Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N8:n toimitukset siirtyvät lokakuulle

25
Teemu Laitila

N8:n toimitukset siirtyvät lokakuulle
Nokia on päättänyt lykätä N8-lippulaivamallinsa toimitusten alkamista, uutistoimisto Reuters kertoo. Aiemmin Nokia kertoi aloittavansa laitteen toimitukset ennakkotilaajille jo syyskuun 28. ja 30. päivä. Syynä viivästyksiin on viime hetken parannukset.

"Haluamme tarjota mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen ja päätimme siirtää toimitusten aloituspäivä tehdäksemme vielä viime hetken korjauksia", Nokiasta kerrotaan.
Nokian mukaan N8-mallin ennakkokysyntä on odottanut kaikki ylitykset ja lähettämänsä tiedotteen mukaan yhtiö tekee kovasti töitä toimittaakseen laitteen kaikille asiakkailleen. Tiedotteen lopussa Nokia painottaa, että odottaminen kannattaa.

Nokian uusi toimistusjohtaja Stephen Elop aloitti tänään urakkansa eikä tieto pitkään odotetun huipputuotteen uusista viivästyksistä varmasti ollut paras tapa aloittaa ensimmäinen työpäivänsä.

Kommentit (25)

Matsomppi
Matsomppi

1

Ehkä onkin kannattavampaa korjailla niitä vikoja ennen myyntiin laittoa. Saattaisi olla aika paljon pahempi vaikutus myyntiin bugisella tuotteella, kuin parin viikon myöhästymisellä.

Tätä odotellaan kyllä jo innolla.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

2

Harmittaahan tuo kun joutuu vielä odottamaan, mutta olen täysin samaa mieltä, parempi että viilaa ensin kuntoon.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

4

No tuskin :) Mutta tosiaan, parempi se on korjata ennen julkistusta mahdolliset esiin tulleet bugit, kuin jälkeenpäin.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Sais sen Clear Black -amoledin laittaa siihen :p

mutta joo.. tosiaa paljo parempi ratkasu siirtää myyntiintuloo kun tunkee näin paljon ennakkoon hypetetty ja paljon palstatilaa saanu puhelin kauppoihin keskeneräsenä.

Vastaa
Kapteenikippari
Kapteenikippari

6

On jo vuoden myöhässä. Ei siis ennustetusta julkaisupäivämäärästä, vaan teknologiansa kannalta. Taas yksi tehoton nokialainen markkinoille. Toki suomalaiset tätä ostaa, olin itsekin ostamassa joskus silloin kun siitä tuli ensimmäiset tiedot ja kuvat, mutta heti kun näin mikä prosessori, RAM ja ROM siinä on, niin päätin ettei noin tehotonta kannata ostaa. Nokia ei ole mitään oppinut N900-mallinsa floppauksesta.
Jos ette itse usko, niin käykää ainakin youtubesta katsomassa video, jossa Nokian N8 pyörittää Asphalt 5-peliä. Peli lagii ja pelattavuus kusee samalla. Vertaukseksi katsokaa Samsungin Galaxy S i9000 pyörittämässä samaa peliä puoli tuumaa suuremalla näytöllä, suuremmalla pikselimäärällä. Peli pyörii SGS:llä tasaisesti, toisin kuin N8:lla. Tämä N8 nykiminen näkyy jopa gameloftin omassa trailerissa.
N8:n 680MHz prosessorilla ei saa hyviä tuloksia graafisiin mittauksiin, toisin kuin monien 1GHz-prosessorin omaavilla puhelimilla.
Ei toki puhelinta voi arvioida pelkkien grafiikka-ominaisuuksien pohjalta, mutta odottakaas kun se tulee markkinoille, ensimmäiset benchmark-testit saavat teidät pettymään vertailuissa. Veikkaan että vikoja löytyy turhankin paljon. Olen pettynyt nokian yrityksiin päästä ojastaan ylös.

Vastaa
BUGI Symbian 3. (vahvistamaton)

7

Vai että syyskuun lopulle?.Mmm sitten käy niin,että toimitusaika siirtyy lokakuulle,marraskuulle ja lopulta tulee myyntiin joulukuun lopulla!!. =)

Vastaa
BUGI Symbian 3. (vahvistamaton)

8

Taas yksi tehoton nokialainen markkinoille.Toki suomalaiset tätä ostaa...N8:n 680MHz prosessorilla ei saa hyviä tuloksia graafisiin mittauksiin,toisin kuin monien 1GHz-prosessorin omaavilla puhelimilla.
TOTTA!.
Itse EN kuulu tähän ryhmää,koska ...niin. :(

Vastaa
djtob
djtob

9

Tuo on naurettavaa. Jo testeissä näkyy, että tehokkain Samppakin jää N8:n taakse vaikka N8:lla on heikko prossu. Apple taas on todella kaukana testilistassa.

Vastaa
akse
akse

10

@6 tais olla niin että n8 sai parhaita tuloksia grafiikka benchmarkeissa kiitos erittäin tehokkaan grafiikkapiirin. Ei niitä grafiikkoja pelkällä prossulla pyöritellä.

RAMia on varmasti ihan riittävästi, symbian3 osaa sivuttaa taustalla olevat ohjelmat swappiin..

Vastaa
Stonik
Stonik

11

@6

Itse asiassa benchmarkeja N8:n ja muutaman muun laitteen GPU-tehoista on julkaistu, ja N8 ottaa kärkipaikan aika monessa kohdassa, ja Galaxy S muutamassa. Pistän linkkiä muistaessani kun saan kaiveltua sen jostain.

Viivästyksen osalta parilla viikolla ei juuri merkitystä ole, vaikka maineen kannalta se kiusallista onkin. Toinen tapa olisi laittaa muutama laite markkinoille ja vedota toimitusvaikeuksiin tilausmäärien suuruuden vuoksi.

Vastaa
Nokia on Mokia!!.. (vahvistamaton)

12

Nokia ei taaskaan, jälleen pidä lupauksiaan edes tässä asiassa!!.. Millainen on oikea tuote jos myyntiintulossakin valehdellaan!!

Vastaa
Feynman7
Feynman7

16

Pakko kyllä myöntää ettei kovin vakuuttavaa jos tuo on myöhästymisen syy. Luulis nyt että tuollainen olisi hoidettu kuntoon jo ajat sitten.

Vastaa
OneMember
OneMember

17

Olisiko vain paras odottaa ja laittaa Symbian 4 (tai mielummin MeeGo) tuohon luuriin, kun vaikuttaa ettei tuosta vanhasta Symbian 3 käyttiksestä saada kunnollista edes viilaamalla.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

23

@20 http://www.youtube.com/watch?v=n7Ee6notZ8E videon lopussa vertaillaan need for speedia, kohtuu etana toi N8 noissa latauksissa verrattuna iphone4, iphonella pelattu jo jonkun tovin, kun N8 vielä latailee + että tuo peli käynnistettiin iphonella paljon myöhemmin :)

Siinä ei paljo GPU auta lataillessa

Vastaa
djtob
djtob

24

@23. Katoitko edes koko videota tai kommentteja? N8 oli taustalla monta pyörivää ohjelmaa! Nokiassa on se parhaus moniajossa, iPhonessa vain keinotekoinen moniajo eli täsmälleen 1 ohjelma pyöri, N8:ssa pyöri monta ohjelmaa taustalla ja tämä hölmö testaaja ei osannut käyttää yhtään Nokiaa.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

25

@23
Voisinpa lyödä vetoa, että N8:llakin peli olisi käynnistynyt nopeammin jos olis koskettanut ruutua, kun se näytti NFS-logoa.
+Sitten kaikki avoimet sovellukset.

Aika monessa N8 testivideossa testaaja vaikuttaa aika tumpelolta, en ala tätä kehumaan/morkkaamaan sen enempää, ennen kuin testaan sitä itse omin kätösin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja