Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian uutuudet esittelyssä

60
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokian uutuudet esittelyssä
Nokia on lisännyt YouTubeen uutuuspuhelimia esitteleviä videoita. Tänään Nokia World -tapahtumassa esitellyt Nokia E7, Nokia C6-01 ja Nokia C7 löytyvät alla olevilta kolmelta videolta.

Jokaisen kohdalla esittely keskittyy pitkälti kosketusnäytön ja Symbian^3-käyttöliittymän esittelyyn, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. C7:n esittelyssä parrasvaloon pääsevät puhelimen materiaalivalinnat, E7:llä esitellään bisneskäyttäjille tärkeitä ominaisuuksia ja C6-01 näytetään sosiaalisten verkkojen ja musiikin välineenä.
Kolmikon lisäksi E7:stä on julkaitu vapaamuotoisempi Break free with Nokia E7 -video, joka joukon alimmaisena.

PÄIVITYS: Nokia E7:n esittelyvideo on poistettu Nokian tililtä, joten sitä ei ole tällä hetkellä nähtävissä. Lisäämme sen takaisin heti kun Nokia sen julkaisee uudelleen.Kommentit (60)

ghjgy (vahvistamaton)

3

Tuo viimeinen E7-video oli paras: akka lähtee 176 grammaa painavan puhelimen kanssa lenkille ja muistaa kaiken ohjelman seassa myös ottaa pari hölkkäaskelta.

Vastaa
pain83
pain83

4

Voit että mitä symppari p..... . Ei sitä alustaa yksinkertaisesti halua enään ohjelmistokehittäjä tukea. Uppoava laiva olisi pitänyt jättää jo aikoja sitten ja nyt tykittää Meego laitteita. Eivät sitten ilmeisesti ole vielä valmiita tosin eipä Symbian laitteetkaan koskaan ole valmiita.

Vastaa
H. S. (vahvistamaton)

6

Taistelua älypuhelinten markkinajohtajuudesta ei voiteta Symbianilla! Ei Nokian tuotteista tunnu innostuvan kuin muutama suomalainen.

Vastaa
safdsaf (vahvistamaton)

7

^symbian on jo voittanu yli 40% markkinaosuudellaan älypuhelimista.

Vastaa
gwrede (vahvistamaton)

8

Ihan kivoja luureja. Mutta tosiasiassa, nyt olisi syytä kääntää kelkka. Nokia roikkuu kiinni Symbianissa VAIN siksi että sen kanssa on oltu naimisissa niin kauan ja siihen on panostettu niin paljon. Omat ohjelmoijat luulevat että muut systeemit ovat yhtä työläitä oppia, joten he tekevät kaikkensa ettei muutosta tulisi.

Samalla Intel on tehnyt Nokialle vanhanaikaiset. Intel haluaa omalle Moblin käyttikselleen laajaa julkisuutta, ja sitä se saa naittamalla Moblinin Nokian Maemon kanssa. Näin Nokia valjastetaan kehittämään Intelin systeemille käyttäjärajapinta, samalla kun Intelin tarkoituksena on myydä järjestelmä joka ikiseen autoon, hellaan, matkaradioon ja porakoneeseen. Eli paljon enemmän kuin mitä kännyköitä edes on. Nokia vikisee ja tekee työt.

MITÄ Nokian PITÄISI TEHDÄ NYT HETI on siirtyä avoimeen Androidiin. Näin kilpailu saataisiin takaisin tasaiselle, jolloin rautaosaaminen, skaalaedut, tehokas logistiikka, ja parempi ympäristöystävällisyys (eli Nokian TÄYSIN ylivoimaiset edut!) pääsisivät esille, eikä keskustelu velloisi toisarvoisuuksissa.

Nykytilanteessa on vaarana ettei Nokialla ehditä katsoa kokonaistilannetta, kun kaikki energia menee Symbianin ja tämän uuden MeeGo:n tuputtamiseen yhteistyökumppaneille. Minä ostin Nokia N900 puhelimen. Ostin siksi että olen suomalainen, ja Nokia-fani. Muuten olisin ostanut jonkin Android puhelimista!!

MeeGo tulee jäämään Nokia-fiilien nörttien nicheksi, Symbianille ei ulkopuoliset enää tee sovelmia. Tyypillinen seuraus siitä että tosi miehet ovat lähteneet - jäljelle jäävät muistelevat aikaa juoksuhaudoissa, kun oli Midaksen kosketus kaikilla. Nyt ollaan oltu niin isoa johtajaa ettei ole ollut aikaa alentua kuuntelemaan nuoria finninaamoja, jotka tänään voisivat kertoa missä mennään.Eli niitä samoja finninaamoja joita itse oltiin silloin hyvinä aikoina.

Uusi toimari on tehokas tekijä, muttei mikään näkijä. Ja vahvaa näkijyyttä todella tarvittaisiin jos haluaisi saada yllä olevat hallituksen tietoon. Eli, karmaisevat ajat ovat tulossa, en aio ostaa osakkeita. Valitettavasti.

Vastaa
hta
hta

9

@7

Tää Nokian älypuhelimien markkinaosuus on vähän sama kuin Ferrari ilmoittaisi joku päivä, että heillä on suurin markkinaosuus urheiluautoista. Miten? No päätimme tässä tänään, että myös saman konsernin Fiat on urheiluauto.

Markkinat ei nyt kuitenkaan laske ehkä ihan samalla tavalla kuin esimerkin Ferrari tai vaikkapa Nokia, joka taitaa laskea älypuhelimiksi kaikki S40 ja ylöspäin...

Vastaa
åttå (vahvistamaton)

10

E7 vaikuttaa kyllä tosi hienolta. Jotenki tuntuu että on huomiseks säästetty MeeGo laitteen julkistus, mutta se nähdään sitte

Vastaa
niko207
niko207

11

Nokian C7 Näyttää kyllä äärimmäisen houkuttelevalta. Alkaa iPhonen omistajanki tekemään mieli tutustua nokiaan taas vuoden tauon ja monien vuosien pettymyksien jälkeen...

Vastaa
3rp3
3rp3

14

@9

Ei se SYMBIANIN 40% osuus oo mikään Nokian ilmottama, vaan ihan virallisia lukuja ne on (jonku Gartnerin tms. antamia). Ja S40:hän ei ole Symbian.

@8

Se mitä Nokian pitää tehä, on keskittyä oikeasti avoimiin Symbianiin ja Meegoon, jotka molemmat käyttää Qt:tä, eikä ulkopuolisen firman eli Googlen hallinoimaan Androidiin. Uskon, että porukka kyllä alkaa vääntään Meegolle softaa(ja Qt:n ansiosta siinä samalla ehkä Symbianille), koska Meego on oikea linux-distro, joka tullee toimimaan hyvin monessa eri ympäristössä.

Vastaa
oskariunit
oskariunit

15

Harmi että ei tuo ui:n nopeus tule ikinä olemaan tuota luokkaa kuin videoissa. muutama sekuntti valikonvaihdoissa tulee edelleen vaivaamaan :(

Vastaa
hyvi
hyvi

16

2 åttå

Niklas Savander sanoi tänään ettei Meego laitetta julkisteta nyt Nokia Worldissä. Useimmiten kuvio on mennyt niin että ekana päivänä on tullut laitejulkistukset.

Vastaa
samaa vanhaa (vahvistamaton)

18

Jaaha samaa vanhaa uusissa kuorissa, missä innovatiivisuus? Samat ominaisuudet löytyneet muilta valmistajilta jo vaikka kuinka kauan.

Ei oikeesti mitään uutta, petyin :(

Vastaa
Tcav
Tcav

20

Juuri mukavasti tähän Kallasvuon potkujen ja Vanjoen erouutisten jälkeen. :D

Miksi en halua E7-puhelinta?:

-Symbian, aivan liian vanhanaikainen, ei mahdollisuutta widgetteihin (siis oikeisiin, ei mtn räpellyksiä), sekava vrt. Android tms. (esim. asetukset siroteltuna ympäriinsä, eikä yhdessä paikassa), huono ohjelmistotarjonta yms.
-Puhelimen rauta, myös vanhanaikaista.

Siis Nokia on tehnyt mielestäni puhelimen, joka voisi olla mielestäni erittäin hyvä, mutta mielestäni se ei tuollaisella raudalla ja Symbianilla onnistu. Uutta rautaa ja MeeGo kehiin, niin jo alkaa väen mieli muuttua!


(MIELIPIDE)

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

22

No on tämä nokialta paljon vakuuttavampaa mitä moni muu räpellys. Taisi stephen elop saapua nokiaan heti kun kallasvuo olisi vihdoin tehnyt onnistumisen ;D

Vastaa
teosto
teosto

23

@ 21
näitä on aina mukava lukea ja kattella kun asiantuntijat vastailee nettipalstalle.
noitten yhtiöitten kannattas täältä palkata päättäjät kun ovat niin perkeleen nerokkaita heppuja.

mutta sitten ihan asiaan. jos nyt ei mitään mullistavaa tapahdu niin E7 löytyy taskusta hetikun se kaupoissa on.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

24

Jos muuten katsoitte engadgetin sen pienen hands on videon niin siitä kyllä huomasi miten jäljessä nokia on jossain asioissa. Tyyppi selitti iha innoissaan pinch zoomia ja että tämä toimii myös kuvissa ja mailissa jne. niinkun, että se olisi joku uusi ja ihmeellinenkin juttu (tosin nokian luurisshan se kyllä on)

Engadgetin jamppa totes siihen sitten vaan, että "right"

Noinhan se on muilla toiminu jo yli vuoden/vuosia :)

Hauska muuten nähdä kääntääkö nokiakäyttäjät tässäkin takkinsa ja yhtäkkiä alkaakin käyttämään pinch zoomia.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

25

@24
Niin, muut firmathan tätä ei ole koskaan tehneet. Apple mainosti videopuheluita mullistavana keksintönä, moniajosta puhumattakaan.

Tässä jo jonkun aikaa sitten Samsungi mainosti 5 megapikselin kameraa hienona juttuna, vaikka Noksulla oli pitkän aikaa jo ollut niitä.

Varmasti löytyisi lisääkin esimerkkejä, mutta nämä nyt tuli äkkiseltään mieleen.

PS.Ei mitään fanisotaa, kiitos.
PPS. E7 olis aika namu, mutta mitä eroa on loppujenlopuksi C7 ja C6-01 välillä?

Vastaa
olli89
olli89

27

Kyllä täytyy sanoa että olin jo luopunut toivosta nokian suhteen,mutta näissä videoissa symbian on kyllä edukseen.
Veikkaanpa että näillä malleilla taistellaan paljon adroiddia vastaan ja nokia säilyttää asemansa mahtavimpana mutta ifoonia nää ei kapmpea.

omistan siis HTC Pro 2 puhelimen ja vaihto ois joulun aikaan lähellä,saa nähdä palaanko nokiaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

Eli ne kuvat mitä nähtiin alkuvuodesta oli E7:n kuvia eikä N8:n :) Tuohan on ihan ilmiselvästi juuri se luuri, jota aluksi luultiin QWERTY-näppiksellä varustetuksi N8:ksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

> Symbian, aivan liian vanhanaikainen, ei mahdollisuutta widgetteihin (siis
> oikeisiin, ei mtn räpellyksiä), sekava vrt. Android tms. (esim. asetukset
> siroteltuna ympäriinsä, eikä yhdessä paikassa)

No johan osaaki olla taas asiantuntevaa kommentia :D Ja millähän perusteella Symbianissa ei muka pystytä ihan oikeita widgettejä käyttämään? Tiedätköhän edes mikä widgetti on? Ja mitä ihmettä hourit siitä, että asetukset on ripoteltuna ympäriinsä? Puhelimen asetuksethan on nimneomaan Symbianissa loogisesti yhdessä Asetusvalikossa jaoteltuina loogisten klategorioiden alle.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

35

@26
No ohhoh, se tekee ne näköjään automaattisesti. :D
C7 on 8gb muistia, muuten samat luurit aikalailla.
On muuten ihan hyvä, että siirtyy Nokiakin kapsitiivisiin näyttöihin. Vielä kun tulis HDMI-näihin halvempiinkin niin osto olis 100% varma, nyt mietinnässä olis N8.

Vastaa
harminpaikka (vahvistamaton)

36

Eikä! Onko nyt oikeasti niin ettei E7:ssa ole FM-lähetintä??
Jos sitä ei ole niin sit kyllä jään odottamaan seuraavaa vaihtoehtoa.
Toi olis muuten kyllä niin kova.

Vastaa
juupejoo (vahvistamaton)

37

Hyvältä näyttää... onpas taas "asiantuntijoita". Todellisuudessahan tilanne on niin, että Symbian on puhelimen alustana paras mahdollinen järjestelmä. Toistaiseksi se on jäänyt jälkeen vain näissä ns. älypuhelimissa, jotka eivät käytännössä ole enää edes puhelimia, vaan taskutietokoneita. Nyt uusi S^3 tulee kuitenkin tarjoamaan huomattavan parannuksen sille saralle. Tästä vielä kun ajattelee, että S^3 on ns. siirtymävaiheen Symbian ja ensi vuonna sitten S^4 ja Meego. Joten tilanne on Nokialla pian taas hallussa.

Täytyy nyt mainita, että tuo iLuurin antenniongelma on hemmetin rasittava ja toisekseen eipä tuo oikeasti niin mahtava ole, mitä fanipojat antaa ymmärtää. Toimii toki kohtalaisen näpsäkästi, mutta typeriä toiminnallisuuksia paljon ja tehty liian idiootille. Samsung does it way better ja Nokian uutukaisetkin tulee hakkaamaan Ompun. Steve "spurgu" Jobbsin sanatkaan ei kohta pelasta enää Omppua. NPS lukematkin kertovat jo sen, että nykyisin Omppu ei olekkaan enää niin mahtava käyttäjien keskuudessakaan (tietämättömille NPS = Net Promoter Score).

Eli sanottakoon näin, että tulevaisuus on Nokian ja Samsungin, jotka tuntuvat tällä hetkellä tekevän oikeita liikkeitä. Nokialla meni hetken heikommin, mutta nyt on taas löydetty juonesta kiinni. Samsung taas tekee tasaisen varmaa tahtia tulosta ja heikkenemistä ei näkyvissä.

Vastaa
Pekka-Tatte (vahvistamaton)

38

@37
Jep jep, sitä ennen ehtiikin Android 3.0 (Gingerbread), Windows Phone 7 sekä iOS 4.2/4.3 jo markkinoille. Symbian ei ole tähän mennessä tehnyt mitään muuta kuin yrittänyt kiriä muita kiinni. Symbian ei tarjoa yhtään mitään lisää mitä muut alustat.

Vastaa
juupejoo (vahvistamaton)

39

@38
Kiitos, nyt ymmärrän, että ei Symbianilla tee mitään. Ei olisi uskonut, että muillekkin käyttöjärjestelmille tehdään päivityksiä.

Ja tosissaan. Symbianista ei toistaiseksi ole nähty muuta, kuin päivitetty vanha. Nyt esitellään lähestulkoon kokonaan uusiksi koodattu S^3. Enkä toistaiseksi yhtään negatiivistä arviota siitä ole nähnyt. Päin vastoin kaikki tuntuvat kehuvan sitä. Ja kuitenkin täytyy ajatella, että kyseessä on välimuoto S^4:sta odotellessa. Qt rajapinta on myös mainitsemisen arvoista tuleville Symbianeille. Räjäyttänee vihdoin pankin ohjelmistotarjonnan osalta.

ps. toivottavasti tuli nyt ymmärrettävästi kirjoitettua. Tässä perjantain kunniaksi muutama huurteinen tuli kolkattua alas kurkusta. :)

Vastaa
Pekka-Tatte (vahvistamaton)

40

@39
Ahaa... kaikki ovat siis kehuneet. Miksiköhän olen niin kamalan monessa paikassa voinut lukea siitä, kuinka Symbian^3 on vain hieman päältäpäin kiilloitettu S60 5th Edition?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

41

@40

Kyseisen väitteen esittäjät, kuten esim sinä, eivät tiedä alkuunkaan mistä puhuvat, joten moisilla väitteillä ei kyllä ole mitään arvoa. Symbian ^3 on kyllä varsin merkittävä muutos verrattuna S60 5th editioniin. Symbian ^3:ssa tehty muutos ja parannuslista on kyllä varsin pitkä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

42

@38

> Jep jep, sitä ennen ehtiikin Android 3.0 (Gingerbread), Windows Phone 7
> sekä iOS 4.2/4.3 jo markkinoille. Symbian ei ole tähän mennessä tehnyt
> mitään muuta kuin yrittänyt kiriä muita kiinni. Symbian ei tarjoa yhtään
> mitään lisää mitä muut alustat.

Ja höpön löpön. Symbian on edelleen markkinoilla olevista mobiililaitteiden käyttiksistä kaikkein kehittynein ja se on monessa mielessä edelleen muita paljon edellä. Ja väitteesei ettei Symbianin kehityksen eteen ei ole tehty mitään on kyllä täyttä roskaa, et ilmeisesti ole kunnolla seurannut yutisia. Kaapissako olet elänyt?

Mitä sitten tulee esim Androidiin, niin sen kehityksen tulevaisuus on jossain määrin hämärän peitossa. Et ehkä nimittäin ole kuullut, että Oracle on haastanut Googlen oikeuteen, koska Google meni kehittämään oman versionsa Javasta, joka on koko Androidin ydin. Itseasiassa jo Sun oli aikeissa haastaa Googlen oikeuteen, mutta Oracle ehti ostaa Sunin ennenkuin asia meni pidemmälle. Oracle on todennäköisesti kiistassa varsin vahvoilla, ja koko juttu cvoi hyvinkin hidastaa Andoidin kehitystä merkittävästi ja pahimmillaan se voi ajaa koko alustan kehityksen pysähdyksiin. Androidin ongelmana on myöskin alustan pirstaloituneisuus.

Mitä tulee Applen iOS:n, niin sehän se vasta on ollutkin varsinainen perässä hiihtäjä muihin nähden. Apple on lis'äillyt käyttikseensä tipoittaain ominaisuuksia, jotka on löytynyt esim Symbianista jo vuosien ajan. Lisäksi Applen lisäilemät ominaisuudet on topteutettu ihan älytömän rajoittuneesti monilta osin. iOS:lta menee kyllä tällä menolla vuosikausia ennenkuin se on edes kläheskään Symbianin tasaolla toiminnallisuutensa puolesta. Lisäksi Applen politiikka on ihan älyttömän sulkeutunut, viimeaikoina he ovat hiukan heränneet että sama opeli ei voi jatkua, mutta Apple ei ole oikeen sitä kunnolla tajunnut vieläkään.

Vastaa
KarZan
KarZan

43

Ihmettelen kyllä näitä keskusteluja täällä. Ylivoimaisesti suurin osa loppukäyttäjistä ei ole kiinnostunut siitä mikä alusta puhelimessa on vaan siitä miten helppo puhelin on käyttää. Turha tulla kitisemään, että koodarit ei halua koodata. Kyllä ne koodaa ihan mille alustalle vaan joka nyt sattuu olemaan yleisin käytössä oleva alusta, olkoon se sitten mikä tahansa. Sehän on vain järkevää, että koodaa sille jota on eniten käytössä.

Ja vielä enemmän ihmettelen tuota älypuhelinkeskustelua. Mikä tekee puhelimesta älypuhelimen? Ei ainakaan käyttiksen nimi. Kyllä yksi merkittävä asia on moniajo eikä Applella ole se ollut ihan niin kuin pitää. iOS4 muutti tilannetta, joskin puhelin hidastuikin älyttömästi.

Ja ihmettelen myös edelleen näitä iPhone hehkutuksia. IPhonen videopuhelut eivät edes oikeasti ole videopuheluita kun eivät toimi muuta kuin wifissä. Siis kun puhutaan mobiilista videopuhelusta. Ja muillahan oli videopuhelut jo kymmenkunta vuotta sitten. Itselläni oli aikanaan Nokian 6600 jolla soittelin videopuheluita. Kuvanlaadusta tosin ei kannata paljoa puhua.

Enkä nyt halua sanoa sitä, että väittäisin Nokian olevan jotenkin parempi, vaan että iPhone ei ole yhtään sen parempi. Varsinkaan business puhelimista puhuttaessa. Olen nyt vuoden päivät käyttänyt iPhonea enkä ole ollenkaan tyytyväinen sen business ominaisuuksiin. Onhan se kiva lelu. Harkitsenkin seuraavaksi työpuhelimeksi HTC:n jotain mallia.

Vastaa
nopea on (vahvistamaton)

44

@43

Hidastui älyttömästi?!?!?!?

Ei minun luurini vaan ole hidastunut, kuulostaa ihan kuin sinulla olisi 3g joka hidastui todella paljon, mutta toisaalta eihän siinä ole moniajoa.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

45

Lainaus:

Symbian on edelleen markkinoilla olevista mobiililaitteiden käyttiksistä kaikkein kehittynein ja se on monessa mielessä edelleen muita paljon edellä.

Millähän perusteella? ai,kun voidaan sanoa ..[url=. sold well, but had fucking horrible user experience[/url]

Lainaus:

Mitä sitten tulee esim Androidiin, niin sen kehityksen tulevaisuus on jossain määrin hämärän peitossa. Et ehkä nimittäin ole kuullut, että Oracle on haastanut Googlen oikeuteen, koska Google meni kehittämään oman versionsa Javasta, joka on koko Androidin ydin


Siitä saakka kun oracle osti sunin se ei pahemmin taida ollakkaan muuhun keskittynyt kun haastamaan muita oikeuteen vaikka javan kehittäminenkin saattaisi olla jopa viisasta. Nokiaahan ei tosiaan ole koskaan haastettu oikeuteen patentti rikkomuksista?
Tämä kilpailijoiden haastaminen oikeuteen on ollut viimeiset vu

Vastaa
Bluejack
Bluejack

46

( Tuplat )

Lainaus:

Symbian on edelleen markkinoilla olevista mobiililaitteiden käyttiksistä kaikkein kehittynein ja se on monessa mielessä edelleen muita paljon edellä.

Millähän perusteella? ai,kun voidaan sanoa sold well, but had fucking horrible user experience

Lainaus:

Mitä sitten tulee esim Androidiin, niin sen kehityksen tulevaisuus on jossain määrin hämärän peitossa. Et ehkä nimittäin ole kuullut, että Oracle on haastanut Googlen oikeuteen, koska Google meni kehittämään oman versionsa Javasta, joka on koko Androidin ydin


Oracle osti sunin se ei pahemmin taida ollakkaan muuhun keskittynyt kun haastamaan muita oikeuteen vaikka javan kehittäminenkin saattaisi olla jopa viisasta. Nokiaahan ei tosiaan ole koskaan haastettu oikeuteen patentti rikkomuksista?
Tämä kilpailijoiden haastaminen oikeuteen on ollut viimeiset vuodet aikas joka päiväistä leipää vai eikö Nokiana Jones itse viimeiseltä ristiretkeltään ehdi lukemaan uutisia? :)

Vastaa
KarZan
KarZan

47

@44

Eikun mulla on 3GS. Ja jo pelkästään käynnistyksessä turvakoodin (jonka käyttö on pakollista meillä business puhelimena) syöttäminen tapahtuu viiveellä.

Ja muistiakin on yli puolet reilusti vapaana.

Erityisesti hidastuminen näkyy tekstin syötössä kun se tulee viiveellä.

Vastaa
nopea on (vahvistamaton)

48

@47 kummallista, ei omassa iluurissa kyllä mitään viivettä ole, ei missään kirjottaessa. Koskaan tarvinnut tuota turvakoodia, mutta oli pakko nyt sitten koittaa ja erittäin sulavasti toimi kuten iphone aina toimii, koitin sekä laittaa numerokoodia, että tekstikoodia eikä mitään eroa.

Vastaa
KarZan
KarZan

49

Pakko vielä lainata wikistä:
"A smartphone is a mobile phone that offers more advanced computing ability and connectivity than a contemporary basic 'feature phone'. Smartphones and feature phones may be thought of as handheld computers integrated within a mobile telephone, but while most feature phones are able to run applications based on platforms such as Java ME or BREW, a smartphone allows the user to install and run more advanced applications based on a specific platform. Smartphones run complete operating system software providing a platform for application developers."

Joten aika vaikeaa se on silti sanoa milloin puhelinta voi pitää älypuhelimena :) En menisi väittämään S40 puhelinta älypuhelimeksi, mutta kyllä siihenkin voi asentaa sovelluksia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

50

@49

> Joten aika vaikeaa se on silti sanoa milloin puhelinta voi pitää
> älypuhelimena :) En menisi väittämään S40 puhelinta älypuhelimeksi, mutta
> kyllä siihenkin voi asentaa sovelluksia.

Kukaan ei ole Series 40:tä väittänyt älypuhelinalustaksi. Se ei sitä ole, se on ns featurepuhelinten, elöi peruspuhelöinten alusta.

Ja mitä tulee sovelluksiin, niin jotta käyttöjärjestelmää voitaisiin kutsua älypuhelinten käyttöjärjestelmäksi, niion edellytyksenä on se, että alusta pystyy ajamaan NATIIVI-sovelluksia. Edellytyksenä on myös avoimuus sovelluskehittäjiä kohtaan siten, että sovelluskehittäjät voivat kehittää ja NATIIVEJA sovelluksia. Lisäksi edellytyksenä on se, että puhelinten käyttäjät voivat asentaa vapaasti kolmannen osapuolen NATIIVI-sovelluksia pu8helimeensa. Älypuheliminalustoille on siis edellytyksenä avoimet ohjelmointirajapinnat sovelluskehittäjille, joilla kehittäjät pystyvät kehittämään natiivisovelluksia hyödyntäen puhelimen ominaisuuksia. Eli se ei riitä, että voit tehdä esim taskulaskimen, vaan pitää pystyä hyödyntämään puhelimen tarjoamia ominaisuuksia kuten kameraa tai paikannusta. Älypuhelimeksi kutsumisen edellytyksenä on myös se, että käyttäjät voivat vapaasti asentaa kolmannen osapuolen natiivisovelluksia puhelimeen.

Alustat kuten Seriers 40 ei täytä noita ehtoja, joten se ei myöskään ole älypuhelinten alusta. Tuollaiset alustat on suljettuja eikä niille sovelluskehittäjät pysty kehittämään natiivisovelluksia. Alustoissa ei myöskään ole mahdolisuutta asentaa natiivisovelluksia. Usein Series 40:n tapaisissa featurepuihelinten alustoissa on mahdolisuus java-sovellusten ajamiseen, mutta java sovellukset eivät ole natiivisovelluksia ja se mitä java-sovelluksilla voi tehdä on bvarasin rajoittunutta verrattuna natiiveihin älypuhelinten sovelluksiin.

Vastaa
KarZan
KarZan

51

Ehkä se on sitten vain puhelinkohtaista, mutta onhan tuosta kyllä ollut aika paljon juttua netissä muutenkin. Eli en ole ainoa jolla tuota hitausongelmaa on. Ja Apple sen on tiennyt itsekin kun tuli melko nopeasti iOS4.1 jolla käsittääkseni nimenomaan on koetettu taklata tuota nopeusongelmaa. En ole päivittänyt kun sinä on sen verran iso homma. Pitää asentaa nippu ohjelmia että mm. yrityksen spostit kulkee.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

53

@46

> Millähän perusteella?

Et taida oikeen tajuta, että käyttöjärjestelmä on paljon muutakin kuin käyttöliittymä? Käyttöliittymä on itseasioassa vain pieni osa koko käyttöjärjestelmää. Jos edes pikkasen vaivautusit ottaan asioista selvää ja tutkimaan asioita pintaa syvemmälle sun ei trviis edes kysyä moista.

> Oracle osti sunin se ei pahemmin taida ollakkaan muuhun keskittynyt kun
> haastamaan muita

Ja millähän perusteella Oracle muka sitten ei saisi puolustaa omia patenttejaan? Ja kuten sanoin, niin jo Sun oli aikeissa haastaa Googlen oikeuteen, mutta Oracke eghti ostaa Sunin ennenkuin juttu eteni.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

54

Lainaus:

Et taida oikeen tajuta, että käyttöjärjestelmä on paljon muutakin kuin käyttöliittymä?

En minä tiedä tarviiko kenenkään tässä asiassa muuta tajuta kun mitä kuluttajana pitääkin jotta osaa sentään sanoa toimiiko tuote ja onko millekkään luvatulle katetta!
Se keskeinen vitutus lieneekin juuri tuo entinen nokia ja ennenkaikkea symbian uskollisuus joka itseänikin vaivasi liian kauan .
Pitikin mennä uskomaan kaiken mitä markkinavoimat suoltaa, että nyt on hommat korjattu! ja nyt saat puhelimen upealla alustalla jossa kaikki toimii kun se kuuluisa käymälä vähintään.

Mutta mitäpäs tapahtuikaan saiko rahoilleen vastinetta vai pettymystä?
PASKAN MARJAT siinä mikään toimi..TAASKAAN!
Luurit on syydetty surutta vähintään kesken eräisinä markkinoille joista hyvällä onnelle on saanut muutaman päivityksen jälkeen jopa laitteen joka suostuu pysymään päällä. Itsellä ainakin tuo on ollut pakollisten bugipäivitysten odottaminen heti oston jälkeen on ollut sääntö eikä poikkeus.

Ei se mitään jos kerran sössii jonkun mallin kanssa mutta itse jo totuin ja myönsin että tuo on eräänlainen ominaisuus nokian symbian luureissa.

"Käyttöjärjestelmä on paljon muutakin kuin käyttöliittymä" Juu onhan se ja olisi syytä ollakkin.
Mutta eipä siinä joku yksittäinen high-end ominaisuus rautapuolelta lämmitä jos käyttö mukavuus,vakaus ja ne tärkeimmät puolet mitkä käyttökokemukseen vaikuttaa on tasoa mitä on.


Symbian 3 tekee totaali käännöksen totutusta? Toivon sitä mutta en jaksa uskoa.
Paljon saa kentältä kehuja sadella jos minä vielä symbian luuriin tulen rahojani upottamaan joku päivä.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

55

Menisi heti tilaukseen E7(jos olisi jo myynnissä), jos ei toi nettiselain olisi samaa symbian pas***. Selaimen täytyy muuttua radikaalisti, jotta viitsii Galaxy S:stä siirtyä Symppariin takaisin. Muuten se olisi todellista takapakkia taas tekniikassa.
Androidissa vaan selain toimii niin sulavasti. Ja mitä sitten, kun tossa E7:ssa on vielä nuhasempi prossu...? riittääkö se mihinkään seliamessa koskaan?

Vastaa
KarZan
KarZan

56

@54

Kerro heti mikä puhelinvalmistaja tuo valmiita tuotteita markkinoille niin minäkin otan seuraavaksi sellaisen :) Kaikkien puhelimet tulee keskeneräisinä myyntiin, se nyt vaan on fakta. Ja taaskaan en tarkoita, että Nokian olisi yhtään valmiimpi kuin muidenkaan, vaan että muilla ei ole sen valmiimpia. Applenkin softapäivitykset seuraavat toinen toistaan tuoden korjauksia tai uusia ominaisuuksia.

Nokialaisten vanhemmat käyttöliittymät eivät tosiaankaan ole mitään nopeita käyttää, mutta suoraviivaisia ne kyllä on olleet, tai ainakin nokialaiseen tottunut käyttäjä käyttää sujuvasti muitakin nokialaisia. Vastaavasti kerran iPhonea käytettyään uudetkin versiot ovat helppoja käyttää. Tosin iOS4:n hakemistosysteemi ei kyllä auennut ilman että kävi kooklaamassa.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

57

@51 Puhut 3G:n nopeusongelmista, nimenomaan tuo uus päivitys oli tarkoitettu nopeuttamaan 3G:n nopeusongelmia, en ole kyllä huomannut, että kukaan olisi kommentoinut 3gs:n olevan hidas, mutta sitäkin enemmän 3g hidasteluja, jotka tosin nyt sitten 4.1 myötä loppuivat.

mistä isosta hommasta puhut päivittäessä? ja mistä ohjelmien asentamisesta?

Ikinä en ole joutunut yhtäkään ohjelmaa asentamaan uusiksi uuden OS myötä, kun kaikki palautuu varmuuskopiosta.

Vastaa
KarZan
KarZan

58

@57
Kuten jo aiemmin sanoin, joudun asentamaan firman tietoturvapolitiikan takia sovelluksia uusiksi jos teen päivityksen. Ne eivät palaudu varmuuskopiolta, en tiedä miksei. Mutta ihan sama juttu on Nokialaisten kanssa, joten oikein mielelläni en senkään kanssa jaksanut tehdä päivityksiä.

Vastaa
On näitä nähty (vahvistamaton)

59

Katsaus härvelien historiaan voisi olla hypetyksen kyllästämille avartavaa. Ja tutustuminen laitteiden todellisiin käyttöominaisuuksiin.

Pari esimerkkiä: poika osti mainonnan uhrina iPhone 4:n. Vanhassa E70:ssä oli avautuva näppis ja puhelut toimi. iihonessa ei ole näppistä ja puhelut katkeilee, kaikuu, ei kuulu kuin yhteen suuntaan tai ei kumpaankaan. Ei MP3 -soittimesta ole niin helppo tehdä puhelinta kuin lisätä toimivaan puhelimeen lelu-ominaisuuksia. No kohta on luuri huuto.net:ssä ja Nokialainen käytössä.

Vastaa
troll detected (vahvistamaton)

60

@59 Kannattaisi vissiin ottaa selvää mitä ostaa? Ei tarvi hirveästi ponnistella selvittääkseen, että iphonessa ei ole avautuvaa näppistä tai yleensäkään fyysistä näppistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja