Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Arabimaat hankaloittavat Blackberryjen käyttöä

3
Kaarlo Räihä

Arabimaat hankaloittavat Blackberryjen käyttöä
BlackBerry-puhelimistaan parhaiten tunnettu Research In Motion (RIM) on jälleen joutunut ongelmiin laitteidensa turvallisuusasioiden takia, kun sekä Yhdistyneet arabiemiirikunnat että Saudi-Arabia ilmoittivat estävänsä tiettyjen BlackBerryistä löytyvien ominaisuuksien käytön.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat estävät lokakuun alusta alkaen internetin käyttämisen, sähköpostitoiminnot ja pikaviestimien lähettämisen kyseisillä laitteilla. Saudi-Arabia estää puolestaan vain pikaviestien lähettämisen tämän kuun aikana.
Syynä estoille ovat puhelimen tarjoamat salausominaisuudet ja viestien ohjaaminen ulkomaille, jonka takia paikallisten viranomaisten on hankala vakoilla puhelimia käyttävien tahojen viestiliikennettä. Samasta ongelmasta kärsii myös Intia, jonka mukaan BlackBerryjen turvaominaisuudet ovat uhka valtiolle, koska niiden avulla voidaan suunnitella mm. terroristi-iskuja.

RIM:in mukaan puhelimen salausominaisuuksien on tarkoitus suojella kuluttajien yksityisyyttä, ja tästä syystä kyseiset puhelimet ovat suosittuja tietyissä piireissä. RIM:in edustajan mukaan näille yksityisyyttä suojaavilla ominaisuuksille on kysyntää mm. Kiinassa, jossa viranomaiset valvovat internet-liikennettä.

Kyseisten valtioiden asettamat RIM:in vastaiset rajoitukset kuulostavat kuitenkin hieman oudoilta, sillä moniin älypuhelimiin on mahdollista ladata sovelluksia, jotka mahdollistavat tietojen salaamisen ja osapuolien välisen suojatun pikaviestinnän. Täten pahaa tahtovat tahot voivat kommunikoida keskenään myös muillakin kuin RIM:in matkapuhelimilla.

Kommentit (3)

The Dude (vahvistamaton)

1

Ahaa, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Saudi-Arabia = arabimaat.

Vastaa
3rp3
3rp3

2

Eihän "arabimaat" tarkoita kaikkia arabimaita. Myös kaksi arabimaata on monikossa "arabimaat".

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

2@
>Eihän "arabimaat" tarkoita kaikkia arabimaita. Myös kaksi
>arabimaata on monikossa "arabimaat".

Inari + Kolari = Suomen kunnat ?
Bulgaria + Romania = EU maat ?
Matti + Ville = kansanedustajat / eduskunta ?

Kyse kai siitä haluaako toimittaja luoda oikean mielikuvan vai ei.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja