Jenkeissä merkitse.

Googlen luuria jonkinverran kulkeutui muillekkin markkinoille välikäsien kautta.

Vastaa
seppo ilmarinen (vahvistamaton)

9

EI googlen tartte tehdä toista puhelinta. HTC, Samsung, LG, Motorola ja jopa SE tekevät melko laajalla rintamalla android puhelimia. Löytyy jokaiselle jotakin.

Google varmaankin voi ostaa sopimuksella joskus uuden luurin jos kokevat että haluavat suunittelua ohjata johonkin suuntaan, tällä hetkellä siihen ei ole tarvetta.

Vastaa
eddison84
eddison84

10

@8.
Euroopassa.
Epäilen, että Google alunperin tuon luurin halusi juuri siksi, että piti saada kunnollinen Android-vastine iPhonelle ja näyttää mihin Android 2.1 pystyy ja nyttemmin 2.2 ja paras keino oli tehdä luuri käyttiksen tekijän brändin alla.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
> Euroopassa

Ok, taisi tulla jossain vaiheessa eurooppaan, mutta oliko se oleellsiteti kalliimpi, jos huomioi että ajoitus eri.

> Epäilen, että Google alunperin tuon luurin halusi juuri siksi,
> että piti saada kunnollinen Android-vastine iPhonelle

Jos oli tarkoitus olla vastine iPhonelle , epäilen olisi projekti epäonnistunut ja jo tuolloin Motorola jo painoa Android konetta kentälle ja muita tulossa.

Joku tuossa ideana, joko kovistella jotain kumppania, tai sitten tosissaan halua myydä omalla nimellä, tai sitten vain hakea kokemuksia miten itsenäinen myynti toimii (oma puhelinkauppa).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja