Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Esitteleekö tämä video Nokian puhelimiin tulevaa MeeGoa?

36
Kaarlo Räihä

Esitteleekö tämä video Nokian puhelimiin tulevaa MeeGoa?
Matkapuhelinten käyttöliittymien valmistajakohtaiset muokkaukset herättävät ristiriitaisia tunteita, sillä jotkin tahot haluavat laitteisiinsa ainoastaan vakiokäyttöliittymän, kun taas toiset ovat mieltyneet puhelinvalmistajien tekemiin muutoksiin. Kiistelyt oikeasta lähestymistavasta saavat nyt jatkoa, kun MeeGon muokattavuuden mahdollisuuksista on tiettävästi julkaistu nyt ensimmäinen epävirallinen video, sillä YouTubeen ilmaantunut tekele esittelee tiettävästi Nokian näkemystä MeeGo-puhelimen graafisesta käyttöliittymästä.

Videolla esitellään mm. Ovi Storea, musiikkisoitinta, Facebook-viestien lähettelyä ja moniajon hallintaa. Positiivisin yllätys videolla on Ovi Storen toimivuus, ja esittelyn perusteella maksullisen ohjelman ostaminen, lataaminen sekä asentaminen sujuu käden käänteessä. Videolla Adobe Reader LE:n kuvauksessa mainitaan kuitenkin S60 5th Edition ja asennuspaketin tiedostokoko on sama kuin nykyisen S60-asennuspaketin, joten videolla näkyvä Ovi Storen tarjonta ei välttämättä vastaa todellisuutta.
Video on kaapattu tiettävästi internet-kyselystä, jossa MeeGon ominaisuuksia on esitelty emulaattorin avulla. Tämän takia video on hieman suttuinen ja pienellä resoluutiolla tallennettu, mutta onneksi toiminnoista saa hyvin selvää.

Vertailupohjaa perus-MeeGoon voi hakea esim. aiemmin esitellyn MeeGo-videon perusteella.

Alla itse video

Kommentit (36)

J85
J85

2

Näyttää kyllä lupaavalta. Kerrankin Nokialta upean näköistä. Nyt vaan valmiiksi ja vaikka N8 vastaava rauta tai nopeammalla suorittimella ja kauppoihin! Toivottavasti ei tule sitä perinteistä eli julkaistaa joulun alla ja kaupoissa huhtikuussa 2011, kaipailee nimittäin N900 jo seuraajaa!

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

Hyvältä näyttää! Nyt vain sopivaa rautaa markkinoille ja menee takuuvarmasti kaupauksi. Itse ainakin kaivaisin kuvetta oikein mielelläni. Olen todella jo odottanut, että Nokia saa vihdoinkin aikaiseksi jotain kunnollista! Maemo5/N900 oli, pakko myöntää, mainioita, mutta nyt olisi jo massamarkkinoille tarkoitetun laitteen aika.

Toivottavasti ainakin yksi markkinoille tuleva laite olisi N900:n tyylinen. Tosin massamarkkinoille sopivammassa kuosissa. Eli hieman ohuempi, qwerty-näppäimistö, mahdollisesti parempi akku...

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Onhan se loistavan näkönen, mutta sais vaan tulla jo ees huhuja millasessa puhelimessa toi ekana nähään..

Vastaa
eebet
eebet

5

@3: Kuten se jossain esitelty N8 qwertyllä?
Tuo kyllä näyttää aikas hienolta ja jotenkin elegantilta, ei mitään liian silmiinpistävää vaan yksinkertaista ja silmää miellyttävää. (ainakin minun mielestä)

Vastaa
Feynman7
Feynman7

7

Täytyy kyllä myöntää että tosi hyvältä näyttää. Luultavasti markkinoille tulo menee kuitenkin pitkälle ensi vuoteen, joten N8 menee syksyllä (kunhan tulee) hankintaan. Katotaan MeeGo puhelinta sitten kun julkaisu on lähempänä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Nätiltä näyttää, hieno juttu :) Saisi alkaa tulemaan jo luureissa tämä, pitäisi Nokian alkaa jo kuromaan muiden valmistajien välimatkaa umpeen.

missä viipyy nolo:
"en pidä tuosta koska saan iPhonesta erektion t. osakkeenomistaja."
-kommentti?

Vastaa
oneriver (vahvistamaton)

10

Asiahan on niin, että kyseinen käyttis nähtäneen kaupallisessa luurissa ensimmäisen kerran 2011 Q2:lla. iPhone ehtii jo seuraavaan versioon silloin ja saa tämän mokia-viritelmän näyttämään vanhalta kuin raamatun.

Vastaa
MeeGoa (vahvistamaton)

11

@10

Todella pahasti viivästyy tämä MeeGo, jos nähtäisiin kaupallisessa luurissa vasta Q2 2011. Nokia kun on juuri sanonut, että ensimmäinen MeeGo-puhelin tulee kauppoihin Q4 2010. Massatuotanto voi siirtyä Q1 2011 puolelle, mutta eiköhän ainakin ensimmäiset erät tule kauppaan tämän vuoden puolella.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@10

Tuollainen on todella ärsyttävää! Siis esitellään omia mutuja ja mielipiteitä oikeina tietoina. Pistäppäs nyt linkkiä uniesi tueksi!

@5
Se olisikin todella mahtavaa! Jos nyt puhut niistä videoista, joissa yhdessä puhelin tyhjennettiin Nokian toimesta etänä. :) Se ainakin vaikutti juuri sellaiselta rautansa ja ulkomuotonsa puolesta, jonka ainakin itse ostaisin ilomielin. Ohut, fyysinen qwerty, metallikuoret, 4:n tuuman kapasitiivinen näyttö... Vielä kunnolla sisäistä muistia (ainakin se 32 gigaa), hyvä prosu (edes samanlainen kuin N900:ssa) ja yhtä mukavasti RAMia, niin menee takuulla hyvin kaupaksi ja hintaakin kehtaa pyytää "kunnolla".

Vastaa
akse
akse

13

@10 joo Iphone4S jossa jotain pikku uutta tms. ehkä korjattu antennivika?

Tää on edellä kaikkia muita käyttiksiä siinä mielessä että se on hyvin lähellä jo desktop tietokoneen käyttistä. Voit tehdä lähes kaiken saman mitä pöytäkoneellakin, ja about samat asiat mitä esim netbookilla. Jos näihi tulee ne intelin moorestown prossut, voi suoraan ajaa x86 softia.

Vastaa
Stonik
Stonik

15

Hyvältä näyttää. Nokiahan on itse linjannut, että MeeGo-laitteet ovat high-endin high-endiä, eli sen perusteella rautapuolen pitäisi myös olla kunnossa.

Seuraavaksi Nokian täytyisi tehdä vielä asialliset sopimukset muutamien suurimpien pelitalojen kanssa. EA ja Gameloft ovat tukijoiden joukossa, mutta muitakin kaivataan.

Lisävideoita ja -vuotoja odotellessa. :)

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

17

Voe voe kun menivät poistamaan :/, no onneksi ehdin eilen nähdä.:) Kyllä tuolla kehtaa naamansa näyttää maailmalle ja takapuoltaan useammallekkin markkinoilla pyöriville luureille (mukaanlukien nokian muutamille omille. Maemo antoi hyvän ponnahduslaudan uuteen alustaan ja vaikka odotukset ovat olleet ennätyskorkeuksissa Nokia vaikuttanee selvinneen niistä hyvin, kiillottanee julkisuuskuvaansa tällä, MeeGoa en ala vertaamaankaan nyt iOS koska mitä minä olen Maemon perusteella tajunnut MeeGo on ikäänkuin työhevonen (vaikkakkin varsin mittavin viihdeominaisuuksin) ja iOS kuin tavan pulliaiselle tehty paremmanlaatuinen älykapula todella hyvä sille joka tykkää mutta esim minun tapauksessani tuntuu lelulta (puhun omasta kokemuksesta)Kouluarvosanani tämän hetkisistä Meego vilautteluista on 8,5 nousee helpolla yhdeksään ja jopa kymmeneen jos tablet MeeGosta vielä lisää ulkonäköä :)

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

18

Ai niin ja vielä jos se nyt usiamman kerran videoilla pyörinyt N8 tapainen 4-tuuman kapasitiivisellä kosketusnäytöllä ja qwerty-näppiksellä varustettu puhelin ON tuleva N9 niin kusen samppanjaa.Rautapuolikin saisi olla aivan kärkeä.

@12 täällä ihminen johta yhtyy täysin oikeastaan molempiin kommenteihisi ;D mutta yksi asia vain: jos sinun mittojesi mukainen N9 tulee niin sille todellakin kehtaa laittaa hintaa, vaan minäpä laittaisin halavalla kuin munattoman siitossonnin eli jotain hinnasta uupuisi mutta jauhelihasta silti maksettaisiin. Kasvaisi myynti niinkuin Jaakon pavunvarsi se veisi kilpailijoilta markkina-alaa ja Samsunginkin kirimiseen voitaisiin laittaa kapuloita rattaisiin. Itse pitäisin NOIN vähän reilun 400€ puhelinta mukavana (tässä kyllä puhuu osittain oma kukkaronpohja)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

@10 & 11
Markkinoille tuloa ajatellen pitää muistaa, että MeeGo ei ole enää vain pelkästään Nokian käytössä. LG on ollut kovin hiljaa, mutta hehän lupasivat tuoda sen ekan MeeGo luurin markkinoille. Joten Nokialla on myös kirittäjiä MeeGo rintamalla.

Sehän tässä vaan harmittaa, että N9 saattaisi olla oikein kiva laite, jos siinä on fyysinen QWERTY, nykyisen N900:sen korvaajaksi. Mutta kun vielä pärjäis N900:llakin oikein kivasti... =)

Vastaa
MeeGoa (vahvistamaton)

21

@19

Ilmeisesti puhut LG:n MeeGo-luurista, joka on ehditty jo perumaan?
http://www.gsmdome.com/lg/lg-gw990-meego...cancelled_15236

@20

Itsellä on ainakin sellainen mielikuva jäänyt, että Nokian promovideot ovat olleet lähes aina hyvinkin totuuden mukaisia, esim. N900:n promovideo. Tuo N97:n promo taas on selvä poikkeus. MeeGon käyttöliittymä on kuitenkin rakennettu QT:llä niin en näe mitään epäilyttävää ko. demossa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@21
Jotenkin arvelin näin käyneenkin, kun ei oo mitään kuulunut. No ei se mitään. Nokia tuo sitten ensimmäisen ja suurimman osan MeeGo luureista/laitteista markkinoille. Sopii mulle. Vielä kun tekevät ne Intelin raudalla niin hyvä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

23

19@
>Markkinoille tuloa ajatellen pitää muistaa, että MeeGo ei ole enää
>vain pelkästään Nokian käytössä. LG on ollut kovin hiljaa, mutta
>hehän lupasivat tuoda sen ekan MeeGo luurin markkinoille. Joten
>Nokialla on myös kirittäjiä MeeGo rintamalla.

MeeGo ei tietenkään ole pelkästään Nokian käytössä, mutta pitää muistaa että LGn projekti oli Moblin pohjainen, ei siis Nokian Maemo. Vaikka MeeGo on avaoin ja LInux säätiön alainen on Nokialla siinä kuitenkin etulyöntiasemaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

24

@21
Olet oikeassa. Ja jos en nyt ihan väärin muista, niin Kallasvuo tai joku muu Nokian toimesta on ihan avoimesti pahoitellut ko. N97:n promovideota. Jos en ihan väärin muista, niin N97:n video on tehty (kokeilumielessä?) aivan eri tavalla kuin muut Nokian promovideot ja palautteista on otettu opiksi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

28

@26
Luulisi tuon tulevan. Olihan se kai N900:llekin tulossa jossain välissä, mutta MeeGon myötä taisi suunnitelmat muuttua. Ainakin olisi erittäin outoa, jos high-end -laitteet (Nokiahan on sanonut, että MeeGo tulee nimenomaan kalleimpiin ja parhaisiin malleihin) jäisivät ilman navigointia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

31

Olihan Nokian ilmainen navigointi tosiaan tulossa Maemollekin. Onko sitä vieläkään peruttu Maemolta virallisesti? Jos sitä koskaan virallisesti luvattiinkaan toisaalta... :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

32

31@
>Olihan Nokian ilmainen navigointi tosiaan tulossa Maemollekin. Onko
>sitä vieläkään peruttu Maemolta virallisesti? Jos sitä koskaan
>virallisesti luvattiinkaan toisaalta... :)

Maemo nimi vaihtui MeeGoksi, N900:een ei Navigointia ole luvattu, vaan ennemminkin päinvastoin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@32
Ei vaihtunut vaan Maemo yhdistettiin Moblinin kanssa MeeGoksi. ;)
Kun ilmainen navigointi tuli Ovi Mapsin mukaan Symbianille Nokian heebot kertoivat, että se on tulossa myöhemmin myös Maemo 5:lle tai N900:lle. En muista kummasta puhuivat, mutta käytännössä sama asia kun markkinoilla oli vain N900:nen, N920:stä oli jotain epämäärästä huhua ja Maemo 6 oli tulossa myöhemmin.

MeeGolle täysverinen Ovi Maps tulee varmasti. On se sitten kellekin hyvä tai huono asia. =)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

34

@33

>Ei vaihtunut vaan Maemo yhdistettiin Moblinin kanssa MeeGoksi. ;)

Maemo 6 nimenä korvattiin MeeGolla. tuossa yhteydessä kun Moblin ja Maemo projekti yhdistettiin.

>Nokian heebot kertoivat, että se on tulossa myöhemmin myös Maemo
>5:lle tai N900:lle

Kenelle kertoi ketkä heebot ?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

35

@34
Totta, nimi vaihtu. Meni ohi tuo "nimi" sana edeltä.

Enkä muista ketkä kerto, voit guuglettaa itse. Tälläkin sivulla se kerrottiin. Niihin aikoihin kun ilmaisen navigoinnin Ovi Maps oli julkaistu. Silloin kerrottiin, että on tulossa myös Maemolle.
Ei se varmasti mitään viimesen päälle virallista ollut, mutta näin on silti Nokian toimesta kerrottu.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

36

35@
>Enkä muista ketkä kerto, voit guuglettaa itse.

En tuolalista muista, enkä löytänyt.

>Tälläkin sivulla se kerrottiin.

Tällä sivulla on kerrottu kainelaista, mm. Androidiin Windows Mobileen...

> Niihin aikoihin kun ilmaisen navigoinnin Ovi Maps oli julkaistu.
> Silloin kerrottiin, että on tulossa myös Maemolle.

Tuolloin uutisointii monella lailla, jotkut uutis sivustot lupasi jopa kaikkiin GPS Nokialaisiin, vaikka Yhtiö lupasi sen uusiin kevät/kesän GPS älypuhelimiin + jotkin erikseen mainitut myynnissä olevat.

N900:n osalta sitä lupausta kinuttu, ja siitä on tullut vastaus että seuraavaan malliin.

No tuolla ei suurtaväliä, jos N900een joku kaipaa navigointia niin markkinoilla sellainen löytyy Sygic, josta täälläkin uutisoitu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja