Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Video esittelee Samsungin SUPER-kestävää AMOLED-näyttöä

29
Kaarlo Räihä

Video esittelee Samsungin SUPER-kestävää AMOLED-näyttöä
Mobiililaitteiden näytöt ovat usein koetuksella, kun käyttäjät kohtelevat kaltoin teknolelujaan. Valitettavan usein näyttö ei kestä kovaa kuritusta, jonka seurauksena laite täytyy kuskata huoltoon tai viedä kierrätykseen, kun näyttö on sanonut työsopimuksensa irti. Myös laitevalmistajat ovat huomanneet nämä näyttöjen kestävyyteen liittyvät rajoitukset, ja onneksi Samsung on tuomassa parin vuoden sisällä ongelmaan todellisen ratkaisun.

Samsung Mobile Display on kehittänyt jo pitkään uudenlaista AMOLED-näyttöä, jossa paneeli kestää esim. vasaran iskuja ja taittelua. Yrityksen esittelemän prototyypin kuva-alue on 2,8 tuuman kokoinen, ja painoa paneelilla on vain 0,29 grammaa sekä paksuutta 20 mikrometriä, joten se sopii strategisten mittojen osalta erinomaisesti tuleviin mobiililaitteisiin.
Aivan täydellisiä näyttöjä ei uudella valmistustekniikalla saada vielä aikaan, sillä pikseleitä saadaan tuumaa kohden mahdutettua tällä hetkellä "vain" 166 kappaletta, joten esim. Applen iPhone 4 -puhelimen Retina-näytön (326 pikseliä per tuuma) tasolle tekniikalla on vielä matkaa.

Samsungin mukaan näyttöjä on tarkoitus tuoda markkinoille vuoden 2012 aikana, mutta niiden mahdollisesta hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Alla ärsyttävällä ääniraidalla varustettu esittelyvideo, jossa nykyistä tuotetta ja uutta paneelia mm. hakataan vasaralla pesäeron osoittamiseksi.

Kommentit (29)

Zeddeh
Zeddeh

2

Niinpä, kunpa vielä saisivat kaikki muut osat yhtä kestäviksi ja mieluiten myös taipumaan samaan tyyliin

Vastaa
Tcav
Tcav

3

Aaaamoled! Aaamo-lemo-lemoled! Kova biisi.

Katoin videota, kun alettiin vasaralla hakkaamaan, ajattelin, että joo aikas kestävä, mutta sitten kun näyttöä ruvettiin taittelemaan, kyllä yllätyin miten hyvin taipuu.

Vastaa
Tcav
Tcav

4

Aaaamoled! Aaamo-lemo-lemoled! Kova biisi.

Katoin videota, kun alettiin vasaralla hakkaamaan, ajattelin, että joo aikas kestävä, mutta sitten kun näyttöä ruvettiin taittelemaan, kyllä yllätyin miten hyvin taipuu.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

Nähdään siis Samsungin laitteessa parin vuoden sisällä, HTC:n ja Motorolan laitteissa 2-3 vuoden kuluttua, ja Nokian laitteissa 5-7 vuoden kuluttua.

Vastaa
asian tuntija (vahvistamaton)

6

Itse asiassa noita tuollaisia näyttöjä ei tuoda markkinoille vielä hetkeen, sillä niiden kehitys on vielä hyvin vaiheessa. Mutta hyvä että, joku niitä kehittää.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

Tipuin biisille aivan totaalisesti :DDD Päivän naurut.

Ja itse näyttöön: Pirut retinasta, katselukulmista ja muista! Näyttää aika uskomattomalta O_O

Vastaa
Samsung,moniala yrit (vahvistamaton)

9

Samsung to ilmeisesti Nokiaa aikaisemmin tämän kestävän näytön omiin malleihinsa,KOSKA... Samsung valmistaa ITSE näyttöjä ym,kun taas Nokia joutuu ostamaan muilta valmistajilta!!!.

Vastaa
Samsung,moniala yrit (vahvistamaton)

10

siis... Samsung tuo ilmeisesti Nokiaa aikaisemmin tämän kestävän näytön omiin malleihinsa,KOSKA... Samsung valmistaa ITSE näyttöjä ym,kun taas Nokia joutuu ostamaan muilta valmistajilta!!!.

Vastaa
sdgfgsdgsd (vahvistamaton)

11

Saa nähdä koska tulee jokin rullattava puhelin yms. Tai nokia luulee kehittävänsä jotain hienoa, ja tuo lieriönmuotoisen puhelimen !

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

14

Vanhassakin iPhonessa on resoluutio aivan tarpeeksi ja eikös tuossa retinassa ole 4 kertaa tarkempi? Eli tuohan pääsee jo hyvälle tasolle. Ei voi kuin todeta että samsung tekee rahaa :)

Mutta muistakaamme että Nokian johtoon tuli nyt muutoksia joten toivoa on että näemme Nokiassa nykyisin nopeammin tämmöiset "hitti" jutut :-)

Vastaa
Samsung,moniala yrit (vahvistamaton)

16

Uskon,että tohon näyttöön tulee myös naarmuuntumisen estävä pinnoite!.

Vastaa
mietaas
mietaas

17

nokia esitteli tällaista jo pari vuotta sitten… taisivat todellisuudessa esitellä sampan ideaa. olisihan se pitänyt arvatakin. noksun herrojen aika on kulunut jo muutaman vuoden ajan omien palkkaetuuksien ja optioiden kehittämiseen. nokian tuloksesta päätellen siitä on tullut kokopäiväduunia.

ps. ehdottaisin, että v-joki miettisi omalla kohdallaan seuraavaa:
- mitkä ovat MINUN kolme avaintehtävää yrityksessä nokia?

pps. opk voisi miettiä seuraavaa:
- mitä tehtävää toimitusjohtaja ei voi delegoida muille?

t. osakkeenomistaja

Vastaa
miekitaas (vahvistamaton)

18

@17
Kyseessä oli vain tietokoneanimoitu pätkä, mitään konkreettista konseptilaitetta Nokialla ei ole.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

Taipuisat näytöt ei ole mikään Sangungin keksintö, noita on moni kehitellyt jo pitkään. Sansung vaikuttaa olevan aika pitkällä kehityksessä, mutta kuten Sanottua Sansung ei ole einut joka noita kehittlee eli jää nähtäväksi kuka ehtii ensin markkinoille.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

Sitäpaitsi se Nokian nanotekniikkaan hyödyntävän konseptipuhelimen idea sisälsi paljon muutakin kuin vain näytön, joka taipuu. Nokian konseptipuhelin oli mm. kokonaan taipuisa, ei siis pelkästään näyttö. Tuo videolla nähty näyttö on lisäksi vielä kaukana siitä, että sitä voitaisiin hyödyntää konseptipuhelimen tapaisissa laitteissa.

Taipuiien näyttöjentärkrimmät käyttökohteet tulee kuitenkin uskoakseni olemaan ainakin aluksi jossakin aivan muualla kuin kännyköissä, eli en nyt hirveästi alkaisi tässä vaiheessa odottamaan tuolaista näyttöä puhelimiin.

Tuon Nokian konseptipuhelimen malli on muuten nähtävissä Nokian pääkonttorissa näyttelytilassa, johon on koottu Nokian historiansa aikana valmistamia puhelimia sekä konseptipuhelimia.

Vastaa
sirkuttaja1 (vahvistamaton)

22

@20 Tuon Nokian konseptipuhelimen malli on muuten nähtävissä Nokian pääkonttorissa näyttelytilassa, johon on koottu Nokian historiansa aikana valmistamia puhelimia sekä konseptipuhelimia.

No hienoa! Mene sinä sitten katselemaan niitä nokioitasi sinne!
Alkaa vaan ärsyttämään tuo sinun nokia nokia asenne. Tämä topikki oli SAMSUNGIN näyttö ei NOKIAN näyttö eikä NOKIAN puhelin. Ja usko pois olen seurannut enemmän kuin tään yhden kommentin verran.

Vastaa
peuge
peuge

23

"Toihan on hyvä mitenkähän mahtaa olla naarmuuntumisen laita."

Komppaan johnyä tuossa. Ei ole ainakaan omassa käytössä mennyt näyttö rikki, mutta löytyy sitäkin enemmän naarmuja. :(

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@22 sirkuttaja1

> No hienoa! Mene sinä sitten katselemaan niitä nokioitasi sinne!
> Alkaa vaan ärsyttämään tuo sinun nokia nokia asenne. Tämä topikki oli
> SAMSUNGIN näyttö ei NOKIAN näyttö eikä NOKIAN puhelin. Ja usko pois olen
> seurannut enemmän kuin tään yhden kommentin verran.

No voi jumalauta mitä idiootteja täällä taas on. Jospa vaivautusit lukemaan keskustelua alkuunpäin niin huomaisit, että minä vastasin muiden komentteihin. Minä en siis ollut se, joka tässä ketjussa otti sen Nokian konseptipuhelimen puheeksi ensimmäisenä, joten ihan turhaan sinä minulle rähiset.

Ja jos sä et ton vertaa kestä sitä, että mainitaan nimi Nokia niin sitten kehotan menemään psykiatrille, koska toi ei ole enää tervettä. Ylipäätäns'ä tommosen älyttömän räyhäämisen takia sietäs sinne psykiatrille mennä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

@22 sirkuttaja1

Eli minun viestini @19 ja @20 oli vastaus viestiin @17 jonka kirjotti mietaas.

Eli todellakin suosittelisin sua lukemaan ketjun ensin ennenkuin alat r'äyhäämään tuolla tavalla.

Vastaa
Fri13
Fri13

29

Miksuh taas fanittaa nokiaa täälläkin kuten tietokoneessa, digitodayssa ja monessa muussa foorumissa. Heti kun joku näyttää videota A:n toimivasta laitteesta niin miksuh juoksee paikalle kertomaan miten nokia on tehnyt vuosia sitten konsepteja ja muuta hienoa ja selittää miten A ei ole tekniikan keksijä vaikka kukaan ei moista väitä edes.

Samsungilla on jo sellaista tekniikkaa valmistuksessa mitä Nokia on vasta puhunut ja tehnyt niistä 3D videoita!
Muilla valmistajilla on kännyköitä rannekelloissa, kynissä, kaulakoruissa ja vaikka missä. Mutta miksuh nyt aina haluaa selittää miten nokia on edelläkävijä vaikka nokialta tulee vain sitä yhtä ja samaa tyyliä ja melkein mallia pienin muutoksin ja kehittyneemmät puhelimet (kuten simpukka, kosketus ja monet muut kännykät) vasta vuosia kilpailijoita jäljessä.

Ei tarvitse kuin lukea "miksuh" niin tietää jo mitä scheissea tulee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja