Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Nokian C-sarjalainen vuosi verkkoon

32
Matti Vähäkainu

Uusi Nokian C-sarjalainen vuosi verkkoon
Nokian C-sarja kasvaa pian uudella tulokkaalla, joka on miltei identtinen QWERTY-näppäimistöllä varustetun C6:n kanssa. Kyseessä onkin laitteen sisarmalli, jota kutsutaan C6-01:ksi. Uutuus vuosi verkkoon Nokian hollantilaissivustolla, jossa puhelimen tiedot olivat hetken aikaa kaikkien nähtävillä.

Puhelin on kuitenkin suhteellisen tylsä ilmestys, sillä kyseessä on kameraa ja hieman uudistettua ulkonäköä lukuunottamatta C6:n kopio. Viiden megapikselin kamera on saanut tehdä tilaa 8 megapikselillä ja kaksois-LED-salamalla varustetulle versiolle. Valitettavasti puhelimesta ei löydy edes Symbian^3-käyttöjärjestelmää, vaan tyytyminen on vanhaan Symbian^1:een.
Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat C6:n tapaan muun muassa 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 3G-yhteydet, WLAN, A-GPS, 3,5mm kuulokeliitin ja microSD-muistikorttipaikka. Nokia C6-01 tulee markkinoille sisarensa tapaan mustana ja valkoisena 280 euron verottomaan hintaan.

Kommentit (32)

Puppek
Puppek

1

Minä kun luulin, että Nokian piti karsia puhelinmallistoaan. N- ja E-sarjat ovat jo hämärtyneet mallipaljouden takia kuten kävi aikoinaan XXXX-malleille.

Tiedä vaikka tästäkin tulee väliinputoaja, johon ei saakaan päivityksiä kunnolla kuten E75:een.

Voi varmaan ohjelmistotiimit olla aika kettuuntuneet kun on sata eri mallia, joita pitää päivittää. Luulisi tietty, että samat päivitykset menisivät kaikkiin S^1 luureihin, mutta miksi sitten 5800 ja sen kloonit saavat päivitykset eri tahtiin vaikka rauta on käytännössä sama?

Kohta tulee rinnalle S60 3rd:n, S^1:sen ja Maemon rinnalle S^3- ja Meego-luureja ja Nokia vaan uppoaa syvemmälle kuseensa. Toisaalta onhan Samsungillakin Androidia ja Badaa.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

3

Mielestäni uudistuksessa on se hyvä, että nyt esimerkiksi C6-xx mallit ovat keskenään likipitäen samanlaiset ja jokainen voi valita itselleen sopivilla spekseillä ja varusteilla olevan xx-mallin. Sitten taas ennen väliviivaa olevan merkinnän muuttuminen tarkoittaa isompaa muutosta myös puhelimessa.

Ymmärrän kyllä kommentit siitä että Nokialla on todella laaja puhelinmallisto, mutta toisaalta näen sen myös Nokian vahvuutena noissa massapuhelimissa (ja miksei myös älypuhelimissa). Pystyy ostamaan puhelimen sellaisilla ominaisuuksilla mitä oikeasti tarvitsee.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

7

Nokian vahvuus on jo pitkään ollut hyvä kamera puhelimessa. Monilla nykyisillä 3.2Mpix kamerapuhelimillakin saa jo ihan kohtuu otoksia, 5Mpix kamerat ovat jo halvimpien pokkarien tasoa ja Nokia pyyhkii niillä lattiaa monilla muilla valmistajilla. Moni edelleen valittaa, kun jossain htc:ssä ei oo kunnon kameraa, jossain galaxy S:ssä ei oo kunnon kameraa... vie sen asiakkaan helposti Nokialle pelkästään kameran vuoksi. Tähänkin on ympätty 8Mpix kamera ja joku teini tämänkin ostaa vain kameran takia.
Mutta epäilen, että kohta ei enää sekään Nokialla riitä vahvuudeksi. Noh, N8:ssa taitaa olla jo hieman enemmän muutakin panostettua, mutta se nähdään sitten, kun se laite tulee ulos.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Tosi hienosti Nokia uudisti nimeämisjärjestelmäänsä. Kukakohan sen keksi? Joku toinen insinööri?

Vastaa
No thanks,Nokia!!. (vahvistamaton)

9

280 euron veroton hinta,mutta kuinka paljon hinta on verojen jälkeen?.

Vastaa
Nokia ON Mokia!!. (vahvistamaton)

10

Nokialla on todella laaja puhelinmallisto,mutta...kaikki ovat melkein samanlaisia ulkoisesti!!.

JuhaW
Missä ovat Nokian 12Mp kamerapuhelinmallit, tai 8Mp kamerapuhelinmallit??.
Aika suppea on,kun vertaa Samsungin mallistoon!!. :(
Ja se Symbian käyttis ON epävakaa...!!. =(

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

11

muut nimeää puhelimiaan hienoilla nimillä: xperia, droid, desire, galaxy jne. nimiä jotka jäävät ihmisten päähän

Vaikka toi kuulostaa todella mitättämöltä, mutta sen jälkeen ku sanotaan c6-01 tulee lähinnä mieleen star wars

Kyllähän tommoset desire ym. nimet jää vaan ihmisten mieliin, mutta kuka muistaa c6-01. Se voi joskus olla jopa noin pienestä kiinni.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

12

@10.

Kyllähän Noksulla 8Mpix kamerapuhelimia on, mutta ei se oo kiinni pelkästään pikseleistä. Nokialla on käytössään uskomattoman hyvää optiikkaa kamerapuhelimiksi, jos vertaat esim. muiden valmistajien 5Mpix kamerapuhelimiin. Kyllä Nokia vie voiton. Itsellä on Galaxy S, jossa 5Mpix kamera. tiesin sen olevan sureka ja sitä se todella on. Kuvat todella suttuisia, kun katselee tietokoneen näytöltä. Aivan toista luokkaa on esim. N95:n kuvat.

Vastaa
akse
akse

14

Ihan jees kyl kun tekevät nyt ilmeisesti aina ton qwerty mallin myös.. ilman qwertyä ei jaksais oikeen näpytellä.

Vastaa
Samsung KESTÄÄ...!. (vahvistamaton)

15

Nokia mallien komponentit EIVÄT ole olleet 2 vuoteen sitä tasoa,mitä itse puhelin maksaa!!.
Kun vertaa esim.Samsungin uutta S8500 Wave mallia,niin voi jo sanoa laadukkaaksi!.Kestävää muovia ulkokuorissa (vai olisiko kuoret alumiinia) jotka eivät NITISE ja NATISE jne.
Nokia,..SKASTA en viitsisi maksaa paljon!!.

Vastaa
mietaas
mietaas

16

hyvä ratkaisu nokialta kun valmistavat nelirivisiä qwerty-näppäimistöjä uusiin puhelimiin.... esim: N97 ja N97 minissä olisi fyysisesti riittävästi tilaa yhdelle näppäimistöriville.

valkoinen C6-01, hinta n. 300 euroa = nuoren tyylitajuisen valinta.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Tosimies (vahvistamaton)

18

@16
Tyylitajuisen valinta? Eli siis thaimaalaisen ladyboyn jolla ei ole varaa parempaan?

Vastaa
kikuu
kikuu

21

Puhelin ei ole erityisen ruma, mutta kun tätä Symbian s60 5th on haukuttu niin paljon, niin mitäköhän järkeä laittaa uusi käyttis samoihin kuoriin, missä on totuttu näkemään huonoa toimivuutta.

Puhelimia tulee niin harvakseltaan kuitenkin, että saisivat palkata siltä Aava Mobilelta yhden suunnittelijan, vaikka miljoonan euron kuukausipalkalla, joka suunnittelisi oikeasta hienoja, ja varmaan erilaisia puhelimia, kun nyt Nokialta ei varmaan mitään ulkonäön suunnittelijoita löydykään, joku nörtti siellä vain viilailee vanhoja kuoria pikkaisen erilaisiksi.

Ei vain voi tajuta, mikä siellä on pielessä.

Ennen tunsin empatiaa Nokiaa kohtaan, suomalainen kun on, mutta nyt lähinnä tuntuu, että kaivavat omaa hautaansa tekemällä aivan naurettavia ratkaisuja kokoajan. MeeGo tällä hetkellä ainoa positiivinen asia(kotimaisuuden lisäksi) Nokiassa.

Kun tämä nyt pikkuhiljaa siirtyy amerikkaan tai Aasiaan, niin loppuu kyllä aika monelta Suomalaiselta varmaan tämä "pakko-Nokia" liitto, ja ostavat aivan suosiolla jonkun oikeasti mukavasti käytettävän Korealaisen puhelimen.

Anteeksi avautuminen, tekisi vain niin kovasti mieli mennä vaihtamaan muutaman sana Nokian "johdon"(tai kuka ihme siellä asioista edes päättää) kanssa. Vaikka asia ei ihan niin yksinkertainen olekkaan, niin voisin sanoia, että jopa yksi oikeanlainen ihminen, voisi muuttaa Nokian suuntaa ainakin joiltakin osin niin paljon paremmaksi päin.

Vastaa
Shagrath_
Shagrath_

22

@12
Hyvä kommentti.
Pikseleillä on digikameroita myyty jo monta vuotta. Kuinka moni oikeasti hyötyy yli 8mpx kamerasta? :)
Ihmiset selvästi näkevät kameran tiedoissa edelleen pelkät pikselit, mutta näyttöjä ostaessa tulee kuitenkin mieleen paljon muutakin. Erikoista. Kyllä tähän mennessä parhaat kamerapuhelinkuvat on ammuttu nokian puhelimilla.

Ja ettei tässä ala järjettömän lapsellinen nokia-faniksi mollaaminen: Käytän iPhonea. :D
Mikä tekee puhelimesta noin henkilökohtaisen ongelman. :D Itseäni ärsyttää lähinnä ihmisten typeryys, jaksavat pilkata muita luurin takia. :D Hah.

Vastaa
cyka
cyka

25

@24
5 Mpix kamera, ilmainen navi, Wlan + tärkeä qwerty suht edullisessa paketissa. Vaikutti aika jämäkälle myös.

Ehkä hankit itse muun, mutta minun käyttöön C6:nen vaikuttaa sopivan. Kerron sit muutaman viikon jälkeen jos en olekaan tyytyväinen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

27

@26

No ehkä kannattaisi siinä tapauksessa esittää osanottoja myös iPhonen ostaneille.. Paskahan sekin on softaltaan ja käytettävyydeltään.

Vastaa
oskarion
oskarion

28

@26 enpä ole käyttänyt hirveämmin niin en ota kantaa. Symbianeita paljon käyttäneenä voin omasta kokemuksesta ilmaista kantani.

Vastaa
cyka
cyka

29

Mä en touch -puhelinta ilman fyysistä qwertyä hanki, joten tämä näytti minulle sopivimmalta. Tutulle tää käyttö vaikuttaa olevan ja näppis on samantuntuinen kuin N900:ssa. Ääkköset löytyy, toisin kuin N97minissä.

Kyllä uskon, että tästä saattaa tulla aika onnistunut malli. En viiti 500:aa mistään kapulasta maksaa.

Vastaa
Asentaja123 (vahvistamaton)

31

Moni varmaan maksaa hieman lisää että saa 3,2M kameran sijaan 5M kameran, mutta uudempi käyttis olisi kyllä ollut myös tervetullut.
C6:n meinasin kyllä käydä ostamassa, kun niitä kaupasta saa.

Vastaa
Tcav
Tcav

32

Tää "mitä enemmän megapikseleitä, sitä parempi kamera" -juttu on, ainakin osaksi, Nokian "syytä". Nokian kännykkäkameroiden optiikka ja laatu kasvaa sitä mukaa, kun megapikselitkin kasvavat. Ainakin mitä itse olen huomannut, niin se on aina, että 5MP parempi kuin 3.2MP, 3.2MP parempi kuin 2MP etc. Varsinkin kohina vähenee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja