Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian Terminal Modea esitellään Volkkarissa

28
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokian Terminal Modea esitellään Volkkarissa
Olemme kertoneet aiemmin Nokian yhteistyöstä autovalmistajien ja niihin viihdejärjestelmiä valmistavien yritysten kanssa. Matkapuhelimen yhdistämisen auton viihdejärjestelmään mahdollistavaa Terminal Mode -ominaisuutta esiteltiin ensimmäistä kertaa jo maaliskuussa järjestetyssä Geneven autonäyttelyssä, jossa Valmetin konseptiautoon oli yhdistetty Nokia N97. Nyt Volkswagen on esitellyt Engadget-sivustolle toimivaa Terminal Mode -ratkaisua.

Alla olevalla videolla nähdään kuinka Nokia N97 yhdistetään USB-kaapelilla Volkkarin suurella kosketusnäytöllä varustettuun viihdejärjestelmään. Tämä mahdollistaa puhelimen täysimittaisen käytön suurelta näytöltä, olipa kyseessä navigointi, verkkoselailu, puhelinsoitto tai musiikin toisto.
Käyttö vaikuttaa vielä hieman tökkivän, mutta kyse lienee enemmän N97:n jumittamisesta kuin itse Terminal Modesta, vaikka se onkin vielä kovasti kehityksen alla. Teknologian saapuessa markkinoille puhelimien suorituskyky on luultavasti hieman riittävämpää.

Kommentit (28)

Thor1993
Thor1993

2

Ei pahan näkönen ollenkaan... Saa nähä tuleeko koskaa yleistyyn, mutta kyllähän tollanen itelle ainakin kelpais :)

Vastaa
eebet
eebet

3

Hmmm, saakohan tätä myös joskus soittimiin missä on 7"-flippinäyttö? Ettei ole integroitu mihinkään tiettyyn autoon tms? Meinaan olis aikas loistavaa:P

Vastaa
mniskane
mniskane

4

Todella siistiä. Tällä hetkellä itsellä karvalakkimalli tosta soittimesta iPod liitännällä joka jättää kyllä toivomisen varaa. Menee vehje vaihtoon kun toi tulee markkinoille (saa nähdä tuleeko uus Passatti kanssa hankittua vai vaihtuuko pelkkä soitin...). :-)

-Make-

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Näyttää oikein kätevältä, ja varmasti lisää turvallisuuttakin verrattuna siihen että näpyrrelisi puhelinta. Itselleni tämän merkitys jää aika vähäiseksi, koska en autoa, enkä edes ajokorttia, omista enkä tule omistamaan. Mutta autoileville tästä varmasti on paljon iloa.

Vastaa
cyka
cyka

9

Kuulostaa erityisen kiinnostavalle se "you can get apps dedicated for car use", siinähän voi olla vaikka mitä.

N8:lla pyörisi paljon paremmin ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Oikein hienoa! Varsinkin toi mitä haastattelija hoksas lopussa kysyä. Eli voit tehdä reitin valmiiks ja alkaa navigoimaan. Kävelet autolle ja pop auki ollut reitin navigointi on auton ruudulla. Ja kuulemma myös kuuntelussa oleva musiikkikin alkaa soimaan auton kaiuttimista. Varsinkin kun tuo toimii myös langattomasti kuuleman mukaan. Kuullostaa oikein hyvältä. Täälä on ainakin yksi ostaja tuolle, kun saataville tulee!

Vastaa
No voihan nenä (vahvistamaton)

12

Harvemmin kommentoin puhelin uutisia ja varsinkaan nokiaan liittyviä.
Mutta täytyypä nyt kehua kun on aihetta. Vaihdoin Nokiasta juuri tuon N97:n takia pois, kun kusivat sillä niin tyylikkäästi linssiin.
Tuo autosydeemi vaikuttaa erittäin lupaavalta ja täytyykin toivoa, että ei taas käy kuten aiemmin, eli hylkäävät asian tai eivät vie sitä tarpeeksi pitkälle (kuten lisensoi esimerkiksi pioneerille ja muille soitinvalmistajille, ei kiinnosta VW niin paljon että ottaisin tuon takia:)).. Olisi myös toivottavaa että tekisivät sen valmiiksi ennen myyntiä ja testaisivat vaikka viikon ihan oikeassa käytössä.
Ideana todella toimiva ja näytti jopa nykyiselläänkin toimivalta, eihän tuo voi kauhean kaukana olla julkaisusta?

Nokialle pieni hatunnosto, vaikka vituttaakin runsaasti N97:n oston takia, meni 600€ kokolailla hukkaan, pienempiä vaurioita olisi minulle tullut jos olisin ryypännyt ne rahat, sen verran otti luuri hermoille!

Eli tuo vaikuttaa hyvältä ja Nokia N8:n markkinointikin on jo vaikuttanut hieman sen suuntaiselta, että sitä olisi tarkoitus myydä. En tiedä millainen puhelin on, mutta toivotaan että se myös toimii.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@12

En nyt ihan ymmärrä tuota jatkuvaa N97:stä itkemistä. Olisit sinäkin vaivautunut päivittämään N97:n firmwaren, kun päivityksiä kerran on julkastu suht tiheään. N97:n ohjelmisto on parantunut jokaisella firmwareversiolla, eikä siinä ole ollut enää pitkiin aikoihin mitään pahemmin valittamuista, koska kaikki toimii oikein hyvin.

Vastaa
cyka
cyka

14

@12
"Tuo autosydeemi vaikuttaa erittäin lupaavalta ja täytyykin toivoa, että ei taas käy kuten aiemmin, eli hylkäävät asian tai eivät vie sitä tarpeeksi pitkälle (kuten lisensoi esimerkiksi pioneerille ja muille soitinvalmistajille, ei kiinnosta VW niin paljon että ottaisin tuon takia:))."

Nokialle navigointi niin tärkeä strategisesti, etten usko että menee myyntiin. Voivat kyllä lisensoida teknologian ja patentit toki (pitäähän muillekin antaa samat mahdollisuudet).

Ja VW konserniinhan kuuluu Audi, Skoda, VW ja Porche. Joten on vaihtoehtoja.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

14@
>ja täytyykin toivoa, että ei taas käy kuten aiemmin, eli hylkäävät
>asian tai eivät vie sitä tarpeeksi pitkälle (kuten lisensoi
>esimerkiksi pioneerille ja muille soitinvalmistajille, ei kiinnosta
>VW niin paljon että ottaisin tuon takia:)).

Speksi on avoin kaikille auto ja laite valmistajille.

Tukemaan on ilmoittanut useampikin toimija (mm. Clarion on kai demonnut jossain messulla) ja ei asiaa ei varmaan hidasta se että useampi autonvalmistaja on ilmoittanut liittyneensä MeeGo käyttäjiksi.

Vastaa
eebet
eebet

17

Tuli ihan ideana mieleen, että oisko se aivan mahdotonta tehdä tablettia minkä vois laittaa tuohon soittimeen kiinni siis tuon näytön tilalle kokonaan, kun on olemassa näitä kaiken maailman phone dock-systeemejä?? Eikös tuo 2DIN-soitin koko ole n. 7" (?). Ois meinaan aika mukava ladata biisit, kartat yms tabletille/padille koneelta ja iskeä sitten tuohon näytöksi ja ohjailla kuin normaalia autosoitinta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@17

Öh? Et tainnut ihan tajuta, että sä voit yhdistää Nokian älypuhelimen tuohon aution järjestelmään ja voit sitten käyttää puhelimessa olevia karttoja / musaa jne.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@17
Mäkin olen samalla kannalla kuin #18. Puhelin kulkee aina mukana, mutta tablettia en kyllä nää itseni kantavan joka päivä tai edes kovin usein mukanani kotoo. (Vaikka en sellaista omistakaan)

Ideahan tässä tosiaan on, että jos autossa on iso näyttö, niin tämähän tavallaan tekee kännykästä tabletin autossa. Eli kännykän musat, nettiselain, kartat jne jne on käytettävissä niin isolta näytöltä kuin autoon on laitettu....

Vastaa
eebet
eebet

21

Siis tarkotin sitä, että tuo tabletti olisi ns. integroitu tuohon soittimeksi, jonka pystyisi samaan tapaan irroittamaan kuin esim soitinpaneelin normi autoradiosta, ja käyttää kuin tavallista tablettia mihin ikinä sitä käyttääkään. Eikä siis aina tarvitse mukana kantaa autosta pois ja takaisin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

22

21 @
>Siis tarkotin sitä, että tuo tabletti olisi ns. integroitu tuohon
>soittimeksi, jonka pystyisi samaan tapaan irroittamaan kuin esim
>soitinpaneelin normi autoradiosta, ja käyttää kuin tavallista
>tablettia mihin ikinä sitä käyttääkään.

Eli käänteisesti uutisen aihe, eli tabletilla käyttäisit auton järjestelmää ? Periaatteessa se onnistuisi tälläkin systeemillä, ongelmana se että mitäs jos se tabletti ei olisikaan mukana, tai jos tabeltti onkin vaimon repussa....

Monilla autoon voi olla useammalla avaimet, mutta parkki on kadunvarressa tai muuten yhtäturvallisessa paikkaan, jolloin irotettava tabletti pitäisi aina kiikuttaa talteen ja muut auton käyttäjät joutuisivat sen sitten etsimään enemmän tai vähemmän sovitustapaikkaa.

Sma irottelu ja raahaamis vaiva sitten reissunpäällä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

@23
Juu toimii varmaan tällä samalla tuokin, kunhan tabletissa pyörii MeeGo... :) no joo... Mutta en vieläkään oikein ymmärrä, että miksei se tabletti voi olla siinä autossa kiinteenä ja data jne. tulee luurista tämän Terminal Moden yli?

Ainoo on se, että haluatko, että tabletin/näytön voisi jotenkin päivittää tai vaihtaa isompaan (miten lie mahtuvan autoon isompi kuin alkuperäinen). Ja toki tuo piknik juttu ja isompi näyttö kuin kännykässä.

Mutta sitten taas tulee se mahdollinen yhteiskäyttö tai muuten vaan tabletin unohdus kotiin (tai piknikille :)) ja sitten auto on ilman radioo/navigaattoria/jne....

:)

Vastaa
eebet
eebet

25

"Juu toimii varmaan tällä samalla tuokin, kunhan tabletissa pyörii MeeGo... :) no joo... Mutta en vieläkään oikein ymmärrä, että miksei se tabletti voi olla siinä autossa kiinteenä ja data jne. tulee luurista tämän Terminal Moden yli?"
Ei mulla mitään ko. ideaa vastaan ole, mutta kuhan tuli tällänen ajatus mieleen. Ja voishan tuo terminal mode kai jotenkin toimia sen tabletin ja puhelimen välilläkin, jos se tabletti toimis pelkkänä näyttönä soittimessa (mikäli sikäli edes mahdollista) silloin jos välttämättä haluaa puhelimen siihen yhristää.
Lähinnä itseä ainakin kiinnostais mahdollisuus liittää tabletti autoon ja sen kautta vaikka nähdä koneen speksit yms ja kun autosta lähtee niin ottaa tab mukaan jos tarvetta. Ja tiedän kyllä että se onnistuu puhelimellakin, mutta ehkä liikenneturvallisuuden kannalta parempi olla isompi näyttö :P (ei tarvi tihrustella):D J olishan se nyt hienomman näkönenkin:D
Ei kaikkien tarvi olla mun kanssa samalla aaltopituudella, ja ehkä parempi ettei näin olekaan:)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

26

@25

Mitä väliä sen kannettavan laitteen näytön koolla on, kun sitä ohjataan sillä autossa olevalla näytöllä/napeilla? Periaatteessa sama vaikka luurissa itsessään ei olisi näyttöä ollenkaan..

Vastaa
eebet
eebet

27

Ei mitään, aivan sama:D Ja jos mennään pilkulleen niin mitä järkeä yhdistää näytötön laite kosketusnäyttöön? Ei, kuhan läpällä, unohtakaa vaan koko asia jos ei kelpaa :DD

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

28

23@
>eli jos kuvittelette tuon näytön olevan tabletti, jonka voi sitten
>halutessaan ottaa mukaan vaikka piknikille lukeakseen lehden tms,
>mutta toimii myös kuten normaali autosoitin (+ mitä nyt insinöörit
>keksiikään lisäksi).

Sitä ei ole järkevää tehdä mukaan otettavaksi, koska se ei ole pelkkä radio/soitin/navigaattori, vaan osa autoa ja auton käyttöliittymää. Jos sillä voisi tehdä muuta ja se olisi irtiotettava, niin se houkuttelisi varkaita, ja voi käyttäjäkin sen hukata, rikkoa, tiputtaa järveen jne. Jolloin autolla ajaminen vaatisi käytännössä uuden hommaamista ja arvaa mihin hintaan.

Autojen käyttöikä on moninkertainen verrattuna johonkin tablettiin joka muutaman vuodenpäästä antiikkia, tämän T-Moden idea on siinä että muutamanvouden vanhassakin autossa voi käytää moderneja laitteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja