Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi-kaupan ostokset puhelinlaskun sisään Suomessakin?

23
Teemu Laitila

Nokian Ovi-kaupan ostokset puhelinlaskun sisään Suomessakin?
Nokia on ilmoittanut tiivistävänsä yhteistyötä maailman suurimpiin kuuluvan teleoperaattori Orangen kanssa mobiiliohjelmien myynnin osalta. Tulevaisuudessa Nokian Ovi-kaupassa tehdyt ostokset voi maksaa puhelinlaskun yhteydessä ja Orange integroi Ovi-kaupan tiiviimmin osaksi palveluitaan ja omaa Orange Application Shop -palveluaan.

Vaikka operaattorilaskutus on käytössä jo monessa maassa, Suomessa vastaavia palveluita ei vielä ole toteutettu. Kiinnostusta silti löytyy ainakin operaattoreiden puolelta. Digitoday-sivuston tavoittaman Elisan johtajan Panu Lehden mielestä operaattorilaskutus lisäisi sovelluskauppojen suosiota, joka taas vuorostaan toisi alustalle lisää kehittäjiä.
Nokiankin keräämät tiedot kertovat helppouden ja vaivattomuuden merkityksestä asioinnissa.

"Tilastomme näyttävät, että kaksi kolmesta Ovi-käyttäjästä valitsee yksinkertaisen operaattorilaskutuksen sisältöä ostaessaan", kertoo Nokian mediapalveluiden päällikkö Marco Argenti.

Kommentit (23)

qwert666
qwert666

1

Olisi hyvä että ostokset tulisi puh.laskuun, kerran olen ostanut softan kyseistä lafgasta..

Eipä siinä mennyt kuin kolme (3) päivää kun ostin, maksoin ja pääsin lataaman..

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Tää on erinomainen maksutapa, jota on kaivattu ja josta on kaverin kanssa jo useampaankin kertaan puhuttu. Kiva, että Nokiakin on sen keksinyt ;)

Sopii pikkuostoksiin paljon paremmin kuin luotto- tai pankkikortti

Vastaa
jouto (vahvistamaton)

4

Ööö, itse olen kyllä maksanut kaikki Ovi-kaupan ostokseni jo viimeiset puoli vuotta suoraan puhelinlaskussani. Saunalahti on operaattorini joten ei tässä kyllä mitään uutta pitäisi olla...

Vastaa
Grina
Grina

5

Mietin kanssa, että itse olen kyllä Saunalahden asiakkaana maksanut Ovi Storen ostokset puhelinlaskulla. Kummallinen uutinen. :P

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

> Olisi hyvä että ostokset tulisi puh.laskuun, kerran olen ostanut softan
> kyseistä lafgasta..
>
> Eipä siinä mennyt kuin kolme (3) päivää kun ostin, maksoin ja pääsin
> lataaman..

Täh? Miten sä muka sait siihen noin paljon aikaa tuhlattua? Kun Ovi Storesta ostaa jonkun sovelluksen, niin sen pääsee kyllä heti maksun jälken lataamaan, ei siinä tuollasia viiveitä ole. Visa/visa Electron korteilla maksettaessa kortin tiedot tarvitsee lisäksi syöttää kaupan asetuksiin vain yhden ainoan kerran, jonka jälkeen ostaminen vaatii vain pari klikkausta. Sama varmasti pätee myös puhelinlaskulla ostamiseen. Pakko niitä korttitietoja ei kuitenkaan ole sinne tallettaa, vaan ne voi antaa aina ostosten yhteydessä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@4

Pitääpä itsekin sauniksen asiakkaana kokeilla tuota sitten :) Olen tähän asti maksanut kortilla, niin ei ol tullut edes kokeiltua tuota puhelinlaskumahdollisuutta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

Kerran olen ostoksilla Ovi Storessa käynyt ja ei se ainakaan vaikeeta ollut. Luottokorttiedot palveluun, ja se lupas vielä ne muistaa, napin painallus ja lataus. Toimii!

Toki operaattorilaskutus voi olla vielä helpompi... Mutta toisaalta onko siinä mitään eroa? Muuta kuin toki se, että operaattorilaskutuksella saadaan enemmän asiakkaita, koska luottokortteja ei ole kaikilla. Nuorilla varsinkaan. Joka tapauksessa tapahtuma on varmasti ihan samanlainen tietojen antamisen jälkeen. Tunnuksen ja salasanan se vaatii joka tapauksessa.

Mutta ei siinä. Hyvä, että palvelua kehitetään!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

Joo Ovi Store muistaa kyllä palveluun syötetyt Visa/Visa Electrron tiedot mikäli käyttäjä niin haluaa, joten niitä korttitietoja ei tarvitse syöttää joka kerta uudelleen.

Vastaa
Atte-Pekka (vahvistamaton)

10

Harmi vain, ettei Ovi Storessa ole paljoa ladattavan arvoisia sovelluksia. Pelkkiä Hannah Montana -taustakuvia tai pieruapplikaatioita. Yhdellä kädellä voi laskea oikeasti, aidosti hyödylliset applikaatiot Ovi Storessa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

Ja höpön löpön, toi nyt on ihan silkkaa perusteetopnta mustamaalamista. Tuskin olet ikinä edes Ovi Storesta mitään hankkinut. Kyllä siellä kuule on paljon hyviä ja ihan opikeasti hyödyllisiäö sovelluksia. Itse olen ladannut ja ostanut Ovi Storesta pitkälti toista sataa sovellusta ja yksikään niistä ei kuulu noihin mainitsemiisi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@10

Ja höpön löpön, toi nyt on ihan silkkaa perusteetonta mustamaalamista. Tuskin olet ikinä edes Ovi Storesta mitään hankkinut. Kyllä siellä kuule on paljon hyviä ja ihan oikeasti hyödyllisiäö sovelluksia. Itse olen ladannut ja ostanut Ovi Storesta pitkälti toista sataa sovellusta ja yksikään niistä ei kuulu noihin mainitsemiisi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@10

Sitäpaitsi Applen AppStoressahan niitä pierusovelluksia on oikeen ruuhkaksi asti. Siellä on niin suuri osa kaikista sovelluksista pieru- ja röyhtäilysovelluksia, että Apple joutui itse ottamaan niihin kantaa just tässä vähän aikaa sitten ilmottamalla ettei moisia sovelluksia tarvita enää yhtään lisää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Lisää suuria muutoksia Nokian Ovi Storeen tulossa:

* Nokia on tuomassa Ovi Storessa julkaistaviin sovelluksiin mahdollisuuden sovelluksessa tapahtuvaan ostamiseen. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Sovelluskehittäjä voi esimerkiksi julkaista Ovi Storessa sovelluksilleen uusia lisäosia, tai peleihinsä uusia tasoja jne. Sovelluksen tai pelin käyttäjä voi sitten halutessaan ostaa nämä lisäominaisuudet jne suoraan sovelluksesta tai pelistä käsin. Nokialla on jo menossa suljettu betatestausvaihe tuon osalta. Betatestaajaksi softakehittäjät voi saada kutsun lähettämällä Nokialle sähköpostia: inapppurchase@nokia.com

* Nokia on myös tuomassa Ovi Storessa julkaistaviin sovelluksiin mahdollisuuden mainosrahoitukseen. Tähänkin liittyvä suljettu betatestausvaihe on jo menossa ja tähänkin voi softakehittäjät saada kutsun lähettämällä Nokialle sähköpostia: inappadbeta@nokia.com

* Voitonjako muuttuu puhelinlaskulla maksettujen sovellusostojen kohdalla. Näiden osalta voitonjakosuhteeksi tulee 60/40, eli sovelluskehittäjä saa 60% ja Nokia 40%. Nokian osuus sisältää 10% osuuden puhelinoperaattorille. Luottokortilla tapahtuvien ostojen voitonjakosuhteena säilyy ennallaan (70/30), eli sovelluskehittäjä saa 70% ja Nokia 30%. Vaikka Sovelluskehittäjälle jää siis pienempi osuus operaattorilaskutuksella maksetuista ostoista, niin puhelinoperaattorilaskulla maksamismahdollisuus varmasti lisää merkittävästi kaupankäyntiä, koska suurimmalla osalla maailman ihmisistä ei ole luottokorttia. Eli kehittäjän saamat tulot todennäköisesti kasvaa selvästi muutoksesta huolimatta.

* Monet varmaan muistaa, että nokia osti äskettäin Motally-nimisen yrityksen. Nyt Nokia on tuomassa Ovi Styoressa sovelluksia julkaiseville sovelluskehittäjille analysointi työkalut, joiden avulla on mahdollista analysoida kuin käyttäjät käyttää kehittäjän sovelluksia ja mitä ominaisuuksia he pitävät tärkeinä jne. Saatua tietoa voi käyttää sovellusten jatkokehitykseen jne.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

@14
Lisää hyviä muutoksia. :)
Ilmeisesti toi sovelluksen sisältä ostaminen muuttuu vielä enemmän tai siis täysin sovelluksen sisäiseksi. Sillä nytkin jo esim. Angry Birdsin lisäkentät ostetaan sovelluksen kautta. Tosin nyt se avaa kyllä selaimen minkä kautta itse osto sitten tapahtuu.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@16
Vau, siis todellista sovelluksen sisällä toimivaa ostamista! Eiku... jos Angry Birds edes toimisi läheskään samalla tavalla kuten Adroidissa, voisi Symbian -alustaista laitetta edes harkita.

Vastaa
jouto (vahvistamaton)

18

@17
Ootkos monesti Symbian^3 puhelimella Angry Birdsiä pelannut kun sen toimivuutta noin epäilet. Ainakin minun silmään näyttäisi videoiden perusteella toimivan aivan samalla tavalla kuin muissakin käyttiksissä.

Vastaa
kallu60
kallu60

19

Hyvä asia!Edistystä Nokialta jota se toisten takana taapertaen todella tarvitsee!Kun Nokia on nyt ainakin pari vuotta muita valmistajia jäljessa lähes kaikessa!Toivon tosi hartaasti että tämä uusi Symbian kolmonen toimii heti alusta sulavasti!N900 jäi surkeaksi yritykseksi multimedia puhelimena!Kirjahyllyn koristeena se ainakin minulla on ollut siitä saakka kun sen viime jouluksi ostin!

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@17
Mikähän mahtoi taas olla sun pointtis. Ei varmaan mikään...

Mähän nimenomaan tiedustelin tarkemmin, että millaiseksi tuo sovellusten sisältä ostaminen on muuttumassa. En todennut, että millainen se tulee olemaan, kun en tiennyt.

Ja tosiaan. Itse olen nähnyt, että Angry Birds toimii N8:lla ihan niin kuin pitääkin. Mitä sitten taas mahdoit koittaa kertoakin, huonoja päiväuniasi kenties...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

21

@20
Se, ettei Angry Birds toimi läheskään yhtä mainiosti ja nautittavasti Symbianilla, kuin iOS ja Android -vastaparinsa. Et tunnu varmaan osaavan sisäistää mitä luet...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@21
Kyllä tuon sai selville viestistäsi. Jäi vaan vaihteeksi vaille perusteluja. Ja toisekseen epäselvää on myös se, että miten se taas liittyi aiheeseen. Tiedoksi, että se oli Ovi Store ei Angry Birds. :p

Angry Birds ei siis liity tähän juttuun TAASKAAN mitenkään, mutta jatketaan vielä tämän verran kuitenkin:
En siis väitä etteikö asia voisi olla kuten sanoit. En ole kokeillut tai nähnyt iOS/Android versiota Angry Birdsistä. Mutta sano nyt, että MIKSI/MITEN se ei toimi kuten näillä muilla alustoilla. Sillä se mitä olen nähnyt, niin toimii juuri kuten Maemollakin eli täydellisesti.

Vastaa
n8 (vahvistamaton)

23

koitan ostaa ovikaupasta niin että maksu tulee puhelin laskuun.
ainakun olen ostamisen loppu vaiheessa ja pitäisi painaa vahvista ja sitten se lataa,lataa mutta lopulta tulee teksti"ei voi lähettää viestiä (saunalahden numero)"
tarkista kortti. entiedä missä menee vikaan voiko han minulla olla kännyssä joku ostoesto

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja