Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko tässä seuraavan sukupolven Galaxy S?

27
Matti Vähäkainu

Onko tässä seuraavan sukupolven Galaxy S?
Samsungin tulevasta Galaxy S -sarjan lippulaivamallista vuosi kuva ukrainalaissivustolle. Itä-Euroopassa huhuttu Samsung Galaxy S2, mallinumeroltaan i9200 on vuotanut luonnoksen ja muutamien tietojen kanssa verkkoon. Tosin toistaiseksi vuotaneet tiedot saa ottaa vastaan aimo annoksella skeptisismiä.

Kuvan puhelin on Itrans-sivuston mukaan varustettu 4,3 tuuman Super AMOLED 2 -kosketusnäytöllä, peräti kahden gigahertsin suorittimella, gigatavun RAM-muistilla, 32 gigatavun Flash-muistilla, 8 megapikselin teräväpiirtokameralla sekä muilla herkuilla. Varsin huimat speksit kuulostavat tällä hetkellä liian hyviltä ollakseen totta, mutta toisaalta puhelin tulee tietojen mukaan markkinoille vasta ensi vuoden puolella.
Tiedot Ukrainasta kertovat, että puhelimesta löytyisi Androidin tuleva 3.0-versio (Gingerbread) ja uusia TouchWiz-käyttöliittymä. Hinta-arviota tai tarkkaa julkaisuaikataulua ei luonnollisestikaan ole vielä tiedossa.

Kommentit (27)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Tässä nyt ei tiedä oikein mitä tekisi kun joka toinen kuukausi vuotaa mielenkiintoinen puhelin jota jää aina odottelemaan... kaipa sitä sitten parin vuoden päästä jonkun puhelimen ehtii hankkia.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

3

4.3" näyttö on ehkä liian iso.. Ostin jo Galaxy S ja ihan hyvä puhelin on... katotaan 2v päästä uudestaan

Vastaa
PJL78
PJL78

4

No voihan nenä, meni jo tilaamaan Saunalahdelta Galaxy S:n. Johan se on vanha kun sen on maksanut :D heh. Jos aina vaan odottaa parempaa, niin pettyy, koska heti kun oot ostanut uuden, niin kohta jo tulee seuraava sukupolvi :)

Aikamoiselta nuo tiedot vaikuttaa, vastahan tietokoneissakin päästiin yli kahden gigahertsin, nyt jo kännykässä vai?

Korealaiset on aika hakoja noiden halkojensa kanssa.

Vastaa
ile34 (vahvistamaton)

5

hommasin jo samsun waven joka päihittää iphonen mennen tullen.

galaxy s on seuraavaksi vuorossa.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

7

Eipä taida tässä tulevassa puhelimessa akku kestää kuin puoli päivää kovassa käytössä...

Koskahan Samppa alkaa lisensoimaan Super AMOLED näyttöjään muille valmistajille?

Vastaa
what do Nokia??. ;) (vahvistamaton)

9

HA,HAA...Nokialle LISÄÄ paineita tuoda markkinoille parempia ja kehittyneempiä Symbian3/4 -malleja!. =)

Vastaa
niksuh3 (vahvistamaton)

10

Mitään näistä ominaisuuksista ei tarvita, sillä ne eivät ole Nokian puhelimissa vielä moneen vuoteen. Vasta 5-6 vuoden kuluttua kun Nokian lippulaivassa on samanmoinen rauta sisällä kuin tässä seuraavan sukupolven Galaxyssä, silloin ne ovat vasta hyvä juttu. Nyt tuo on aivan tyhmää ja turhaa. Melkein pitäisi laittaa Samsungille kunnianloukkaussyyte.

Vastaa
Puppek
Puppek

14

@3 Itse myös harkitsen Galaxy S:ää 5800:sen tilalle. Sain tosin työkännyksi 3GS:n, mutta se on niin rajoittunut että ei tule paljoa käytettyä. Ilmeisesti S pesee sen mennen tullen? Onko S:ssä miten pahasti bugeja?

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

15

Joo akku ei tule kestämään kauaa. 2GHz ampuu jo niin yli matkapuhelimessa. Osoittaa vaan sen että softa ei ole kunnolla optimoitua. Lisäksi nykyaikasella grafiikkaohjaimella saadaan nopeampaa grafiikkaa, kuin että se piirrettäisiin CPU:lla. Tai itseasiassa tärkeintä on kuinka CPU ja GPU sovitetaan hommat hoitamaan. Jos tuo on siis Snapdragon pohjanen, ni virransäästöominaisuudet ei ole tarpeeksi tehokkaat. Lisäksi vaikka mulla on kohtuullisen isot kädet, alkaa 4 tuumaa olemaan siinä hilkulla liian iso kännykkään. Loppuu peukalo kesken jos meinaa yhdellä kädellä käytellä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

16

sandaddan, hyvin, hyvin suurella todennäköisyydellä on Samsungin omaa tuotosta, eikä Snapdragon (jos koko laite olisi edes totta, mihin en oikein jaksa uskoa). Esimerkiksi Samsung Wavessa ja Galaxy S:ssä on Samsungin oma Hummingbird (Cortex-A8 1GHz ja SGX540). Tehokkuudeltaan että energiasäästeliäisyydeltään Snapdragonia huomattavasti parempi. Samsungin rauta on huippuluokkaa ja vie yleensä aikoja ennen kuin muilla valmistajilla on tarjota jotain vastaavaa. Akunkesto-ongelma johtuu lähinnä Android-alusta itsessään. Paremmaksi se on koko ajan muuttunut, joten kyllä varmasti Gingerbreadkin sitä aina vain parantaa.

Tästä lisätietoa:
http://androidandme.com/2010/03/news/sam...-of-snapdragon/

Kannattaa aina tutustua asioihin eikä luulla.

Vastaa
sandan (vahvistamaton)

17

16@

Jaa joo mun moka. Luulin et nää galaxyt ois snapdragoneita, mut nehän käyttääkin pitkälti samaa Cortex-A8 tekniikkaa kuin N900:nen..

Vastaa
Malboro
Malboro

18

@14 Eipä juurikaan mitään suurempaa löydy. Ja tuohon löytyy jo ei virallinen päivitys, joka korjaa oikeastaan kaiken ja tekee puhelimesta erittäin laadukkaa. Pitäisi kuulemma tuokin tulla kohta virallisesti jakoon.

Itsellä kohta viikon ollut Galaxy S ja harvinaisen tyytyväinen olen ollut. Ainut mitä kaipais voisi olla juuri tuo 4,3" jos koko pysyy suht samana ja isompi resoluutio.

Itse ainakin odotan tuota innolla. Ja mitä akkuuun tulee, niin ainakin oma galaxy s:ssä akku kestää paremmin kuin hyvin. 4h käyttöä (pelaamista, videokuvausta ja netissä olemista + kaikkea muuta pientä) ja akuu kesti 44h. Jotenkin eiköhän samsung osaa tähänkin tehdä yhtä kestävän akun.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

20

Kenties Super Amoled 2 lisää kirkkautta 7%, kontrastia 4% ja näkyvyyttä auringonvalossa 11%. Tärkeimpänä olisi kyllä se, että luopuisivat Pentile Matrixin käytöstä, sillä juuri sen takia en voi Galaxy S:ssää ostaa.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

22

Kannattaa edelleen hankkia tuo Galaxy S, ainahan luurit päivittyy jne. Ja uusia malleja tulee. Se on kummiski paras laite tällä hetkellä markkinoilla..

Voisiko joku valaista pentile matrixista?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

23

@22

Google. Pähkinänkuoressa: Pentile Matrix -toteutuksen takia näytön tehollinen resoluutio huitelee jossain 392x653 maissa, eikä teknisissä tiedoissa annetussa 480x800 resoluutiossa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

25

23@
>Pentile Matrix -toteutuksen takia näytön tehollinen resoluutio
>huitelee jossain 392x653 maissa, eikä teknisissä tiedoissa
>annetussa 480x800 resoluutiossa.

Ja oliko sinulla nyt ongelma näytön resoluutio, vai valittu tekniikka ja kuvan laatu ?

Kuvapisteitä taitaa olla kyllä luvattu, mutta teknisesti erilailla toteutettu jolla tavoitellaan parempaa kuvaa. jos näyttö on tarpeeksi tarkka nin käyttäjä ei katso yksittäistä pikseliä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

26

@25
Tehollinen resoluutio on ongelma minulle, vaikka resoluution määritelmän mukaan olisikin näyttö WWGA. Tekniikkana SAMOLED on ok, mutta normi RGB toteutuksella kävisi. Kun hiemankaan zoomaa tekstiä, niin huomaa kuinka suttuista se on. Etenkin kun nettiä tulee selailtua ja paljon luettua, ei Pentile Matrix näyttö käy minulle kysymykseenkään.

http://bit.ly/aSMxE0

Vastaa
Mermira (vahvistamaton)

27

Samsungin S Galaxyn onnelinen käyttäjä toteaa, että luuli on kuitenkin myös puhumista ja seurustelua varten ja tuo kaikki muu on sitten kaupanpäälle. Tyytyväinen olen tosiaan ja akunkestoa en voi moittia puhumattakaan muista toiminnoista, se mitä kaipaan on skype ninbuz kun kuuluu huonosti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja