Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG tuo Tegra 2:n puhelimiin loppuvuodesta

9
Teemu Laitila

LG tuo Tegra 2:n puhelimiin loppuvuodesta
LG on vahvistanut huhut Nvidian Tegra 2 SoC:n (System on Chip) käytöstä uusimmissa Optimus-sarjan älypuhelimissaan. Ensimmäinen uuteen alustaan perustuva puhelin saapuu markkinoille vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

LG ei ole kertonut mihin käyttöjärjestelmään tuleva älypuhelin perustuu, mutta Android on vahva ehdokas, sillä LG esitteli jo viime viikolla Windows Phone 7 -järjestelmään perustuvaa Optimus 7 -mallia IFA messuilla Berliinissä.
Tegra 2 sisältää kaksi 1 GHz taajudella toimivaa ARM Cortex A9 -prosessoria ja Nvidian oman GeForce-nimetyn grafiikkaprosessorin. Nimen lisäksi mobiiliversiolla tuskin on muuta yhteistä työpöydällä nähtävien GeForce-mallien kanssa. Tegra 2 -kokonaisuus sisältää lisäksi omat suorittimet äänen, kuvan ja videon käsittelyyn.

Tegra 2 -alustan hyvästä suorituskyvystä saatiin viitteitä jo aiemmin, kun Toshiban miniläppärilä ajettiin suorituskykymittauksia. LG:n lehdistötiedote ei ole teknisten tietojen suhteen turhan yksityiskohtainen, mutta se lupaa Optimuksen tarjoavan kaksinkertaista suorituskykyä web-selailussa ja jopa viisinkertaisen suorituskyvyn pelien tapauksessa verrattuna yksiytimisiin 1 GHz taajuudella toimiviin prosessoreihin.

Vaikka Tegra 2 on tällä hetkellä ainut mobiilialusta, joka kykenee toistamaan 1080p-tason videokuvaa, se on saamassa viimeistään ensi vuoden puolella kilpailijoita useilta eri valmistajilta, kuten TI:lta, Samsungilta ja Inteliltä.

Vaikka LG:n väitteet alustan suorituskyvystä pitäisivät paikkansa, se ei nykypäivänä ole varma menestyksen tae. Älypuhelimen täytyy menestyäkseen olla hyvin suunniteltu myös muilta osin.

Kommentit (9)

user_org (vahvistamaton)

1

@ uutinen
> Tegra 2 sisältää kaksi 1 GHz taajudella toimivaa ARM Cortex A9
> -prosessoria

Tarkoitetaan varmaan kaksiytiminen, eikä siis kahta erillistä prosessoria ?

Vastaa
Stonik
Stonik

2

"Tegra 2 -kokonaisuus sisältää lisäksi omat suorittimet äänen, kuvan ja videon käsittelyyn."

Eiköhän nuo hoideta ihan perinteiseen tapaan yhdellä DSP:llä, usean eri apuprosessorin tunkeminen pieneen tilaan ei olisi oikein järkevää.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

3

Nami nami nami! Kyseistä rautaa nähtäneen Nokian puhelimessa vuonna 2013.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

3@
>Nami nami nami! Kyseistä rautaa nähtäneen Nokian puhelimessa
>vuonna 2013.

En muista uutisointeja että Nokia käyttäisi tai alkaisi käyttämään Nvidan prosessoreita. Uskoisin että tuplaydin ARMi Nokialle tulee vanhoilta tutuilta joiden joukossa nykyään myös Qualcom. Ensivuonna (2011) voi varmaan jo odotella julkistuksia.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

6

@5
Tarkoitat kai Qualcomm, etkä Qualcom?

Ensi vuonna jo? Laskeudu pilvilinnastasi.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

6@
> Tarkoitat kai Qualcomm, etkä Qualcom?

Kyllä, kiitos korjauksesta.

> Ensi vuonna jo? Laskeudu pilvilinnastasi.

Ei olisi yllättävää enemminkin odotettavaa että ensivuonna jotain tuplaydin tavaraa julkistetaan, mm. Symbian^4:n pohjaista, MeeGo laite julkaissu tahti on verkkaisempi mutta kyllä silläkin puolella tapahtuu.

Vastaa
tuuttioi (vahvistamaton)

9

@3
Kyseisen raudan käyttö on todellakin viisasta vuonna 2013, jolloin akunkesto saadaan yltämään jopa yli 6h ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja