Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft antaa Windows Phone 7 -puhelimet kaikille työntekijöilleen

35
Kaarlo Räihä

Microsoft antaa Windows Phone 7 -puhelimet kaikille työntekijöilleen
Microsoftin tulevan Windows Phone 7 -ohjelmistoalustan mahdollinen suosio kuluttajien keskuudessa on vielä mysteeri, mutta ainakin yrityksessä uskotaan voimakkaasti uutukaisen vetovoimaan, sillä kaikki Microsoftin työntekijät saavat itselleen oman Windows Phone 7 -puhelimen.

Microsoft työllistää nykyisellään yli 90 000 ihmistä, joten puhelinten jakaminen aiheuttaa yritykselle useiden miljoonien eurojen menoerän. Yritys ei vielä paljastanut kenen valmistajan puhelimia työntekijöille jaetaan, mutta eilen julki tulleiden tietojen perusteella puhelimet hankitaan todennäköisesti joko Delliltä, Asusilta, LG:ltä, HTC:ltä tai Samsungilta, koska kyseiset yritykset ovat niitä valmistajia, jotka julkaisevat Windows Phone 7 -puhelimia vielä tämän vuoden aikana.
Työntekijät saavat valita oman matkapuhelinoperaattorinsa monissa maissa aivan itse, sillä Microsoft ei näillä näkymin tee yksinoikeussopimuksia ainakaan Yhdysvalloissa tai Britanniassa, joten myös kuluttajat välttyvät pakkoavioliitoilta näissä maissa.

Ohjelmistojätti aloittaa puhelimien jakelun tämän syksyn aikana, ja sen työntekijät saavat puhelimet käsiinsä ennen kuin laitteiden myynti kuluttajille käynnistyy marraskuun tai joulukuun aikana.

Jotkin verkkojulkaisut ja lehdet ovat jo päässeet testaamaan Windows Phone 7:n toimivuutta Samsungin prototyyppipuhelimella. Esim. Engadget-sivuston kokeilun perusteella Windows Phone 7:ssa on monia hyviä asioita (kuten erinomaisesti toimiva virtuaalinäppäimistö), mutta valitettavasti puuttuva moniajotuki ja kaikkialla toimivan leikkaa-liitä-toiminnallisuuden uupuminen antavat kilpailijoille liikaa etumatkaa.

Kommentit (35)

Ibanez90
Ibanez90

1

No eipä tuosta moniajosta ollut kuin haittaa monille iPhonessakin. Leikkaa liitä ominaisuus on kyllä ihan hyödyllinen mutta tuo kitinä moniajosta on liikaa. Ainakin vanhoilla windows luureilla oli se ongelma että kaikki jäi taakse pyörimään ja akku saattoi loppua todella nopeasti.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

2

Kitinä moniajosta on asiallista kritiikkiä. Itse en ole valmis käyttämään euroakaan älypuhelimeen, josta puuttuu N900 tasoinen tai lähes yhtä hyvä moniajo.

Joo akku menee, mutta kaikkea ei voi saada. Prioriteettinsa kullakin. Itku moniajon lisäämisestä on tosin mielestäni naurettavinta. Ei sitä ole milläänlailla pakko käyttää, vaikka puhelin sen mahdollistaisi ;)

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

3

No on tuokin yksi tapa saada Mikkisoftan puhelinalustaa leviämään edes vähän.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

Liian pieni resoluutio tässä(kin) käyttöjärjestelmässä. Jään odottamaan 720 vaakaresoluutioon kykeneviä puhelimia.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

@5
Öh. Eikös WinMo7 minimivaakaresoluutio ole ~840px? Muistaakseni Microsoftilla oli melko kovat rautavaatimukset 7:lle.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

7

@6
Vaakaresoluutio. Tai pystyresoluutio. En muista. Jompikumpi. Aivan sama. Siis esimerkiksi 1280x720. Windows Phone 7:n ainut tuettu resoluutio on vain 800x480.

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

8

miks muuten esim. tietokoneiden näytöissä pystysuunnassa on enemmän pikseleitä kun vaakasuunnassa vaikka vaakasuunta on pidempi?!? niinku vaik 1920x1080

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

9

Eikös jokunen aika sitten ollut puhetta, että wp7:ssä olisi aika kattavat push ominaisuudet korvaamaan sitä perinteistä moniajoa, joten eikö esim. tuon pandoran saa soimaan taustalla kuten iphonessa? vaikka se nyt ei vielä testiversiossa toimisi

Vastaa
JuusoP
JuusoP

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _mikkis_:

miks muuten esim. tietokoneiden näytöissä pystysuunnassa on enemmän pikseleitä kun vaakasuunnassa vaikka vaakasuunta on pidempi?!? niinku vaik 1920x1080

Eikös siinä ole vaakasuunnassa niitä pikseleitää enemmän?
1920x1080, eli leveys kertaa korkeus.
1920 pikseliä vaakasuuntaan ja 1080 pystysuuntaan.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

11

@5

Miten ihmeessä sä oikeen oot tähänkään asti pärjännyt, kun mikään ei ole nykypuhelimissa hyvin sun mielestä? Galaxy S on sun mielestä ihan dead-end laite ja 800*480 resoluutiokin on ihan perseestä. Mitä jos jättäisit kommentoinnin niille, joilla on kokemusta siltäkin ajalta, kun kännyköitä ei ollut edes olemassa vielä, ja kirjoittelisit sinne Suomi24:n noita idioottimaisia teinijuttujasi..

Vastaa
MoZar
MoZar

12

Heh olipas tämä "uutinen" sanotaan että Microsoft jakaa työntekijöilleen ilmaisen luurin joka on todennäköisesti joku niistä kaikista Windos Phone valmistajista. Jännä, hyvin jännä.

Oliko noita valmistajia vielä merkittävästi enemmänkin? En ainakaan itse saa päähäni yhtään valmistajaa.. :P

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

13

@11
Niinpä, sitä olen ihmetellyt itsekin. Mutta kun kerran 720-resoluutioon kykenevät puhelimet ovat tulossa ensi vuoden puolella, niin miksen sitten jaksaisi odottaa sinne asti? Pitäisikö siis nyt ostaa huonompi puhelin kuin piakkoin markkinoille tuleva? En ymmärrä logiikkaasi. Ja jos sinä et pysty hyväksymään muiden mielipiteitä, niin mitäpä jos muuttaisit sinne Pohjois-Koreaan ylistämään sitä, ettei muita mielipiteitä ole.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

14

@13

En minäkään ymmärrä sun logiikkaasi. Tuolla periaatteella saat odottaa uutta puhelinta loputtomiin, kas kun joka vuosi tulee aina parempia ja parempia luureja uusilla ja paremmilla ominaisuuksilla.. Joo, ens vuonna varmasti myös tulee parempia luureja, mutta menee siihen vähintään puoli vuotta siltikin. Silti esim. Galaxy S edustaa TÄMÄN HETKEN huippua, ihan turha sitä on itkeä jos ensi vuonna kumminkin tulee parempi malli. Se on sitten ensi vuonna, nyt on nyt. Jos ei ole rahaa ostaa joka vuosi uutta puhelinta, niin se on sitten jokaisen henkilökohtainen helvetti. Itse hankin silloin kun haluan ja sellaisen luurin kun haluan, riippumatta siitä mitä seuraava vuosi tuo tullessaan.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

15

Niin ja sellainen pieni lisäys, että se on kato Dollarinen tämän täysi-ikäisyyden tuomia etuja, kun ei tarvi vanhempien ehdoilla ja rahoilla puhelimia hankkia, vaan saa ihan itse päättää milloin ja minkälaisen luurin hankkii.. Turha siitä silti täällä on muille nillittää, jos ei vanhemmat suostu sulle ostamaan uutta puhelinta joka vuosi. Ei se tämän hetkisistä huippuluureista silti mitään paskoja tee, vaikka et itse sellaista ole saanutkaan.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

16

@14
Miten niin odottaa loputtomiin? Odotan seuraavaa generaatiota, koska nykyinen on jo piakkoin ehtoopuolella. Mitä väärää siinä on? Mitä se sinua liikuttaa? Näitä 800x480 näyttöjä on jo nähty vuosia. Kun ensimmäiset XXXx720-resoluutioon kykenevät näytöt ilmestyvät, on kyseinen generaatio vasta alussa ja tämä resoluutio tulee olemaan alan standardi monta vuotta eteenpäin (tai kenties suora hyppäys 1080:een).

@15
Ja höpön löpön. Tuo nyt on täysin irrelevanttia henkilökohtaisuuksiin kajoamista mikä on täysin naurettavaa ja törkeää sinulta. Olisi oikeutettua laittaa menemään kunnianloukkaussyyte tuollaisesta. Itse varta vasten kirjoitat kuten teini-ikäinen, joten kuka sinä olet ketään arvostelemaan tai ikää arvailemaan? Missä vaiheessa olen sanonut nykyisiä puhelimia edes "paskoiksi" (kiroilu itsessäänkin on hyvin epäkypsää sinulta)? Tiettääkseni en milloinkaan. Saan kertoa oman mielipiteeni, haluat tai et.

Vastaa
jartar
jartar

17

@16
HD ja full HD resoilla ei ole merkitystä kännyissä sillä nuo paremmat resoluutiot esim. videota varten ovat aivan turhat näytön pienen koon takia. Niistä ei ole tulossa mitään standardia.

Vastaa
Abexi
Abexi

18

Oho kaipa microsoft uskoo tämän toiminnan lisäävän ohjelmistokehittäjien intoa alkaa väsäämään softaa WM7:lle, tosin ehkä jokainen microsoftilla töissä oleva edes osaa käyttää sellaista puhelinta joka sieltä tulee.

Ja yhdyn jartarin kommenttiin, että voiko joku nyt sanoa ihan tosisaan että mitä hlvttiä teet teräväpiirtoresolla puhelimen millinkokoisella ruudulla. Onhan teräväpiirto ihan kaunista katseltavaa, KUN ruutu on vaikka nyt 40"

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

21

Moniajon puute on vakava ongelma ja itse en selalsta puhelinta osataisi, joka ei moniaja. Lisäksi puheet moniajon aiheuttamasta akun varauksen kulumisesta nopeammin on silkkaa hölynpölyä. Tuommosta väittää ihmiset, jotka ei tiedä kuinka sovellukset ja moniajo toimii.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

@19

Eli siis sovelluksethan ei tee kokoajan jatkuvasti jotakin, vaan järkevästi tehdyt sovellukset itseasiassa suurimman osan ajasta vain odottaa jotakin tapahtumaa. Ihan sama pätee sekä etuallalla olevaan sovellukseen, että niihin sovelluksiin jotka on ajossa taustalla. Eli esimerkiksi socvellus voi odottaa näppäimen painallusta tai klikkausta kosketusnäyöllä. Kun esim nappia painetaan niin sovellus saa siitä tiedon, käsittelee napinpainalluksen ja tekee jotakin riippuen siitä mitä nappia painettiin. Ihan vastaavasti esim verkkoyhteyttä käyttävä sovellus voi esimerkiksi odottaa saapuvia dataa verkosta. Kun uutta dataa tulee niin sovellus saa siitä tiedn, käsittelee tapahtuma ja lopuksi palaa odottamaan. Vastaavasti vaikkapa gps-sijaintia hyödyntävä sovellus ei suinkaan jatkuvasti kysele että onko sijainti muuttunut, ei se niin toimi. Sovellusframeworkki ilmoittaa sovellukselle kun sijainti on muuttunut. Sovellus saa tiedon muuttuneesta sijainnista, käsittelee tapahtuman ja palaa sitten takaisin odottamaan. Smaa pätee kaikkeen muuhunkin sovellusten toimintaan.

Kuten sanottua, niin homma toimii täsmälleen samoin riippumatta siitä onko sovellus etuallalla vai taustalla ajossa. Sovellukset suurimman osan ajasta vain odottaa jotain tapahtumaa.

Moniajosta taas kannattaa muistaa se, että itseasiassa yhden prosessoriytimen laitteisssa ajossa on aina vain yksi ainut sovellus kerrallaan. Eli todellisuudessa moniajavassakin järjestelmäss'ä ajetaan vainn yhtä sovellusta kerrallaan. Käytöjärjestelmä antaa kullekin sovellukselle aikaviipaleen jonka aikana se voi suorittaa koodiaan, aikaviipaleen kuluttua loppuun käyttis antaa suoritusvuoron seuraavalle sovellukselle ja niin edelleen. Eli ajossa ei itseasiassa koskaan ole useita sovelluksia kerrallaan, käyttis vain vaihtaa ajossa olevaa sovellusta niin nopeasti että vaikuttaa kuin kaikki sovellukset toimisi smaanaikaisesti. Moniytimimellisissä järjestelmissä taas sitten ihan oikeasti ajetaan useampaa koodia samanaikaisesti mikäli käyttis sitä tukee.

Noi pari juttua on ihan perusasioita, jotka on syytä koettaa sisäistää ymmärtääkseen sen mistä moniajossa on kyse ja miten se toimii.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

Tokihan moniajo tietenkin hieman lisää akunkulutusta, mutta ei se kyllä ole juurikaan merkityksellistä. Esim Symbianin kohdalla on nähty jo pitkään, että vaikka luurissa on tähysi moniajo niin silti akku kestää paremmin kuin esim moniajamattomassa iphonessa. Kuten sanottua sovellukset enimmäkseen vain odottaa jotain tapahtumaa ja tekevät jotain vain sillon kun sovelluksen kannalta merkityksellinen tapahtuma tulee. Sillon ne käsittelee tapahtuman ja palaavat lopyuksi odottamaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

tapahtuman voi tietty aiheuttaa myös esim ajastin (timer), jollon sovellusherää tietyin aikavälein tekemään jotakin ja palaa sitten odottamaan.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

23

@16

On tullut sen verran paljon luettua näitä uutisia ja niiden kommentteja, että on saanut tietyn kuvan sun iästä kehitettyä.. Melkeen voi sanoa, etten ole yhtäkään järkevää viestiä sulta nähnyt, vaan kaikissa on jotain parkumista. Esim. eräs Samsungia koskeva uutinen, jossa nyt haukuit Galaxy S:n ihan täysin dead-end laitteeksi etkä missään tapauksessa suositellut kenellekkään. Noi puheet jostain dead-end- laitteestakin on ko. luurin kohdalla täyttä palturia, ja melko varmasti sen itsekkin tiedät, mutta kunhan haluat trollata. Jos matkapuhelimia harrastaa, niin sen uusimman uutuuden ostaa ihan varmasti joka vuosi, useammankin kerran vuodessa jos kiinnostavia malleja tulee. Jos sä ostat uuden luurin 2-3 vuoden välein, niin se on sun ongelmas, mutta jos ei mitään annettavaa ole, niin voit pitää kommentit ihan omana tietonasi. Esim. tämän uutisen puhelin. Ellei se sinua kiinnosta ja näyttö on liian alhaisella resolla, niin se on voi voi, ei sitä tarvi erikseen tänne kirjoitella!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

24

@23
Ja höpön löpön. Viestiäsi en tule lukemaan loppuun asti, sillä se on turhan lapsellinen teksti luettavaksi. Minulla on oikeus sanoa sanottavani, ellet sitä tiedä. Ei sinunkaan tarvitse siitä parkua tai edes avata internettiä, jos et pysty hyväksymään muita kuin oman mielipiteesi.

Vastaa
_mikkis_
_mikkis_

25

@22 ehk kannattais ottaa huomioon se, et symbian ja iOS ohjelmat on kyl kahdesta täysin eri maailmasta toteutukseltaan? ;)

Vastaa
Jäppiss (vahvistamaton)

27

@ 26 Ööh, missä kosketusnäyttöpuhelimessa on kahden tuuman näyttö?!? Kyl sen 720 resoluution itse ainakin ihan mieluusti ottaisin esim. 4-tuumaseen näyttöön, lähinnä elokuvia ja kameraa varten.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

28

@24

No älä sitten kakara lue! Mielenkiintoista kyllä, että on liian lapsellinen luettavaksi, etkä kumminkaan tekstiä ole lukenut.. Sulla mitään oikeuksia oo vatun äpärä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

29

@28
Haluatko todella, että nostan sinua vastaan kunnianloukkaussyytteen? Tuo on täysin tarpeetonta ja mautonta loanheittoa. Todisteita löytyy kyllä täältä sinua vastaan.

Vastaa
Asianajaja (vahvistamaton)

30

@29 En oikein usko, että sinun kannattaa lähteä aikaa ja rahaa tuhlaamaan oikeustaisteluun asian vuoksi. Enkä oikein usko, että syyttäjä edes ottaisi asiaa hoitaakseen. Sinä ja The Dude- nimimerkki ette ole oikeilla nimillänne täällä esiintyneet, eikä The Dude- nimimerkki ole syyllistynyt esimerkiksi rasismiin tai kansakunnan kiihottamiseen toista ryhmää vastaan. Jälkeenmainituistahan Suomessakin on ennakkotapauksia. Jos esiintyisitte oikeilla nimillänne täällä, niin asia voisi läpi mennäkkin, mutta nimimerkki vs. nimimerkki, en usko. Suosittelen tässä tilanteessa vaikka jättää lukematta The Duden viestit, jos ne kovin loukkaavilta tuntuvat tai epäilet että voivat olla. Ja itsekin olen tätä sivustoa jonkun verran lueskellut, ja hieman olen siinä käsityksessä, että samalla nimimerkillä voi kirjoitella useampikin ihminen?

Jonkun verran olen näitä ns. nettiherjaus- juttuja selvittänyt, ja ne ovat aina aikaa ja rahaa vieviä projekteja, eikä lopulta edes johda mihinkään, muuta kuin niissä tapauksissa, joissa on nimellä jotain esim. julkisuuden henkilöä herjattu rankoin sanankääntein. Ja sitäpaitsi viestissä nro. 28 ei edes ole sellaista tekstiä, joka täyttäisi herjaamisen tai kunnianloukkaamisen tunnusmerkistön. Kakara ja äpärä ei niitä tunnusmerkkejä täytä, ei edes silloin, vaikka nimeltäkin olisi sinut mainittu.

T. Asianajaja

Vastaa
Abexi
Abexi

31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jäppiss:

@ 26 Ööh, missä kosketusnäyttöpuhelimessa on kahden tuuman näyttö?!? Kyl sen 720 resoluution itse ainakin ihan mieluusti ottaisin esim. 4-tuumaseen näyttöön, lähinnä elokuvia ja kameraa varten.

Niin väität vai että erotat 4" näytöltä kaikki ne hiuskarvat jotka 720p näyttää, uskon että matalampi resoluutio on täysin riittävä puhelimissa, koska ihmissilmä ei pysty erottelemaan niin pieneltä ruudulta ihan niin tarkkoja yksityiskohtia. Mutta siis eipä siitä varmasti olisi haitaa, että en kyllä vastaan itsekään laittaisi, silti se tuntuu hieman tyhmältä tunkea HD ruutu puhelimeen.

Vastaa
perhana
perhana

32

Eikö kannattaisi edes hieman lukea jutun sisältö ja tutustua asiaan ennenkuin tulee tänne suoltamaan kommentteja jotka eivät oikeastaan liity koko aiheeseen millään lailla, tämänkin ketjun 31:stä ensimmäisestä kommentista ehkä 2 liittyvät itse asiaan.

Aivan turhaa arvailla pikseleitä tai pippeleitä ja niiden merkitystä, kun yksikään valmistaja ei vielä ole julkaissut myyntiin tulevan laitteen teknisiä tietoja, ja resoluutiosta on kerrottu ainoastaan että järjestelmän minivaatimus on 480x800 pikseliä.

Esim. engadgetin jutussakin selvästi sanotaan että Samsungin puhelin jossa järjestelmää testataan on ainoastaan referenssilaite eikä myyntiin tuleva malli.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

33

@30 heh, heh sinäkin 'asianajaja' et taida olla ihan 'alan ihmisiä'... siis nimerkkisi mukaisia... :D

Ei taida syyttäjä ottaa kantaa yksityisen ihmisen nostamaan kanteeseen, niin kuin annat jymmärtää :D Se kun ei kuulu hänen tehtäviinsä. Silti yksityinen ihminen voi viedä minkä jutun tahansa haluaakin oikeuden tutkittavaksi - myös kunnianloukkaussyytteen.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

34

Mutt tällä omien luuriensa jakamisellahan MS saa mahtavan alun 7:llensa.
'Kaikkien aikoijen ryntäys - 7:n julkistuspäivänä 'myytiin' heti liki 100000 luuria - vautsi!

:D :D

Vastaa
Meizuman
Meizuman

35

Ei kyl akun kestoon vaikuta vaikka ite pidän P1i:ssä useampaa kymmentä sovellusta päällä yhtäaikaa. Eipähän tarvi odotella sovelluksen käynnistymistä. UIQ:ssa tuo kai on tehtykin hiukan omalla tavallaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja