RIM esitteli Torch-puhelimen ja BlackBerry 6 -ohjelmistoalustan

2
Kaarlo Räihä

RIM esitteli Torch-puhelimen ja BlackBerry 6 -ohjelmistoalustan
Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoita aikanaan kohtuullisen selvästi hallinnut Research In Motion (RIM) on menettänyt viime aikoina suosiotaan kuluttajien keskuudessa, ja ongelman korjaamiseksi yritys julkaisi tänään kaksi uutta tuotetta, joista ensimmäinen on uusi BlackBerry Torch 9800 -älypuhelin ja toinen BlackBerry 6 -ohjelmistoalusta.

Torch on monella tavoin täysin uudenlainen Blackberry-puhelin, sillä siinä on mm. 5 megapikselin kamera (LED-salama), esiin liukuva QWERTY-näppäimistö, 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 360x480), 802.11n-tuella varustettu WLAN ja nelitaajuus HSDPA (800/850/1900/2100 MHz). Kaikki nämä ominaisuudet eivät ole uusia RIM:in tuotteissa, mutta niiden yhdistäminen samaan lippulaivapuhelimeen on vienyt yritykseltä odotettua enemmän aikaa.



Yhdysvalloissa Torch tulee myyntiin ensi viikon torstaina ja se maksaa AT&T:n kytkypaketissa 200 dollaria. Suomessa puhelin ei välttämättä päädy kivijalkamyymälöihin, joten puhelinta tahtovien täytyy suunnata ulkomaisiin verkkokauppoihin.

Gizmodon lyhyen ensikokeilun perusteella puhelin ei tarjoa mitään mullistavaa, mutta se vie Blackberry-tuoteperhettä kuitenkin eteenpäin.

BlackBerry 6 tuo Torchin tavoin mukanaan monia uudistuksia, joiden joukkoon kuuluvat mm. uusittu käyttöliittymä (monikosketustuella), HTML5-tuella varustettu webkit-pohjainen internet-selain, paremmat hakuominaisuudet, sosiaaliset verkkopalvelut (kuten MySpace, Facebook ja Twitter) samaan sovellukseen yhdistävä Social Feeds -sovellus, paremmat multimediaominaisuudet (esim. median synkkaaminen WLAN:in avulla ja uusittu mediasoitin) ja uusittu App World 2.0 -sovelluskauppa.

Erityisesti kunnollinen internet-selain on ollut monien Blackberry-käyttäjien toivelistalla, joten tältä osin kuluttajilta tullutta palautetta on kuunneltu. App Worldin lisäksi AT&T:n asiakkaille tarjolla on erillinen sovelluskauppa, jossa ostokset voi maksaa osana matkapuhelinlaskua.

Torchin lisäksi BlackBerry 6:n voi asentaa ohjelmistopäivityksenä BlackBerry Bold 9700-, BlackBerry Bold 9650- ja BlackBerry Pearl 3G -puhelimiin.

Alla kuvia Torchista:



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (2)

Ibanez90
Ibanez90

1

Ihan hyvältä näyttää. Blackberryllä on kuitenkin kirittävää "kaikessa" jos se aikoo markinat säilyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pantopratsoli (vahvistamaton)

2

Ihan jees, sais RIM myydä noita puhelimiaan Suomessakin. Olis ostajia täälä ainakin jonkin verran.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.