Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia pyrkii Pohjois-Amerikan markkinoille rahakkaalla ohjelmistokehityskilpailulla

17
Teemu Laitila

Nokia pyrkii Pohjois-Amerikan markkinoille rahakkaalla ohjelmistokehityskilpailulla
Nokia on julkaissut Pohjois-Amerikan alueelle suunnatun ohjelmistokehityskilpailun, jossa tarkoituksena on kehittää mobiiliohjelmia pian julkaistavalle N8-puhelimelle. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Amerikkalaisen AT&T-operaattorin kanssa.

Nokian valitseman parhaan ohjelman kehittäjä saa neljännesmiljoona dollaria ja sen lisäksi 17 onnistunutta ohjelmaa palkitaan 150 000 dollarilla. Kilpailun otsikkona on "10 miljoonaa hyvää syytä kehittää seuravaa suurenmoinen mobiiliohjelma" ja yhteensä kilpailussa jaetaan palkintoja 10 miljoonan dollarin arvosta raha- sekä tuotepalkintoina.
Heikkoa ohjelmatarjontaa on pidetty yhtenä Nokian ongelmista ja rahakkaalla kilpailulla Nokia pyrkii korjaamaan tilanteen uuden Symbian^3-alustan kohdalla. Mielenkiintoista on myös teleoperaattori AT&T:n mukanaolo. Amerikan markkinoilla suurin osa puhelimista myydään operaattoreiden kautta kytkykauppasopimuksilla ja yksi suurimmista esteistä Nokian menestyken tiellä Yhdysvalloissa on ollut heikot suhteet paikallisiin operaattoreihin.

AT&T:n mukanaolo Nokian kampanjassa kuitenkin viittaisi siihen, että N8-malli saapuisi jossain vaiheessa myyntiin AT&T:n subventoimalla kytkykauppasopimuksella. Sopimus jättioperaattorin kanssa saattaisi parantaa Nokian kilpailuasetelmia huomattavasti, sillä amerikkalaiset eivät ole tottuneet maksamaan puhelimistaan 500 dollaria kertamaksulla.

Edit:lisätty tieto palkintojen kokonaisarvosta

Kommentit (17)

readyEddy
readyEddy

1

Palkintosumma siis 2.8 Megaa. Miksi se on jaettu niin moneen osaan?

Onko tarkoitus saada paljon keskinkertaista materiaalia?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

@1

No mites sitten? Luulitko että jos jollekin annettaisi 10 miljoonaa niin se tekisi TEH ULTIMATE SOVELLUKSEN joka vastaisi jokaisen maapallon seitsemän miljardin ihmisen tarpeita?

Kyllä 150 000 on minusta aika hyvä palkkio jostain mobiiliohjelman tekemisestä. On monia hyviä ohjelmoijia jotka tekevät hyviä sovelluksia jopa saamatta siitä mitään palkkaa. Ja kyllä ne keskinkertaiset sovelluksetkin ovat varmasti monelle hyödyllisiä.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

4

Jos åääpalkinto olisi niin iso, että sillä eläisi loppuelämänsä Richard Stallmanin tavoin, niin kilpailijat panostaisivat ihan eri tavalla.

Vastaa
Atte-Pekka (vahvistamaton)

5

Heti alkoivat asiat toimia, kun kanadalainen Elop astui Nokian rattaisiin.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

6

5) Meinaatko tosissaan että Elop olisi ollut tässä millään tavalla mukana? Sehän kuitenkin on tehnyt virallisesti jopa 3 päivää töitä...

Toivottavasti saavat toimivia ja myyntiä edistäviä softia. Oikeudet tehtyyn softaa siirtynee Nokialle kun kilpailu on ohi :)

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

7

Nyt voisi tosiaan toivoa, että Noksun Oveenkin saataisi mielenkiintoisia, toimivia ja innovatiivisia softia. Luulisi 250 000 dollarin kuitenkin jo aikalailla kiinnostavan ja sitten vielä nuo 17kpl $150 000 palkinnot ja muut tilpehöörit.

Nokia alkaa kivuta takaisin ylös? (Ainakin toivon.)

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

8

Symbian on ollut markkinoilla kymmenisen vuotta ja sille ei ole vieläkään saatavilla mairittelevaa sovellusvalikoimaa. Nyt Nokia yrittää epätoivoisesti houkutella kehittäjiä rahapalkinnoilla, tuskinpa tilanne paljoa kohenee. Kun kilpailu on ohi, niin kehittäjät lopettavat heti itsensä kiusaamisen pirullisella Symbian-alustalla.

Viime aikoina Samsung ja Sony Ericsson ovat luopuneet Symbianin käytöstä. Nokia on jäämässä yksin alustansa kanssa.

Vastaa
onnetonta räpellystä (vahvistamaton)

9

Ralle_
Olet ihan oikeassa,Nyt Nokia yrittää epätoivoisesti houkutella kehittäjiä rahapalkinnoilla ja tuskinpa siitä huolimatta tilanne paljoa kohene.Kun kilpailu on ohi,niin kehittäjät lopettavat heti itsensä kiusaamisen pirullisella Symbian-alustalla.
Tässä voi jo huomata,että Nokialta puuttuu paljon innovaatioiden jne taitoa...!!.

Ja tämäkin pitää paikkansa...Viime aikoina Samsung ja Sony Ericsson ovat luopuneet Symbianin käytöstä.Nokia on jäämässä yksin alustansa kanssa. :/

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@5

> Heti alkoivat asiat toimia, kun kanadalainen Elop astui Nokian rattaisiin.

Öh, eihän Elop ole pitänyt kuin vasta pari puhetta jne. Kyllä esim tämä uutiseen liittyvä asia on pantu alulle jo Kallasvuobn aikana.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@8 Ralle_
@9 onnetonta räpellystä

Siinä opn taas kaks oikeen "asiantuntijaa" taas äänessä :P Suoraansanoen en kyllä ymmärä tuota sakkia lainkaan.

Vastaa
.Näinkö? (vahvistamaton)

13

8&9)

Symbianille on kyllä olemassa suhteellisen laaja sovellusvalikoima, sitä ei vain ole koottu yhteen paikkaan kuten iOS:n ja Androidin sovellusten kohdalta. En menisi siis sanomaan, ettei Symbianille ole "saatavilla mairittelevaa sovellusvalikoimaa."

Se on kyllä totta, että ainakin Symbian^1 on pudonnut jo junasta. Symbian^3 ottanee kiinni etumatkaa, muttei saa sitä aivan kiinni. Symbian^4 puolestaan pysynee toivottavasti mukana kilpailussa ja siitä jatkuen myös ^5, ^6 jne...

Älkääpä kuitenkaan vielä kuopatko koko Symbiania. Ainakin minusta pitää odottaa ja seurata tilannetta: Jos Symbian^4 jatkaa vanhan Symbianin faceliftinä, voinee sen jo kuopata. Onneksi MeeGo on vielä olemassa, joka lienee suurella todenäköisyydellä Maemo5:n kaltainen.

WindowsPhone puhelimia tulossa?
http://www.digitoday.fi/mobiili/2010/09/...ia/201013276/66
Ei ehkä sittenkään?
http://www.digitoday.fi/mobiili/2010/09/...at/201013285/66

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

Niin ja vaikka tuetuissa alustoissa Linuxin kohdalla mainitaan virallisesti tuettuna Ubuntu, niin Nokia Qt SDK toimii kyllä muidenkin distrojen alaisuudessa. Esim itselläni se on asennettuna Debianissa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

Lisätän vielä sen verran, että toistaiseksi Linuxissa Symbianille sovelluksia käännettäessä pitää käyttää remote compileria, eli etäkäännöspalvelinta. Kannmattaa siis Nokia Qt SDK:n asennusohjelmassa varmistaa, että remote compiler valitaan asennettavaksi, koska oletuksena se ei ole valittuna. Tuki paikalliselle Symbianille kääntämiselle Linuxissa on tulossa myöhemmissä Nokia Qt SDK-versioissa. Windowsissa paikallinen kääntäminen Symbianille toimii jo, joten remote compileria ei ole pakko käyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja