Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Design By Community -konseptipuhelin valmistui

13
Panu Roivas

Nokian Design By Community -konseptipuhelin valmistui
Nokian Design By Community -projekti alkoi viime keväänä, ja siinä oli tarkoitus antaa Nokia-yhteisölle mahdollisuus luoda unelmiensa älypuhelin, toki tietyssä rajoissa. Nyt Nokian Conversations -blogissa on julkaistu viimeistelty versio yhteisön porukalla luomasta konseptista. Loppukilpailussa oli kolme mallia joille Nokian suunnittelutiimi kehitti konseptikuvia. Kolmelle mallille annettiin ääniä yhteensä yli 18000, ja voittaneen konseptin nimeksi tuli Nokia U.


Unelmalaittessa on 4 tuuman kapasitiivinen 16:9 kosketusnäyttö, fyysiset volyyminapit, 8 megapikselin kamera 4X zoomilla ja HD-videokuvauksella. Puhelin on tehty kestävästä alumiinista, jolle annetaan pehmeäntuntuinen viimeistely, ja kooltaan se olisi 60x110x6-10 mm.

Käyttöjärjestelmä käyttäisi tietysti avointa lähdekoodia, ja siinä on rajaton sovelluksien moniajo. Laitteesta löytyy lämpötilamittari ja paikannussensori, jotta laite kykenee seuraamaan käyttäjän sijaintia ja ympäristöä.
Laite tukisi langattomia 802.11 n/b/g -standardeja, ja sen lisäksi siitä löytyisi USB 3, HDMI ja Dolby Surround -tuki. Erikoisuutena laitteella olisi kineettisen energian hyötykäyttö, usean käyttöjärjestelmän tuki, tilaäänikaiuttimet, päivitettävä flash-muisti ja kuvasensori. Nyt vain toivomaan, että Nokia ottaisi käyttäjien toiveet huomioon, ja vastaava laite tulisi ainakin jossain muodossa aikanaan oikeasti markkinoille.

Kommentit (13)

wipe2000
wipe2000

2

Dolby surroundista on mielestäni turha maksaa royalteja ja kineettisen laturin hyöty voi jäädä aika mitättömäksi noinkin paljon (arvio) tehoa kuluttavan laitteen kansas, mutta muutenhan tuo kuulostaa aika hyvältä. GPS:ää ei mainittu, eikä Bluetoothia (no se lienee jo vakiovaruste)?

Vastaa
weski
weski

4

Tämä muotoilu (kopioiminen) ei kyllä hirveesti miellytä mun silmää. En nyt sano että se rumakaan on, mutta jos N8 on jo lähes identtinen kaksonen, niin vois vaihteeks kokeilla vaikka jotain pikkuisia muutoksia.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

8

Kelpais, vieläkun se hw-qwerty löytyis ni ois aika perfekto.

@7

Mua kiinnostais kuulla että millä perusteella tuo ei ole hyvä. "Lol, koska se ei ole iPhone" kenties?

Vastaa
raimort (vahvistamaton)

9

Kun sopalla on monta kokkia, menee lopputulos roskiin.

turhian nörttien wänkkiominaisuuksia puolet noista joilla ei tee oikeasti mitään.

Vastaa
akse
akse

11

@4

Mitenhän sitä muotoilua oikeen muuttaa kun on 4" näyttö noissa laitteissa. Sen ympärillä parin millin reunus. Pitäskö tehä 4" näyttö ja sen ympärille joku muotoiltu 3-5cm paksuinen reunus.. kohtuu kapuloita alkais jo olee.

Nykyään taitaa olla muotia tommonen pelkistetty.

Vastaa
Jep_
Jep_

12

@9

"Liikaa ominaisuuksia niin siks paska!"

Loistava perustelu sille miksi tuollainen olisi huono puhelin. not.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

13

se olis ihan sama vaikka tos ulkokuores lukis samsung, muilla nuo ominaisuudet ovat nykypäivää mutta entäs ohjelma? Mikä tota pyörittää? Meego? Symbian? Eli käyttäjä joutuu koputtelemaan OVEA ja mitä sieltä löytää? Toivottavasti Elop ei oo floppi ja panostaa soveltajiin... ja sovelluksiin. Jaa, onko muuten kukaan kokeillut kuinka sujuvasti EPICin Citadel pelin unreal alusta toimii eräässä kilpailijan kännykässä? OMFG! Kun nokia pystyy samaan niin sillon voisi ajatella paluuta. Ehkä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja