Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta ilmaisia suojakuoria ongelmallisiin iPhone-puhelimiin

133
Lauri Jämsä

Applelta ilmaisia suojakuoria ongelmallisiin iPhone-puhelimiin
Applen äskettäin pitämässä lehdistötilaisuudessa käytiin kovasti keskustelua iPhone 4 -puhelimen antenniongelmasta. Käyttäjät ovat raportoineet signaalin heikkenevän, kun puhelinta pidetään tietyllä tapaa kädessä. Ratkaisuksi ongelmaan Apple tarjoaa ilmaisia suojakuoria ja mahdollisuutta palauttaa puhelin, mikäli ei ole siihen tyytyväinen.

Ilmaisen suojakuoren tilauksia aletaan ottamaan vastaan yrityksen internet-sivujen kautta noin viikon kuluttua. Mikäli Bumper-suojakuoren on puhelimellensa jo ehtinyt ostaa, antaa Apple siitä rahat takaisin. Bumper-suojus estää käyttäjää sulkemasta puhelimen antennia kätensä alle niin, että kuuluvuus heikkenisi liikaa.
Applen toimitusjohtaja Steve Jobs kertoi, että iPhone 4 -puhelin on ollut asiakastyytyväisyyden kannalta parempi kuin aiemmat iPhonet. Vain 0,55 prosenttia puhelimen omistajista on raportoinut Applelle kuuluvuusongelmista. Lehdistötilaisuudessa esiteltiin myös muiden suosittujen älypuhelimien kuuluvuusongelmia. Kaikkien Applen käyttämien verrokkipuhelimien (Samsung Omnia II, HTC Droid Eris ja Blackberry Bold 9700) kuuluvuuspykälät laskivat selvästi, kun niitä piti heikossa verkossa tietyllä tapaa kädessä. "Tämä on elämää älypuhelimien maailmassa. Puhelimet eivät ole täydellisiä. Se on haaste koko teollisuudelle. Joka puhelimella on heikkoja kohtia", Jobs tiivisti.

Apple on julkaissut antenniongelmaa käsittelevän internet-sivun, jossa selitetään mistä ongelma johtuu ja kuinka sen esiintymistä voidaan ennaltaehkäistä. Lehdistötilaisuuden yksityiskohdat löytyvät muun muassa Engadgetista.

Eilen julkaistu iOS 4.0.1 -päivitys muuttaa hieman kuuluvuuspalkkien esitystapaa, mutta ei korjaa itse ongelmaa.

Yritys kertoi myyneensä iPhone 4 -puhelinta kolmessa viikossa yli kolme miljoonaa kappaletta. Suomeen puhelimen on määrä saapua 30. heinäkuuta.

Kommentit (133)

jartar
jartar

1

Lainaus:

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin myös muiden suosittujen älypuhelimien kuuluvuusongelmia. Kaikkien Applen käyttämien verrokkipuhelimien (Samsung Omnia II, HTC Droid Eris ja Blackberry Bold 9700) kuuluvuuspykälät laskivat selvästi, kun niitä piti heikossa verkossa tietyllä tapaa kädessä. "Tämä on elämää älypuhelimien maailmassa. Puhelimet eivät ole täydellisiä. Se on haaste koko teollisuudelle. Joka puhelimella on heikkoja kohtia", Jobs tiivisti.


Mitäpä väliä sillä on miten muut pärjäävät kun itse on kussut housuun...

"Korjaus" on mielestäni naurettava ja osoittaa melkoista ylimielisyyttä. Puhelimen pitää toimia myös ilman suojaa!!!

Vastaa
ekvbfont (vahvistamaton)

2

No oikea suunta tarjota suojakuoret, ja antaa oikeus palauttaa tuote jos ei ole tyytyväinen.

Kieltämättä jos Applecareen soittaneista ainoastaan 0,55% on valittanut antenniongelmista ja att palautettu 1.7% prosenttia kaikista iPhone4 (kaikki asiat huomioiden).

Niin aika pieni osuus todellisuudessa koko pppskasta kärsii. Media on vaan äärettömän vahva.

No harvoja älypuhelimia myydään 2milj muutamassa päivässä, niin kyllähän sellaisen media myllyn saattelemana alkaa tulvimaan myös "viallisia" iphoneja.

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Lyhyesti sanottuna Apple teki voitavansa, 50 centin arvoinen sweatshopissa väsätty suojakuori tai tarvittaessa rahat takaisin.

Jotenkin voin kuvitella ettei pöly ole vielä laskeutunut, vaikka yhtiön olikin pakko reagoida. Odotan mielenkiinnolla HTC:n, Motorolan, Samsungin ja Research in Motionin vastausta Applen väitteisiin.

Vastaa
jartar
jartar

4

Lainaus:

Kieltämättä jos Applecareen soittaneista ainoastaan 0,55% on valittanut antenniongelmista ja att palautettu 1.7% prosenttia kaikista iPhone4 (kaikki asiat huomioiden).

Niin aika pieni osuus todellisuudessa koko pppskasta kärsii. Media on vaan äärettömän vahva.

No harvoja älypuhelimia myydään 2milj muutamassa päivässä, niin kyllähän sellaisen media myllyn saattelemana alkaa tulvimaan myös "viallisia" iphoneja.


Lähinnä kertoo brändin vahvuudesta. Pystytään myymään viallista tuotetta suuria määriä ja saadaan asiakkaat uskomaan että tuotteessa ei ole mitään vikaa. Se oli kuitenkin applen ensimmäien virallinen kanta.

Vastaa
Gjbaas (vahvistamaton)

6

No voin sanoa että ainakin vanha 6 alka nokiani ei aikoinaan tykännyt kiinni pitämisestä. Sen aikaseen rätinälinjashoppiin kun palautin tutkivat eka ettei siinä mitää vikaa ole ja parin kerran jälkeen vaihtoivat uuteen ja vikaa ei ollut. Ilmeisesti jokin mystinen bugi joka kiertää vuodesta toiseen. . .

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

7

Aww, Steve sanoi että Apple rakastaa asiakkaitaan. :)
Nyt voin hyvillä mielin ostaa tämän sitten 30. päivä!

Vastaa
Vanjoke (vahvistamaton)

8

Omassa 5800XM:ssäkin kyllä laskee palkit ja tipahtaa 3G:stä GSM:lle jos pidän siitä tiukasti kiinni...

Vastaa
El_ias
El_ias

9

vanjoke, määritteleppä tuo tiukasti pitäminen? En itse onnistunut saamaan palkkeja alas. :D

Ja mitä tuohon applen vetoon nii yllättävän järkevä veto, odotin että suojien hinnat olisivat korkeintaan pudonneet hieman.

Mutta kyllä silti puhelimen pitää toimia ilman sellaisiakin, ja mieluusti paremmin kuin sellaisen kanssa.

Vastaa
AndR (vahvistamaton)

10

Muahhhahaa apple kyntää ja syvällä!! Onneks mun samppaa voi pitää miten päin vaan eikä oo tämmösiä lapsentauteja. Eikä tarvitse laittaa mitään kämästä suojaa päälle, voi nauttia täysillä täydellisestä muotoilusta.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

11

Noniin nyt on lehdistötilaisuus katsottu (suosittelen kaikille ennenku alkaa taas huutelemaan), ihan samaa informaatiota sieltä tuli mikä on ollu jo jonkun aika "tiedossa" itselle

Iphone4 myötä ihmiset sekosivat täysin palkeista, kaikki vaan katsoo palkkeja. Joku aluksi osoitti, että tämä tässä on ongelmakohta ja kaikki halusivat ongelman toistaa ja laittaa tuubbiin siitä videon. On se jännä miten mieletön vaikutus internetillä on, yhtäkkiä kaikilla oli ongelma, (siis palkkien tippuminen) Osalla ihan oikea ongelma eli siis puheluiden katkominen

Ei kyllä yllätä yhtään nuo tilastot soitoista 0,55% ja palautetuista luureista 1,7% ja miksi juuri kukaan luuria palauttaisikaan vaan sen vuoksi, että palkit tippuu, mutta siltin siitä video tarvii tehdä. Se on vähä sama, ku tapahtuu joku mielenkiintoinen juttu niin jokaisen on tehtävä oma video siitä tuubbiin ja kohta tuubissa on 1000 samaa/samankaltaista videota.

Itse en kyllä mitään bumpereita ala käyttämään omassa iphonessa kun sen tilaan, pilaa vaan puhelimen ulkonäön, mutta hieno homma kuitenki, että kaikki halukkaat saavat sellaisen ja myös se, että rahat takaisin jos tuote ei miellytä, ostaa sitten jonkun toisen luurin

Jos itsellä tulee luurin kanssa oikeesti ongelmia (muutakun palkkien tippumista sitä kun tekee nykyinenkin puhelin, mutta ei sillä koskaan ole mitään käytännön vaikutusta ollut) niin se on sitten ihan toinen asia, mutta haluan kyllä omakohtaisia kokemuksia, että tiedän kuinka suuresta tai pienestä ongelmasta on kyse omalla kohdalla

Vastaa
fkjgil (vahvistamaton)

12

9@ edelleen kenttien tippuminen ei koske kaikkia valmistettuja puhelimia esim. Jos Nokia 5800 myydään esim 1000 kpl niin 1-10 saattaa olla kentän tippumisia, eli ei koske kaikkia mallin valmistettuja puhelimia.

Esim. Jos iPhone 4 on myyty 3milj. Kpl ja jos todellisia antennivikoja (puhelut katkeaa, eikä pelkästään singnaali pienene) on vaikka tuo at&t palautettu 1.7% = 51 000kpl

Saattaa kuulostaa äkkiseltään paljolta mutta harvaa puhelin uutuutta myydään viikonaikana 2milj. Kpl

Niin mittavan iPhone 4 huhumyllyn ja menestyksekkään myynnin ansiosta tälläsiä mediassa paisutellaan, ja silti ongelma koskee todellisuudessa 1-3% iPhone 4 omistajia.

Vastaa
KIITOS Steve..!! (vahvistamaton)

13

APPLE saa kyllä ANTEEKSI!!...

TOISIN KUIN eräs "suomalainen" entinen SAAPAS(!!)firma jonka osakkeen arvosta LASKENUT 63 PROSENTTIA kolmessa VUODESSA..!!
Nokia,..SKASTA en tohdi maksaa paljoa!!!...

Vastaa
SlaMina
SlaMina

15

Onko tosiaan noin että yhteysongelmat ei koske kaikkia iPhoneja? Vai eikö loput oo vaan jaksanu/huomannut ilmoittaa viasta eteenpäin?

Vastaa
SlaMina
SlaMina

16

Onko tosiaan noin että yhteysongelmat ei koske kaikkia iPhoneja? Vai eikö loput oo vaan jaksanu/huomannut ilmoittaa viasta eteenpäin?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

On kyllä melkonen purkkaviritys yrittää korjata ongelma suojakotelolla :P Lisäksi on melkosta käyttäjien harhjauttamista julkasta käyttiksestä uusi versio ja vedota johonkin verkon kuuluvuusopalkkien laskukaavassa olleeseen vikaan.

Noin selkeää raudasa olevaa suunnittelumokaa ei kyllä korjata jollain softapäivityksellä.

Vastaa
Stanner
Stanner

18

Omassa puhelimessani (SE xperia x10 mini) en saa palkkeja katoamaan vaikka miten pitäisin kiinni. Tuo on ihan sontaa, että kaikissa puhelimissa olisi tuo ongelma. Ei todellakaan ole. Jotkut on vain suunniteltu paremmin.

Suurin iphonen ongelma on minusta kuitenkin antennipaikan sijoitus. Käytännössä antennin peittää kaikki vasenkätiset. Eli ei puhelinta voi käyttää vasemmalla kädellä. ihpone 3gs:ssä antenni on keskellä alhaalla, sekin on parempi sijoituspaikka. Ei antenni peity normaali ottella kummallakaan kädellä. Paras vaihtoehto olisi kuitenkin tehdä sellainen antenni joka toimii vaikka pitäisi mistä kiinni, niinkuin joillakin kilpailijoilla on.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

20

@19

kyllä se on täydellinen money linko. Anna rahat mulle heti ja nyt.

Vastaa
YH (vahvistamaton)

21

Kyllä nyt kannattaa ostaa iPhone kun saa Pamperseja kaupan päälle!

Vastaa
Rogery (vahvistamaton)

22

Hmmm... Tarkastellaanpa mitä tässä nyt oikein on tapahtunut. Apple oli tietoinen ongelmasta jo ennen iPhonen julkaisua, mutta Jobs piti tuotteen designista niin paljon että päästi sen markkinoille ottaen tietoisen riskin kuuluvuuden kanssa. Kun kuluttajilta alkoi tulla negatiivista palautetta tuotteesta, Applen vastaus oli että mitään ongelmaa ei ole olemassa. Kun ase alkoi savuta oikein kunnolla, niin Apple teki täyskäännöksen ja myönsi että vika on olemassa - mutta emme me tee väärin koska kaikilla muillakin on sama ongelma (miten tästä tuli vanhat ala-aste ajat mieleen...). Nyt Apple tarjoaa ratkaisuksi jotain 10 senttiä maksavaa muovin kappaletta joka hautaa alleen sen designin jonka takia Jobs otti tietoisen riskin kuuluvuuden kustannuksella...?! Toivon hartaasti että kuluttajat muualla maailmassa eivät syö tätä omenatorttua ihan yhtä helposti kuin ihmiset Applen kotimaassa. Ja miksi ihmeessä kenenkään pitäisi uskoa tuohon 0.55 prosentin lukuun - sama yhtiö on juuri valehdellut kaikille päin naamaa että mitään ongelmaa ei ole olemassa, vaikka ongelma oli varsin hyvin yhtiön tiedossa. Miksi he nyt puhuisivat totta?

Vastaa
kikuu
kikuu

23

No hyvä, että Apple viitsi edes jotain tehdä asialle, mutta olisivat kyllä saaneet korjata/vaihtaa puhelimet uusiin, eivätkä antaa mitään rumia muovikelmuja siihen päälle. Ja turhaan väitätte, että kaikissa puhelimissa on sama ongelma, ite en ainakaan Nokiasta, Samsungista tai HTV:sta saanut palkkeja tippumaan yhtään, vaikka kuinka puristin kättä ympärillä.

No, Apple brändillä on helppo myydä vaikka sitten rikkinäisiä puhelimia. Varmasti toimisi myös se, että Nokia 5800 Nokia logo pois ja Applen omena tilalle, niin johan myytäisiin viikossa 10 miljoonaa puhelinta.
Nyt kun ovat huipulla, niin olisivat kuitenkin voineet ihan helposti laskea sitä ylimielisyysprosenttia vähän alemmas, kun rahaa ainakin löytyy.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

24

Kuten eilen sanoin youtube on jännä paikka, kun Steve sanoi, että tämä koskee monia älypuhelimia tämä ongelma niin mitä tapahtui?

Tyypit haluavat laittaa samanlaisia videoita eri puhelinmalleillaan ja näyttää, että kyllä tälläkin ja tällä sama pystytään toistamaan. Sitten on kuten iphonen kanssa, että jotkut väittelee vastaan, että mun luurilla ei pysty ja mun pystyy ja mun ei

EI se kiinnosta, että monellako henkilöllä palkit tippuu vaan kuinka monella oikeasti on niitä katkenneita puheluita, se on ainoa mikä merkkaa, tai sitten se datanopeuden lasku

Vastaa
ThePayne
ThePayne

25

Kuinka moni muu Valmistaja yleensäkään myöntää virheitä myymistään laitteista, tuo oli mielestäni melko huomaavaista myöntää Applen suunnalta että tuo on oikeasti ongelma/bugi

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

26

@25
Miksi _mikkis_, kirjoitat kahdella eri nimimerkillä? Luuletko jotenkin, että ansiostasi muut luulevat, että enempi ihminen ei mollaa tästä naurettavasta kömmäyksestä tästä Applea? Naurettavaa ja läpinäkyvää toimintaa.

Vastaa
Aapelinen
Aapelinen

27

Softabugeja löytyy jokaisesta uudesta mallista, isompia tai pienempiä. Rautaviat on harvinaisempia. Nokialaisessahan oli myös taannoin linssin suojuksen kanssa ongelmaa (naarmuuntui), mutta että antenni on suunniteltu päin ***ttiä minkä takia puhelut katkee niin se on kyllä suuremman luokan moka. Todistaa vain, että Apple ei todellakaan ole kummoinen puhelinvalmistaja. Designia osaa kyllä tehdä.

Vastaa
yussef
yussef

28

"Eilen julkaistu iOS 4.0.1 -päivitys muuttaa hieman kuuluvuuspalkkien esitystapaa, mutta ei korjaa itse ongelmaa."

HAAHHAAHAA!!
Ja juuri teknisen tuen ja takuukorjausten laadusta on applea kiitelty
HAAHHAHHAHAA!! :D

Mitenkähän mahtavat muut, vähemmät kiitellyt osat apple-hoitoa toimia? :D

Vastaa
yussef
yussef

29

Ai niin ja pisti silmääni tosi fanipojan kommentti:

"Kuinka moni muu Valmistaja yleensäkään myöntää virheitä myymistään laitteista, tuo oli mielestäni melko huomaavaista myöntää Applen suunnalta että tuo on oikeasti ongelma/bugi"

Ei kun apple-lippistä hakemaan apple-store steven nimmarilla ;)


Ei vaan tosiaan, kyllä vika pitäisi korjata kunnolla ja ilman rutinoita, oli sitten kyseessä apple, nokia tai rosenlew.

Vastaa
Old Man (vahvistamaton)

31

@25 & @27

Niin, N97 oli todellakin tuo linssiongelma ja Nokia kyllä tiedotti ongelmasta ja vaihdatti kaikille ongelmasta kärsiville uudet takakuoret. Ja yhtiö myös myönsi myöhemmin, että N97 oli suhteellisen susi tullessan markkinoille.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

32

@26 ahaa nyt huomasinkin, että viittasit siis jo kommentissasi, että tuo paynen kirjoittama viesti olisi minulta, no ei se kyllä ole

Vastaa
P.K- (vahvistamaton)

33

Kokeilin piruuttani omaa iphone 3Gs ja Htc desirea sekä tuollasta vanhaa Nokia 3510i ja

iPhone 3Gs = palkittippuu 4-1 ilmansuojakuorta ja suojakuorenkanssa 4-2. 1min pitelyn jälkeen (kertaakaa ei ole puhelua katkaissut)

Htc desire ilman suojakuorta 4-0 1min pitelyn jälkeen (kerran katkaisi puhelun)

Nokia 3510i ilman suojakuorta 2min pitelyn jälkeen palkittippu puoleen

Vastaa
P.K- (vahvistamaton)

34

Kokeilin piruuttani omaa iphone 3Gs ja Htc desirea sekä tuollasta vanhaa Nokia 3510i ja

iPhone 3Gs = palkittippuu 4-1 ilmansuojakuorta ja suojakuorenkanssa 4-2. 1min pitelyn jälkeen (kertaakaa ei ole puhelua katkaissut)

Htc desire ilman suojakuorta 4-0 1min pitelyn jälkeen (kerran katkaisi puhelun)

Nokia 3510i ilman suojakuorta 2min pitelyn jälkeen palkittippu puoleen

Vastaa
P.K-- (vahvistamaton)

35

Joten uskon jollain tavalla Applen selitykseen ja ilmaisiin suojakuoriin. Mutta palkkien tippuminen ei ole se todellinen ongelma vaan ongelma on puheluiden katkeaminen mikä luultavasti koskettaa ~2% iPhone 4.

Näille todellisille ongelmille Applen pitäisi kutsua laitteet huoltoon. Koska en millään usko että kyseessä on ohjelmistovika, enkä myöskään tahtoisi uskoa että kyseessä olisi at&t huonot tukiasemat (toki kun kattoo meiän soneraa, niin ei mikää ihme). Veikkaan myös että Apple tulee kutsumaan "antennagate" puhelimet huoltoon 30.7 jälkeen kun ilmaisten kuorien jakelu loppuu.

Toki voihan se olla myös pieni suunnittelu virhe kun kyseessä on desing puhelin ja antenni on "ulkopuolella" mutta tuntuu silti että mukaan on vaan päässyt alta 100 000 maanantaipäivän kappaletta jotka katkaisevat puhelut loput 3milj. Puhelinta näyttäisi toimivan ongelmitta joten turhaa media haloota.

Kenttien laskeminen ei ole ongelma vaan puheluiden katkeaminen joka koskee vaan muutamaa prosenttia käyttäjistä.

Täälläkin kakarat ja unettomat antiapplettavat nörtit jotka eivät edes katso materiaaliin tulevat esittämään uberviisasta, ei millään pahalla.

Vastaa
Stanner
Stanner

36

"Mutta palkkien tippuminen ei ole se todellinen ongelma vaan ongelma on puheluiden katkeaminen mikä luultavasti koskettaa ~2% iPhone 4."

Se koskettaa noin 5-20% käyttäjistä. Sen verran väestöstä on tutkimusten mukaan vasenkätisiä.

Kai apple fanit tajuaa, että on aika paha moka heittää antenni tuohon kohtaan, josta vasenkätiset pitää kiinni. Ei tuota pysty puolustamaan vaikka olisi kuinka fani. Katkeasiko puhelut tai ei, niin se on paha suunnitteluvirhe. Kuka idiootti pistää antennin tuohon kohtaan? Ilmeisesti applen insinöörit.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

37

@32
Miksiköhän sitten kirjoitatte täysin samalla tavalla ja teillä on viesteissänne sama päämäärä?

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

38

@mikkis

Voisitko pikku hiljaa ymmärtää, että Apple valehtelee asiakkailleen ja yrittää peitellä ongelmaansa. Näytä minulle yksikin videoklippi missä jossain Applen luottelimista puhelinmaleista dataliikenne loppuu kuin seinään kun puhelimelle laitetaan YKSI SORMI. Tämä death grip/vasen käsi homma on ihan turhaa. Tarvitaan vain YKSI SORMI ja iPhonen yhteydet sakkaa. Apple yrittää tarkoituksella sekoittaa kaksi eri asiaa keskenään. Normaali antennin blokkaus mihin tarvitaan usein koko käsi, molemmat kädet tai sitten se ei juurikaan vaikuta ja tämä vain iPhonessa oleva kahden eri antennin saumakohdan oikosulkuongelma.

Mielestäni on kuluttajan huijaamista mainostaa puhelinta ilman suojakuoria jos siinä on tälläinen bugi. Lisäksi taitavat olla jenkit melko tottuneita tippuviin puheluihin ja ne on jo pitkään pistetty AT&T:n piikkiin. Kannattaa ottaa vielä huomioon, että normi iPhonen omistaja ei ole ikinä kuullutkaan koko antenniviasta vaan syyttää ongelmista verkkoa.

Vastaa
reerYll (vahvistamaton)

40

Miksi sitten netissäkin pyörii videoita missä ihmiset pitää iPhone 4 vasemmalla kädellä ja yhteydet ei katkea..
mm. Steve pitää puhelimesta niin ja yhteys ei pätkäse. Jokainen puhelin menettää antennista pykälittäin vahvuuksia jos antennin peittää suoraan. Mutta se että yhteyskatkeaa koskee luultavasti Alta 5% kaikista käyttäjistä, palkkien tippumisella ei ole tässä mitään merkitystä vaan puhelun katkeamisella.

Vastaa
ThePayne
ThePayne

41

@37
Tiedä tuosta mutta tarkotuksena oli mainita oma mielipiteeni asiasta. Olkoon antennivika tai ei. Omalle kohdalle ei kyllä ole tuota antennivikaa tullut esille vielä ensimmäisessäkään puhelimessa jota itselläni on ollut. Valitettavaa on että Applen hienossa suunnittelussa on oma pieni Buginsa mutta ei se maailmaa kaada. Nokia on ollut susi jo syntyessään NS. Lippulaiva puhelimensa kanssa, täyttä paskaa. (Kadun N97 hankkimista)

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

42

Sen bumber-kuoren valmistajalle tää voi olla melko hyvä uutinen varsinkin jos niitä Applen hyväksymiä valmistajia on vain yksi. Tilausmäärät varmaa nimittäin vähintään monikymmenkertaistui.

Vastaa
frodola
frodola

44

Naurettavaa kok Apllen hölmöily tässä asiassa kokonaisuudessaan.

"...Yhtiö joutui jo aiemmin opastamaan asiakkaitaan siitä, kuinka uutta iPhonea on pideltävä käsissä oikein. Nyt erikoisotteeseen ei siis ole tarvetta...

"..joka ei siis olekaan vika, vaan huonosti toimiva ominaisuus..."

"Ominaisuus" :D

L: Aamulehti 02.07.2010 - 19:32

Vastaa
waleee (vahvistamaton)

45

Omassa 5800XM:ssäkin kyllä laskee palkit ja tipahtaa 3G:stä GSM:lle jos pidän siitä tiukasti kiinni.../ mun 5800xm käy samalla tavalla ihan yleistä toi ongelma kyllä uskon.. miks noin kritiikkiä ??)

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

46

@37 Sama päivämäärä? mitä ihmettä? :D No yleensä saman päivän viesteissä on sama päivämäärä, tolla periaatteellahan lähes jokainen näistä voisi olla mun kirjoittama, etten vaan olisi sinunkin viestiä kirjoittanut?

No tuossahan toi payne jo itsekin kirjoitti uusiksi

Nähtävästi payne on kokenut sen mikä mulla oli lähellä, eli on omistanut n97, ite onneks testasin sitä kaupassa ja totesin sen todella hitaaksi ja tahmeaksi ja se oli sitten sitä myötä selvä :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

47

@46
Herran jestas, opettele lukemaan. Kirjoitin "päämäärä". Ja kyllä, on läpinäkyvää, että olette yksi ja sama henkilö. Jätätte molemmat usein kappaleiden lauseiden lopuista pisteet pois. Eikä kyseisen nimistä henkilöä ole täällä ennenkään näkynyt. Henkilöhistoriasikin tukee väitettäni, sillä sinä vaihdoit nimimerkkiäsi delicistä mikkikseen täysin ilman syytä.

Vastaa
jartar
jartar

48

@40
Onko Steve jumala vai miksi viittaat häneen? Eikö olisi "hieman" viisaampaa luottaa puolueettomiin tahoihin. Kannattaako yleensäkkään luottaa ihmiseen joka alunperin väitti että tässä kännyssä ei edes ole antennivikaa. Syytti vaan softaa selvästä rautaviasta.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

49

@47 Katos vaan lukihärö, no ei ole eka kerta :)

No jos sua noin paljo toi rassaa ni voithan sä kysyä puhelinvertailun tyypeiltä, että onko tuo payne minä, sehä o rekistöityny käyttäjä joten sieltä saat varmaan infoa.

mutta vinkki! sinuna lopettaisin tuon tähän ;)

Vastaa
D00mer
D00mer

50

Omassa n95 ei tipu kentät millään vaikka miten päin pidän sitä kädessäni, enkä ole saanut mitään edellisistä luureistani(e60, 6670, 3660, 3510i, 7210 etc) tiputtamaan palkkeja vaikka mitenpäin pidän niitä, ilman mitn erillisiä suojakuoria

Vastaa
ukki_ (vahvistamaton)

51

Riittäiskö pieni teipinpala ko.kohdassa niin ettei syntysi kädessä galvaanista kosketusta antenniin? Luulisi olevan tuotannossa helppo päällystää metallikehä sähköä johtamattomaksi!

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

52

@49 rekisteröitynyt jopa :)

@47
mut joo, et sä sieltä kyl mitää infoa saa. Kerro toki jos keksit tavan miten voin todistaa tuon sinua painavan asian niin katsotaan jos se onnistuisi

Vastaa
hta
hta

53

Kaikki ei nyt oikeen tunnu sisäistävän mistä tässä on kyse ja mikä se todellinen vaikutus on, niin hyvässä kuin pahassa.

Ensinnäkin puhutaan vasenkätisten ongelmasta. Itse olen oikeakätinen mutta pidän puhelinta vasemmassa kädessä puhuessani ja tiedän useita jotka tekevät samoin, eli kätisyydellä ei sinänsä ole merkitystä eikä sen pohjalta voi laskea yhtään mitään lukuja siitä, kuinka montaa tämä koskettaa ja kuinka montaa ei.

Toiseksi en ole vielä pitänyt iPhone 4:sta kädessäni, eikä varmasti ole kovin moni muukaan täällä. Sen sijaan olen käyttänyt historiani aikana useita eri puhelimia ja jokaista tulee pidettyä koon mukaan hiukan eri tavalla. Nähtäväksi jää, pidänkö iPhone 4:sta luonnostaa haittaavalla tavalla kiinni vai en. Itse en ainakaan pidä samalla tavalla kaikista puhelimista kiinni vaan puhelimen leveys ja paksuus vaikuttaa siihen suuresti.

Kolmanneksi, väitteet, että sillä ja tällä puhelimella ei onnistu pudottamaan palkkeja on P:tä eli sitä itseään. Jos tajuaa fysiikasta yhtään mitään niin ymmärtää miksi. Miksi sitten jollain putoaa ja jollain ei? Koska signaali vaimentuu x määrän. Palkille on määritelty area z-y jolla näytetään esim. 4 palkkia. Jos sinulla on 5 palkkia näytössä ja kenttä erittäin vahva, ei vaimennus x välttämättä saa aikaiseksi mitään. Sinulla on yhä 5 palkkia. Jos taas olet raja alueella niin pienikin vaimennus saattaa vaikuttaa huomattavasti. Se paljonko X on muuttuu lisäksi henkilöstä toiseen ja todennäköisesti jopa vuodenajan mukaan (ihon kosteus jne).

Neljäs pointtini on se, että näitä palkkeja pystyy pudottelemaan helpommin siellä, missä verkko on häilyvä. Esim. vanha Nokia 6110 Navigator työpaikalla pudottaa 3G yhteydeltä pois kun siirryn tuolilla metrin. Siirtyessäni takaisin, 3G tulee takaisin päälle.

Viides asia lienee se, että saan demonstroitua omalla vanhalla iPhone 3G:llä täsmälleen saman ongelman, eli palkit putoavat näin:
Sonera 3G 3 palkkia, 2 palkkia, 1 palkki, Sonera GPRS 1 palkki, 2 palkkia, 3 palkkia, Sonera Edge, 3 palkkia, 4 palkkia. Laittaessani puhelimen eteeni pöydälle, Sonera 3G 3 palkkia.

Kertaakaan kahden vuoden aikana en ole havainnut mitään oikeata vaikutusta tuolla puhelun suhteen. Tämän vuoksi aion kokeilla iPhone 4:sta (ilman suojakoteloa) ja katsoa mitä tapahtuu. Jos alkaa tulla ongelmia, vaihdan toiseen puhelinmerkkiin. Jos oikeasti ei taas tapahdu mitään niin sitten voinen olla tyytyväinen hankintaani.

Vastaa
ThePayne
ThePayne

54

Aika uskomatonta että näinkin paljon sekaannusta saa kun kirjoittaa elämänsä ensimmäisen kerran Puhelinvertailun kommenttipalstalle. Aivan käsittämätöntä, lopettakaa ihmeessä tää järjetön Offtopic lässytys. Mitä tuohon @47 väitteeseen tulee niin aivan puutaheinää... Voin hyvin olla kommentoimatta täällä jos se niin paljon vaivaa arvon ihmisiä.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

56

@55 että päätit sitten mun nimellä kirjoittaa, no ei sinänsä yllätä. Sai kyllä uusi kaveri varmasti hyvän kuvan heti sivustosta :)

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

58

@55 tai ehk kuitenki ite kirjoitat mun nimimerkillä niinku vähän kaikkialla tunnut tekevän nii! Aika tahditont käytöst 14 vuotiaalt vai kuink vanha sä oikeen esität olevas?

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

59

Tässä muutama niistä monista youtube videoista mitä tänään on tullut tuubbiin

http://www.youtube.com/watch?v=qospgnC3zXo joku htc luuri

http://www.youtube.com/watch?v=nnAsoF4-yvE Nexus one

Tässä vielä edellisellä 3gs mallilla tehty http://www.youtube.com/watch?v=kF0w5sIkQhs (kaveri testaa sitä teoriaa, että todella moni käytti koteloa edellisen mallin kanssa joten tolpat on pysyneet paljon paremmin)

Hyvin jäi eilen se steve:n lause päähän missä sanoi, että emme tienneet, että tämä on poikkeuksellinen ongelma, koska monet puhelimet kärsivät tästä samasta. Eihän siitä ennen ole puhuttu, kun kaikki on ajatellut että se on iha normaalia puhelimen käyttäytymistä. Nyt kun apple on oikeen laittanu esille tuon ongelmakohdan niin se on paljon helpompi jokaisen toistaa ku tietää tasantarkkaan mitä kohtaa pitää painaa

Pistäähän tuollaiset videot vähän miettimään, että mikä tässä on se homman nimi. Täytyisi kyllä saada johonkin nettisivulle joku kysely, että monellako iphone 4 käyttäjällä on niitä oikeita ongelmia. Nyt vaan kaikki jauhaa putoavista tolpista. Mulla on pudonnut tolpat aina ja puheluita katkennut yks vuoden aikana.

Eipä tähän mitään varmuutta saa ennenkun itse pääsee testaamaan tai lukemaan edes sitten ensimmäisten suomalaisten käyttäjien kokemuksia. Se jo antaa kuitenkin huomattavasti paremman kuvan missä tässä mennään ku se, että kattoo jenkkien verkkoa missä katkenneet puhelut ovat lukemani perusteella todella yleisiä

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

60

joku muuten juuri rekisteröi mun nimimerkin, mitähän kivaa tästä vielä seuraa :D

Vastaa
Stanner
Stanner

61

"Kolmanneksi, väitteet, että sillä ja tällä puhelimella ei onnistu pudottamaan palkkeja on P:tä eli sitä itseään."

Ei vaan pointti on siinä, että "sillä ja tällä" puhelimella ei saa pudotettua palkkeja ns. "normiotteilla". Hyvin suunniteltu puhelin ei tiputa palkkea jos sitä pitää kädessä oikealla, vasemmalla, sormenpäillä, jne. Oma puhelimeni vaatii kaksi kättä, jotta saan tiputettua edes yhden palkin. Aiemmin omistin LG:n puhelimen joka tiputti kenttää "normiotteella". Tämä johti silloin tällöin puheluiden katkeamiseen. SE oli erittäin raivostuttavaa. Itseasiassa se oli niin raivostuttavaa, että ostin uuden puhelimen.

Iphonen ongelma löytyy joistakin muistakin puhelimista, mutta se ei todellakaan löydy kaikista puhelimista! Suosittelen kiertämään tuollaiset puhelimet kaukaa. Lupaan, että se alkaa vitu**amaan pidemmän päälle.

Vastaa
Jukgi
Jukgi

63

@59

Täysin samaa mieltä. Johan sen huomaa siitä, että Applecareen on soittanut antenniongelmista ainoastaan 0.55 prosenttia kaikista iphone 4:n käyttäjistä. Näitä sivustoja lukiessa on moni varmaan saanut sen käsityksen että kyse on todella suuresta ongelmasta, että ainakin puolella iphonen omistajista puhelut katkeilevat.

Siitä huolimatta, kyllä sitä ehdottomasti pitää päästä liikkeessä kokeilemaan ennen kuin ostamista harkitsee.

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

65

@64 Ai niinku sama ku nokial? ;) Vai en muista oliks ne jo niin syväll et ei niillä ole paljoa muuta suuntaa ku ylöspäin, umpikujas ku ovat :D

Vastaa
Jep_
Jep_

66

@61 "Iphonen ongelma löytyy joistakin muistakin puhelimista, mutta se ei todellakaan löydy kaikista puhelimista!"

Onkohan se ihan noinkaan. Toki signaalin laatua voi heikentää peittämällä antennin kädellä, iPhonen kohdalla tämä ei taida olla se varsinainen syy ilmenevään oireeseen. iPhonessa syy on se että sormella saa oikosulun kahden eri antennin välille. Siksi tuntuukin erikoiselta että noinkin tuollaisesta rakenteellisesta seikasta johtuva vika ilmenisi alle prosentissa puhelimista, kun ne kaikki kuitenkin ovat rakenteeltaan samanlaisia.

Jos vika johtuisi vain siitä, kuten muissa puhelimissa, että signaalin tasoa voi heikentää peittämällä antennin kädellä, ei ratkaisu todellakaan olisi se että asetetaan kuminen suoja antennin päälle. (http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/07/apple-bumper-problem.jpg)

Jobsin vertaus iPhone 4:n antenniviasta ei siis ole vertailukelpoinen muiden puhelimien "antennivikojen" kanssa.

Vastaa
perhana
perhana

67

hemmetti sentään... huomasin juuri että kamerallani tulee todella suttuisia kuvia jos kuvatessa pitää sormea linssin päällä!!
Täytyy vissiin kirjoittaa siitä tulikivenkatkuinen postaus ja tehdä video juutuuppiin.
kyllä kaikki kamerat täytyisi suunnitella niin että moinen ei ole mahdollista.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

68

66@
>johtuva vika ilmenisi alle prosentissa puhelimista
...
>Jobsin vertaus iPhone 4:n antenniviasta ei siis ole
>vertailukelpoinen muiden puhelimien "antennivikojen" kanssa.

Ei ole mikään vika että antennia peittämällä singaanit veimenee reippaasti, iPhone 4G eroaa muista siinä että aiheutunut vaimennus on normaalia suurempi, sitä voi vähän korvata se että laite on herkempi, tai antennin vahvistus isompi (vertailutaso). joka tapauksessa nuo summattuna lopputulos on heikompi vastaanottokyky.

>Jos vika johtuisi vain siitä, kuten muissa puhelimissa, että
>signaalin tasoa voi heikentää peittämällä antennin kädellä, ei
>ratkaisu todellakaan olisi se että asetetaan kuminen suoja
>antennin päälle.

Ratkaisu on nimenomaan se, eli silloin jää ilmarakoa ja vaimenus on pienempi, jolloin peittämisvaikutus on lähempänä muiden laitteiden antennin peittämistä.
Antennin paikka on edeleen sama, joten kädellä peittäminen tapahtuu edelleen luonnostaan.

53@

>Ensinnäkin puhutaan vasenkätisten ongelmasta. Itse olen
>oikeakätinen mutta pidän puhelinta vasemmassa kädessä puhuessani

Totta, Kyse nimenomaan oikeakätisten ongelmasta, laite ei ole yhdenkäden, vaan kahdenkäden laite, eli oikealla käytetään, vasemamlla pidetään.
Puhuessa oikeakätiset pitää vasemassa kädessä (oikea tietenkin vapaana muuhun tekemiseen, esim, kirjoittamiseen jne)

12@
>Esim. Jos iPhone 4 on myyty 3milj. Kpl ja jos todellisia
>antennivikoja (puhelut katkeaa, eikä pelkästään singnaali pienene)

Huomattava osa on käyttänyt edellisiä versioita, jotka eivät olleet todellakaan kovin hyviä vapaissa verkoissa pysyjiä, lisäksi AT&T operaattori on tehnyt verkossa kaiken taatakseen tärkeimmän päätelaitteen toimivuudelle jo aijemmin.

Apple vertaisi 3GS mallin vuodentakaiseen tilanteeseen, jolloin AT&T:n 3G verkonrakentaminen hieman toisenlaisessa vaiheessa ...

Vastaa
Jep_
Jep_

70

@66

Oletko vannoutunut fani vai maksaako Apple palkkasi suoraan tai epäsuoraan? Vai miksi yrität vääntää asioita kuin itse Jobs?

"Ei ole mikään vika että antennia peittämällä singaanit veimenee reippaasti, iPhone 4G eroaa muista siinä että aiheutunut vaimennus on normaalia suurempi"

Ei tietenkään se ole vika antennissa että signaali heikkenee kun sitä blokataan vaikkapa sitten kädellä, siksi kirjoitinkin muiden puhelimien "antennivian" lainausmerkkeihin. Mutta eihän tästä ole kyse iPhone 4:n kohdalla. iPhone 4:ssa vika ilmenee kun kaksi täysin erillaisiin verkkoihin tarkoitettua antennia yhdistetään jollakin sähköä johtavalla asialla, kuten iholla. iPhone 4:n kohdalla kyse ei siis ole signaalin blokkaamisesta vaan antennirakenteen huonosta suunnittelusta joka mahdollistaa antennien oikosulun.

Vai on kumisuojan mahdollistama "ilmarako" se syy miksi kumisuoja parantaa tilannetta. "Ilmarako"-selitys varmaan selittää myös sen miksi pieni pala teippiä tekee saman?

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.c...ongelmien_takia
Tuolla on video josta näet varsin hyvin ettei iPhone 4:ssa antennia tarvitse peittää, vaan kaksi eri antennia pitää yhdistää esim. sormella.

iPhone 4:n antennivika != muiden puhelimien "antennivika"

Jatka toki asian vääristämistä ja vääntämistä jos saat siitä paremman mielen, ikävä kyllä se ei muuta todellisuutta.

Vastaa
Jep_
Jep_

71

Ehkä tuo edellinen kommentti oli kuitenkin kohdistettu @68:lle eikä itselleni.

Onneksi on edit-nappi... eiku.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

72

Miten helvetissä täällä jaksetaan vikistä että apple on tehnyt virheen ja se pitää korjata jne... Applehan lupaa palauttaa rahat kun viet ostamasi iPhone 4:n takaisin 30 päivän sisällä. Ja noita palautuksia on tullut vähemmän mitä viime vuonna 3GS:ää on palautettu julkaisun jälkeen. Eikö tuo ole täydellinen "korjaus" ongelmaan? Kukaan ei pakota ostamaan iPhonea.

Vastaa
perhana
perhana

73

Korneintahan asiassa onkin juuri se, että ilmeisesti suurin osa henkilöistä jotka asiasta kirjoittelee ja pitää meteliä ongelman suuruudesta, eivät itse edes omista kyseistä puhelinta, tai ole sitä edes kädessään pitäneet.
Todennäköisesti suurimmalla osalla iPhonen antenniongelmasta "kärsivistä" on käytössään Nokian puhelin, tai sitten jokin android luuri, eikö vain? ;-)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

75

70@
>Ei tietenkään se ole vika antennissa että signaali heikkenee kun
>sitä blokataan vaikkapa sitten kädellä, siksi kirjoitinkin muiden
>puhelimien "antennivian" lainausmerkkeihin. Mutta eihän tästä ole
>kyse iPhone 4:n kohdalla. iPhone 4:ssa vika ilmenee kun kaksi
>täysin erillaisiin verkkoihin tarkoitettua antennia yhdistetään
>jollakin sähköä johtavalla asialla, kuten iholla. iPhone 4:n
>kohdalla kyse ei siis ole signaalin blokkaamisesta vaan
>antennirakenteen huonosta suunnittelusta joka mahdollistaa
>antennien oikosulun.

Mitä yrität kertoa ? tässä ei ole oleellista se että antennin elementit ovat laitteen pinnassa, vs laitteen kuoren sisällä, tai kuiten vanhaan aikaan laitteen yläkulmassa ulkonevana.

Tai no sen verran että kun elementit ovat pinnassa voi käyttäjä aiheuttaa kädellään isomman vaimennuksen, kuin että siinä välissä olisi ilmarakoa, esim sillä teipillä, kuorella jne.

Puhuit jotain oikosulusta, en tiedä kuinka paljon imbedanssi tuossa muuttuu, oikosulusta tuskin kuitenkaan kyse, nomraali kuitenkin että hyvin suuria vaihteluita.

Vastaa
Jep_
Jep_

76

@75
iPhone 4:n ulkoreunaa kiertää kaksi erillistä antennia. (http://nexus404.com/Blog/wp-content/uploads2/2010/06/iphone-4-antennas.jpg) Toinen antenneista hoitaa Bluetooth/Wifi/GPS-signaalit ja toinen UMTS/GSM-signaalit.

Jos vaivautuisit katsomaan tuolta aiemmassa kommentissani (70.) antamastani linkistä Consumer Reportsin videon, tajuaisit ettei iPhone 4:n kohdalla kyse ole antennin peittämisestä vaan noiden kahden yllä mainitsemani antennin yhdistämisestä jollakin sähköä johtavalla, kuten sormella. Kumisuoja ei siis korjaa tilannetta minkään ilmaraon takia, vaan se estää tuon sähköisen sillan noiden kahden antennin välillä.

En tiedä osaanko paljon selkeäämin asiaa sanoa. Jos et vieläkään ymmärrä mitä yritän sanoa, ei tämä keskustelu tule koskaa etenemään.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

77

@76

Tuota asiaa on yritetty selittää jo aikaisemmin tämän uutisen kommenteissa ja se ei ole auennut läheskään kaikille kommentoijille. Vieläkin puhutaan vain tuosta antennin blokkaamisesta.

Steve&co siivosi ongelman aika nätisti maton alle. Ei ihme, että äijä on multimiljonääri sillä osaa hommansa aivan älyttömän hyvin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

78

76@
>En tiedä osaanko paljon selkeäämin asiaa sanoa. Jos et vieläkään
>ymmärrä mitä yritän sanoa, ei tämä keskustelu tule koskaa etenemään.

Jos asia on sinusta tärkeä, niin miksi se on tärkeä, radiota kiinnostaa kuitenkin singnaalin voimakkuus ja sitä myöten tässä yleensä kiinnostaa se kuinka paljon se sormen kosketus vaimentaa.

Kerrot että kaksi elementtiä on keskenään oikosulussa, niin ovatko ne kuinka oikosulussa, kyse ei kuitenkaan tasavirrasta, joten resistanssilla tuskin merkitystä, ja millä taajuudella se sormi toimii oikosululla ?

> Kumisuoja ei siis korjaa tilannetta minkään ilmaraon takia,

Yritin kertoa että ilmaraolla en suoraviivaisesti tarkoita jotain millimetrien ilmatäytteistä rakoa, vaan jotain joka pitää loitomalla häiriötekijän.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

79

@78

Lueppa alla oleva linkki niin saatat ymmärtää yskän. Ohut kerros kynsilakkaa tuskin vie häiriötekijää merkittävästi kauemmaksi, mutta korjaa kuitenkin tilanteen estämällä "oikosulun". Puheet vian johtuvan antennin blokkaamisesta ja siitä, että muissakin puhelimissa olisi juuri tämä vika on valetta. Toki antennin blokkaamisella on merkitystä ja se vaikuttaa muissakin puhelimissa enemmän tai vähemmän, mutta iPhonen varsinainen vika on hyvin pitkälti eri juttu.

http://www.guardian.co.uk/technology/201...nail-polish-fix

Vastaa
Jep_
Jep_

80

@78 aka. spin master

Halusin vain tehdä selväksi eron iPhone 4:n antenniviassa ja muiden puhelimien "antenniviassa". Tämä ei tule esille Applen videoissa. Eiköhän tuo harhautus ole ihan harkittu. iPhone 4:ssa kyseessä on suunnitteluvirhe ja antennien välille syntyy helposti sähköinen silta joka häiritsee toimintaa. Kyse ei siis ole esteellä signaalin blokkaamisesta. Muissa puhelimissa suunnitteluvirhe on se, että antennit on sijoitettu niin, että käsi peittää ne helposti normaalissa käytössä. Ne eivät siis ole suoraan verrannollisia keskenään vaikka Youtubeen laitettaisiin kuinka hienoja videoita.

Jaksatpa takertua tuohon oikosulkuun vaikka varmasti tiedä että tarkoitin sähköistä siltaa. Siis tapausta jossa kaksi komponenttia jotka eivät normaalisti toimi samassa piirissä kytketään toisiinsa kiinni jonkin sähköä johtavan asian välityksellä, tässä tapauksessa ihmisen ihon.

Asian on siis tärkeä siksi koska halusin tehdä oireen syyn selväksi, enkä vain vetää oireesta johtopäätöksiä syystä tai antaa ymmärtää asian olevan toisin kuin on, kuten Apple videoissaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

81

80@
>Halusin vain tehdä selväksi eron iPhone 4:n antenniviassa ja
>muiden puhelimien "antenniviassa".

Eri puhelimissa on erilaisia antenni ratkaisuja, joissain antenit on sijoiteltu ympärilaitetta, toisessa ne ovat lähempänä toisia. jossain kuoren sisällä, varsinkin joskus ne oli laitteen ulkopuolella jne.


Se mikä on ongelma on että vaimennus normaalilla käyttöotteella on suuri, jolloin "kuuluvuus" voi laskea jopa alle kilpailijoiden.

Apple yritti videoilla kertoa että muillakkin laitteitteilla on sama ongelma, jos videoita haluaa kritisoida niin ne olivat "tolppiin" keksittyneitä.

>Halusin vain tehdä selväksi eron iPhone 4:n antenniviassa ja
>muiden puhelimien "antenniviassa". Tämä ei tule esille Applen videoissa. Eiköhän tuo harhautus ole ihan harkittu.

>iPhone 4:ssa kyseessä on suunnitteluvirhe ja antennien välille
>syntyy helposti sähköinen silta joka häiritsee toimintaa.

Suunnittelu juttuhan se oli, muotoilu ajoi ohi optimi kuuluvuus ratkaisuijen, sama ongelma muissakin.


>Kyse ei siis ole esteellä signaalin blokkaamisesta.

Olis se antenni siellä kuoren sisällä tai pinnassa on se käsi osa sitä antennia ja yleensä heikentävä tekijä.


> Jaksatpa takertua tuohon oikosulkuun vaikka varmasti tiedä että
> tarkoitin sähköistä siltaa.


En ole asiantuntia ja ja oikosulku sana kuullosti joltain oikosululta,

>Siis tapausta jossa kaksi komponenttia jotka eivät normaalisti
>toimi samassa piirissä kytketään toisiinsa kiinni jonkin sähköä
>johtavan asian välityksellä, tässä tapauksessa ihmisen ihon.

Jos tarkoitat että kyseessä n. 2Ghz oikosulkeminen n. 2.4Ghz kanssa. niin no ? jos tarkoitat että tasavirtaa johtava, niin no, sormi on aika huono johtavuudeltaan ja onko edes väliä.

Oli siinä välissä , ilma, muovi tai jokin muu rako tai ei, niin sormi on noiden antennien välillä jonkinlainen imbetanssi. jota suunniteliat pähkäilleet. ja kun sormi pois niin arvo muuttuu.

Käsi toimii matkapuhelimissa osana antennia, suunnittelijoiden haaste on se huomoida, käsi ja ihminen toimii myös vaimentavana. 2.4Gh alueella keho ei hyvin läpäise.

Jos antennin sijoittaa laitteen kuorien sisäpuolella niin ei se poista käden toimimista antennina. edelleen on haasteena eri tajuusalueet useat radiot. mutta jos käsi voidaan pitää kauempana on tilanne ehkä helpompi hallita.

Vastaa
AT&T (vahvistamaton)

82

http://www.youtube.com/watch?v=sLauy1qmZqI

2.40 etiäppäi

Kertoopi aika paljon jenkkien operaattorista. Sanotaan, että surullista kun ihmiset eivät pysty edes soittamaan puheluita kaikenaikaa AT&T verkossa.

Mites usein tai siis harvoin Suomessa on vastaavia ongelmia ollut.

Vastaa
jartar
jartar

83

@81

Lainaus:

Suunnittelu juttuhan se oli, muotoilu ajoi ohi optimi kuuluvuus ratkaisuijen


Eli apple suunnnitteli tarkoituksella huonosti kuuluvan tuotteen. Mielenkiintoinen ajatus ;)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

84

83@
>Eli apple suunnnitteli tarkoituksella huonosti kuuluvan tuotteen.
>Mielenkiintoinen ajatus ;)

Tuo on sinun tulkinta, tietoinen kompromissi tietekin, jos antenni suunnittelia saa tehdä niinhyvän antennit kuin vain haluaa ja osaa niin laitteet olisivat aika erinäköisiä ja kokoisia.

Iphone 4G kohdalla on tehty paljon töitä että siitä on saatu tuon kokoinen, ja tuo komponentti ei tosiaankaan ole ainoa jossaon jouduttu tekemään kompromissejä.

Tomivuus on varmaan testattu ja ovat tulleet siihen tulokseen että on riittävä, varsinkin kun edelliseen malliin on jopa kehitystä. Moka tuli siinä että antenni "tolppia" säädettiin näyttämään "täysiä" mahdollisimman heikoissa oloissa, jolloin syntyi tilanne että sormen vaimennus tietyissä oloissa näytti toivottua suuremmalta.

Vastaa
jartar
jartar

85

@84

Lainaus:

Tuo on sinun tulkinta, tietoinen kompromissi tietekin, jos antenni suunnittelia saa tehdä niinhyvän antennit kuin vain haluaa ja osaa niin laitteet olisivat aika erinäköisiä ja kokoisia.


Ja tietoinen kompromissi oli se että suunniteltiin kännykkä niin huonosti että yhdellä sormella voi tehdä antenneista toimintakelvottomat. Itse kutsuisin tätä paremmin kuvaavalla sanalla, katastrofi.

Lainaus:

Moka tuli siinä että antenni "tolppia" säädettiin näyttämään "täysiä" mahdollisimman heikoissa oloissa, jolloin syntyi tilanne että sormen vaimennus tietyissä oloissa näytti toivottua suuremmalta.


Jos Steve sanoisi että kuu on tehty juustosta niin uskoisit varmaan senkin...

Vastaa
UskomatontaBSaa (vahvistamaton)

86

>>iPhone 4:ssa kyseessä on suunnitteluvirhe ja antennien välille
>>syntyy helposti sähköinen silta joka häiritsee toimintaa.

>Suunnittelu juttuhan se oli, muotoilu ajoi ohi optimi kuuluvuus >ratkaisuijen, sama ongelma muissakin.

Kerroppa missä muissakin? Käsittääkseni missään muussa laitteessa ei ole vastaavaa ulkoista _suojaamatonta_ antennia.

Sinussa on selvää poliitikon ainesta. Kannattaisi hakea eduskuntaan. Hyviä vastauksia, mutta itse kysymykseen ne eivät usein vastaa ainakaan järkeen käyvästi.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

87

85@
>Ja tietoinen kompromissi oli se että suunniteltiin kännykkä niin
>huonosti että yhdellä sormella voi tehdä antenneista
>toimintakelvottomat.

Laite koskettamalla muutu toiminta kelvottomaksi, riittävän heikossa kentässä sopivasti sorma pitämällä laite saattaa verkosta riippuen tippua jopa kokaan verkosta pois.

Sopivasti pitämällä saattaa moni muukinlaite tippua verkosta.

Siinä on eroja kuinka hyvää kentää eri mallit vaatii tietyllä otteella.

> Käsittääkseni missään muussa laitteessa ei ole vastaavaa ulkoista
> _suojaamatonta_ antennia.

Onko se nyt oleellista, vaan se miten laite toimii käytännössä.

Suunnitelemalla toisin yhtiö olisi voinut tehdä laitteen jossa kädessäpitämisen vaikutus olisi pienempi.

Vastaa
jartar
jartar

88

@87

Lainaus:

Laite koskettamalla muutu toiminta kelvottomaksi, riittävän heikossa kentässä sopivasti sorma pitämällä laite saattaa verkosta riippuen tippua jopa kokaan verkosta pois.


Mielestäsi siis kokonaan verkosta tippuminen ei tee kännystä toimintakelvotonta. Jotenkin tuntuu että et edes tiedä mitä kännyköillä tehdään...

Lainaus:

Sopivasti pitämällä saattaa moni muukinlaite tippua verkosta.


Ja jos sopivasti pitää niin känny voi tippua 15 metristä suoraan asfalttiin jolloin se saattaa kuulua huonommin kuin uusi iPhone.

Lainaus:

Onko se nyt oleellista, vaan se miten laite toimii käytännössä.


Ja testien mukaan se toimii etenkin vasenkätisillä ihmisillä huonosti.

Lainaus:

Suunnitelemalla toisin yhtiö olisi voinut tehdä laitteen jossa kädessäpitämisen vaikutus olisi pienempi.


Ja jos tädillä olisi munat niin se olisi setä.

Jossittelu on täysin turhaa enää tässä vaiheessa...

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

89

On se kyllä hauska seurata tätä touhua ympäri netin, suurimman melun tästä antennitouhusta nostaa ne jotka ei oo koskaan luuria käyttäneet eikä ole sitä edes hommaamassa ja muutenkin vihaavat applea ja ovat aina vihanneet :D Miten iphonen antenni "ongelma" voi olla niin paljon suurempi muille kun luuria käyttäville, käyttäjien luulisi valittavan?

Sitten ei jakseta edes oikeasti tutkia asiaa kunhan otetaan vaan kaikki irti siitä, että päästään haukkumaan applea. Eli siis mikään ei muutu jos ei antenni olis ollu syy niin joku muu sitten

http://www.youtube.com/watch?v=hN48ZExDWL8 vaikka tällaisia videoita pastettais 100 niin mikään ei muutu. Sitäpaitsi juuri tuollaisia ne kaikki videot pitäisi olla, ei mitään että noni nyt tippu pari pykälää luurilla ei voi soittaa :D

Vastaa
jartar
jartar

90

@89
Asia on selitetty jo ties kuinka moneen kertaan tässäkin jutussa mutta lukutaito on ilmeisesti liikaa pyydetty nykyaikana.
Katsoppa vaikka postaukset 70 ja 76

Itse en pidä valehtelijoista. Siitä syystä applelle ei heru sympatiaa...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

91

88@
>Mielestäsi siis kokonaan verkosta tippuminen ei tee kännystä
>toimintakelvotonta. Jotenkin tuntuu että et edes tiedä mitä
>kännyköillä tehdään...

Radiotoimiselle laitteella verkosta tippuminen ei ole mitenkään poikkeavaa, se ei tee laitteesta käyttökelvotonta että jossain heikommassa kentässä niin voi verkosta tippua.

Eri laitteet ja mallit eroavat jonkin verran miten toimivat vaikeissa oloissa. samoin myös verko eroavat.

Iphonen anteniratkaisu ei tee siitä käyttökelvotonta

On harhaanjohtavaa antaa ymmärtää että laitetta koskettamalla yhteys katkeaisi, niin voi toki käydä, kuten voi käydä muillakkin laitteilla.

>Ja testien mukaan se toimii etenkin vasenkätisillä ihmisillä
>huonosti.

Oikeakätisellä jolla laite vasemmassakädessä "sopivasti" on vaimennus merkittävä, se vaikuttaa mm. tehonkulutukseen, data ja puheliikkuu , kunnes ollaan niin heikossa kentässä että vaihdetaan hitaammalle tekniikalla, tai tiputaan kokonaan verkosta. tuo nyt ei ole mitenkään poikkeavaa ja ilmenee monella muullakkin puhelimella. Vaikeissa oloissa voi otteen merkitys kuuluvuuteen olle merkittävä ja iPhon 4Gssä, kuten eräissä muissakin pienellä otteen muuttamisella tilanne paranee huomattavasti.

Ongelma on siinä että tietyllä otteella laite häviää joillekkin paremmille malleille, se ei tee siitä käyttökelvotonta. Edellinen malli on maineeltaa suht epäherkkä, 4G versio on yleistäen maineeltaa herkempi.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

92

>http://www.youtube.com/watch?v=hN48ZExDWL8 vaikka tällaisia
>videoita pastettais 100 niin mikään ei muutu. Sitäpaitsi juuri
>tuollaisia ne kaikki videot pitäisi olla, ei mitään että noni nyt
>tippu pari pykälää luurilla ei voi soittaa :D

No ei tuokaan video kerro paljoa, ei edes sitä millä taajuudella toimitaan, ja millaisissa oloissa.

Tietenkin heille se kertoo paljon joiden mielestään sormi oikosulkee antennin ja sitä myöten yhteys katkee, en usko että sellaisia kuitenkaan on monia.

Vastaa
Romisku
Romisku

94

user_org on Steve Jobs :D

Jos joku voi kirkkain silmin väittää, että kun kaksi eri impedanssin antennia yhdistetään toisiinsa johtimella ja kokonaisimpedanssi ei muutu, niin kannattaa ihan oikeasti mennä aiheesta etsimään tietoa vaikka Googlesta.
Muissa puhelimissa tapahtuu ihmisen käden aiheuttama signaalin vaimennus, kun taas Iphone 4G:ssä tapahtuu yhdistäminen eri impedanssin antenniin ja siitä impedanssin muutos.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

95

@93 En ole kyllä nähnyt yhtäkään iphonea pidettävän noin :) Vaikka vikan lauseen kanssa olenkin samaa mieltä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

96

94@
>Jos joku voi kirkkain silmin väittää, että kun kaksi eri
>impedanssin antennia yhdistetään toisiinsa johtimella ja
>kokonaisimpedanssi ei muutu, niin kannattaa ihan oikeasti mennä
>aiheesta etsimään tietoa vaikka Googlesta.

Kuka on niin väittänyt ? joku täällä väitti että antenni menee oikosulkuun.

>Muissa puhelimissa tapahtuu ihmisen käden aiheuttama signaalin
>vaimennus, kun taas Iphone 4G:ssä tapahtuu yhdistäminen eri
>impedanssin antenniin ja siitä impedanssin muutos.

Vaikka antenni kääritään muovin sisään niin se ei tarkoita etteikö kädestä aiheutuisi imbetanssi muutosta.

Vastaa
Romisku
Romisku

97

Mutta tuossa se muutos tuleekin myös siitä toisesta antennista, ei pelkästään kädestä. Ja toisekseen suora kosketus kyllä muuttaa sitä kädenkin kautta enemmän kuin jonkin olemattomankin eristekerroksen läpi.

Vastaa
Jep_
Jep_

99

@89.
Kukas täällä on haukkunut Applea? Tai tehnyt ongelmasta suuremman kuin se on? Minä ainakin olen yrittänyt tuoda esille vain sen, että ongelma ei ole samanlainen kuin muissa puhelimissa, vaikka Apple videoissaa yrittääkin luoda sellaisen kuvan. (ja user_org kommenteissaan)

@user_org
Sinun kommentteihin ei juuri jaksa edes vastailla. Revit parhaasi mukaan viestit kappaleiksi jotta voisit puhua asian vierestä etkä asiasta ja jatkuvasti vedät keskusteluun mukaan asioita joita on jo aiemmin oikaistu. Ts. Don't feed the troll.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

100

Anandtechin mittausten mukaan kun iPhone 4:aa pidetään kädessä signaali heikkenee enemmän kuin monen muun puhelimen kanssa, toisaalta taas vastaanotin on herkkä ja he saivat reaalitilanteessa puhelimen kuulumaan paikoissa joissa muut eivät ole kuuluneet (Ameriikassa). Ei se antenni kokonaisuutena ehkä olekaan ihan pelkkää paskaa, kuten moni tuntuu luulevan.

Oman, tosin aika pikaisen testini mukaan, sanoisin että antenni on ihan riittävän hyvä verratuna muihin. Kovalla yrityksellä sain palkkeja tippumaan, mutta normaalikäytössä se ei haitannut lainkaan. Antennin designista on etuna puhelimen ohuus ja suurempi akkukesto, minulle ne ovat tärkeämpi asia kuin varsin marginaalinen ongelma, joka on täydellisesti estettävissä sillä kuorella (jos sen kokee tarpeelliseksi).

Arviolta muutamalle prosentille se antenni voi olla ihan oikeakin ongelma, he saavat Bumperin tai muun kotelon. Jos ei kelpaa voivat he viedä puhelimen takaisin kauppaan. Jostakin syystä asiakkaat eivät ole sankoin määrin näin tehneet, miksiköhän?

Suurin ahdistus tästä antennista tuntuu olevan niillä jotka eivät uutta iPhonea omista, eivätkä useimmiten ole edes nähneet, eivätkä arvatenkaan ostaisi vaikka antenni olisi täydellinen. Miksiköhän?

Vastaa
Stanner
Stanner

101

"Suurin ahdistus tästä antennista tuntuu olevan niillä jotka eivät uutta iPhonea omista, eivätkä useimmiten ole edes nähneet, eivätkä arvatenkaan ostaisi vaikka antenni olisi täydellinen. Miksiköhän?"

Koska me ollaan hyvän työn tekijöitä, jotka yrittää estää muita ostamasta pas*aa. Hyvällä asialla tässä ollaan liikkeellä. Muita ajatellaan.

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

103

Tuli muute mieleen, et Applehan on täss tilanteessa oikeestaan enemmän reilu kun vois yleensä yrityksiltä olettaakaan :D

Kun nyt netistä meinaa lukee näit juttuja niin tosi harvalla oikeesti näit ongelmii. Ja euroopassa viel harvemmalla verrattuna amerikkaa

Niin Apple antaa silti kaikille joilla ei ees ole ongelmii ilmaisia bumbereita! must toi on aika esimerkillist toimintaa ja tosi ystävällistä kuluttajaa kohtaan

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

104

Voe mikkis.. :DDD Don't feed this troll no more. Joo kyl steve on eri reilu jätkä. Tarjoisin salmarin jos baarissa näkisin. Et tainnu kattoo tota videoo minkä linkkasin?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

105

Animaatio oli erittäin hauska! Se oli suunnilleen yhtä tarkka kuvaus Steve Jobsista ja Applesta, kuin Aku Ankka kertoo oikeiden ankkojen elämästä.

Vastaa
iPakana (vahvistamaton)

106

Jos kaveri oikeasti on noin iDiootti kuin mikkis on, niin antaa hänen ostaa antennivikainen iphonensa. Minulle aivan yhdentekevää millaiseen paskaan mikkis rahansa suoltaa; itseltä se ei ole pois onneksi. Muistutuksena vielä että ennen kun mikkis sinulla on se maailman paras iPhone 4, kannattaisi ruveta harjoittelemaan iSteven sertifioimia asentoja, joissa puhelinta voi oikeaoppisesti pitää.

Terv.
Pakanallinen Nokia N900 käyttäjä,
puhelin vaakatasossa näppäimet esillä
kädet kummallakin puolella puhelinta kummatkin sivut peitettynä,
tarkoituksena heikentää signaalia,
DNA 3G, täydet kuuluvuuspalkit

PS. Revi siitä sitten iPhonesi kanssa huumoria..

Vastaa
Mikkisfan (vahvistamaton)

108

@mikkis

Valehtelu, peittely ja toisten syyttäminen onkin todella reilua toimintaa. Mutta kaiken korvaa se kun annetaan 30$ muovilaastari jonka valmistaminen maksaa Applelle 3 centtiä.

Ps. Applehan ei varsinaisesti myöntänyt suunnitteluvikaa vaan peitteli sitä rinnastamalla sen toiseen yleiseen ongelmaan.

Vastaa
iPakana (vahvistamaton)

109

@107

En ehkä ulkoisesti hienoimmaksi puhelimeksi N900:sta mainostaisi, mutta ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään huippuluokkaa. N900 on myös ensimmäinen kokemukseni Nokiasta koskaan, aikasemmat puhelimeni ovat olleet lähinnä Sony Ericssoneita sekä yksi "trendihairahdus" eli iPhone 3G.
Valitettavasti en ole päässyt kokemaan tälläkin sivustolla paljon mainostettua Symbianin ihanuutta Nokioissa. Joskus maailmassa käytössä olleessa W960i:ssä ja sitäkin wanhemmassa W950i:ssä oli kyllä symbian, mutta päälle oli kiskaistu uiq. Siinä ei ainakaan valittamista ollut. Kummassakin oli kosketusnäytöt ja jo silloin niihin ihastuin, kauan ennen iPhonen myyntiin tuloa. No kosketusnäytöistä innostuneena päätis kokeilla iPhone 3G sen jälkeen kun Suomesta sellaisen sai. Alkuinnostus lopahti melko pian yleiseen rajoittuneisuuteen kuten moniajon puutteeseen siihen jo aikaisemmin tottuneena, iTunes -hömpötykseen ja Soneran verkkoihin. Mielestäni ei ollut hintansa väärti, joten laitoin vahingon kiertämään. N900:ssa erityisesti kiehtoo tekemisen vapaus, mahdollisuus tehdä käytännössä mitä vain. Mikäli nyt olisin uutta puhelinta hankkimassa olisi tähtäimessä joko Meego:lla tai Android 3.0:lla varustettu härveli.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

111

@106

Noniin täältä kommentoi toinen mikkis

jaaha siinä taas yksi netin uhri, no voin kertoa sinulle, että uutta iphonea voi pitää ihan tavallisella otteella, ei siihen tarvita mitään erikoisotteita, ei ehkä kannata uskoa kaikkea mitä netissä lukee.

Vastaa
jartar
jartar

113

Kerrankin _mikkis_ on oikeassa. Ei tarvitse käydä muuta kuin tonttilan linkkaamassa operaatiossa niin otteen kanssa ei tule mitään ongelmia...

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

114

@111

Ehkä tää toinen mikkis vois sitten lopettaa toisten nimierkkien varastelun

mut joiden tuntuu vaan olevan vaikee käsittää ettei tässä tilanteessa oikeen voi muuta ja et tätä ongelmaa on kyl paisuteltu ihan riittämiin vaikka varmaan just Apple tulee kehittään sellasen teknologian jolla ei saa signaalia häviämään yhtään vaikka sen peittäis ties millä

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

115

Muutama video kun palkit ei tipu

http://www.youtube.com/watch?v=Y07zJwZCgqk

http://www.youtube.com/watch?v=5oYkhC7mq3M

http://www.youtube.com/watch?v=ZnQcvm9in4o

http://www.youtube.com/watch?v=kcOWSFv4Wbg

http://www.youtube.com/watch?v=NJFn0bawzhk

Nää kommentit kertoo aika paljon tästä "I too don't have signal problem, I am happy but people are asking me hold with wet hands and then squeeze it with all the strength I have. Why would I do that ?"

Eli ihmiset yrittämällä yrittää saada ongelman aikaan, jos ei muuten tipu niin sitten vaikka puristetaan kaikella voimalla :D

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

116

@114 sori mutta mä oon käyttäny tätä nimeä täällä jo varmaan kuukauden pari eikä sua ole täällä näkynyt? (vkloppuna näin sun ekat kommentit ja heti kuvittelin, että joku vaan pelleilee) Miten sitäpaitsi edes toisen nimimerkin voi varastaa? Kuten varmaan huomasit tuota käyttämääni nikkiä ei edes oltu rekisteröity joten miten se voi olla varastamista? onko sulla joku copyright tuohon?

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

117

@16 nyt et ainoastaan kopoi toisten nimimerkkiä vaan tekeydyt toiseks!! aika törkeetä ja naurettavaa

eiköhän se kaikki järki sano sen että kun kerta päätin nimimerkkini rekisteröidä niin oon tätä käyttänykki jo jonkun aikaa

et ehkä voisit lopettaa ton muks tekeytymisen?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

118

Eiköhän tähän pelleilyyn kiteydy koko iPhone-itkun ydin, skidit pelleilee.

Relaa vaan mikkis, Haterboyt vaan purkaa ahdistustaan. :)

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

119

@117 Olen kyllä ihan itse keksinyt tuon nimen + noi viivat nimen ympärille koska pelkkä mikkis oli varattu, en ole sitä sulta kopioinut miten edes olsin, kun et tänne edes ole kirjoitellut :D

Olen käyttänyt jo jonkun aikaa tuota nikkiä täällä ja muuallakin ja aion jatkaa edelleen sen käyttöä. Vähä sama jos yhtäkkiä nyt rekisteröisin jonkun noiden vahvistamattomien tyyppien nimen ja alkaisin käyttämään sitä ja sanon, että tää on mun nikki ollu jo kauan

Jos täällä olis joku _mikkis_ kirjoitellut niin en tietenkään sitä nimeä käyttäisi, mutta kun ei ole kirjoitellut

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

120

@117 sitäpaitsi jos mä oon täällä nyt kirjoitellu kuukauden pari ni jos ny yhtäkkiä otat mun nikin, niin kaikki luulee, että mä kirjotan niitä, varsinkin ku et edes tuota nimeä mitenkään muuttanut

ja muutenkin vaikuttaisit olevan saman leirin tyyppi kun minä (noista iphone kommenteista päätellen) niin sekottaa vielä helpommin

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

121

@119, 120 Mä oon kylläkin se oikee mikkis, et turha mäksä alkaa säätään mitään, kun ennen käytin nimimerkkiä delic mut sitä alko myös kaikki kakarat käyttää joten vaihdoin tähän ja jopa rekisteröidyinki

En tajuu miten joillakin voi olla noin vaikee hyväksyy toiset mielipiteet ja se et iphone on mun ja niiden miljoonien mukaan (mitä nyt netist oon lukenu) paras älypuhelin mitä on

et ehkä voisit nyt lopullisesti vaihtaa nimimerkkiäs

Vastaa
frodola
frodola

123

@101 "101.Stanner @ 19.7.2010 22:46
"...Muita ajatellaan"

Niinpä en omista minäkään !phonea mutta taitaapa ajatella Applekin muita valmistajia haukkuessaan, että "kaikilla muillakin valmistajilla on samoja ongelmia" valmistajat ovat ilmoittaneet ne perättömiksi.

Todella naurettavaa peittelyä ja huomion pois-kiinnittämisen yritystä omista ongelmistaan. xD

Vastaa
sitäpä sitä (vahvistamaton)

125

@124 Minun silmään tuossa kyllä pidetään ihan normaalisti puhelimesta kiinni

Tuli vastaan:

"Onneksi nousi tämä kohu iPhone 4 kohdalle. Nyt selvisi syy mun N97 pätkimiseen. Puhelut ovat pätkineet, katkenneet, 'verkko varattu', 'verkkoa ei ole käytössä' yms. ovat olleet riesana koko ajan ja takuuhuollossa jo kertaalleen kaikki sisuskalut vaihdettu. Mutta ongelma jatkuu.

vasta tänään tosiaan testailin miten palkit tippuvat kyseisessä luurissa. Kun käytän normityylillä kännyä tippuivat palkit täydestä -> yhteen. Yhdellä palkilla ei pysty soittamaan vaan herjaa verkkoa ei löydy. Mielenkiintosta mitä sanovat liikkeessä."

Vastaa
tonttila
tonttila

127

Herää kysymys. Miksi se antenni ei sitten voisi olla toisessa päässä puhelinta niin ei tarvi hiplata sitäkoko ajan ?

Vastaa
jartar
jartar

130

@129
Tuo kertoo lähinnä ihmisten fanaattisuudesta. Huolitaan ihan miten surkea verkko tahansa jotta päästään palvomaan apple kännykkää. Jos verkkoon on tyytymätön niin silloin järkevä ihminen vaihtaisi operaattoria.

Toisaalta apple antoi at&t verkolle yksinoikeuden joten kenenkäs vika se on että iPhonen omistajat joutuvat tyytymään at&t verkkoon? Ei pitäisi olla vaikea päätellä...

Oli niin tai näin niin asiat eivät kumminkaan muutu. Vaikka at&t verkko ei olisikaan täydellinen niin he eivät siltikään suunnitelleet iPhoneen ongelma antennia :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

131

128@
>Koska USA:n säädösten vuoksi antennin tulee olla puhelimen
>alaosassa, tietyn etäisyyden päässä korvasta

Oletko nyt aivan varma, vai keksitkö itse ?
Jos noin olisi niin myyntilupia ei olisi kuin alareunassa oleville antenneille. jostain syystä niitä annettu muillekkin

Oma lukunsa on että jotkut tahot tekee valintoja SAR mittausten perusteella ja antennin sijoitelulla voidaan vaikuttaa siihen hyvin paljon.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

132

Iltalehti on saanut puhelimen käsiinsä

"Kuoleman ote" - tarua vai totta?

iPhone 4:n ympäröivä antennien liitoskohta on nimetty nettiyhteisöissä jo valmiiksi Lopeta puhelu -napiksi. Ensitestien perusteella saattoi huomata, että antenniongelma ei ollut tuulesta temmattu. Antennin liitoskohdan painaminen sormella yli 10 sekunnin ajan pudotti kuuluvuuspalkkeja täydestä viidestä 1-2 palkin verran Elisan verkossa testattuna.

"Varsinainen "Death Grip", eli puhelimen puristaminen kämmenpohjaan 5-10 sekunnin ajaksi teki sen, mitä oli luvattu. Palkkien määrä laski kahteen. Lukuisista yrityksistä huolimatta emme saaneet puhelua kuitenkaan katkeamaan.

Lue IL-Digin kattava "Death Grip" -testi netistä ensi viikolla"

Noniin ensi viikolla tulee sitten varmaan odotettua infoa ongelman laadusta, vihdoin!

Vastaa
Voi mikkis sinua! (vahvistamaton)

133

Kenties osaat antaa myös selityksen "ei ole ongelma Suomessa" tälle:

http://imgur.com/a/Q1Z5C

"1. Ongelma, että pilareiden määrä laskee ja puhelimen "vastaanotto" heikkenee ON olemassa. Olen testannut sitä kahdella laitteella jättämällä puhelimen terassin kaiteelle kotona -- Kun laitan sen kämmenelle, pilareista katoaa heti kaksi, hetken päästä puhelin tippuu Edge alueelle ja kerran jopa "No service" -tasolle. Toistin tämän testin ehkä 10 krt peräkkäin. Sama tapahtuu, jos oikosuljen tuon viivan kummallakin puolella olevan metalliriman esimerkiksi keittiöveitsellä. Sama tapahtuu, jos painan vain etusormella sitä viivan liitoskohtaa."

"Tällä hetkellä siis seuraava lopputulos: Ilman bumpperia tai koteloa, on raivostuttavaa käyttää iPhone nelosta heikolla 3g alueella, missä ollaan juuri ja juuri 3g:n ja Edgen kuuluvuuden rajoilla. Myös Edge signaali tippuu alaspäin kun koskettaa rimaa, eli ongelma ei kohdistu pelkästään 3g:hen."

"Tosiaankin kahdella eri puhelimella kotisuomessa testattu. Olen vakuuttunut että ongelma on olemassa--"

? :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja