Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Aavan Moorestown-puhelin pyörittää MeeGoa

20
Matti Vähäkainu

Aavan Moorestown-puhelin pyörittää MeeGoa
Suomalaisen Aava Mobilen prototyyppipuhelin pyörittää nyt MeeGoa. Carrypadin Steve Paine on kertonut sivustollaan, että on saanut käyttöönsä Intelin Moorestown-alustaa käyttävän ja MeeGon käyttöliittymää pyörittävän Aava Mobilen puhelimen.

Paine kertoo, että käyttöjärjestelmä ja -liittymä ovat vielä selvästi kesken, mutta sentään WLAN ja verkkoselain toimivat. Samalla luvataan videoesittelyä laitteesta seuraavan parin päivän aikana. Odotettavissa on katsaus MeeGon käyttöliittymään ja muutamiin sovelluksiin.
Vaikka kyseessä on marginaalilaite, jota kuluttajamarkkinoilla ei välttämättä edes nähdä, on kyseessä tärkeä puhelin. Intelin Atom-suorittimia hyväksikäyttävä Moorestown-alusta ja yhtiöden yhteistyönä tuloksena syntynyt MeeGo-käyttöjärjestelmä löytävät tiensä tulevaisuudessa useisiin matkapuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin.

Aava Mobilen prototyyppilaite on ennen pyörittänyt muun muassa Androidia ja sen MeeGo-tuesta kerrottiin heti MeeGon Day 1 -julkaisun yhteydessä.

Kommentit (20)

Thor1993
Thor1993

1

Mites muu rauta puoli? Kamera etc. Just tällanen puhelin olis loistava. Ei kyllä tosiaa varmaa kauppojen hyllylle tää päädy, mutta eihän sitä koskaan tiedä ;)

Vastaa
ahfghgfsfdgs (vahvistamaton)

2

ei toi aava tuu koskaan kauppoihin, se on vaan referenssilaite

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Naurettavaa että joku pieni suomalainen firma saa noin hienon puhelimen aikaan kun muut valmistajat ei montaa tuon näköistä luuria ole saanut ulos. Nokian pitäisi palkata nuo kaverit töihin niin saataisi kunnon luureja itse valittavalla käyttöjärjestelmällä :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

6

Pyh "suomalainen". Eiköhän ne sijoittajien rahat tule jostain aivan muualta.

Vastaa
Darce
Darce

7

Toi näytettiin jo ensimmäisessä meego videossa, missä esiteltiin tablet versiota. Lopussa oli mm katsaus juurikin tästä aavan kännykästä missä on myös meego. Tämä uutinen olisi pitänyt julkaista 3 kk sitten.

Vastaa
Vanjoki (vahvistamaton)

9

Vau, siis toi käyttöjärjestelmä siis pyörii! Enpäs muuten osannutkaan odottaa sitä.

Vastaa
tautinen
tautinen

10

@7

Tuossahan nyt vaan on aivan selvästi Moblin, ei vielä juuri kehittäjille julkaistu MeeGo PreAlpha. Pädetään sitten, kun on faktat tai huhut hallussa.

Vastaa
kikuu
kikuu

11

@3 niimpä ja tämä on vielä niin älyttömän hieno yksilö.

Osaisin veikata, että saisin MS paintilla jo luotua sellaisen malli, joka olisi todella monen mielestä hienompi, kuin yksikään nokian puhelin viimeisenä 3 vuotena. Ja he kuitenkin tekevät sitä työkseen(vähän OT:ta)


Hyvältä MeeGo vaikuttaa ja saattaapi hyvin nostaa Nokian suosiota.

Vastaa
weski
weski

14

Onko tää firma pörssissä? :) Nokiakinhan peräti reilun prosentin eilen nousi :D On vaan aika lailla kuin suoraan HTC:sta nuo neljä "nappulaa" tuossa näytön alapuolella :/

Vastaa
p@tk@ (vahvistamaton)

18

Oululaiset osaa! Näiden kaverien osaamiseen kannattaa sijoittaa niiden, joilla pätäkkää on. Onhan kyseessä timantti team entisiä Nokialaisia.

Vastaa
ZiggyMoonshine (vahvistamaton)

19

Pakko mennä hypeen, eli hyvältä näyttää ja kiinnostaa.

Vastaa
newmanni
newmanni

20

@18 Toi Aava mobile on entisen Flextroniksin potkut saaneiden työntekijöiden perustama firma, Flex taasen osti entisen Microselin joka teki alihankintaa SonyErkalle ja Nokialle. Eivät taida kaikki siis olla entisiä Nokialaisia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja