Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti kahden sarjan huippumallit

32
Matti Vähäkainu

Nokia julkisti kahden sarjan huippumallit
Nokia on julkistanut tänään Lontoossa Nokia World -tapahtumassa uusia älypuhelimia. Uutudet sisältävät C- ja E-sarjan huippumallit sekä C6-sisarmallin, joka kantaa nimeä C6-01. Valitettavasti suomalaisjätti ei toistaiseksi julkistanut yhtään MeeGo-laitetta.

Julkistuksen helmi oli ehdottomasti Nokia E7, jota huhukuvien perusteella arvioitiin N9:ksi. Vaikka Nokia hehkuttaa puhelinta pääasiassa bisnespuhelimeksi, on QWERTY-näppäimistöllä, 4 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä, 8 megapikselin kameralla ja 720p-videokuvauksella varustetulla E7:llä hyvä nauttia myös viihteestä.

C-sarjaan julkistettu kaksikko C7 ja C6-01 (kuvista alin) tuovat Symbian^3-kosketusnäyttöpuhelimet edullisempaan hintaluokkaan. Molemmista löytyy 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö sekä E7:n tavoin kaksois-LED-salamalla varustettu 8 megapikselin kamera, joka kykenee myös 720p-videokuvaukseen.

Hintaa laitteilla on lähtien Nokia E7:n 495 eurosta aina alas C6-01:n 260 euroon, välissä C7 335 euron hinnalla. Hinnat ovat tuttuun Nokian tapaan verottomia, joten muutamia kymppejä tulee kauppahintaan lisää. Puhelimet saapuvat kauppaan vuoden viimeisellä neljänneksellä, joten laitteita voidaan odottaa joulumarkkinoille.

Nokia kertoi tapatumassa myös uudesta Ovi Kauppa -palvelusta, joka tuo mukanaan paremman käyttöliittymän sekä enemmän pelejä ja sovelluksia.

Kommentit (32)

xkar (vahvistamaton)

1

Tuossa jutun kuvassa on väärä C6. Kuvassa on C6-00 ja Nokia julkaisi tänään C6-01:n eli uuden version.

Vastaa
Nilux
Nilux

2

Ensimmäinen kunnon työpuhelin kommunikaattoreiden jälkeen. Tämä saattaisi menestyä myös muualla kuin suomessa

Vastaa
Siggy
Siggy

5

@4:
Saattaa olla että kuvat ja tekstit päivittyvät eri aikaan, mutta piakkoin pitäisi olla oikein.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Nyt kyllä houkuttaa tuo E7. On design kohdillaan, kosketusnäyttö sekä fyysinen qwerty. Olisi ollut tietty kivempi MeeGolla, mutta kyllä tuo Symbian on sen verta kasvanut, että kelpaa käyttää.

Vastaa
Symbbari
Symbbari

7

On näköjään Nokian muotoiluosasto palannut pitkältä lomaltaan. Kaikki julkistetut Symbian^3-puhelimet C6-01, C7, E7 ja N8 näyttävät upeilta. Luultavasti C7 löytää tiensä omaan taskuuni.

Vastaa
Nokia on Mokia!!.. (vahvistamaton)

9

Hyi, yök!!.. Samsung Galaxy S pesee kaikki nämä Nokian Symbian^3 väserrykset..!!

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

On kyllä upea toi E7. Mutta taitaa silti vaaka kallistua N8:n puoleen. Fyysinen QWERTY toki kiva mutta 12MP kamera xenonsalamalla vienee voiton. Oliko muuten tuossa E7:ssa se mainittu CBD-näyttö? Sitä ei taida N8:ssa olla.

Vastaa
MeeGoo (vahvistamaton)

11

Hmmm...onkohan kunkin mallisarjan 9-numeroinen varattu MeeGo laitteille? C9, E9, N9...

Vastaa
mikisss (vahvistamaton)

12

E7 ainut siedettävän näköinen, C6 ja C7 eivät pahemmin silmiä hivele.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

E7 näyttää kyllä hienolta! Wau. Symbian^3:kin näyttää tuommosen pelin ruudulta ihan erilaiselta kuin ennen. :)

C-sarjaan tuskin tulee Meego luuria ihan heti... Tuleeko C9 koskaan muutenkaan... Eikös C-kapulat ole halvemman hintaryhmän kapuloita?
N9 ja E9 nimillä ei montaa Meegoa saada ulos, kun toivottavasti liikaa ei mennä tähän C6-xx linjalle kuitenkaan. Joten siis kallistun itsekin sille kannalle, että Meego tulee omalla sarjallaan. S niin kuin Superior. =)

Vastaa
henr1
henr1

15

Eikös se ollut,että vain N8:n jälkeen kaikki N-sarjalaiset olisivat Meegoja. Muut C, E, X- sarjalaiset käyttävät vain Symbiania...

Vastaa
Keke! (vahvistamaton)

16

Ihan hienoja, mutta ei mitään uutta auringon alla. Harmi, että kaikki luurit on vuotanut aikoja sitten nettiin niin ei millään saa kaivettua sellaista WOW-efektiä itsestään:(

E9 vihreänä olisi varmasti maukas. Siitähän liikkui kuvia jo melkein vuosi sitten, joten tuota luuria on ainakin kehitetty niin pitkään ettei se vaan VOI olla (kovinkaan) huono!

Vastaa
hta
hta

19

E7 vaikuttaa Nokialaiseksi varsin mielenkiintoiselta tuotteelta. Ensifiilis on N8 näppäimistöllä. Kameran 8 Megapikseliäkin on aivan riittävä. Puhelimessa on muutenkin yrityskäyttöön suunnatuksi laitteeksi vihdoin myös riittävästi viihdeominaisuuksia N-sarjan puolelta.

Vaikka en itse Symbian käyttöjärjestelmälle lämpene niin silti kaikenkaikkiaan varsin onnistunut tuote Nokialta, eikä hintakaan ole hassumpi (vaikkei sillä itselleni olekaan merkitystä).

Hyvä Nokia! (PS. Nyt vielä se Meego tämänkaltaiseen laitteeseen)

Vastaa
Thor1993
Thor1993

21

Meinas eile lähtee ostos listalle C7, mutta ei sitten tainnut (koputtaa puuta). Tippu 5800 ~40 vauhista taskusta asfalttii ja loju nurmikon reunassa 2h kunnon sateessa ennen ku löyty, mut onneks pelaa nyt ku mitään ei ois tapahtunukkaa :) Oli se sentää yhessä osassa ni ei kauheesti varmaa vettäkää päässy sisää.. toisaalta oli päällä mikä ois voinu hajottaa sen :p

Vastaa
hyvi
hyvi

22

@ Toimar

Juu, perhana! Ei kyl tollaiset 640x360 näytön resonumerot riitä nörteille, niitten silmät on niin paljon tarkempia et ne näkee noilla surkeilla resoilla vaan pelkkää isoo palikka mössöö nois isolta näytöltä. Eli aivan hemmetin iso käytännön merkitys!

Vastaa
hta
hta

23

@22

Voit vain kuvitella sitä tuskaa mikä kyseisellä henkilöllä on katsoessaan 40 tuuman televisiosta 1920x1080 resoluutiota... isommista televisioista tai tykeistä puhumattakaan.

Aikaisemmin omistamassani iPhone 3G:ssä oli tätäkin huonompi resoluutio, eikä sekään tuntunut mitenkään liian pieneltä. Riippuu kait hiukan mitä laitteella tekee, mutta pelkkiin numeroihin tuijottaminen ei vielä puhelinta tee, Nokian harmiksi, sillä ne sillä on yleensä ollut erittäin hyvällä mallilla (vaikka tässä nyt tyydytäänkin hiukan pienempään, samoin kuin pienempi resoluutioiseen kameraan joka on VAAN 8 Megapikseliä) Sarkasmia tuokin.

Vastaa
ahet
ahet

24

Tuossa C6:ssa QWERTY otettu pois? Hiton Nokia.. E7 aivan liian kallis ja sitten noissa muissa ei ole QWERTY. C6-00 vanha symbiani.
Miksi se QWERTY piti mennä poistamaan.. perkele

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

25

Vuodesta toiseen samaa Symbian-roskaa vähän viilattuna ja uudelleen muotoilluissa kotelossa. Ei ihme että sijoittajat pettyivät uusin julkistuksiin ja kurssi putoaa. Nokia on sanalla sanoen kusessa!

Vastaa
Abexi
Abexi

26

Ja kuinka moni täällä huuteleva on kokeillut tuota UUSITTUA symbiania (s60^3)? Itse voin sanoa testanneena, että ero vanhaan ja uuteen S60 on kuin yö ja päivä, ainakin N8:lla. Sanoisin että pääsee iOS:n tasolle, verkkaisuudessa ja kyllä se käyttökin on ihan yhtä helppoa sanoisin. Pidän iOS käyttiksestä, mutta niin pidän myös tuosta uudesta S60^3:sta. Nokialla kova työ karistaa tuo vanhan symbbarin maineet ja kämmit jaloista. Itsellä ainakin usko nokiaan on kasvanut ja uuden sellaisen voisi kohta hankkia.

Vastaa
amdnow
amdnow

27

Korjaus artikkeliin.

C6-01 on varustettu 3.2" näytöllä
C7 on varustettu 3.5" näytöllä, eikä 3.2 kuten virheellisesti artikkelissa mainitaan...

Vastaa
MskshX
MskshX

30

Kuka ihme ostaisi iPhonen tai Android -puhelimen bisnes-käyttöön? Ei qwertyä, ei kunnon toimisto-ohjelmistoa eikä oikeastaan yhtään mitään tarvittavaa. E90 tällä hetkellä mielestäni ainoa kunnon "älypuhelin". Muut on vain leluja ja pelikoneita. Toivottavasti E7:ssa on huomioitu E90:n hyvät ja huonot puolet.

Myöskin Symbian on mielestäni ainoa oikea puhelimeen tehty puhelinkäyttöjärjestelmä, eikä vain tietokonekäyttis sullottuna pieneen kokoon ja "rajatuilla" ominaisuuksilla, verrattuna esim. täysikokoiseen läppäriin. E7 voisi jo korvata läppärin monessa paikassa toimiston ulkopuolella. Jo nyt E90:llä on voinut ainakin muokata esim. xls-tiedostoja. HDMI -liitäntäkin tukee tätä asiaa hienosti! Saa esim. esityksiä, ainakin toivottavasti, toistettua videotykillä, tv:llä tms. Toivottavasti E7:ssa pyörivät taulukkolaskenta, pdf, teksti ja pp -ohjelmat sujuvasti.

Symbianiinkin netistä on tuntunut löytyvän hienosti ihan oikeita ohjelmia, toivottavasti myös jatkossa. iPhoneen, Androidiin ym. ei tunnu löytyvän kuin ihan silkkaa hyödytöntä p*skaa!

Veikkaankin, että muutaman vuoden alkuinnostuksen ja tuotekehityksen myötä (kosketusnäytöt, tekniikka, softa) Nokia ja Symbian tullee palaamaan kalliiden high end -tuotteiden kärkeen ja nämä muut lelupuhelimet tipahtavat tuonne keskiraskaaseen luokkaan. Ei varmaan Ameriikankaan joka teinillä ole varaa joka vuosi uuteen iPhoneen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja