Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuluttajalehti ei suosittele iPhone 4:sta antenniongelmien takia

35
Kaarlo Räihä

Kuluttajalehti ei suosittele iPhone 4:sta antenniongelmien takia
Applen iPhone 4 on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä puhelimen antenniongelmista, ja nyt puhelin on kokenut myös suuren imagotappion, kun laitetta aiemmin suositellut kuluttajalehti Consumer Reports otti aiemmin puhelimelle antamansa suosituksen pois testattuaan laitteen antenniongelmia tarkemmin.

Lehden mukaan puhelimen näyttö ja videokuvausominaisuudet ovat erinomaiset, mutta ne eivät hyvitä antenniongelmia. iPhone 4 saa suosituksensa takaisin, jos Apple tarjoaa kuluttajille ilmaisen korjauksen puhelimen antenniongelmiin.

Apple ei ole kommentoinut lehden väitteitä, mutta yritys on tiettävästi poistanut sen tukisivustolta viestiketjuja, joissa kuluttajat viittaavat Consumer Reportsin julkaisemiin tietoihin.Kaufman Brosin analyytikko Shaw Wu uskoo Consumer Reportsin sanalla olevan painoarvoa kuluttajien keskuudessa, joten lehden tiedot saattavat heikentää puhelimen myyntilukuja ainakin Yhdysvalloissa.

Kuluttajalehden ohella asian tiimoilta tutkimusta on tehnyt Engadget-verkkojulkaisu, joka on myös huomannut omissa testeissään puhelimen antenniongelmat, joita esiintyy puhelinta tietyllä tavalla käytettäessä. Ongelman voi kiertää esim. laittamalla antennin kohdalle hieman ilmastointiteippiä.

Ongelmien vakavuus on Engadgetin mittausten mukaan sidoksissa kyseisen alueen matkapuhelinverkon toimivuuteen, joten joillain alueilla antenniongelmat eivät aiheuta esim. puheluiden katkeamisia, kun taas toisilla paikoilla puhelimen pitäminen kädessä tietyllä tavalla saattaa aiheuttaa jatkuvia yhteysongelmia.

Alla Consumer Reportsin havaitsemia ongelmia ja ilmastointiteippikorjausta lyhyesti esittelevä video

Uusimmat puhelimet

Kommentit (35)

Anonyymi käyttäjä
sandandan (vahvistamaton)

3

Huhhuh! 20 desibeliä heikkenee kentät. Toihan on ihan susi. Turha kuvitellakaan jossain mökillä käyttää. Unohdan tämän lelun lopullisesti. N8 siis..

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Aiemminhan juttua on ollut tuosta kenttien heikentymisestä, mutta en olisi uskonut että se on noin suurta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

5

Euroopassahan ongelmaa ei lähestulkoon ole. Eli ei mitään järkeä lähteä ostamaan dead-end laitetta kuten N8 tai Galaxy S.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeppisjoo (vahvistamaton)

6

20dB tiputus tarkoittaa käytännössä samaa kuin ei signaalia.

Apple korjailee tätä varmaan hikihatussa, että yhteys vaihtuisi 3G:stä 2G puolelle pika pikaa aina näissä tilanteissa. Rautavian korjailu softalla on kuitenkin aina pientä virittelyä ja jää nähtäväksi kuinka herkästi puhelin tulevaisuudessa vaihtaa 2G puolelle aina kun signaalin taso tippuu.

ps. Itse pidän puhelinta pääasiassa oikealla kädellä ja aina on sormi/sormet jossain tuossa kohdin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Euronen_ (vahvistamaton)

7

@5

Tuohon on hyvä tuudittautua. Puhelimen rautavika on vika vain AT&T:n verkossa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dead end iphone (vahvistamaton)

9

Tämähän on aivan selvästi operaattorista riippumaton ongelma. Tuon antenninliittymä kohdan kun olisi laittanut puhelimen yläosaan niin näitä ongelmia ei olisi, olisi ehkä kannattanut näin tehdä eikä lähteä soveltamaan ja maksaa ne patenttimaksut. Mutta onneksi käyttäjät voivat itse korjata jeesuspuhelimensa jeesusteipllä ;)

Vastaa
pitokokka
pitokokka

12

Ihme hypetystä iPhonen ympärillä (eilinen A-Studio, näköpuhelin). Venata pari päivää Lontoossa kapulaa, pistää kotisuomessa myyntiin 1100 e hintapyynnöllä ja kaupaksi menivät samana päivänä. Sentään yhdellä fanilla oli jalat maassa, pohti investoinnin järkevyyttä, mm. verkko-operaattoria ja takuu-asioita.

Toetusta viasta pääsee eroon helposti ilmastointiteipillä. Imagon kannalta on todella noloa, että näin on päässyt käymään. 'Täydellinen' kapula ei yllätys yllätys olekkaan täydellinen ja myös muut sen tietävät :-).

Vastaa
peuge
peuge

13

@5

Voitko perustella kommenttiasi? Itse odottanut, että kaveri tuo testaukseen galaxy s:n (kunhan vain itse saisi sen käsiinsä). Siis onko tuo jotain apple-hypetystä vai onko sinulla parempaa tietoa puhelinten huonoudesta?

Ja mikä siinä on, että pitää vinkua applen vioista koko ajan? Antaa niiden jotka merkistä tykkäävät, ostaa niitä niin paljon kuin haluavat. Ei se ole nokian, samsungin ym.ym. käyttäjiltä pois. Sama myös toisin päin. Jotenkin se vain vaikuttaa kateelliselta ja pahantahtoiselta, siis perisuomalaiselta touhulta.

Itsekkään en oikein E71:stäni pidä, mutta ne ovat vain puhelimia, eivät mitään elämää mullistavia kapistuksia.

Vastaa
mikis1
mikis1

14

@6 mahtaa muuttua netin käyttökin melko vaivalloiseksi kun puhelin pyörii siellä 2G-verkossa aina kun on vähänkin huonompi 3G-verkko tai kun sormi sattuu lipsahtamaan väärään paikkaan..

Vastaa
-JHS-
-JHS-

15

Maailman paras keksintö: Jeesus-teippi :) Tämähän menee uskon asiaksi :D...

Rautavika on rautavika, ei sitä softalla paranneta.. Veikkasin myyntipaketin päivittyvän jollain hienolla muoviklipsillä jonka loppukäyttäjä voi asentaa itse puhelimeen. Pimp my iphone4 - Apple. Puhelimeen vois myös laittaa varoitustekstin ui:lle "Network coverage low, please insert Apple's antenna cover!"

Vaikka epäilen että nykyään jokainen uus tuote vaatii ilmastointiteippiä vikoihinsa....

Vastaa
Aapelinen
Aapelinen

16

@6 & @14:

Miksi uskotte että tämä ongelma on vain 3G:ssä?? Videossahan selvästi näytetään mittaustuloksia, kun testiä tehdään GSM850:ssa. Eli ainakin 2G:ssä tuo vika on ja kaiken järjen mukaan myös 3G:ssä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@13
Samsung on luvannut päivittää Galaxy S:ssän Android 2.2:een eli Froyoon. Siihen se sitten jääkin. Turha odottaakaan 3.0 (Gingerbread) päivitystä laitteeseen. Sekä Gingerbread että laitteet kyseisellä versiolla ovat vain 4-6 kuukauden päässä. Kaikkein fiksuinta tässä tilanteessa on odottaa Gingerbread -laitteita. Android 3.0 version myötä alustan voisi sanoa olevan "täysin kypsä" eikä päivityksiä tule enää niin usein kuin tähän asti on totuttu.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

19

Apple fanboytrollit taas nostaneet päätään sillän alta... Itsehän en pidä iphonea minään (ei tarvitse provosoitua. tämä on vain minun henk.koht. mielipiteeni). Ne saa tykätä jotka tykkää. Mitä tuohon antenniongelmaan tulee, niin... fail.

Vastaa
peuge
peuge

20

@17

No tuo on kyllä kieltämättä hyvä perustelu. Oli tosiaan kiinnostusta päivittää puhelin joko iphoneen, N8:n tai galaxyyn. Iphone kaatuu kytkyyn, n8 symbianiin ja nyt sitten tosiaan tuo galaxy siihen "huonompaan" ohjelmistoversioon. Ehkäpä toisaalta ostan galaxyn myöhemmin halvemmalla, jos siinä gingerbreadissa ei ole mitään olennaista uutta. Sori meni hieman offtopiciksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

21

@20
Unohtui vielä mainita, että 3.0:n, "Gingerbreadin", jälkeen päivitykset ovat enemmän kiinni Googlesta, ei niinkään laitevalmistajasta, mikä on aina hyvä asia.

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

22

Onneksi meillä suomalaisilla on täysin Suomessa suunniteltua ja valmistettua Nokiaa, jonka puhelimet ovat täydellisiä, eikä niissä ole koskaan yhtään ainoaa virhettä.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

23

@22
Nokian jatkuvat ryssät eivät liity millään tapaa tähän uutiseen.

Minkään firman tuotteet eivät ole täydellisiä ja virheitä sattuu kaikille. Ei luulisi tulevan yllätyksenä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KerrankinAsiaa (vahvistamaton)

24

@23

Naulan kantaan. Toivottavasti tämä ja muut Applen sähläilyt aukasevat ihmisten silmät. Apple on ihan kuin mikä tahansa muu kuluttajaelektroniikkalafka. Siinä ei ole mitään erikoista fanittamisen arvoista ja Steve on ihan normaali kuolevainen. Jokaista Applen tuotetta ei ehkä kannata tilata heti näkemättä ja kokeilematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

25

PR ihmiset vilauttelevat jo takaisinkutsulla. Ei vaan taida ihan heti olla mitään mitä antaa tilalle. Kyseisellä lehdykällä taitaa olla uudella mantereella jotain painoarvoakin.

http://news.softpedia.com/news/Apple-to-...ve-147384.shtml

Mielenkiinnolla odotellaan Applen korjausta ja vastausta tilanteeseen. Kävi miten kävi niin yhtiön maine on saanut kovan kolauksen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Raunno (vahvistamaton)

26

@25
Ja höpön löpön. Ihmiset ostavat iPhonea silti. Ei tällaiset vaikuta kovinkaan monen ostopäätökseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

27

Täytyy kyllä olla oikeen tosi uskovainen jos tämän lelun meinaa hankkia! Nämä uskovaisethan pitäisi vain mullistavana uutuutena jos Steve-Jumala sanoisi, että ei puhelimessa tarvita näyttöä. Näytön sijaan puhelimessa olisi mullistava morsetus-ominaisuus, jota ei Steven mukaan ole tällä planeetalla vielä nähty!

Vastaa
perhana
perhana

29

Kyllähän suomesta löytyy "Kuluttajalehti" nimeltään "Kuluttaja" mutta en kyllä siitä moista artikkelia löytänyt, eli mitä tarkoittaa otsikon "Kuluttajalehti ei suosittele..." ?

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kyllähän suomesta löytyy "Kuluttajalehti" nimeltään "Kuluttaja" mutta en kyllä siitä moista artikkelia löytänyt, eli mitä tarkoittaa otsikon "Kuluttajalehti ei suosittele..." ?

Consumer Reports? Kannattaako kommenotoida artikkeliin jos ei sitä edes vaivaudu lukemaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

31

@29
Suomesta löytyy kuluttajalehti (pienellä alkukirjaimella), joka on nimeltään Kuluttaja. Eli siis Kuluttaja-lehti, ei Kuluttajalehti.

Vastaa
perhana
perhana

32

@29 @30

Ymmärsin kyllä jutun, en vain ymmärrä miksi jutun otsikko on muotoiltu niin että kyseessä vaikuttaisi olevan suomalainen kuluttajalehti, eikö otsikko "Consumer Reports lehti ei suosittele..." olisi herättänyt tarpeeksi kiinnostusta?

Vastaa
jupste
jupste

33

"Tuohon on hyvä tuudittautua. Puhelimen rautavika on vika vain AT&T:n verkossa?"

- Vikahan ei muuten ole vain USA:n puolella. Tässä video kun iPhone 4 pudottaa palkkeja antennikohtaan koskettaessa, Suomessa, ja 3 eri liittymällä. Elisa, Sonera ja DNA.

Vastaa
jupste
jupste

34

Suomesta löytyy kuluttajalehti (nimeltään Kuluttaja). Kuluttajalehti kirjoitetaan isolla lauseen tai artikkelin otsikon alussa vaikkei se erisnimi olisikaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.