Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 2.2 tulee HTC:n Desirelle tänä viikonloppuna

36
Kaarlo Räihä

Android 2.2 tulee HTC:n Desirelle tänä viikonloppuna
Euroopassa asuvat HTC:n Desire-puhelimen omistajat saivat tänään kuulla ilouutisia, kun HTC vahvisti Android 2.2 -ohjelmistopäivityksen jakelun alkavan kyseisen puhelimen osalta tänä viikonloppuna.

Android 2.2:n myötä puhelimen käyttöliittymä nopeutuu ja tarjolle tulee uusia ominaisuuksia kuten hotspot-tuki, mahdollisuus asentaa sovelluksia muistikortille ja OpenGL ES 2.0 -tuki. Lisäksi HTC on liittänyt mukaan omia toimintojaan, joihin lukeutuvat 720p-videoiden kuvausmahdollisuus (aiemmin suurin tuettu resoluutio oli 480p), sovelluksien suositteluun käytettävä App Share -widgetti, soittajan tunnistamista helpottava Caller ID -toiminto, parempi monikielisyyden tuki virtuaalinäppäimistön osalta ja uusittu Sync-toiminto, joka mahdollistaa iTunesin musiikkitarjonnan synkkaamisen puhelimeen.
Päivitys tapahtuu OTA:na, joten Desiren omistajat saanevat parin päivän sisällä puhelimensa ruudulle ilmoituksen päivityksestä, jonka voi sitten asentaa puhelimeen ilman tietokoneen apua. HTC:n mukaan päivitys ei poista puhelimessa tallessa olevia tietoja, mutta varmuuden vuoksi tiedoista kannattaa ottaa varmuuskopiot ennen päivitysoperaation aloittamista. Päivityspaketin suuren tiedostokoon takia päivitys kannattaa ladata WLAN-yhteyden avulla.

Päivitys koskee valitettavasti vain operaattorivapaita puhelimia, joten pallo jalkaan -kytkypakettina puhelimensa hankkineet kuluttajat joutuvat odottamaan päivitystä vielä useamman viikon verran.

Kommentit (36)

The Dude (vahvistamaton)

3

Ei kyllä harmita enää etten Desireä mennyt hankkimaan. Sellaista kiinalaatua että huh huh.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

9

@8

Juu varmasti, sullahan onkin tuo puhelin ja siinä 2.2 HTC:n Sensellä? On se kumma, että edelleenkään tänne ei voida saada rekisteröitymispakkoa. Suurin osa kommenteista edelleen provosoivaa mutuilupaskaa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

>Desire on kiinalaatua? Mitähän laatua noksun luurit sitten on.

Suomilaatua, paitsi ne Kiinassa laadukkaammin tehdyt.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

16

@15
Hyvinkin usein Nokian ollessa kyseessä päivitykset löytyy tietokoneen kautta muttei OTA:na... kumma juttu.

Vastaa
Päälomittaja (vahvistamaton)

17

HTC oli ensimmäinen firma joka tarjosi päivityksiä OTA:na, Nokia omi idean sitten n. 2 vuotta jälkeen päin.

Sense on parasta mitä puhelimessa voi olla.

Vastaa
eddison84
eddison84

18

@15. Ei taida OTA-päivitystä olla kaikkien rakastamassa, maailman parhaassa iPhonessakaan, siinähän on kaikki tehtävä itunesin kautta.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

19

@18

Itsellä ei ole kertaakaan iTunes kaatunut tänä vuonna. Taisi olla 8 vai 9 päivitys iTunesiin jonka jälkeen en ole saanut kaatumaan sitä. Jos koneessa ei tehot riitä edes iTunesin pyörittämiseen niin kannattaa jättää se iPhone sinne kaupan hyllylle.
iTunes on ainakin nykyisin tosi nopea ja vakaa.

Kuvitelkaa oikeasti mitä iPhonen käyttäjät joutuvat tekemään. Ottamaan usb kaapelin ja laittamaan sen kännykkään kiinni kun HTC:N tai Nokian käyttäjät voi wlanin kautta päivittää eikä johtoa tarvita!

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

20

17@
>HTC oli ensimmäinen firma joka tarjosi päivityksiä OTA:na,

Kerro lisää ? Jokin eksoottisempi windows malli jossain historian hämärässä?

>Nokia omi idean sitten n. 2 vuotta jälkeen päin


Euroopan markkinoilla SonyEricsson on aika pitkää laajsti tukenut OTA päivityksiä, mm. Nokilla yleisityminen oli hidasta, varsin kauan sitten (10a) oli joihinkin malleihin pienia paikkoja ilman yli, viimevuosikymmenen puolessa välissä joissain laiteversioissa jonka jälkeen se sitten vyörisi lähes koko mallistoon, nykyään aika perusominaisuus kattaen merkittävän osan päivityksistä

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

21

19@
>Jos koneessa ei tehot riitä edes iTunesin pyörittämiseen niin
>kannattaa jättää se iPhone sinne kaupan hyllylle.

Kaikilla ei edes ole tietokonetta käytössä tai jos on niin kaikki ei saa siihen asennelle mitä tahansa. lisäksi osalla joilla on niin se kone on aika köykäinen miniläppärtasoa.

Silti voi kyllä iPhonen ostaa, mutta kannattaa vähän katsoa mistä ostaa ja sopia että se puhelin aktivoidaan myymälässä ja että voi jatkossa käydä siellä päivittämässä. vaihtoehtoisesti voi tukeutu tuttaviin, iPhonen osalta se kuitenkin vähän hankalaa kun siinä käsitellään aika henkilökohtaisia juttua ja voi sekoittaa niin luurin kuin PCn

Siinä mielessä nämä muut alustat ovat paljon helpompia ottaa käyttöön ja käyttää.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

22

@19 Missä kohdassa eddison väitti iTunesin kaatuilevan? Hänhän vain sanoi, että iPhonessa kaikki on tehtävä iTunesin kautta. En sitä itsekkään näe mitenkään rikkautena, vaikka iTunes itsessään hyvin toimiikin.

Vastaa
eddison84
eddison84

23

Juui näin. Desire kun ei ole missään suhteessa riippuvainen tietokoneeseen kytkemisestä. Eikä ole pakollista mitään ohjelmistoja koneelle asentaa.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

24

Taas saa makosat naurut kun lukee kommentteja :D
Rekisteröimispakko olis ihan jees..

Anyway, itse asiaan kommenttia: htc:n hommat pelaa kyllä moitteetta ja nopsaan on päivitys tullut. Kellään tietoa milloin vastaava tulee Galaxy S luuriin? Samppari vääntää siihen sitä omaa touchwiz käyttöliittymää päälle niin kestää päivityksen saanti..

Vastaa
Vanjoke (vahvistamaton)

27

Enpä olisi kymmenisen vuotta sitten uskonut, että jengi ostaa tulevaisuudessa kiinalaisia puhelimia.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

28

@13 Liian matalat freimit, aika käyttökelvoton. Kuten @8 kommentti tuossa aikaisemmin jo mainitsi, että vain 16fps

Vastaa
Tiuska
Tiuska

30

Noin... päivitetty eikä ongelmia. Täytyy hetki tän kanssa leikkiä että selviää mikä on muuttunut.

Vastaa
kerbo
kerbo

35

Kivasti tää 2.2 toimii, mökillä latasin 3g:n kautta ja nätisti asentui.

Puhelimen muistia vapautui noin 30 megaa asennuksen yhteydessä, sen huomasin, muuten en ole vielä kauheasti kerennyt rämppäämään.

Vastaa
ei kuulu (vahvistamaton)

36

Ei kuulu päivitystä ja saunalahdella kukaan ei tiedä asiasta mitään

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja