Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung siirtää Galaxy S:n Froyo-päivityksiä lokakuulle joillain alueilla

14
Teemu Laitila

Samsung siirtää Galaxy S:n Froyo-päivityksiä lokakuulle joillain alueilla
Samsung on lykkäämässä Galaxy S:n käyttöjärjestelmän päivittämistä 2.2-versioon (Froyo) ainakin Intiassa ja Espanjassa. Uudeksi päivämääräksi on ilmoitettu lokakuun loppupuoli. Asiasta kertoo puhelimiin keskitttynyt GSM Arena.

Samsung ei ole julkaissut asiasta virallista tiedotetta, vaan asia tuli julki Samsungin Espanjan yksikön Facebook-sivun ja Intian yksikön Twitter-viestin kautta.

Tiedot siis koskevat virallisesti vain Intiaa ja Espanjaa, mutta viivästykset saattavat näkyä myös muissa Euroopan maissa. Englannissa Samsung on lupaillut päivitystä saapuvaksi syyskuun 23. päivä, eikä se ainakaan vielä ole ilmoittanut viivästyksistä. Suomen Samsung ei ole julkaissut virallista aikataulua, mutta päivityksen on odotettu saapuvan samaan aikaan kuin Englannissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

apek
apek

1

Saa minun puolesta tulla vaikka ensikuussa. Ei haittaa ainakaan minua. Mieluummin odottaa vähän pidempään ja saa toivottavasti hiotun käyttöjärjestelmän, kuin että työntäisivät keskeneräisenä sen jakoon. Itsellä puhelimessa JM2, joka on toiminut erittäin hyvin. Ei siis ole muutenkaan pakottavaa tarvetta päivittää ensinmäisten joukossa.

Vastaa
Guarded
Guarded

3

No, minulla ainakin on jo Android 2.2 FROYO-käyttis omassa SGS:ssäni. Beta versioksihan tätä voisi kuvailla, mutta toimii lähes täydellisesti. Muuttu käytettävyys kyllä Eclairiin nähden vain parempaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

4

@3
Kuten millä tavalla parempaan? Saat nyt ohjelmia muistikortille? Kunhan erikseen ne sinne aina siirrät? Uskomaton hiomaton paska tuo Android.

Vastaa
pekka2010
pekka2010

6

Dollarisen täytyy olla henkilö joka eri nimillä kirjoittelee provosoivasti eri foruumien keskustelupalsoitlle. Voisit hankkia elämän ja työpaikan niin saat jotain hyödyllistä tekemistä. Mikä sinun mielestä on hyvä puhelin/käyttöjärjestelmä kerro toki?

Vastaa
PJL78
PJL78

7

@2 Mikä hätänä, jos ei edes myöhästy Suomessa? Ei siinä lukenut, että myöhästyy täällä päin maailmaa. Itse ainakin meinaan asentaa 2.2 heti kun tulee ja odotan sitä innolla, ehkä se innostus siitä laskee, kun kysehän on kuitenkin vain käyttöjärjestelmästä vaivaiseen kännykkään. Toivottavasti toisi akunkestoa hiukan lisää. Odotan eniten noita työkalupalkin GPS-nappia ja näytönpyörityksen lukitusnappia, tietty flashia ja nopeuttakin.

Vastaa
Guarded
Guarded

8

@4 No, jos nyt vaadit tietää, niin 2.2 tuo myös 256MB RAM-muistia lisää käyttöön, ei toki omassa versiossani(saa vain 306MB kokonaisuudessaan käyttöön[256MB:n sijasta]), mutta varsinaisessa päivityksessä. Nyt jo puhelin suoriutuu benchmark-testeissä paremmin, tiputuspalkki on loogisempi, GPS-hakunopeus on parempi, selain on sujuvampi, videosoitin on uudistettu loogisemmaksi, musiikkisoitin on uudistettu ja tottelee nyt paremmin, tuotu lisää Live-taustakuvia, lukitusnäyttö uudistettu ja tuotu lisää lukitustapoja, kamera uudistettu, en ole varma tukeeko tämä vielä ohjelmien muistikortille kirjoittamista sillä en ole kokeillut(eipä oo ollu tarvetta vielä semmoselle). Benchmark-testeistä vielä sen verran, että monissa tämä puhelin suoriutuu paremmin 2.2 kanssa kuin 2.1, kuten Linpack for Android-testissä 2.1 käyttis saa tulokseksi yleensä n. 7 MFLOPS, kun ainakin omassa 2.2-versiossa saan tuplasti tämän, eli n. 14 MFLOPS. Quadrant Standart-testissä tämä 2.2 suoriutuu keskiverto SGS:ää huomattavasti paremmin(ohjelma mittaa tehot, lähettää tiedot palvelimelle ja lähettää takaisin sijoituksen ja annetun pistemäärän palkki-diagrammin muodossa. Tähän palkkiin on sijoitettu muut puhelinmallit, sekä oma käytössä oleva puhelinmallisi ja yksilöllisesti nimellä "Your device" oman puhelimesi sijoitus). Qualcommin Neocore grafiikka-benchmark testissä 2.2 saa tulokseksi yleensä 55.7FPS, en muista paljon 2.1 sai tässä, joku voi tarkistaa jos kiinnostaa. Muitakin uudistuksia on varmasti tullut, mutta kaikkea en ole vielä ehtinyt tarkistaa.

Vastaa
lite72
lite72

9

Ei Dollarinen vaivaudu perustelemaan heittojaan mitenkään. GalaxyS:ää reilun kuukauden käyttäneenä ei voi kuin todeta, että Nokialla ei ole yhtään lähellekään yhtä hyvää puhelinta markkinoilla. Android toimii(tm) jatkuvasti boottailematta kun taas Symppari on jo vuosikaudet ollut hengityskoneessa, sekä kehittäjän että käyttäjän näkökulmasta.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

10

Kuulin juttua sampparin kouluttajalta että muutaman vkon kuluessa Suomessa tulee viimeistään tämä 2.2. Mukana siis flash 10 tuki ja pitäs nopeutua jälleen..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sakalansika- (vahvistamaton)

11

Kieltämättä ok puhelin tämä Galaxy S ollut (iPhonen jälkeenkin = samalla tasolla vanhan 3Gs kanssa) mutta galyxys+2.1 järjestelmänä on muutamia ärsyttäviä juttuja joiden kanssa mennyt hermo.

1. Välillä hävittää saunalahden liittymän kentät kokonaan ja vaikka valikosta yrittää vaihtaa verkkotilan pelkkää gsm tilaan niin ei anna vaihtaa vaan pitää käynnistää uudelleen.
2. Jos on pelkkä gsm tila päällä oletuksena ja haluaa ottaa gsm+wcdma tilan käyttöön ei suostu aina vaihtamaan muutakuin uudelleen käynnistämisellä.
3. Satunnaisia lagailuja järjestelmä menee jumiin riippuen tilanteesta 2s - 30s.
4. Kun puhuu puhelin korvalla etäisyysmittarisjydeemi ei tunnu ainatoimivan ja poski laittelee välillä kesken puhelun kaiutinta päälle tai puhelin alkaa kysymään laitetaanko bluetooth päälle.
5. Sovellusvalikon ohjelmien järjestystä ei voi muuttaa.. (todella rasittavaa)
6. Sovellusvalikkoa ei voi laittaa "oletus kotivalikoksi" itse kun tunnun inhoavan noita widgettejä. (ainuat hyvät widgetit ovat aktiiviset sovellukset ja spotify)
7. oman musiikki soittimen (widgetin tai pikavalikon puute ? )
8. Autolla ajaessa tykästyin myös aivan 3Gs voice komentoihin esim. soita testi ukko koti tai soita pomo työ ihan upea toiminto (myönnän sen kyllä että olen luultavasti harvojen joukossa joka sitä käyttää.) sekä 3gs on (mielestäni) parempi puhelinluettelo.

Galaxy S on jäpäkkä puhelin mutta edellä mainittujen ongelmien tai puutteiden + tylsänäpuhelimena tekisi mieli kokoajan laittaa myyntiin ja hankkia briteistä iphone 4. Oli sen verran jäpäkämpi puhelin kuin Galaxy s tai (vielä paskempi Desire jonka kanssa yhteistyöloppui 2vk).

Toivottavasti 2.2 tuo tiettyjä parannuksia ja korjauksia, toki voihan se olla jos vaikka uudelleen asennuksen jälkeen osa ongelmista häviää. Tai sitten iPhone 2G, 3G, 3Gs jälkeen on mahdotonta opettaa antukkaa tälle kaverille ja loogisin vaihto ehto olisi 4. No annetaan vielä antukalle ja sampalle armoa (ei viittisi millään maksaa 4 hintaa :/ )

Vastaa
Guarded
Guarded

12

@11
Paitsi et SGS on tehokkaampi kuin iP4 ja kokeileppa sitä valikkoa järjestellä valitsemalla "MUOKKAA" siitä valikon kohdalta ja sitte pidät sormea jonku päällä kunnes se "irtoo" siitä paneelista(toimii ainaki 2.2 versiossa). Annahan vielä tuolle 2.2 versiolle mahdollisuus, helpottuu saatanasti käyttö. iPhone 4 on hyvä koska se sopii nuubeille, androidi-vehkeillä voi tehdä paljon enemmän

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

13

@11

Aika pitkä vikalista. Olen nähnyt paljon kommentteja koskien Samsungin TouchWizin huonoutta verrattuna HTC:n Senseen. Voisitko listata myös kokemuksia Desirestä. Miksi puhelin meni vaihtoon niin pian?

Vaikka paljon Androidia kehutaankin niin tuntuu silläkin olevan vielä pitkä matka kuljettavanaan.

Vastaa
necq
necq

14

Android on ainakin Nokialaisten Symbianeihin verrattuna valovuosia edellä, sen verran voin todeta. Kaverilla on iPhone 3GS ja hävittää kentät, ei pysty soittamaan, tekstiviestit ei mene perille, yms. pikkuvikaa, joten ei tässä nyt kannata ylistää ihan ylitse muiden mitään puhelinta...

Sitten asiaan, eipähän ole vielä tullut 2.2, eilen sain päivitettyä vissiin vasta JM2:seen omani (DNA kytky). Voisi olla ajankohtaista pikkuhiljaa tuo 2.2 kunhan vain tekisivät asian eteen jotain...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja