Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Valkoiset iPhone 4:t myöhästyvät jälleen - suojien jakeluohjelma käynnistyi

35
Kaarlo Räihä

Valkoiset iPhone 4:t myöhästyvät jälleen - suojien jakeluohjelma käynnistyi
Apple on kohdannut jälleen lisää ongelmia valkoisten iPhone 4 -matkapuhelinten tuotannon osalta, ja yritys joutuikin julkaisemaan tänään tiedotteen, jonka mukaan valkoisten iPhone 4 -puhelinten toimitukset viivästyvät jälleen.

Tiedotteessa ei kerrota muuttuneesta aikataulusta mitään tarkempaa, mutta valkoiset mallit tulevat myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Apple ei ole myöskään kertonut tarkemmin valkoisen mallin kokemista valmistusongelmista, mutta yrityksen mukaan samat ongelmat eivät vaivaa suositumman mustan malli tuotantoa.
Valkoiset matkapuhelimet ovat puhelinmarkkinoilla harvinainen näky, eikä niiden uskota yleistyvän aivan lähiaikoina. Blogaaja John Gruberin mukaan valkoisten osien tuottaminen aiheuttaa ongelmia kaikille valmistajille. Viime vuonna julkaistut valkoiset iPhone 3GS -puhelimet kärsivät kuoren värimuutoksista, jonka takia puhelimen tyylikkyys koki pienen kolauksen.

Myöhästyvän valkoisen mallin ohella Apple kertoi tänään muitakin iPhone 4 -puhelimiin liittyviä asioita, kun yritys avasi antenniongelmien kiertämiseen tarkoitettujen kuorien tilausohjelman. Tilaamista varteen iPhone 4 -puhelimeen voi ladata App Storesta iPhone 4 Case Program -nimisen sovelluksen, jonka avulla haluamansa kuoren voi tilata itselleen ilmaiseksi.

Apple oman Bumper-suojan ohella tarjolla on kolmansien osapuolien valmistamia suojia, joilla oman puhelimen ulkoasua voi hieman elävöittää. Jos kuluttaja on ostanut suojan jo aiemmin, hyvittää Apple tästä rahat takaisin.

Kommentit (35)

Voihaikojavoihtapoja (vahvistamaton)

1

Kenties kaikki olisi Apple maailmassa hyvin muun kuin tämän valkoisen puhelimen osalta, kunhan mikkis vielä ystävällisesti antaa meille "ei ole ongelma Suomessa" selityksen tälle:


"1. Ongelma, että pilareiden määrä laskee ja puhelimen "vastaanotto" heikkenee ON olemassa. Olen testannut sitä kahdella laitteella jättämällä puhelimen terassin kaiteelle kotona -- Kun laitan sen kämmenelle, pilareista katoaa heti kaksi, hetken päästä puhelin tippuu Edge alueelle ja kerran jopa "No service" -tasolle. Toistin tämän testin ehkä 10 krt peräkkäin. Sama tapahtuu, jos oikosuljen tuon viivan kummallakin puolella olevan metalliriman esimerkiksi keittiöveitsellä. Sama tapahtuu, jos painan vain etusormella sitä viivan liitoskohtaa."

"Tällä hetkellä siis seuraava lopputulos: Ilman bumpperia tai koteloa, on raivostuttavaa käyttää iPhone nelosta heikolla 3g alueella, missä ollaan juuri ja juuri 3g:n ja Edgen kuuluvuuden rajoilla. Myös Edge signaali tippuu alaspäin kun koskettaa rimaa, eli ongelma ei kohdistu pelkästään 3g:hen."

"Tosiaankin kahdella eri puhelimella kotisuomessa testattu. Olen vakuuttunut että ongelma on olemassa--"

http://imgur.com/a/Q1Z5C

? :)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

Valkoisen puhelimen tekeminen on taitolaji. Ei se applekaan taida ihan kaikkeen pystyä. Vois vähän vituttaa jos olisi valkoisen ipuhelimen tilannut ja naapurin matti saa omansa monta kuukautta aikaisemmin vain koska hän päätti tilata sen mustana. :D

Vastaa
Phiideer
Phiideer

5

@4
"...there's an app for that".

Mutta tuo on aika hyvä idea sinänsä: ei ole varmaankaan hirveän iso lisävaiva ladata ohjelma puhelimeen, ja näin Apple voi aika kivasti valvoa, ettei jakeluohjelmaa päästä käyttämään väärin (ainakaan helposti). Luulen, että ohjelma lähettää palvelimelle puhelimen yksilöivät tiedot, jolloin samalle puhelimelle ei voi tilata uutta kumisuojaa - ja käyttäjän ei tarvitse kaivella esille niitä puhelimen numerosarjoja tjsp. tilatakseen suojan.

Vastaa
admins
admins

8

Olisiko syynä että joskus ainakin valkoiseen väriin käytetään titaanioksidia. Oliski kuuluvuus huonompi kuin mustalla

Vastaa
Duddis (vahvistamaton)

9

Ooh, tuohan tekee tuosta valkoisesta iPhonesta vieläkin houkuttelevamman.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

11

@1

"Tällä hetkellä siis seuraava lopputulos: Ilman bumpperia tai koteloa, on raivostuttavaa käyttää iPhone nelosta heikolla 3g alueella, missä ollaan juuri ja juuri 3g:n ja Edgen kuuluvuuden rajoilla. Myös Edge signaali tippuu alaspäin kun koskettaa rimaa, eli ongelma ei kohdistu pelkästään 3g:hen."

Mitäs ihmeellistä tässä nyt on? Selvähän se on, että jos on huono 3g yhteys niin se helposti vaihtuu edgelle tai jopa vielä hitaammalle, ihan sama kun 3gs:ssä. Puhelin sängyllä hyvin on 3g ota luuri käteen 3g katoaa. Sitten kun tekee saman hyvässä 3g verkossa, ei mitään vaikutusta

Vastaa
Heheheh (vahvistamaton)

12

@11 Niin tuota, mikä normaali puhelin tipauttaa heti 3G -alueelta pois kun ottaa kätöseen? :D

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

13

@12 no ainakin serkun N900 tekee tätä huonolla 3g:llä (siellä missä testattiin), kyllä se on aikamoista taiteilua, että se 3g pysyy jos nippa nappa on 3g yhteys, ei siinä saa antenneja peittää

Vastaa
Stonik
Stonik

14

@11-13

Mitä korkeammat radiotaajuudet, sitä huonommin ne läpäisevät esteet. 1800 MHz UMTS-signaali on siten eniten altis häiriöille.

Ymmärtääkseni iPhone 4:n ongelma on kuitenkin hieman erilainen, ja ongelmat johtuvat enemmänkin antennien oikosulusta kuin radiosignaalien läpäisykyvystä. Tästä syystä Apple on päätynyt jakamaan nuo suojakotelot, sillä silloin oikosulkua ei pääse tapahtumaan.

Vastaa
Päätoimittaja (vahvistamaton)

15

Voisiko puhelinvertailun uutipäivitystahdin saada hieman tiheämmäksi? Uutisia tullut nyt viime viikkoina niin pirun hitaasti. Pitääkö taas ruveta tekemään töitä, että saa ajan kulumaan?

T: Teleuutisnälkä!

Vastaa
Mongoloidi (vahvistamaton)

16

Apple on mailman paskin firma. ne ottaan vaam kaikkien raht ja myy paskaa. kuka tyhmä osataa iphonen, vammaste ntouhua. IDIOOOTIIT!

Vastaa
Kaukasoidi (vahvistamaton)

17

Nokia on maailman paskin firma. ne ottaa vaam kaikkien tyhmien rahat ja myy paskaa natisevissa kuorissa. kuka tyhmä osataa nokian puhelimen, vammaste ntouhua. IDIOOOTIIT!

Vastaa
Vastaava työnohjaaja (vahvistamaton)

18

Anteeksi Päätoimittaja, mutta milloin viimeksi viikonloput ovat olleet teknologia-alan saralla uutistäytteisiä?

T. Herätys!

Vastaa
-JHS-
-JHS-

19

Voisko olla että valkoinen on pistetty jäihin siksi aikaa että saavat uuden antennin speksit kuntoon ja valkoinen tulee uudella antennisuunnittelulla??

Milloinkahan Apple uusii iPhone4 kamppanjat. Siihenhän pitäisi ehdottmasti lisätä kuvat tästä kortsusta ja miltä se näyttää....

En yhtään ihmettelis jos joku tekee vielä kanteen Applea vastaan...

Uus Apple myyntipuhe "Connecting people - with a condom"

Vastaa
Jep_
Jep_

20

Muistelen Engadgetista lukeneeni uutisen että valkoisen iPhonen myöhästyminen johtuu Applen alihankkijan ongelmista. Tarkemmin sen firman joka nuo etu- ja takalasit tekee. Valkoinen kun ei ole yhtä peittävä väri kuin musta, jolloin sitä pitää olla paksummin ja tästä johtuen taas lasista meinaa tulla liian paksu. Tuo teoria pitää kai kuitenkin "ottaa suolan kanssa", sillä aika hatariin muistikuviin tuo perustuu eikä alkuperäinen lähdekkään muistaakseni väittänyt tuota teoriaa ehdottoman paikkansa pitäväksi.

Löytyipä tuo Engadgetin juttukin:
http://www.engadget.com/2010/07/18/white...les-glass-supp/

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

21

@20
"Ottaa suolan kanssa"? Mitä helvettiä? Käytä suomenkielisiä termejä, äläkä käännä suoraan englanninkielisiä termejä suomeksi.

Vastaa
Jep_
Jep_

22

@21.
Tai sitten kirjoitan juuri niin kuin haluan, enkä kuten sinä toivoisit minun kirjoittavan. Jos ei tämä kelpaa niin älä lue kommenttejani sillä tuskin otan jatkossakaan huomioon sinun mielipidettäsi kirjoitustyylistäni.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

23

@22
No anteeksi vain, mutta kertoisitko sitten meille kaikille, mitä tarkoittaa "ottaa suolan kanssa"? Tiedätkö sitä itsekään?

Vastaa
Päätoimittaja (vahvistamaton)

26

@18

Pitänee hommata sisälukutaitoinen työnohjaaja(?). Ilmaisin tyyttymättömyyteni Viime viikkojen päivityksiin, tai niiden olemattomuuteen, en tarkoittanut tätä viikonloppua.
T: Nukuttaako?

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

28

@27
Jos löytäisit sanonnalle määritelmän esimerkiksi KOTUSin sivuilta tai Wikipediasta tai muualta niin voisin uskoa tuohon.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

30

@29
Kyseessä ei ole anglismi. Anglismi olisi tässä tapauksessa suoraan englannin kielestä käännetty vakiintunut sanonta suomen kielelle, mutta sanonta "take with a pinch of salt" ei käänny vakiintuneena sanontana suomen kielelle suoraan "ottaa hyppysellisen suolan kanssa". Täten se ei ole anglismi, kuten esimerkiksi sanonta "pitkässä juoksussa" (in the long run). Oikeampi sanonta tässä tilanteessa olisi esimerkiksi jo mainittu "ei kannata purematta niellä". Se, että yksittäiset henkilöt vääntävät itse anglismeja, ei tee kunniaa suomen kielle saatika ole oikea vakiintunut anglismi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

Eiköhän se vakiinnu kohtalaisen nopeasti.

Jos suomen kielen kunnia ahdistaa, ei kannata lukea kommentteja, missään. Eikä nykyään oikeastaan edes lehtiä. Hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä. (tämä oli varmaankin Sarasvuoismi)

Vastaa
Jep_
Jep_

32

@28.
Voisit myös etsiä itse sen tarkoitusta jos et tiedä mitä se tarkoittaa. Kyseessä on kuitenkin sinun ongelmasi, ei minun.

Toisekseen, ei voisi vähempää sinun uskosi kiinnostaa. Saat uskoa tuon pätkän tekstissäni tarkoittavan ihan mitä vain haluat, ei oikeasti hetkauta minun maailmaani.

Eiköhän se ollut taas siinä, ts. "Don't feed the troll."

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

33

Heti ku kuulin tästä tuli mieleen että Apple yrittää nyt peitellä sitä antenniongelmaa. Ne jotka on tilannu valkosen iPhonen joutuvat nyt odottamaan ja tuo antaa hyvää peliaikaa yrittää korjata tuo antenni oikeasti eikä pelleillä noilla kumisuojilla.

Eli koko valkosen iPhonen tuotanto-ongelma on vain keino saada peliaikaa suuremman ongelman korjaamiseen. Jos ne oikeasti sieltä keksivät tuohon jonkun fiksun ratkasun esim. mekaanisesti erilainen antenni, niin kuinkas käy sitten jo myydyille mustille iPhoneille??

Vastaa
Jeppisjoo (vahvistamaton)

34

@27 miksi sitten et käyttänyt tätä merkitystä vaan suorakäänsit?

Toisaalta, ei suomenkieltä pelasta enää mikään. "Niinku" on tästä hyvä esimerkki. Suoranaisesti v****taa kun huomaa itsekin viljelevänsä sitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja