Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Flashin tietoturva-aukko vaivaa myös Android 2.2 -laitteita

6
Kaarlo Räihä

Flashin tietoturva-aukko vaivaa myös Android 2.2 -laitteita
Adobe on joutunut jälleen ongelmiin ohjelmiensa tietoturvan osalta, kun useista sen sovelluksista löydettiin kriittinen tietoturva-aukko. Tietokoneiden lisäksi ongelma koskettaa myös Android 2.2 -ohjelmistoalustalla varustettuja laitteita, joihin on asennettu Flash-sovellus.

Adoben mukaan korjaus ongelmaan on luvassa viimeistään kahden viikon kuluttua, mutta siihen saakka kuluttajien on vältettävä mm. Flashin käyttöä tai luotettava oman tietoturvaohjelmansa ajantasaisuuteen. Androidissa Flashin saa poistettua helposti, joten tältä osin ongelmat ovat vältettävissä pienellä vaivalla.
Tietoturva-aukosta erityisen vaarallisen tekee se, että hyökkäykseen riittää surffaajan houkuttelu tietylle internet-sivulle, jolloin Flash-laajennus lataa ja suorittaa hyökkäyskoodin automaattisesti. Toistaiseksi Androidin Flash-sovellusta vastaan ei ole julkaistu hyökkäyskoodia, vaan hakkerit ovat näyttäneet taitonsa vain Windows-käyttöjärjestelmien osalta.

Flashin lisäksi ongelmista kärsivät tietokoneille käytettävät Adobe Reader - ja Adobe Acrobat -sovellukset.

Kommentit (6)

nervuli
nervuli

1

Tätähän se on flashin kanssa. Flash on hienosti kännykässä, mutta sitä ei suositella käytettävän tietoturva aukkojen ja virrankulutuksen takia. :D

Millähän aikataululla eri Androidin luureihin ajetaan flash-päivitykset, jos päivityksiä edes jaksetaan tehdä?

Taitaa Applen politiikka Adoben kanssa olla oikea napakymppi...

Vastaa
Zarok
Zarok

3

Flashi toimii lähes ongelmmitta, onhan flash kuitenkin beta vaiheessa vielä. Omistan Desiren ja pahin ongelma flashissa on aikajanan käyttö.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

4

Tuo flashin aukkohan tosiaan vaivaa Windowsia, Applen Mac -koneita, Linuxia, Solarista ja Androidia.ja ylipäänsä selainta missä flashia nyt ajetaan tai voi ajaa.

Androidissa on tuo flash oletuksena kytketty niin että flash objektien ajaminen pitää erikseen hyväksyä joka sivulta joka käytännössä ajaa pitkälti samaa kuin ff:n lisäosa flashblock.

Vastaa
jönssi48 (vahvistamaton)

5

Melkoista kuraa nuo Adoben tekeleet. Flash pois, html5 tilalle ja satinkutia niille jotka käyttävät flashiä!

Vastaa
flash gordon (vahvistamaton)

6

Joo, html5 tilalle. Sillä vaan ei kukaan kehitä mitään. Eikä sitä tue kaikki selaimet. Tottakai Flashissa on tietoturva-aukkoja koska se on hakkreiden kohde nro1. Jos hakkereita kiinnostaisi applen tuotteet, niin varmasti nekin olisi puukotettu täyteen reikiä. niin, ja tottakai flash syö akkua koska videon ja efektien käyttö vaatii prosessoritehoa. Mikä on flashin korvaaja? Sitten kun sellainen ilmestyy niin millä siitä saadaan pois hakkereiden huomio?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja