Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

App Inventorin avulla kuka tahansa voi tehdä Android-sovelluksia

15
Kaarlo Räihä

App Inventorin avulla kuka tahansa voi tehdä Android-sovelluksia
Sovelluskehitys on monien ihmisten mielestä mystistä salatiedettä, jonka seurauksena tavalliset kuluttajat eivät juuri jaksa kehittää itse tarvitsemiaan sovelluksia. Google on korjaamassa tätä ongelmaa Androidin osalta App Inventor -ohjelman avulla, joka mahdollistaa omien Android-sovellusten luomisen yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän avulla.

Kuluttajien ei siis tarvitse tuntea ohjelmointikieliä tai ohjelmistotieteen menetelmiä, vaan he voivat yksinkertaisesti raahata sopivat palikat paikoilleen, ja App Inventor loihtii sitten sovelluksen kuluttajalle. App Inventor osaa luonnollisesti siirtää sovelluksen suoraan Android-puhelimeen, joten sovelluskehityksen aloitus ei vaadi mitään erikoislaitteita.
App Inventorin avulla luotuihin sovelluksiin voi sisällyttää mm. kuvia, tekstiä, ääntä, animaatioita, hyödyntää GPS-tietoja sekä hakea esim. Twitter-viestejä internet-yhteyden avulla. Myös puhelimen tekstiviestiominaisuuksien käyttö onnistuu App Inventorin avulla luoduissa sovelluksissa.

App Inventor toimii Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä. Itse sovellus on toteutettu Javan avulla ja sitä ajetaan suoraan internet-selaimessa, joten sen käyttäminen vaatii uudehkon internet-selaimen ja Javan ajoympäristön löytymistä koneelta.

Alla lyhyt kissasovelluksen tekoa esittelevä video

Kommentit (15)

sdfsadfag (vahvistamaton)

4

kaduntallaajien tekemiä paskaohjelmia tässä kaivattiinkin

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

5

Androidin sovellukset ovat sieltä ja syvältä, toki hieman parempia kuin Ovi Storen tarjonta. Mutta miten se voi olla niin vaikeaa tehdä hyviä ohjelmia, iOS:n tapaan?

Vastaa
jorgga
jorgga

6

@2
Sama tuli itellä mieleen... onkohan tuossa mahdollisuutena vielä tehdä monimutkaisempia ominaisuuksia kirjoittamalla ihan koodia?

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

8

Androidille on myös hyvä ohjelmia. iOSille on hyviä ohjelmia, mutta noin lähes 100% on paskaa. Jos näätte kaksi Android ohjelmaa ja ovat paskoja, mutta se ei meinaa että kaikki on. Olet vaan löytänyt kourallisen hyödyllisiä ohjelmia iOS:le.

Määrä ei kerro sitä, että olisi hyvää.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

9

Ite oon löytäny androidille todella paljon hyödyllisiä sovelluksia. On totta, että seassa on myös p*skaa, mutta jos jaksaa selata nii löytyy myös hyvää softaa. Lisäksi monista ohjelmista on eri firmojen tekemiä eri versioita, esim. meseä löytyy jos jonkinlaista - sinällään hyvä, jokaiselle jotain. Jokainen hieman erilainen, käyttäjä ja myös softa..

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

13

@8
Ja jos olet nähnyt kaksi pieruappsia, ei ei meinaa, että kaikki on. Sorruit nyt omiin sanoihisi. Teilaat App Storen, vaikket ole mitenkään voinut tutustua sen valikoimaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Tuollasella työkalulla tehdyt sovellukzset jää kyllä väkisin varsin rajoittuneiksi, väittää Google sitten mitä tahansa. Tuollasella palikoiden yhdistelyllä ei ikinä voida tehdä kovin monimutkasia sovelluksia. On täysin epärealistista kuvitella, että noi valmiit palikat sopisi kocvin moneen käyttötarkoitukseen.

Sitäpaitsi hyvin usein sovellukset tarvitsee omaa sovelluskohtaista logiikkaa, ja sitä ei tommosilla valmiilla palikoilla kyllä rakenneta.

Toi voi sopia alottelijoille, jotka rakentaa ensimmäisiä yksinkertasia sovelluksiaan, mutta miksikään vakavastiotettavaksi kehitystyökalusta tuosta ei kyllä ole.

Vastaa
kikuu
kikuu

15

Lähinnä jattelisin, että tuo ohjelma on ennemminkin peli, jota pelatessa oppii jotain oikeiden sovellusten luonnista.

Eli ei täysin turha tekele, mutta mitään oikeita ohjelmia, jolla rahaa tekisi, ei tuolla kyllä saa aikaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja