Windows Phone 7 kehitystyökalua ladattu ahkerasti

5
Teemu Laitila

Windows Phone 7 kehitystyökalua ladattu ahkerasti
Microsoftin mukaan sen tulevalle Windows Phone 7 -alustalle tarkoitettua sovelluskehitystyökalua on ladattu sen sivustolta jo 300 000 kertaa. Asiasta kertoi uutissivusto PC World. Nykyiset kehitystyökalut ovat vielä beta-vaiheessa, mutta lopullisen version odotetaan ilmestyvän syyskuun puolivälissä, muutamaa viikkoa ennen mobiilialustan virallista julkaisua.

Vaikka kehitysohjelmistoa onkin ladattu 300 000 kertaa, kaikki yksittäiset lataukset tuskin poikivat valmiita tuotteita. Määrä on silti sen verran huomattava, että jos puoletkin lataajista kehittää valmiin Windows Phone 7:llä toimivan ohjelmiston, se tarkoittaa kunnioitettavaa 150 000 ohjelmaa jo pelkästään alustan julkaisuhetkellä.

Vertailun vuoksi, alan selkeän johtajan Applen AppStore pitää sisällään tällä hetkellä 225 000 eri ohjelmaa ja seuraavaksi suurin Android Market tarjoaa 60 000 ohjelmaa RIM:n jäädessä alle 10 000 BlackBerry-ohjelmaan.

Microsoft on käyttänyt paljon resursseja myydäkseen tulevaa mobiilialustaansa erityisesti bisneskäyttöön ja sillä luvataan olevan hyvä tuki yrityksissä tärkeille Officelle, Exchangelle ja Sharepointille. Viihdekäyttöäkään ei silti ole unohdettu, sillä Microsoft kertoi alustan tukevan Xbox Live -palvelua ja useita suosikkipelejä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

3

Puolet on aika tavallisen optimistinen arvio. Jos 10% latauksista johtaa edes jonkinlaiseen ohjelmaan, puolen vuoden sisällä itse launchista, niin saavat olla tyytyväisiä. Sillä tämähän olisi joka tapauksessa erittäin mainio avaus. Siihen määrän mahtuu jo kaikki yleisimmin käytetyt softat millä kukaan oikeasti tekee jotain ja iso kasa täyttä roskaa.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

5

Entäpä sellainen vertailu että iphone sdk:n neljän ensimmäisen päivän jälkeen ladanneista 0,5% saivat sovelluksen kehitettyä sovelluskaupan avaamiseen mennessä? Eli jos tuo on nyt ladattu 300 000 kertaa, olisi avauspäivänä tarjolla ehkäpä 1 500 ohjelmaa. Ei 150 000. Ja tuokin olisi siis hyvä tulos kun muistaa millaisen hypetyksen vallassa AppStore avattiin aikonaan.

"Historiaa" noin niinkuin reality checkinä hype-pojille...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.