Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta DVB-H mobiili-TV -kuulokkeet

10
Panu Roivas

Nokialta DVB-H mobiili-TV -kuulokkeet
Nokia on esitellyt uudelle Symbian^3 -käyttöjärjestelmää käyttävälle N8-puhelimelle ensimmäisen lisälaitteen, kuulokkeet, joissa on sisäänrakennettu mobiili DVB-H-vastaanotin.

DVB-H:lla televisiota voidaan katsoa ilman internet-yhteyttä, ja Suomessa DVB-H-verkon kuuluvuusalueella elää noin 2 miljoonaa asukasta.
TV-kuulokkeissa on erikseen napit kanavanvaihdolle ja musiikille, ja se tukee ainoastaa Symbian^3 käyttäviä älypuhelimia, kuten tulevaa N8 ja E7. Hintaa kuulokkeille tulee noin 40 euroa (verottomana) ja ne tulevat myyntiin jouluun mennessä.

Töihin AfterDawniin

Kommentit (10)

Thor1993
Thor1993

3

E7 on N8 qwertyllä huonommalla kameralla ja ilman HDMI:tä.

Ihan hieno idea toi TV kuulokkeilla eikä hintakaan paha. toiminta vaa mietityttää..

Vastaa
kzt
kzt

4

Juttu alkaa "Nokia on julkaissut....." ja päättyy "ja ne julkaistaan jouluun mennessä." =D

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>Ajatusvirhe fiksattu. :P

Mutta väärästä päästä :-)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Uutisessa ei sitä mainita, mutta nuo kuulokkeet vaatii, että puhelimessa on Symbian ^3:n lisäksi tuki USB-OTG:lle (USB On-The-Go). N8:ssa on tuki USB-OTG:lle.

Kyse on siis samasta ominaisuudesta kuin mikä mahdollistaa esim. USB-massamuistien kuten USB-tikun tai USB-kovalevyn kytkemisen suoraan puheliemen. Nokia on jo demonnut aiemmin N8:n käyttöä USB.massamuistien kanssa käyttäen USB-OTG:ta.

Uutisesta voidaan siis päätellä, että E7:ssä tulee myöskin olemaan tuki USB-OTG:lle. Vaikuttaakin siltä, että USB-OTG:sta on tulossa merkittävä lisälaiteiden väylätekniikka Nokian älypuhelimille.

Vastaa
MKAntero
MKAntero

8

E7 sai ainakin tämän pojan hymyilemään positiivisessa mielessä...ehdottomasti hankintalistalla.

Ja tuo MobiiliTV antenni toimii tosi hienosti molemmissa luureissa...that´s a fact :D ja itse hankin kyseisen kuulokkeen. Hinta ei todellakaan ole paha.

Tuo USB-OTG mahdollistaa myös USB hiiren käyttämisen puhelimessa :)...eli esim. koulutushommia työkseen tekevät voivat kytkeä puhelimen HDMI:n kautta töllöön ja sitten vielä hiiri USB porttiin ja demoaminen/koulutus voi alkaa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
>ja sitten vielä hiiri USB porttiin ja demoaminen/koulutus voi alkaa.

Ehkä silloin voi käyttää ihan laitettakin, jos laite ei ole kädenulottuvissa niin tulisi mieleen langaton BT hiiri ja tuolalisessa tilanteessa sellainen kädessäkäytettävä (ei pöytää vaativa).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja