Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seabird on Mozillan konseptipuhelin

11
Kaarlo Räihä

Seabird on Mozillan konseptipuhelin
Matkapuhelinalan kehittyessä kuluttajat ovat saaneet yhä enemmän sananvaltaa puhelinten suunnittelussa ja monet tahot ovatkin järjestäneet erilaisia suunnittelutempauksia, jossa kuluttajat pääsevät vaikuttamaan konseptipuhelimien luomisprosessiin. Tällaisen mylläkän käynnisti viime vuonna myös Mozilla, joka on nyt lopulta julkaissut videoita ja tietoja sen Seabird-konseptipuhelimesta.

Seabird on suurella kosketusnäytöllä varustettu puhelin, joka pitää sisällään mm. 8 megapikselin kameran, kaksi pikoprojektoria (45 lumenia, resoluutio 960x600) puhelimen molemmilla puolilla, langattoman latausmahdollisuuden, mini-USB-liitännän ja 3,5mm kuulokeulostulon.
Seabirdissä on panostettu erityisen voimakkaasti tiedon syöttämiseen, joka onnistuu mm. pikoprojektoreiden ja infrapuna-antureiden avulla luotavilla virtuaalinäppäimistöillä sekä puhelimen takaa löytyvällä Bluetooth-dongelilla, joka toimii Wiimoten tavoin langattomana osoitinlaitteena.

Ominaisuuksiensa myötä puhelimesta saa näppärästi työkoneen, kun laitteen telakoimisen myötä sen saa yhdistettyä näyttölaitteeseen tai toista pikoprojektoria voi käyttää videotykkinä, jolloin esim. surffailua on helpompi harrastaa.

Videolla puhelimen käyttöjärjestelmä on Android, johon on luonnollisesti lisätty Firefox-selaimen mobiiliversio, mutta mitään erikoisempaa Androidin hehkutusta Seabird ei sisällä, joten käyttöjärjestelmä voisi olla yhtä hyvin esim. MeeGo.

Kauppoihin kyseistä laitetta ei kannata odottaa ainakaan Mozillan suunnalta, koska yritys ei valmista matkapuhelimia, mutta esim. pikoprojektorit ja uudet tekstinsyöttömenetelmät saattavat yleistyä lähitulevaisuudessa nimekkäiden valmistajien puhelimissa, joten Seabirdin esittämät ideat saattavat päätyä arkikäyttöön.

Alla Seabirdiä esittelevä video

Kommentit (11)

DragoonJ
DragoonJ

1

Akkukesto voi olla hieman kyseenalainen tuollaisessa vehkeessä. Muuten on kyllä ihan mielenkiintoinen vehje ja voisin jopa haluta tuollaisen.

Vastaa
superkick
superkick

2

Ei hitto mitä sontaa.. Nämä kaverit eivät tiedä mitään oikean laitteen kehittämisestä. Vähän sama kuin putkimies koittaisi vetää taloon sähköt.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

3

Puhelin on huonosti muotoiltu, mutta miten muutenkaan sinne saisi videotykin mahtumaan. Itse käyttäisin tuota kaikkeen muuhun, kuin soittamiseen.

Puhelimen pitää olla kohtuukokoinen, kevyt ja sitten vasta aletaan miettimään mitä ominaisuuksia puhelimeen mahtuu, ei tungeta niitä näkkileivän kokoiseen tiiliskiveen.

Tämännäköisiä laitteita pitäisi kaupata monitoimilaitteina, joilla voi soittaa.

Vastaa
Zarok
Zarok

4

Muotoilu ei ole ehkä kaikista paras, mutta voin olla pahasti väärässä. Puhelin muuten on loistava, mutta akkukestoa pitäisi parantaa paljonkin älypuhelimissa yleensä.

Vastaa
(vahvistamaton)

5

Minusta Mozillan ideat kannettavaan mobiililaitteeseen vaikuttavat aika tuoreilta. Pienen ja kannettavan monitoimilaitteiden hankaluudethan ovat verrattaen pieni näyttö ja näppäilyn "hankaluus" pienillä näppäimillä ja isoilla sormilla.
Muotoilusta voi olla montaa mieltä mutta minusta tuo on ihan kivan näköinen laite, näyttäisi istuvan perinteiseen posken ja olkapään väliinkin kivasti! Ja jos tässä tuotteessa tuo yläreunan paksuus häiritsee niin katsokaapa Nokian puhelimien paksuuksia. .
Akkukestoon on varmasti tulossa parannuksia lähitulevaisuudessa kun uudentyyppiset litiumakut ja esim. metalli-ilma -akut ja langaton lataus tulevat kannettaviin laitteisiin.
Ja superkickille: tämähän on konseptimalli, Mozillahan EI ole tekemässä puhelinta vaan esittelee tällä konseptilla ideoitaan kannettavaan mobiililaitteeseen. Kuten tekstissäkin mainitaan.

Vastaa
BonaC
BonaC

7

Enää vain vähän alapäähän paksuutta, että saadaan isompi akku kehiin niin voisin jopa harkita kyseistä puhelinta.


Koko kasvaisi, mutta tuommoinen vie varmasti aika julmetusti virtaa, niin se on pieni paha siihen nähden, että akkukestoa lisätään siitä 10-15min tehokäytöstä johonkin tuntiin tai pariin.

Vastaa
Raattis
Raattis

8

Tulevaisuudessa, jossa puhelimeen voi survoa kaksi tehokasta pikoprojektoria, luotettavan etäisyystunnistuksen virtuaalinäppäimistöille, Androidin JA Windows 7:n, ON tosi pieniä fuusiogeneraattoreita.

Jäitä hattuun ihmiset. Se on konsepti.

Vastaa
hyvi
hyvi

10

Kylläpä on taas kommentteja lukiessa saanut hyvät naurut, ainakin sisäisesti. Konseptipuhelin jollaista ei varmasti ole tulossa koskaan markkinoille ja puhutaan akun kestosta ja siitä miten muotoilu ei nyt aivan ole kohdallaan. On ne vaan tiukkoja tuomareita nää puhelinvertailun kommentaariasiantuntijat.

On se hyvä, että ne oikeittenkin puhelimien suunnittelijat osaavat jättää nörtti-intoilijoitten mielipiteet omaan arvoonsa.

Vastaa
Raattis
Raattis

11

@10 Minusta muotoilu ja ergonomia ovat tärkeitä konseptissakin. Tämä puhelin näyttää yläpainoiselta, eikä siinä ole tilaa tai pidikettä kädelle alaosassa.

Ja jos pikoprojektorien käyttö vaatii telineen tai tasaisen pöytäpinnan, ei laitteen vetonaula ole loppujen lopuksi kovin käytännöllinen. Nämä ovat ongelmia, jotka tulee ratkaista, kun laite ON vielä konseptiasteella.

Tykkäsin bluetooth 3d-hiirestä, mutta kuinkahan tuollainen haptinen drag'n'drop loppujen lopuksi toimii, koska sormen nostosta ei minusta seuraa mitään varsinaisen havaittavaa liikettä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja