Adobe AIR-ohjelmat Androidille loppuvuodesta

2
Teemu Laitila

Adobe AIR-ohjelmat Androidille loppuvuodesta
Adoben AIR-tekniikalla rakennetut ohjelmat saapuvat Android-laitteille kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Adobe on kertonut, että Android-tuki tulee olemaan osa AIR 2.5 versiota. AIRin avulla rakennetut ohjelmat on mahdollista julkaista Android Marketin kautta ilman erityistä hyväksymisprosessia. Adoben AIR-kehitystyökaluissa on jo pidempään ollut beta-vaiheessa oleva ominaisuus, joka mahdollistaa ActionScript 3.0:n avulla koodattujen ohjelmistojen julkaisun Androidin käyttämässä .apk-muodossa. Tämän ansiosta valmiita ohjelmia tullaan luultavasti näkemään heti kun ominaisuus julkaistaan.

AIR-ohjelmistojen vaatimukset alustalle ovat saman tyyppiset, kuin Flash Player 10.1 -versiolla. Käyttöjärjestelmän pitää olla Andoid 2.2 (Froyo) ja sisuksista pitää löytyä ARMv7-prosessori ja tuki OpenGL ES 2.0:lle. AIRin odotetaan tuovan alustalle erityisesti pelejä ja muuta multimediasisältöä. AIR antaa kehittäjälle pääsyn puhelimen kameraan, mikrofoniin, kiihtyvyysanturiin sekä GPS:n ja se tarjoaa rautapohjaisen grafiikkakiihdytyksen sekä multitouch-tuen.



Adoben Flash-alustan mobiiliversion asiantujia Mark Doherty demosi jo aiemmin AIRin mahdollisuuksia koodamalla Applen FaceTimea muistuttavan videopuhelusoftan.

P2P Video Demo - AIR2.5 on Android from Mark Doherty on Vimeo.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (2)

KOD0U
KOD0U

1

Eli mm. Voddler toimisi siis tuossa? Saattaa kyllä olla melko hidas, mutta leffat streamaten kännykässä ois ihan jees :)

Vastaa
Zarok
Zarok

2

Voddler kehittelee erilaista softaa. Tällä hetkellä pystyy katsomaan trailereita ja luomaa listoja, mutta tulevaisuudessa pitäisi nähdä koko leffat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.