Apple pyrkii mukaan mobiilimaksamiseen?

5
Teemu Laitila

Apple pyrkii mukaan mobiilimaksamiseen?
Applen viimeaikaisten rekrytointien perusteella vaikuttaisi, että yhtiö on kiinnostunut NFC-tekniikalla tapahtuvista mobiilimaksuista. Near Field Communications World -sivuston tietojen mukaan Apple on palkannut alallaan arvostetun Benjamin Viegerin johtamaan mobile commerce -yksikköään. Ennen Applelle siirtymistä Vieger on työskennellyt yhtiössä, joka kehitti mobiilimaksutekniikoita mm. PayPalille ja Starbucksille.

NFC toimii kuten normaalit RFID-sirut, joita käytetään nykyään passeissa ja esimerkiksi bussikorteissa. Kun NFC-siru tuodaan NFC-lukijan läheisyyteen, laitteet voivat vaihtaa keskenään pieniä määriä tietoa esimerkiksi maksutapahtumien suorittamiseksi.

Nokia on julkaissut NFC-tiedonsiirtoa tukevia laitteita jo aiemmin ja yhtiön mukaan kaikki vuoden 2011 jälkeen julkaistavat puhelimet tulevat tukemaan tekniikkaa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, käykö NFC-tekniikalle samalla tapaa kuin kosketusnäytöille ja videopuheluille. Nokia kehittää tekniikan, Apple saa ihmiset käyttämään sitä.

Mobiilimaksun lisäksi Apple saattaisi keksiä tekniikalle muutakin käyttöä. New York Times pohtii, että tekniikkaa voitaisiin soveltaa esimerkiksi Applen iAd-ohjelmassa, jossa mainoksen lähestyminen voisi lähettää puhelimeen lisätietoja tuotteesta tai esimerkiksi alennuskuponkeja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Oneriver (vahvistamaton)

1

Apple on myös kertonut kehittävänsä ns. KRP-sirua, joka seuraa tilitietoja ja kätevästi lähettää mainostajille tiedon tilin katteesta! Näin mainostajat pystyvät kohdentamaan mainontansa sopiville uhreille. Kätevä myös lainantarjoajille jotka voivat auto-vipata köyhille pikalainan! (Aika hyvä idea, vaikka lennosta keksinkin)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

5

@1
Mikäs siinä, kyllä itse ainakin ihan mielelläni ottaisin vastaan minulle suoraan kohdistettuja mainoksia, kuin täysin randomeita Hannah Montana tai Twilight -saagaan liittyviä mainoksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.