Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LTE-verkko laajenee Ruotsissa vauhdilla ensi vuonna

3
Manu Pitkänen

LTE-verkko laajenee Ruotsissa vauhdilla ensi vuonna
TeliaSonera ilmoitti viime viikolla laajentavansa LTE-verkkoaan tämän vuoden aikana Ruotsissa 25 kuntaan. Ensi vuonna verkon kattavuus on tarkoitus käsittää 218 ruotsalaista kuntaa. TeliaSonera avasi maailman ensimmäisen kaupallisen LTE-verkkon viime vuoden joulukuussa Tuhkholmassa.

LTE-verkon tiedonsiirtonopeus on ollut Tukholman alueella 59,1 Mbps ja parhaimmillaan 80 Mbps. TeliaSonera ei sen paremmin osannut sanoa kuntakohtaisesta aikataulusta. TeliaSoneran mobiilipuolen pomo Erik Hallberg kertoo aikataulujen riippuvan siitä kuinka nopeasti valokuituyhteyksiä saadaan vedettyä tukiasemille.
TeliaSonera käyttää tällä hetkellä 2,6 gigahertsin taajuusaluetta, mikä pakottaa käyttämään tiheää tukiasemaverkkoa. Hallberg kuitenkin kertoo, että TeliaSoneralla on suunnitelmia koskien 800 MHz:n taajuusalueen hyödyntämisestä. TeliaSonera ei ole ainoa LTE-verkon rakentaja Ruotsissa. Telenor ja Tele 2 aikovat rakentaa yhteisen LTE-verkon, jonka on tarkoitus kattaa 100 kuntaa.

Suomessa LTE-hankkeet ovat vasta pilottiasteella. Suomen on neuvoteltava Venäjän kanssa, jottei taajuuden käyttö mene päällekkäin itärajan tuntumassa. Neuvotteluihin saattaa mennää parikin vuotta. Toimilupaehtojen mukaan DNA:n, Elisan ja TeliaSoneran on aloitettava LTE-verkon rakentaminen Suomessa vuoden 2012 alussa. TeliaSonera uskoo valtakunnallisesti merkittävän LTE-verkon valmistuvan vasta vuonna 2015.

Kommentit (3)

johtaja59
johtaja59

2

Kyllä pitää vaan olla taas kateellinen ruotsalaisille, kun täällä sinnitellään puolitoimivilla mokkulayhteyksillä.

Vastaa
ALAS SUOMI!!.. (vahvistamaton)

3

Ruotsi on kaikessa Suomea edessä..!!.. Tässä TAAS nähdään!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja