Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP hylkäsi Windows Phone 7:n webOS:n takia

14
Kaarlo Räihä

HP hylkäsi Windows Phone 7:n webOS:n takia
Microsoftin Windows Phone 7 -suunnitelmat kokivat viime viikolla ikävän takaiskun, kun vuosien saatossa useita Windows Mobile -laitteita valmistanut HP ilmoitti keskittyvänsä jatkossa ainoastaan omaan webOS-ohjelmistoalustaan, joten yritykseltä ei ole tulossa Windows Phone 7 -puhelimia.

HP:n menettämisen myötä Microsoftin ainoa varmistunut Yhdysvalloista kotoisin oleva Windows Phone 7 -kumppani on Dell. Analyytikkojen mukaan tämä heikentää Microsoftin mahdollisuuksia pärjätä puhelinmarkkinoilla Windows Phone 7:n avulla, koska Microsoftin on hankalampi saada muita yrityksiä mukaan Windows Phone 7 -rumbaan.
HP työstää parhaillaan 2.0-versiota webOS-ohjelmistoalustasta, joka julkaistaan vielä tämän vuoden aikana. Samaan aikaan markkinoille pitäisi ilmaantua uusia puhelinmalleja, joista uusi ohjelmistoversio löytyy vakiona. webOS:n kehityksestä aiemmin vastanneen Palmin entinen toimitusjohtaja Jon Rubinstein ei kuitenkaan suostunut vielä paljastamaan 2.0-version uusia ominaisuuksia, mutta todennäköisesti uudistuksista ja muutoksista saadaan lisätietoja parin kuukauden sisällä.

Palmin talousongelmien takia webOS-puhelimet eivät koskaan päässeet kunnolla markkinoille, mutta HP:n huomattavasti paremman taloustilanteen myötä webOS saanee 2.0-version julkaisun myötä uutta puhtia. HP:n tavoitteet ovat webOS:n osalta korkealla, sillä yrityksen johtoportaaseen kuuluvan Todd Bradleyn mukaan webOS:n pitäisi tulevaisuudessa olla paras markkinoilla oleva mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä.

Kommentit (14)

readyEddy
readyEddy

1

Näyttää, että Linux-käyttikset (WebOS, Maemo/Meego, Android...) tulevat muodostamaan merkittävän rintaman. Toisella puolella iOS ja Symppari. Windows Phone voidaan ilmeisesti jo unohtaa.

Voisi kuvitella että pitkässä juoksussa Linux-rintama harmonisoituu ja sovelluksista tulee vaihtokelpoisia.

Vastaa
miksuh29 (vahvistamaton)

2

@1

"Windows Phone voidaan ilmeisesti jo unohtaa."

Tuo nyt on naurettava väite. Samalla kaavalla voitaisiin yhtä hyvin sanoa, että Symbian^3, Symbian^4 tai Meego tai Android 3.0 "voidaan jo unohtaa".

Linux -käyttöjärjestelmien niputtamista yhteen kasaan ei voi myöskään ymmärtää. Näillä ei ole mitään yhteistä ytimen ulkopuolella. Sovelluksista ei kyllä ikinä tule vaihtokelpoisia, huvittava ajatuskin.

Vastaa
tejji
tejji

3

@2: MeeGolla ja WebOS:llä on hyvinkin paljon yhteistä. Androidilla ei niinkään, vaikka eipä se Dalvikinkaan sovitus muualle ole mitenkään mahdotonta.

Lähitulevaisuudessa nämä eri leirit varmastikaan eivät tosin halua mitään "vieraita" sovelluksia, kun on omakin visio jota pitäisi ehtiä toteuttaa.

Vastaa
perhana
perhana

5

Lainaus edellisestä Windows Phone 7 uutisesta:

"puhelimet hankitaan todennäköisesti joko Delliltä, Asusilta, LG:ltä, HTC:ltä tai Samsungilta, koska kyseiset yritykset ovat niitä valmistajia, jotka julkaisevat Windows Phone 7 -puhelimia vielä tämän vuoden aikana"

Ja nyt sitten äkkiä on kauhea menetys kun HP ilmoittikin keskittyvänsä WebOS käyttöjärjestelmään...
Mutta eihän HP ollut alunperinkään tuolla Windows Phone 7:n julkaisijoiden listalla, eli miksi sitä nyt niin suurena hylkäämisenä uutisoidaan?
HP on yleisesti aiemminkin ollut lähinnä yrityskäyttöön suunnattujen mobiililaitteiden valmistaja, ja uusi Windows Phone 7 ei ole suunnattu yrityskäyttöön, joten ei ole oikeastaan mitenkään yllättävää että HP ei siihen panosta.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

Lienee jokainen menetetty valmistaja merkittävä tuotteelle, jonka markkinaosuus ei Ameriikka ehkä lukuunottamatta missään nouse 2%:a isommaksi... tuotehan näkyikin jo otsikossakin winpah 7 ;)

Vastaa
mie taas (vahvistamaton)

7

@6
Taas näitä "asiantuntijoita" näköjään liikkeellä. Don't feed the troll...

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

8

@7 ehkä sun kantsis tutustua niihin globaaleihin myyntitilastoihin.
Tietäisit enemmän kuin luulisitkaan...

Vastaa
miepä taas (vahvistamaton)

9

@8
Jep jep. iOS:llä (silloisella iPhone OS:llä) oli ennen markkinoilletuloaan nollan (0) prosentin markkinaosuus. Nyt se on useita kymmeniä. En ymmärrä logiikkaasi.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

10

MS on yrittänyt tyrkyttää Windowsia eri nimillä puhelimiin jo liki 15 vuotta eikä ole tosiaan USA:ta lukuunottamatta päässyt yli 2%:n markkinaosuuksiin... niin silloin niinkin tunnetun mobiililaitteiden valmistajan menetys kuin HP, on merkityksellinen, eikä ainakaan lisää Windowsin mahdollisuuksia mitenkään, vaikka HP ei mikään nuoriso-/teiniluurien valmistaja olekaan.

Joten winkkarista ei toistaiseksi ole muiden kilpailijaksi puhelimissa ainakaan, vaikka HTC:kin niitä joskus myös tarjolle laittoi.

Vetihän se jopa oman luurinsakin kokonaan pois markkinoilta, jos oot vähääkään seurannut alan uutisia.

Vastaa
miepä taas (vahvistamaton)

11

@10
Windows Phone 7 on aivan erilainen kuin aiemmat Windows Mobilet. Siinä missä aiemmat Windows Mobilet olivat ensisijaisesti bisness-käyttäjiä varten suunniteltu, nykyinen on selvästi tähdätty massamarkkinoille. Tätä tulevaa Windows Phone 7:ää on kehuttu erittäin monessa paikassa, ja sitä testaamaan päässeet ovat olleet vakuuttuneita. Vastaanotto on ollut loistava. Ja koska kyseessä on Windows, on kehittäjätuki taattu.

Kin on taasen aivan eri asia kuin Windows Phone 7, et tainnut olla tietoinen tästä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

12

@11 Hyvä kommentti, wp7 tulee varmasti menestymään, se on jotain aivan erillaista ja massasta erottuvaa. On ihan järjetöntä yleensäkään verrata sitä noihin vanhoihin windows mobiili käyttiksiin.

Siellä on nyt ihan uusi vaihde silmässä :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

13

10@
>niin silloin niinkin tunnetun mobiililaitteiden valmistajan menetys
>kuin HP, on merkityksellinen,

Uutinen ei kertonut luopuuko HP windows pohjaisten mobiipuhelinlaitteiden valmistamisesta. uutine kertoi vain sen että WP7 laitteita eivät ilmeisesti tuo.

> eikä ainakaan lisää Windowsin mahdollisuuksia mitenkään, vaikka HP
> ei mikään nuoriso-/teiniluurien valmistaja olekaan.

Niin HP ei ole valmistanut teiniluureja, niin WP7 luurien valmistaminen olisi nimenomaan sitä. HP tosin Palmin perintönä sitäkin katsastaa.

WP7 laiteita taasen ovat ilmoittaneet valmistavansa sellaiset valmistajat jotka ovat keskittyneen enemmän kuluttajatuotteisiin, esim Samsung, LG, eikä pidä unohtaa HCTtä jolla pitkä kokemus tehdä operaattori tuotteita. HTC pitänyt yhteydet operaattoreihin lämpiminä täyttäessä kysyntää tässä välissä Android laitteilla.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

14

Juu ei - siis pidä unohtaa HTC:tä tässä yhteydessä, ei. Sehän alkoi olla taloudellisesti hätää kärsimässä tuossa vuosi-pari sitten, kun oli ns MS:n hovitoimittaja ja ainoa win-luurein valmistaja, mutta on nyt kohentanut tilanteensa, kun on siirtänyt valmistuksensa painopisteen omiin Android-malleihin...
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article479303.ece

...winni-luurit voi tosiaankin unohtaa - niistä ei ole markkinoille kilpailijaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja