Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Texas Instrumentsilta kaksi suorityskykyistä ja vähävirtaista ARM-prosessoria

6
Teemu Laitila

Texas Instrumentsilta kaksi suorityskykyistä ja vähävirtaista ARM-prosessoria
Texas Instrumentsin maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan se on tuonut markkinoille kaksi uutta gigahertsin kellotaajuudella toimivaa ARM Cortex-A8 -prosessoria. DaVinci DM3730 ja DM3725 alustat sisältävät uusien prosessoreiden lisäksi myös 800 megahertsin taajuudella toimivan C64x DSP-yksikön, kuvien ja videon renderöintiä popeuttavan IVA-yksikön ja USB2.0 ohjaimen integroituna samaan System-on-Chip (SoC) -järjestelmään. Lisäksi DM3730 sisältää erillisen 3D-grafiikkakiihdyttimen.

Tiedotteen mukaan uudet piirit soveltuvat erityisen hyvin käyttökohteisiin, joissa vaaditaan HD-videon pyörittämistä tai suurten datamäärien käsittelyä, kuten navigaattoreihin, mediasoittimiin, lääketieteellisiin monitoreihin ja kannettaviin kommunikaatiolaitteisiin.

TI:n mukaan DM3730 parantaa ARM-prosessorin suorituskykyä 50%, DSP suorituskykyä 40%, tarjoaa tuplasti graafista suorituskykyä, mutta käyttää 40% vähemmän virtaa aiempaan OMAP3530-alustaan verrattuna. 800 MHz DSP-suoritin kykenee enkoodaamaan ja dekoodaamaan 720p-tasoista videokuvaa omin voimin, mikä mahdollistaa prosessorin tehojen käytön esimerkiksi monipuolisten 2D- ja 3D-käyttöliittymien pyörittämiseen.

Kommentit (6)

PJL78
PJL78

1

Tuli eteen kaksi kirjoitusvirhettä, muuten hyvä, että tuollaisia prosessoreja tulee. Luultavasti sopisi esim. iPadin tappajille ja miniläppäreille.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

2

Puhelinvertailu on ihan pyllystä. Artikkeleja satunnaisista aiheista täysin satunnaisen säännöllisesti ja sivuston ulkoasu jättää paljon toivomisen varaan.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

3

Olen tässä jo pidempään odotellut, että koskakohan kertovat täällä sen, että Nokia N8 on tullut ennakkotilattavaksi Nokia-kaupasta hintaan 499€.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja