Android 3.0 Gingerbreadin seuraajaksi Honeycomb?

8
Teemu Laitila

Android 3.0 Gingerbreadin seuraajaksi Honeycomb?
Loppuvuodesta odotettavan Gingerbread-koodinimellisen Android 3.0:n seuraajaksi olisi Techradar-sivuston tietojen mukaan tulossa Honeycomb-nimetty versio. Techradarin mukaan tieto on peräisin useista eri lähteistä ja Honeycombin versionumeron epäillään olevan 3.1 tai 3.2.

"Se on todennäköisesti enemmänkin pienehkö päivitys, samaan tapaan kuin Android 2.2 (Froyo) oli Android 2.1:versiolle. Googlen odotetaan hiovan uutta alustaa paremmin toimivaksi tablet-koneilla ja high-end-älypuhelimilla", kirjoittaa TechCrunch.

Gingerbreadin ja erityisesti Honeycombin ominaisuuksilla spekulointi on hieman ennenaikaista, ottaen huomioon, että vasta muutama puhelin on saanut edes Android 2.2 (Froyo) päivityksen. Vaikka yksityiskohdista ei olekkaan vielä tietoa, Gingerbreadiin epäillään kuuluvan merkittävä käyttöliittymäuudistus, joka poistaisi tarpeen valmistajakohtaisilta käyttöliittymäversioilta.



Puhelimiin pikku hiljaa saapuvan Android 2.2 mukana tulee mm. natiivi Flash-tuki, parempi selain ja huomattavia parannuksia suorituskykyyn.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (8)

Vlaadi
Vlaadi

1

Nuo "huomattavat parannukset suorituskyvyssä" näkyvät itselläni lähinnä nettiselaimessa. Puhelimena siis HTC Desire. Muuten suorituskyky tuntuisi olevan aika sama. 2.2 myötä tuli kyllä kaikkia mukavia pikku lisäyksiä joka paikkaa, että ei se turha päivitys ollut. Ohjelmat tahtoi vaan olla todella epävakaita pari ekaa päivää päivityksen jälkeen, enää ongelmaa ei oo ollu.

Mitä Androidin käyttisversioihin tulee, niin Google saisi vähän hidastaa tahtia. Ihan yksinkertaisesti sen takia, että laitevalmistajat eivätkä asiakkaat pysy kyydissä mukana. Lisäksi ainakin minuun kuluttajana nämä versiohyppelyt luo levottomuutta. Eihän tässä tiedä minkä luurin ostais kun joka toinen kuukausi suunnilleen huhutaan seuraavasta Android-versiosta. Päivitystahti 1-2 kertaan vuodessa niin ollaan oikeilla jäljillä. Korjaavat päivitykset tottakai eri juttu.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

2

Toi ois kyllä hesketin hyvä jos androidiin tulee käyttöliittymä joka poistaa tarpeen valmistajien omiin käyttöliittymiin. Jos kerran noin nopeeta tahtii uutta versiota ni esim. HTC ei varmaan kerkii omaa käyttöliittymäänsä saada ikinä uusimpaan valmiiks ku seuraavaa versiota pukkaa jo.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Isomunainen täti (vahvistamaton)

3

Tämä nykyinen päivitys/hypetys tahti on niin mahdoton, että varmasti vaikuttaa negatiivisesti puhelimien myyntiin. Eihän tässä uskalla luuria ostaa, kun koko ajan kuulee seuraavan "killerin" olevan nurkan takana. Saatana.

Vastaa
Quirzo
Quirzo

4

Toisaalta tässä on se hyvä että jotain sentään tapahtuu, nokian puhelimen kun ostaa niin tietää ettei uusia päivityksiä ole kuitenkaan tulossa pitkään aikaan vaikka mikään ei toimisi. Ja joo, ihan nokialaisen omistan ja hyvä puhelin, ei siinä mitään.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

5

@4

Ja mikähän Nokia sulla mahtaa olla? Tässä just ihmeteltiin kaverin kanssa ku sen vanjaa 2v vanhaan 5800XM:ään tuli vielä päivitys joka toi taas uusia ominaisuuksia ja teki puhelimesta aavistuksen nopeamman. Eli aikamoista mutua, jos multa kysytään.

Peace!

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

6

@4

Ja mikähän Nokia sulla mahtaa olla? Tässä just ihmeteltiin kaverin kanssa ku sen vanjaa 2v vanhaan 5800XM:ään tuli vielä päivitys joka toi taas uusia ominaisuuksia ja teki puhelimesta aavistuksen nopeamman. Eli aikamoista mutua, jos multa kysytään.

Peace!

Vastaa
Stonik
Stonik

7

Eiköhän se ole ihan luonnollista, että ohjelmistotaloilla ja laitevalmistajilla on olemassa roadmapit joiden mukaan kehitystyötä tehdään. Androidin tapauksessa kehitystyö on sen verran julkista, että tiedot ovat helposti saatavilla.

Huonona puolena tässä on tietysti se, että on täysin valmistajasta kiinni tuleeko puhelimelle päivitys, esimerkiksi vuosi sitten ostettu Samsung Galaxy ei tule ilmeisesti koskaan saamaan edes kakkosella alkavaa Android-versiota. Huolimatta siitä että kyseinen luuri maksoi ilmestyessään noin 500€.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

8

Loppuvuodesta hankittu Android 3.0:n sisältävä puhelin pitäisi olla kypsä ostos, koska siihen saanee jatkossa käyttispäivityksiä ilman puhelimen valmistajan toimia niin kauan kuin rauta antaa myöten.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.