Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tegra 2 -alusta suorituskykytesteissä

5
Teemu Laitila

Tegra 2 -alusta suorituskykytesteissä
Nvidian ARM-pohjaisella Tegra 2 -alustalla on ajettu ensimmäisiä suorituskykytestejä ja tulokset vaikuttavat erittäin hyviltä. Carrypad suoritti testauksen Toshiban Tegra 2 -pohjaisella AC100 Android-miniläppärillä, joka saavutti noin 3x parempia tuloksia kuin keskiverto Android-laite.

Vaikka markkinoilla ei vielä olekkaan Tegra 2:n pohjautuvia älypuhelimia, Nvidian mukaan niitä pitäisi olla tulossa vielä tämän syksyn aikana.
Mitä ilmeisimmin Nvidian grafiikkasuorittimen ansiosta AC100 kykenee toistamaan 1080p-tason H.264 videokuvaa eikä vaativimpienkaan Android-pelien pyörittäminen tuota ongelmia. Myös SunSpider-javascript testissä saavutettiin hyviä tuloksia.

Tegra 2 sisältää tuplaytimisen seuraavan sukupolven ARM Cortex-A9 MPCore -tekniikkaan perustuvan suorittimen sekä Nvidian näytönohjaimen, joka toistaa HD-videota, sisältää rautatuen 3D-kiihdytykselle, Adobe Flashille sekä OpenGl-tekniikalle.

Ainakin teoriassa ARM-pohjaisen prosessorin pitäisi olla kohtalaisen virtapihi, mutta tehokkaiden komponenttien vaikutus akunkestoon jää nähtäväksi, kunhan Tegra 2 -älypuhelimet saapuvat markkinoille tulevaisuudessa.

Ruutukaappaus Carrypadin tekemästä Quadrant-testistä:


Kommentit (5)

Stonik
Stonik

3

Osa testeistä on tehty Android 2.1:llä ja osa 2.2:lla, eli tulokset eivät oikein ole vertailukelpoisia keskenään. Todellisuudessa Galaxy S lienee jossain kakkospaikalla 1GHz Cortex A8:n ja PowerVR SGX540:n ansiosta. Testissä olleessa miniläppärissä on kuitenkin kaksi ydintä, ja jo yksikin A9 on parikymmentä prosenttia gigahertsistä A8:aa pirteämpi.

Ja valmistusprosessi näyttää olevan 40nm, eli virtapihi tuo on, mutta paha silti sanoa miten tuo kännykässä toimisi.

Anyways, Android 2.2:lla ja kahta ydintä hyödyntävällä testillä erot olisivat vielä paljon suuremmat Tegran eduksi. Ei hassumpaa siis.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja