Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi räjähti

27
Panu Roivas

Nokian Ovi räjähti
Nokian Ovi-palvelu on yhtiön mukaan ollut menestys, ja saavuttaa pian 140 miljoonan käyttäjän rajan.

Ovi-palveluun kirjautuu Nokian mukaan 200000 uutta käyttäjää päivittäin ja Ovi-latauksia tehdään 2,3 miljoonaa päivittäin, ja yli 70 sovelluskehittäjän sovellusta on ylittänyt miljoonan latauksen rajan.
Ovi on saatavilla 190 eri maassa, ja esimerkiksi Ovi Life Toolsia käyttää Kiinassa, Intiassa ja Indonesiassa yli 4,7 miljoonaa ihmistä. Ovi Mapsia käytetään Nokian mukaan päivittäin noin 80 kertaa maapallon ympäri kestävän matkan verran.

Tero Ojanperä, Nokian palveluyksikön varatoimitusjohtaja kertoo: "Nokialla uskomme, että ihmisten yhdistäminen loistavilla mobiilikokemuksilla on juuri sitä mistä Ovissa on kysymys. Tällä hetkellä ihmiset hyödyntävät Ovi-palvelun karttoja, musiikkia, viestintää, Ovi Storea ja Ovi Lifetoolsia. Uuden sukupolven ihmeellisillä laitteilla, kuten Nokian N8, kehittäjät näkevät Ovin hyvänä bisneskohteena ja mahdollisuutena innovoida ja luoda seuraavan sukupolven mobiilikokemuksia meidän uudelle Symbian-laitteiden perheellemme."

Nokia kertoo Conversations blogissaan lisää menestystarinoita onnistuneimmista Symbiankehittäjistä ja heidän sovelluksistaan. Nokia pyrkii siis selvästi tuomaan esille markkina-asemansa tuomat edut, ja houkuttelemaan uusia sovelluskehittäjiä panostamaan Ovi Storeen.

Kommentit (27)

Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

[Mikähän kuvaava sana sopisi Applen palvelulle jos Ovi on menestys


iSOmenakori jos ilontoo ja inew jos ne vain puhuis samaa slängiä?

Vastaa
kimi_ (vahvistamaton)

9

@7 Tota ollaan tänään jo muuallakin yritetty, se ei vaan enää oikeen toimi, kun se osuu omaan nilkkaan. Ovi storessa kun on suhteessa ohjelmien määrään enemmän pierua nykyään tarjolla :)

Vastaa
Zarok
Zarok

11

"Ovi Mapsia käytetään Nokian mukaan päivittäin noin 80 kertaa maapallon ympäri kestävän matkan verran."

Mitä ihmeet laskukaavaa he ovat käyttäneet? Kuka sanoo käyttävänsä Ovi, Android Marketia jne. 120 metriä? Meneekä tässä itselläni jokin täysin ohi?

Vastaa
Thor1993
Thor1993

12

@11 Kyse onkin Ovi Mapsista. Eli jos laitat se kännykästä päälle ja kävelet 100 metriä sen kanssa kaupalle ja suljet niin Nokia laskeen sen 100m tohon summaan.

Vastaa
MZ (vahvistamaton)

13

@11 Kyllä sinulta meni ohi. Tuossa puhutaan Ovi Mapsista, eli navigaatiosta. Selkeämmin sanottuna Ovi Mapsia käytetään päivittäin navigointiin yhteensä niin paljon, että yhteenlaskettu matka yltää 80 kertaa maapallon ympäri.

Mukavaa, että Nokiakin alkaa näyttää merkkejä elosta.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:

Nyt vielä Eelopin ilmoitus MeeGo-puhelimesta, niin Nokia valloittaa koko markkinat.


Fixed.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@14

No hohhoijaa. Jotkut sitten jaksaa. Koeta nyt jo tajuta, että mitään Android-luuria ei ole tule. Eikä ole mitään syytäö, miksi edes pitäs olla tulossa. Noki9alla on Symbian, MeeGo ja halpispuhelimille S40. Joten ei siihen enää Androdia tarvita.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

> "Ovi Mapsia käytetään Nokian mukaan päivittäin noin 80 kertaa maapallon
> ympäri kestävän matkan verran."
>
> Mitä ihmeet laskukaavaa he ovat käyttäneet? Kuka sanoo käyttävänsä
> Ovi,Android Marketia jne. 120 metriä? Meneekä tässä itselläni jokin täysin
> ohi?

Luehan nyt vähän tarkemmin mitä siinä uutisessa sanotaan. Ei tuossa ole kyse softakaupasta, vaan GPS-navigoinnista.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@11

Eli toisinsanoen Nokian Ovi Maps GPS-navigointisovelluksen käyttäjät navigoi päivittäin matkan, joka on pituudeltaan suunnilleen sama kuin matka 80 kertaa maapallon ympäri.

Vastaa
necq
necq

19

Läppä, että Nokian pitää heittää jotain tällaista "positiivista" legendaa omaa uppoamistaan hidastaakseen...

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

20

@19

Aika todella hiljalleen todellakin uppoaa, jos näitä käyttäjien arvosteluja lueskelee. http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/424577?tabi=arvostelut

Sanoisin, että S^3 äyskäröi vettä aika rivakasti Nokian laivasta pois. Tosin S^3 on selkeä torjuntavoitto, eikä vaikuta Q3:n heikkoon tulokseen. Se pelastaa supertärkeän joulumyynnin ja helpottaa tilannetta, mutta isot muutokset ovat vasta edessä päin. S^4 pistää koko UI:n täysin uusiksi ja MeeGo iskee 600e hintaluokassa. Uskoisin, että ensi kesänä moni Symbianista/Nokiasta itkevä foorumisti(lue teinari) on kääntänyt takkinsa.

Tulevaisuus näyttää siis Nokian kannalta hyvältä, mutta kaikki tämä tulee tietysti kovasti myöhässä ja siksi OPK sai kenkää. Paremmalla johtamisella laiva ei olisi käynyt yhtä syvällä mitä se nyt kävi ja osittain vieläkin on.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

21

"Kiinassa, Intiassa ja Indonesiassa yli 4,7 miljoonaa ihmistä". Puhumme siis maapallon väestörikkaimmista maista: KIINA 1.313.973.713 (2006 est.), INTIA 1.166.079.217 ja INDONESIA 229,965,000. (tiedot wikipediasta). Yhteensä 2.710.017.936 henkeä joista vähän päälle suomen asukasluvun, 5.351.427 vuodenvaihteessa 2009-2010 (väestörekisterikeskus), "räjäytti" OVI-palvelun! En halua kuulostaa synkältä mutta huonosti menee... erittäin huonosti! :(

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

22

21@
>OVI-palvelun! En halua kuulostaa synkältä mutta huonosti menee...
>erittäin huonosti! :(

Mikä siinä oli synkkää ? ja mitä tekemistä Ovi Life Toolsilla on Suomen kanssa ?

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

23

Synkkää on se että siellä missä OVI palvelujen käytön paljoutta hehkutetaan sen käyttöprosentti on 0,16%. Näetkö valoa?

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

24

@23

Muilla puhelinfirmoilla se on 0 eikä siitä nouse noilla alueilla...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

27

23@
>Synkkää on se että siellä missä OVI palvelujen käytön paljoutta
>hehkutetaan sen käyttöprosentti on 0,16%. Näetkö valoa?

Katsotko asia ohi tarkoituksella ? Pelkästään Ovi mail palvelulla taitaa olla isompi osuus, joka taisi olla yksi suosituimpia, ellei suosituin email palvelu Intiassa.

Taasen Ovi Life toolsilla on käyttäjiä enemmän kuin Suomessa aikuisia. Kyse aika tuoreesta palvelusta jolla voi jatkossa olla merkittävät vaikutukset kehittyvissä maissa. vaikka käyttäjämäärällisesti murto-osa verrattuna johonkin mail palveluun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja