Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android ja N900 saivat uuden Fennecin

8
Kaarlo Räihä

Android ja N900 saivat uuden Fennecin
Matkapuhelimien kohdalla vähän suosiota saanut Fennec-selain on hiljalleen lähestymässä uutta vakaata versionumeroa, kun selaimen 2.0-kehityshaarasta julkaistiin eilen ensimmäinen Alpha-versio.

Nokian N900-puhelimelle ja uudemmille Android-laitteille suunnattu selain tarjoaa Mozilla-säätiön Stuart Parmenterin mukaan monia uudistuksia ja muutoksia aiempiin versioihin nähden. Tärkeimmät näistä ovat Electrolysis ja Layers-nimiset ominaisuudet, joiden on tarkoitus nopeuttaa sivujen selaamista ja parantaa käyttöliittymän vasteaikoja.
Electrolysisin myötä käyttöliittymää ajetaan omana prosessinaan, jolloin esim. raskaat Javascript-sivut eivät enää jatkossa estä sivulatauksien pysäyttämistä tai selaimen sulkemista.

Layers tukee puolestaan mobiililaitteiden rautakiihdytystä mm. kuvien ja tekstin piirtämisessä, jolloin esim. zoomaukset ja vieritykset toimivat nopeammin. Alpha-versiossa Layers ei ole vielä mukana, mutta syyskuun aikana julkaistavassa Beta-versiossa ominaisuuden pitäisi olla mukana.

Aiempien Fennecien tapaa mukana on Sync-ominaisuus, jonka avulla Firefox-perheen selainten tiedot (kuten kirjainmerkit) saa pidettyä ajan tasalla.

Muita 2.0:n suunniteltuja uudistuksia ovat kunnollinen monikosketustuki, erillinen virtuaalinäppäimistö, paremmat hakutoiminnot, vahingossa suljettujen välilehtien palautusmahdollisuus, RSS-tuki ja paremmat virransäästöominaisuudet.

Alla selaimen Android-versiota esittelevä video

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

JuhaW
JuhaW

3

Ja aivan syvältä vielä ainakin Galaxy S:lle. kaatus heti, ennen kuin ehtisin edes avata ensimmäistä sivua.

Vastaa
potchi
potchi

5

En saanut toimimaan Androidilla. asentuu kyllä, mutta käynnistyksessä antaa vaan mustan ruudun ja mitään ei tapahdu.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

8

Itselläni Galaxy S:ssä päivitetty Android 2.2 ja sillä ainakin toimi todella hyvin. Odota vaan JuhaW@ virallista 2.2 ja koita uudelleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja