Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

SIM-lukituksen purkukoodi löytyy Galaxy S:n tiedostoista

2
Kaarlo Räihä

SIM-lukituksen purkukoodi löytyy Galaxy S:n tiedostoista
Monet matkapuhelinoperaattorit myyvät kytkypakettiensa matkapuhelimia SIM-lukittuina, jolloin kilpailevan operaattorin SIM-kortin käyttäminen ei onnistu puhelimessa ilman erillistä purkukoodia. Yleensä tämän koodin saa operaattorilta kytkypaketin määräaikaisen sopimusjakson jälkeen, mutta ainakin Samsungin Galaxy S -puhelimen (tunnetaan myös Vibrant- ja Captive-nimillä) kohdalla koodi on helppo selvittää myös itse.

Kyseisen puhelimen kohdalla purkukoodi on nimittäin tallennettu puhelimen tiedostoihin selkokielisessä muodossa, joten purkukoodin sisältävän tiedoston voi kaivaa laitteesta ulos USB-kaapelin ja tietokoneen avulla. XDA-Developers-yhteisön neuvokkaat jäsenet huomasivat asian pari päivää sitten, jonka jälkeen purkukoodin noutamisen helpottamista varten julkaistiin ohjelmat sekä Windowsille että Mac OS X:lle.
Liian helppoa elämää välttävät tahot voivat myös rootata puhelimen ja kopioida sitten tarvittavan tiedoston tietokoneelle, jonka jälkeen sopivan koodin voi kaivaa esiin heksaeditorilla.

Löydöksen myötä internetin eri huutokauppasivustot täyttynevät edullisista Galaxy S -puhelimista, joiden hintapyynnöt esim. eBayssä ovat tällä hetkellä noin 450 dollarin eli noin 350 euron luokkaa.

Kommentit (2)

EmDzei
EmDzei

1

Hieno löytö mutta Galaxy S:n kohdalla meille suomalaisille turha, koska vaikka puhelinta myydään kytkynä, niin puhelin ei ole kuitenkaan SIM-lukittu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja