Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Androidin ja iPhone 4:n uudet selaimet nopeusvertailussa

18
Matti Vähäkainu

Videolla: Androidin ja iPhone 4:n uudet selaimet nopeusvertailussa
Verkkojulkaisu Engadget on vertaillut Android 2.2 -käyttöjärjestelmäversion verkkoselainta uuden iPhone 4:n selaimeen. Ars Technican suorittamien testien mukaan uusi Flashia tukeva Froyo-selain olisi Javascript-suorituksissa jopa yli kaksi kertaa iPhonea nopeampi. Engadget puolestaan suoritti testin oikeilla nettisivuilla, jotta käytännön nopeuserot paljastuisivat.

Alla olevilla videoilla Engadget testaa Froyo-selainta iPhone 4:ää vastaan sekä Flash asennettuna että poistettuna. Nopeampi Javascriptin suorittaminen ei siivittänyt Flash asennettuna Nexus Onea voittoon, mutta nopeuserot puhelimien välillä olivat pieniä. Ilman Flashiä Nexus One ohitti hienoisesti iPhone 4:n, lukuunottamatta BBC:n sivustoa, joka latautui laitteilla yhtä nopeasti. Nopeuserot eivät olleet kovinkaan suuria toisellakaan kerralla.

iPhone 4 ja Nexus One (Flashin kanssa):


iPhone 4 ja Nexus One (Ilman Flashiä):

Kommentit (18)

Irekkeri
Irekkeri

2

Oivoi toivottavasti Nokia ei ryssi MeeGo-puhelimiaan. Lupaavan oloinen käyttöjärjestelmä jo tässä vaiheessa ja tuotantomalleihin on vielä matkaa.

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

3

@1
Heh, annoit linkin Javascript toteutukseen. Tässä onkin nyt kyse nettisivujen latausnopeudesta.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

4

Minun mielestäni nämä testit ovat yleensä perseestä. Esim. kun selaan nettiä Safaria iPod Touchilla, vaikka sivu olisi ladannut täysin, mutta selaa nopeasti, jolloin näkyy muutaman sekunnin valkoista. Androidilla en ole nähnyt vastaavaa. Myös on tärkeää, että nettisivut näkyy oikein, vaikkei olisi mobiili versio.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

6

@5

Omasta mielestä mobiilisivut on usein jopa mukavammat käyttää. Turha disinformaatio ripattu pois.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

7

Täytyy kyllä sanoa, että Androidin selain on melkoisesti edellä etenkin Symbianin selainta. Erityisesti nopeudessa, sekä käytettävyydessä. Samsung Glaxy S:llä netin selaaminen on jo todella miellyttävää, kun hsdpa:lla käytettynä menee isojenkin sivujen lataaminen parissa sekunnissa, wlanilla sitten sitäkin nopeammin. Android on loistava, ei voi muuta sanoa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

@6
Taisit ottaa kyllä väärän termin. Disinformaatio? Millaisiakohan nettisivuja oikein luet? Äärivasemmistolaisia?

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

9

@3 Ja näköjään luit myös uutisen. "..Froyo-selain olisi Javascript-suorituksissa jopa yli kaksi kertaa iPhonea nopeampi...". Lue ennen kun kommentoit. Javascrip liittyy oleellisesti selaimien nopeuksiin.

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

10

@9
Tuli kyllä luettua ja ymmärrettyä, toisin kuin sinä.

"Ars Technican suorittamien testien mukaan uusi Flashia tukeva Froyo-selain olisi Javascript-suorituksissa jopa yli kaksi kertaa iPhonea nopeampi."

Kyse on nyt nettisivujen latausnopeuksista. Oliko nettisivujen latautuminen ko. videoissa Androidilla kaksi kertaa nopeampaa? No eipä tainnut olla. Mitä ihmettä siis oikein haet takaa?

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

11

@10 En puhunut nettisivujen latautumisesta mitään, vaan juurikin javascript suorituksesta. Yleensä SunSpider ajetaan, kun selainten nopeuksia verrataan. Esimerkiksi GoogleDocs on iso javascriptia tukeva sivusto, joten voi olettaa tässä tapauksessa, että Froyon selain olisi iPhonea nopeampi lataamaan kyseisen sivuston.

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

12

@11
Tässä artikkelissa onkin nyt kyse käytännön nopeuseroista. Javascript -tuloksia verrattaessa Androidin olisi pitänyt olla tuplasti nopeampi. Eipä ollut. Että eiköhän odoteta ihan siihen asti, että ne ensimmäiset Meego -luurit ilmestyvät ja verrata sitten niitä aitoja, käytännön eroja.

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

13

@12 Joo en ottanutkaan kantaa tosiaan näihin käytännön eroihin. Linkki oli tarkoitettu vain ja ainoastaan ilmentämää, että Meegossa/mobiili Firefoxissa on potentiaalia olla erittäkin tehokas yhdistelmä. Ja tosiaan jäädään odottelemaan, kuinka selaus toimii käytännössä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

13@
>Joo en ottanutkaan kantaa tosiaan näihin käytännön eroihin


Vaikka linkki oli ihan kiinnostava, niin postauksessa jossa pelkkä linkki jää lukijoilta spämmin tasoiseen asemaan ja hekään jotka linkin uskalsivat klikata ja arvailujen varaan mitähän postaajan mielessä liikkunut, osa varmaan jutunkin aijemmin lukeneet jotenkin sekin klikkaus meni hukkaan.

Vaika jollain kännykällä postailisikin, niin kai siinä pari sanaa voisi kirjoittaakin, ainakin sen verran että mitä linkintakana on ja miksi sitä pitäisi katsoa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

12@
>Tässä artikkelissa onkin nyt kyse käytännön nopeuseroista.

Totta, tosin aika erikoinen, vertaillaan jotain satunnaisia sivuja flash päällä, tai siis toisella selaimella flash päällä ja toisessa ei. ja kerrotaan että flash selain on hitaampi.

Olivatkohan edes tarkistaneet että antaako sivu saman datan kummallekkin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@14, 15

Vaikka viesteissäsi oli asiaa, on yleisen käytännön ja sääntöjen mukaista kirjoittaa kaikki asia yhteen viestiin, eikä moniin erillisiin viesteihin. Etenkin, kun viestisi ilmestyivät alle viiden minuutin sisällä toisistaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja