Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusin Ultrasn0w tuo operaattorivapauden iPhone 4 -puhelimiin

22
Kaarlo Räihä

Uusin Ultrasn0w tuo operaattorivapauden iPhone 4 -puhelimiin
Operaattorilukituksella varustetun iPhone 4 -puhelimen hankkineet kuluttajat saivat tänään kuulla ilouutisia, kun Dev-Team julkaisi uuden 1.0-1-version Ultrasn0w-sovelluksesta, joka mahdollistaa operaattorilukituksen ohittamisen iPhone 4 -puhelinten kanssa.

Ultrasn0w-sovelluksen käyttäminen vaatii jailbreikatun iPhone 4 -puhelimen, joten App Storesta sovellusta ei kannata etsiä. Tarvittavan jailbreak-operaation voi suorittaa vaikkapa maanantaina uudistetun jailbreakme.com-sivuston avulla.
Ultrasn0w löytyy mm. Cydiasta ja asennusohjeita on tarjolla sekä kuvitettulla internet-sivulla että videomuodossa.

Valitettavasti kaikki matkapuhelinoperaattorit eivät vielä tarjoa iPhone 4:n sisuksiin sopivia Micro-SIM-kortteja, joten Ultrasn0w-sovelluksen asentamisen lisäksi puhelimen omistajalla saattaa olla edessään askarteluoperaatio, jos tarkoituksena on yhdistää puhelin haluamansa matkapuhelinoperaattorin verkkoon.

Jailbreak-operaation ohella kuluttajat voivat myös ostaa operaattorivapaan iPhone 4 -puhelimen, mutta joissain maissa tämä tarkoittaa puhelimen tilaamista ulkomailta, koska paikalliset matkapuhelinoperaattorit kauppaavat usein vain operaattorilukittuja iPhone 4 -puhelimia.


Kommentit (22)

sepbo (vahvistamaton)

1

Ja ensimmäiset brickaukset löydetty! Engadgetissa oli juttua, en jaksa kaivaa nyt.

Vastaa
teosto
teosto

2

onko jossain muussa luurissa mini sim?
kun hiukan haiskahtais taas applen tavalta kieltää ulkoset operaattorit

Vastaa
LAKUPÖTKÖ (vahvistamaton)

3

@2

On minisimmejä monissa muissakin luureissa. Apple käyttää uusinta tekniikkaa, onko siinä jotain väärää?

Ärsyttää tommoset jotka tulee avautumaan kaikesta mitä apple tekee, vaikka ne toimenpiteet on tehty asiakkaan parhaaksi.

Vastaa
Spaca
Spaca

5

@3

Mitä uutta tekniikkaa minisimissä on?

Millä tavalla minisimin käyttöön tai vanhan simin askartelemiseen pakottaminen on asiakkaan parhaaksi?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

6

2@
>onko jossain muussa luurissa mini sim?

Nykyään läheskaikissa, yksipokkeuksista on iPhone 4, jossa käytetään micro SIMiä

>kun hiukan haiskahtais taas applen tavalta kieltää ulkoset
>operaattorit

Micro SIMin etu mini SIMiin verrattuna on pienempi koko, ehkä iPhonen suunnittelussa on sitä muotoilu ajanut käytettävyyden ohi, tai sitten on vain tarkoitus sitouttaa asiakkaita entistä tiukemmin (SIM vaihtelu vaikeampaa) vaikea tuolle muuta syytä on keksiä.

Vastaa
LAKUPÖTKÖ (vahvistamaton)

8

@5

Minisim on pienempi kuin "normaalit"sim-kortit. Se on asiakkaan parhaaksi, usko pois. Vähän niin kuin pakollinen digiboksin hommaminen.

Miksi oikeesti pitää valittaa siitä, kun joku innovoi? Eihän tämä maailma kehittyisi mihinkään, jos kukaan ei keksisi mitään uutta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
>Minisim on pienempi kuin "normaalit"sim-kortit. Se on asiakkaan
>parhaaksi, usko pois. Vähän niin kuin pakollinen digiboksin
>hommaminen.

Täysikokoista SIMiä on joskus käytetty joissain puhelinmalleissa, mutta on jo vuosia sitten käytännössä kadonnut kasipuhepuhelimista, jostain autolaitteista saattaa löytyä. Mini SIM (se yleisin) on niin paljon helpompi suunnitella laitteeseen sille korttipaikka vs täysikokoinen. Lisäksi Mini SIM on alusta asti ollut käytössä, joten käyttäjille sen käyttämisestä ei ongelmia.

Micro SIM on ollut erittäin harvinainen kunnes Apple päätti käyttää sitä iPadissa, pieni koko helpottaa tietenkin pienten puhelimien suunnittelua, mutta siirtymävaiheessa olisi voitu käyttää Mini-SIMiä ja tehdä laitteiisiin lukijoita jotka tekevat lisäksi micro-simmiä .

>Miksi oikeesti pitää valittaa siitä, kun joku innovoi?

ihan standarti tuo micro-sim on, mutta pieni koko rajoittaa monia innovatiivisia SIM toteutuksia.

Vastaa
.. . . .. (vahvistamaton)

10

@3.

"Apple käyttää uusinta tekniikkaa, onko siinä jotain väärää? "


HAHAHAHAHHA :D

Olipa hyvä vitsi, et kai vielä ihan tosissas USKO tuohon tuubaan? Eihän applen nuhapumppukoneillakaan saa ees bluray levyjä katottua ja HDMI tuli ihan vasta koneisiin, se siitä "apple käyttää uusinta tekniikkaa" lässytyksestä :D

Ja tiedoksi, tämä kommentti tulee applen käyttäjältä jolta löytyy iPhone sekä mini mac :) Mutta faktoja ei käy kieltäminen.

Vastaa
LAKUPÖTKÖ (vahvistamaton)

11

@10

Se, että applen koneilla on vaikea katsoa bluray-leffoja, ei tarkoita sitä etteikö applen koneet sisältäisi huipputekniikkaa. Monilla markettikoneilla on huono käyttää esim. photoshoppia tai sekvenssereitä yms.

Eli jos haluat katsoa koneella bluray-leffoja voit ostaa markettikoneen ja käyttää sitä vain leffojen katseluun (tähän tarkoitukseehan löytyy myös soittimia!) Applella saat taas tehokkaasti ja vaivattomasti hoidettua muutkin, tärkeämmät, asiat. Apple vihasi on melko läpinäkyvää, tuskin edes omistat apple-tuotteita.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

12

LAKUPÖTKÖ ei taida edes tietää mitä tekniikka tarkoittaa? aAple tietokoneissa on ihan samat komponentit kuin PC koneissa, ehkä prossu on aAplen A4 nykyään, käyttis tekee sen en eron.

Vastaa
.. . . .. (vahvistamaton)

13

@11.

Se että Apple ei ole laittanut laitteisiinsa edes bluray asemaa on aika selkeä osoitus että Apple ei todellakaan käytä "uusinta" tekniikkaa. Turha sitä on yrittää puhtaaksivalehdella. Eikö one aika "naurettavaa" että pitäisi markettikonetta käyttää bluray leffoihin kun "hi-tech" apple ei niitä toista? Kuten sanoin, itsekin Applen käyttäjä olen, mutta en kyllä ala heitä puolustelemaan tekosyillä kun he eivät ole teknologian harjalla mukana. Ehkäpä sinulle on niin kovin karvas pala myöntää että Apple voi olla erehtyväinen ja ylenkatsoa tekniikkaa joka on nykyään saatavilla niihin marketin tusinakoneisiin, mutta ei siihen "hi-tech" appleen?

Voit elää harhakuvitelmassasi että vihaan Applea ja etten muka mitään heidän tuotteita omista mutta omapa on harhakuvasi, ei ne tuota minun iPhone 3Gs tai Mini Macia minnekkään kadota. :) Omistaisin luultavasti enempikin Applen tuotteita jos ne tosiaan Blurayt toistaisivat...

Pistää vaan hieman huolestuneena miettimään että ehkä maailmasi todella on niin heikoissa kannattimissa että sinun pitää itseäsi moisilla vakuutella, onhan tuo Apple firmana "erehtymätön" mielestäsi? ;)

Vastaa
peuge
peuge

14

Se mitä tässä varmaan nämä muutamat tyypit hakevat on se, että sillä hinnalla mitä applen koneet maksavat, saa kasattua melko häijyn tehokkaan pc:n.

Itse uutisesta... tämähän on aika hieno juttu iphonen hankintaa suunnitteleville ihmisille. Ei tarvitse maksaa soneran ryöstöhintoja. :D

Vastaa
LAKUPÖTKÖ (vahvistamaton)

15

Juu saa applen hinnalla varmasti nopean pc:n kasaan, mutta voiko joku kotinikkari saada yhtä toimivan ja tehokkaan kokonaisuuden aikaan kuin apple, joka on käyttänyt miljoonia dollareita kehitystyöhön? En usko, muuten kaikki rakentaisivat koneensa itse. Tietokoneiden rakentaminen on sama kuin autojen; mitään siitä ei oikein hyödy, mutta se on varmaan kivaa.

Eiköhän tämä väittely ollut tässä, apple lytätään tiettyjen henkilöiden toimesta aina. Kokeilkaa applea ja osx:ää, voitte yllättyä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

16

@15 Kyllä siitä paljonkin hyötyy, että kokoaa koneen itse, saa just ne osat sinne sisään mitkä haluaa. Eli voi kasata sellaisen koneen ku omaan käyttöön vaaditaan eikä tarvi maksaa turhasta.

En tiedä mitä tarkoitat toimivalla ja tehokkaalla kokonaisuudella?

Oma kone on ainakin todella tehokas ja toimiva :D

Applea käytin työn merkeissä 4 kuukautta ja en nähnyt siinä mitään erikoista, tai mitään miksi korvaisin oman pc:n sillä

Vastaa
SFXman
SFXman

17

@15 Todellakin voi saada, ja vielä huomattavasti tehokkaamman (ja toimivan...) kokoonpanon. Ei siitä mitään hyödy, juu ei.

Vastaa
Asentaja123 (vahvistamaton)

18

Jos Micro-SIM-kortteja käytetään muissakin laitteissa, niin missä? Itse olen tavannut termin vain Apple laitteiden yhteydessä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

19

18@
>Jos Micro-SIM-kortteja käytetään muissakin laitteissa, niin missä?
>Itse olen tavannut termin vain Apple laitteiden yhteydessä.

Micro-SIM speksi on mietitty aikanaan hyvin pieniä laitteita verten, ei ensisijaisesti puhelimia varten, vaan esim sulautettuihin, ja joissa korttia ei välttämättä koskaan oteta pois, jolloin toimii pienenä mekaanisena esteenä "tahottomiin" väärinkäytöksiin.

Vastaa
LAKUPÖTKÖ (vahvistamaton)

20

Viidentoista vuoden iästäni huolimatta olen jo ehtinyt huomata, ettei windows koneisiin kannata sekaantua. Monta kertaa on mennyt asiat pieleen niiden kanssa. Olette uskomattomia, kun testaamatta lyttäätte applen koneet tietotekniikan huipulta pohjamutiin. Mutta itse uutiseen: @ 19 Apple laittoi sen microsimin uuteen iPhoneen juuri tuon takia; etteivät osaamattomat kuluttajat menisi korttia turhaan lääppimään.

Vastaa
Romisku
Romisku

21

@19.
Vai laittoivatko siksi, että haluavat päättää käyttäjän puolestä operaattorinkin? Sim-kortti kun tuppaa olemaan sellainen vekotin, että se on vaihdettavissa, ja joka muuten onkin ainut vaihdettava osa tuossa "kertakäyttö"puhelimessa.

Operaattorivapaus on ollut itsestäänselvyys siitä saakka, kun operaattoreita oli enemmän kuin yksi. Ja se muuten oli jo silloin, kun olit vielä kaupan margariinihyllyssä. Apple vaan on päättänyt riistää kuluttajalta tämänkin vapauden.

Vastaa
kallu60
kallu60

22

Asiaa sivusta seuranneena kerron että näin jossain nettiuutisessa sen kun tavallinen mini-sim vain leikattiin tarkasti micro-sim kortiksi ja se laitettiin tähän uuteen tehdas sim-vapaaseen Iphoneen ja se pelitti ihan normaalisti,näin se meni minun mielestä,voin olla väärässäkin!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja