Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel uskoo pian päihittävänsä ARMit virtapihiydessä

5
Teemu Laitila

Intel uskoo pian päihittävänsä ARMit virtapihiydessä
Intel uskoo, että sen mobiilisirut voittavat pian tehonkulutuksen suhteen yleisesti mobiililaitteissa käytetyt ARM-pohjaiset prosessorit. Vaikka Intel on ollut markkinajohtaja työpöydälle suunnattujen prosessoreiden markkinoilla jo pitkään, mobiililaitteissa hallitsevassa asemassa ovat Englantilaisen ARM-yhtiön tekniikkaan perustuvat suorittimet.

Reutersille antamassaan haastattelussa Intelin teknologiapäällikkö Justin Rattner kertoo, että tulevan Medfield-alustan avulla Intel aikoo kiriä eron umpeen ARM-prosessoreiden kanssa ja olla alan ykkönen lähitulevaisuudessa
"Moorestown-prosessorit pääsevät jo tasoihin lepotilan virrankulutuksen suhteen, Medfield tulee tekemään sen myös kuormituksessa", sanoo Rattner.

"Tasoihin pääsyn jälkeen uskon meidän pääsevän helposti edelle. Meillä on kuitenkin perustavanlaatuinen etu tekniikan suhteen heihin verrattuna" jatkaa Rattner, viitaten ilmeisesti Intelin pitkään kokemukseen prosessorien valmistuksessa.

Kommentit (5)

Stonik
Stonik

1

Hyvä kysymys tämän jälkeen on, miten Intel aikoo saada myytyä Moorestownia kenellekään, jos rasituksessa virrankulutus on vastaavia ARM-suorittimia suurempi?

Eipä silti, onnea vain yritykselle. Kilpailu ei ole lainkaan huono asia.

Vastaa
Raattis
Raattis

2

Ei pyöri ARMin arkkitehtuurilla Windows. ARMin prossuja käytetää matkapuhelimissa ja tableteissa, joihin Intelkin siis Atomillaan tähtää.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

2@
> Ei pyöri ARMin arkkitehtuurilla Windows.

Mobiileissa käytettävät Windows tuotteet pyörivät nimenomaan ARM raudalla.

Mutta jos halutaan työpöytä windowssia ajaa niin siinä X86 on tietekin ehdoton, miniläppäreissa sitä on haluttu, ei ole muut käyttöjärjestelmät jyränneet ja sitä siis myöäskään ARM pohjaiset.

Tableteissa OS ja rauta kilpailu tiukempaa, eikä siellä mikään windows ei ole jyrännyt, joten Inteel joutuu tekemään enemmän töitä. Matkapuhelimiin verrattuna helpompi lähtökohta, tabletissa ei niin tärkeä pienenkuorman virrankulutus, koska käyttö enemmän joko tai. Eikä integraation ja käyttöjärjestelmien pidä olla niin viilattuja/optimoituja.

Intell on yrittänyt montavuotta, ARM pohjaiset on jyrännyt ja siihen tilanteesseen on kai asiakkaat olleet kohtuu tyytyväisiä koska valmistajien välinen kilpailu on toteutunut.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

@1
Intel taitaa olla siinä asemassa, että Moorestownin ei tarvi paljon myydäkään. Voivat sitä kehittää ja demoilla, jos parin seuraavan kehitysversion aikana saavat kilpailukykyisen sirun aikaseks niin kenties se sit myy jo erilailla...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja