Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N8:n toimitukset aloitetaan 28. ja 30. päivä

37
Kaarlo Räihä

N8:n toimitukset aloitetaan 28. ja 30. päivä
Odotetun Nokia N8 -puhelimen ennakkoon tilaavat kuluttajat saavat puhelimensa muutaman viikon sisällä, sillä puhelimen toimitukset ennakkotilaajille käynnistyvät loppukuusta.

Esphoneblog-sivuston mukaan Nokian viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen kertoi, että 28. päivä puhelimensa saavat Nokian omasta verkkokaupasta tilauksensa tehneet kuluttajat. Kauppalehdelle Kaskinen mainitsi puolestaan kuun viimeisen päivän (30.), jolloin oletettavasti puhelimia saadaan myös muille jälleenmyyjille.
Ennakkotilauksia laitteista on tullut kauppiaiden mukaan runsaasti, joten kaikki halukkaat eivät välttämättä saa puhelintaan heti, vaan edessä saattaa olla muiden suosittujen puhelinten tapaan muutaman viikon odotusrumba. Tällä hetkellä N8:n hinta pyörii noin 500 euron hujakoilla, ja operaattorit julkaisevat kytkypakettien hinnat toivottavasti lähipäivien aikana.

N8:n puhelimen virallinen esittely Suomessa tapahtuu keskiviikkona, joten laite saanee tällä viikolla runsaasti näkyvyyttä mediassa.

PÄIVITYS: Nokian viestintäpäälikkö Tapani Kaskinen korjasi Puhelinvertailu.comille, että Kauppalehden artikkelissa käsitellyt toimitusaikataulut koskevat ainoastaan ennakkotilattuja laitteita.

Kommentit (37)

Nokia on Mokia!!.. (vahvistamaton)

1

Ai eikö tuota ***kasaa ole vieläkään saatu kauppoihin?!.. Voihan itku!!...!!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

2

@1 Jos ei kiinnosta/paska päivä ei tarvii tänne purkaa sitä angstia..

Saa nähä miten menestyy. Varmaa melko hyvin, mutta voi olla et monet oottelee MeeGoo..

Vastaa
hraHUU
hraHUU

3

Viikonloppuna pääsin hipelöimään ilmeisesti aika viimeisillään olevaa protoa ja ensivaikutelma oli varsin hyvä. Ulkoisesti hienon näköinen ja laadukkaan tuntuinen kädessä. Näyttö oli kirkas ja vastasi hipaisuun kiitettävästi. Latausajat olivat myös lyhyitä ja moniajon osalta kiitettävää suoritusta. Symppari ^3 Vaikutti myös todella hyvältä verrattuna vanhaan totuttuun. Kamera oli myös erittäin positiivinen yllätys ja hämärässäkin sai otettua tasalaatuista kuvaa, salama oli myös miltein pokkarilaatua, yhteenvetona mielestäni hintansa arvoinen värkki. Ja tämähän ei kuitenkaan ole vielä se "Iphonen tappaja", eli N9/meegoa odotellessa.

Vastaa
moi kaikki (vahvistamaton)

4

mä tilasin samsgsung galaxies s puhelimen kun katoin videoita tosta eikä se vaikuttanu kovin hyvältä

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Saisko sen rekisteröitymispakon jo?! Ei noita #1 viestin tapaisia jaksais enää...

@3
Voin vahvistaa. Kamera on todella hyvä N8:ssa sekä stillikuvissa että videokuvassa, jotain ennen näkemätöntä ja kokematonta puhelimissa. Videoohan tuo kuvaa HD:na, kuten nykyisin kuuluukin.

Ilmeisen paljon luuria on tilailtu etukäteen. Hieno homma hei! Ja loppuvuodesta MeeGoa pöytään. Hyvä hyvä.

Vastaa
Tarkennnus1975 (vahvistamaton)

6

@5
Meego ja Symbian 4 tulee vasta keväällä 2011

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

@6 Iteasiassa eka MeeGo puhelin pitäs julkistaa vielä tän vuoden puolella, mutta toki siitä kuluu joku viikko, että kauppihin eksyy.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

8

Ekan Meego-puhelimen Nokia julkaisee luultavimmin tämän vuoden puolella, mutta en usko että kauppoihin tulee ennen ensi kevättä.

Sitä vastoin N8 menee hankintaan heti kun sitä saa muualta hieman huokeammalla. Mietin toki ennakkotilaustakin, mutta hinta ylitti kipurajan. Uskon että 450€ hintaan saa myöhemmin syksyllä.

Vastaa
juantoiv
juantoiv

9

Minkähän kokoisia kuvatiedostoja tuo still-kamera pukkaa, onko tietoa?

Laite sinällään voi hyvinkin pistää kampoihin saman hintaluokan androideille, mutta pahoin pelkään että palvelujen ja sovellusten puute/sekavuus OVI-palveluissa säilyy jonkinlaisena ongelmana verrattuna Androidiin. Ehkä moni Nokiaan tottunut käyttäjä ei näitä osaa kaivatakaan.

Perustoimintojen osalta luurilta voisi odottaa paljon, tosin aika vaikea on alittaa Androidit, jossa nyt puhelinmallista ja android-versiosta riippuen saattaa olla kaikenlaista pientä bugia vaikkapa nyt herätyskellon toiminnassa.

Onnea matkaan, kiva olisi nähdä Nokialta selkeä onnistuminen välillä. Pamela-mainoskampanja on kyllä mielestäni aikamoinen rimanalitus, vaikka ilmaisia palstamillimetrejä näyttää ulkomaita myöten keräävän.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Ihan hyvin mun mielestä ovat perustelleet Pamelan palkkaamisen mainokseen:
- Halusimme luoda jotakin erityistä N8:n lanseeraamiseen. Puhelimen kuvanlaatu on Hollywood-tasoa, Nichols hehkutti.

=)

Vastaa
Juffeo
Juffeo

13

Heh aika naurettavaa. Siis taas julkaisupäivä niinsanotusti siiryi =D hyvä nokia koittaaako päättää tuleeko huomenna vai ylihuomenna

Vastaa
juantoiv
juantoiv

14

@10
En sitä väittänytkään, ja huonoja kokemuksia siitä/nokialaisista on yllin kyllin (pl. alkuajat jolloin Nokian mallit olivat käytännössä ainoa vaihtoehto). Mutta toivon, että jonkinlainen käytettävä taso on saavutettu jo day 1 alkaen. Pitihän käyttökokemuskin hioa kuulemma niin pitkälle, ettei tule pettymyksiä. Saas nähdä, terve skeptisyys on toki olemassa viimeaikaisten edesottamusten takia.

(ei sillä että tuota luuria olisin ostamassa, ehei, aivan muut välineet on omassa käytössä)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@12

Suosittelisin, että opettelet kirjaimet ennenkuin alat kirjottaan. Katsos kun N-kirjaimessa on kolme suoraa viivaa ja M-kijaimessa on neljä suoraa viivaa. Kaikki selvää tähän asti? Nimi Nokia alkaa noista kahdesta edellämainitusta kirjaim4sta sillä, jossa on kolme suoraa viivaa. Kaihan osaat jo laskea kolmeen tai neljään? Jos et niin sitten voi toki olla vaikeaa erottaa noita kirjaimia toisistaan, ainakin jos myöskin geometristen kuvioiden hahmottaminen on vaikeaa. Neljä saat kun taivutat peukalon kiinni kämmeneen ja lasket kädessä suorina olevien sormien määrän. Jos lisäksi taivutat etusormenkin kämmentä vasten, niin suorina olevien sormien määrä on kolme. Ehkä tämä oppitunti hiukan auttoi sua.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

@12, 13
Perusteluja lienee turha pyytää.
Olisiko tilanne eri jos mainokseen olisi hankittu joku muu?
Ideanahan mainoskampanjassa on ilmeisesti se, että se kuvataan täysin N8:n kameralla ja koska sillä saa niin hyvää kuvaa on kohteeksikin hankittu joku julkkis. Kyllä Pamela satakertaa parempi on kuin vaikka Tuksu. Ja jenkkejä ajatellen tuo on varmaan tehty.

@13
Mun mielestä on paljon parempi, että N8 tulee kun on valmis kuin että olis julkastu N97:n tyyliin jo kesällä ja keskeneräisenä. Se on sitten asia erikseen, että miksi kestää, mutta pääasia, että tekevät valmiiksi markkinoille tuloon. Toki luuri olisi ollut hyvä saada markkinoille aikasemmin ja näin varmasti Nokiakin olisi halunnut.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

20

@19 Itseasiassa lause ei pääty aina pisteeseen.. Se voi päättyä huutomerkkiin, kysymysmerkkiin tai pilkkuun.

Did I get trolled?

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

21

@20
Anteeksi vain, mutta lauseella tarkoitetaan yleisessä kielenkäytössä virkkeen viimeistä lausetta, joka aina päättyy pisteeseen tai harvemmin huutomerkkiin tai kysymysmerkkiin!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

22

@21 Virallisesti lause on virkkeen osa joten sellasena sitä pidän. Enkä yhtään vähksyis kymysymys tai huutomerkkejäkään, vai onko sulla joku hieno perustelu asialle?

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

23

"Enkä yhtään vähksyis kymysymys tai huutomerkkejäkään, vai onko sulla joku hieno perustelu asialle? "

Anteeksi, en ymmärrä kirjoittamaasi kieltä.

Vastaa
MKAntero
MKAntero

24

Kirjautumispakkoa kannatetaan...ehkä vähentäisi noita käsittämättömän typeriä kommentteja. Olisi mukava lueskella itse laitteesta eikä niinkään kirjoitusvirheistä...

Vastaa
pilkunviilaaja (vahvistamaton)

25

@21
Kyllä se 20 on oikeassa (vaikka muutama pieni yksityiskohta lisää täydelliseen määrittelyyn). Lause on siis mikä tahansa virkkeen osa, joka loppuu pilkkuun, pisteeseen, ym.
Lisäksi lopetusmerkki riippuu hyvin paljon kirjoittajan tyylistä ja minkälaisen vaikutelman hän haluaa tekstillään luoda.

Toivottavasti Nokia saa s^3'sen viilattua hyvään julkaisukuntoon.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

26

Mikten mahtaa nettiselain tomia? Itseäni ei kiinnosta paskaakaan, minkälainen kamera puhelimessa on. Sen sijaan haluaisin puhelimen, millä toimii kaikki nettisivut. Puhelimen, millä voi hoitaa pankkiasiat, varata hotellihuoneen tai ostaa lentolipun.

Toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt. Mites tämä N8 noiden aisioiden suhteen?

Vastaa
hyvin toimii (vahvistamaton)

27

@26 kannattaisiko sitten koittaa jotain muuta kun nokian luuria? Omalla luurilla nuo ainakin onnistuvat

Vastaa
nokialla aina (vahvistamaton)

29

Varauksessa on. Itsellä onnistunut aina, kun puhelimesta löytyy soitto ominaisuus saat ne liput ja hotellit helposti.
Kamera on vihdoin sillä tasolla mistä on hyvä lähteä eteenpäin, fmlähetin on jees autossa ja hdmi liitäntä tv nam:) Toivottavasti tästä alkaa se kultainen aikakausi.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hyvin toimii:

@26 kannattaisiko sitten koittaa jotain muuta kun nokian luuria? Omalla luurilla nuo ainakin onnistuvat

Kerro ihmeessä?

Taloudesta löytyy myöskin iPhone, eikä sillä selviä pankkiasioista tai lentolipun ostamisesta yhtään paremmin. En ole hetkeen siihen koskenut, mutta muistaakseni edes youtube-videot ei näkyneet.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

33

@30 Tohon on vähän vaikea ottaa kantaa, kun tuo kattaa niin älyttömästi, jos vaikka kertoisit mitä pankkia käytät, mitä lentofirmaa mitä hotellia jne.

En voi tuohon sen kummemkin ottaa kantaa, muutakun, että nordealla ainakin pelaa hienosti, nordealla on erikseen mobiiliversiokin verkkopankista.

Ja finnairilta ainakin onnistuu lentolipun tilaus ja myöskin hotellivaraus.

finnkinosta onnistuu leffapaikkojen varaus jne.

Eipä nuo tuollaiset yleensä millään flashilla ole toteutettu vai mikä pointtisi oli? että miksi nuo ei onnistuisi?

Vastaa
SanteriO
SanteriO

34

@30 Ite pystyn galaxy s luurilla hoitelemaan.. Samaa mitä _mikkis_ toteaa, mobiiliversio verkkopankista jne.

Ja meegon tulosta Nokian kouluttaja totesi, että ei varmasti tule ennen vuodenvaihdetta. Tiedä hänestä sitten..

Vastaa
eep11 (vahvistamaton)

35

ite varmaan tän luurin hommaan mutta en varmana ennakkotilauksena.. vasta kun puhelin on mulla myymälässä kädessä ja myytävänä, valmiina kappaleena ni sit voin siitä maksaa :DD nokiaan en oo sen jälkeen luottanu monen monen huonon kokemuksen jälkeen ollenkaan. nykyään sony ericsson:ia pidän hyvänä mut sit alkoki kiinostaan tää nokian 12mb kamera

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

36

@35
"nokiaan en oo sen jälkeen luottanu monen monen huonon kokemuksen jälkeen ollenkaan." Minkä jälkeen?

Toivottavasti tänään tulee jotain kivoja julkistuksia btw... :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja