Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gizmodo: N8 ei ole käytettävyyden mestariteos

49
Kaarlo Räihä

Gizmodo: N8 ei ole käytettävyyden mestariteos
Tällä viikolla myyntiin tulleelle Nokian N8-puhelimelle on ladottu kovat odotukset, koska Nokian menestys kalliimpien älypuhelinten markkinoilla on laskenut tasaisesti. N8 on saanut laajasti kehuja hyvästä kamerastaan, mutta nähtävästi puhelimen käytettävyys ei ole kilpailevien laitteiden taholla tai ainakin tätä mieltä on Gizmodo-verkkosivuston testiraati.

Gizmodon vertailussa N8 sai vastaansa Applen iPhone 4:n ja Blackberryn Boldin. Kaikilla puhelimilla suoritettiin kolme yleistä tehtävää, jotka olivat sähköpostin lähettäminen, reittitietojen etsiminen ja valokuvien ottaminen.
Julkaistussa videossa N8 häviää kaikki testit niiden keston osalta ja erityisesti reittitietojen hakeminen tuntuu luonnistuvan selvästi kilpailijoiden laitteita hitaammin. N8-puhelinta videolla käyttävä henkilö ei ole maailman nopein kirjoittaja, jonka lisäksi uuden puhelimen käytön oppiminen vie oman aikansa, mutta videon perusteella ongelmia luovat lisäksi mm. tarve kääntää puhelin vaakatasoon täysikokoista virtuaalinäppäimistöä varten ja välillä oikuttelevasti toimiva kosketusnäyttö. Reittitietojen etsimisen osalta käyttäjän täytyy myös käydä läpi useita eri valikoita, joka luonnollisesti hidastaa toimintaa.

Gizmodon mukaan N8 on rautansa osalta kelvollinen puhelin, mutta käyttöliittymän ja käytettävyyden osalta ylistystä ei heru.

Varsinaisen videon voi katsoa täältä.

Kommentit (49)

ypsilon
ypsilon

1

Reittitiedot: N8 neuvoo myös perille.

Kamera: N8:lla saat parhaan kuvan.

Näytti siltä, että N8 käyttäjä ei ollut ennen edes koskenut ko. luuriin.

Vastaa
tonttila
tonttila

2

Videon katselleena voin sanoa että nokiaa käyttänyt kaveri ei ole tainnut aiemmin puhelinta käyttää. Epäreilua vertailua.

Vastaa
Qwasd
Qwasd

3

Ei herrajestas tota videota. Miksi N8 ei saisi otettua kuvaa pystyasennossa. Tai miksi e-mailia lähetettäessä ei käytetty homescreen yhteystietowidgettiä josta kontaktia pitkään painamalla todn. avautuu mahdollisuus lähettää kyseiselle henkilölle e-mailia. Ja miksi tuo odottaa aina hetken ennen sovelluksen avaamista. Ainoa puute jonka itse näen on tosiaan tuo pystytilan Qwertyn puuttuminen.

Vastaa
todellakin (vahvistamaton)

6

Ainoa mikä tästä testistä tuli mieleen oli:
youtube.com/watch?v=zaT7thTxyq8

Harmi että tämä yrittää olla "laadukas".

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

7

@uutinen
> mutta videon perusteella

Videon perusteella en kyllä vertailu uutista tekisi

Vastaa
mikkokk
mikkokk

8

Hienoa Puhelinvertailu. Uskon että onnistutte löytämään kaikki vertailut joissa änkasia arvostellaan, varsinkin jos vertailukohteena on Iphone. Jokainen tuollainen juttu jonka julkaisette saa aivan varmasti Iphone-ostoksenne tuntumaan paljon järkevämmiltä.

Vastaa
talleri
talleri

10

Voi perse ...kyllä on naurettavia vertailuja. Käyttäjä ei osaa käyttää nokialaista...heh.
Tuloksen tietää kun tohelot on asialla.

Vastaa
ps (vahvistamaton)

13

Ei helkkari kuinka alas puhelinvertailu.com on mennyt? Tälle gizmodon "vertailulle" on naurettu ihan yleisesti foorumeilla kuinka he yrittävät säälittävästi mollata Nokiaa.
Nyt tätä sitten levitetään tännekkin? Taitaa agentti_007:lla pakottaa iphone taskussa...

Vastaa
El_ias
El_ias

14

Ei hyvää päivää tuollaisille toheloille, eihän tuo n8:n käyttäjä edes tiennyt mitä tehdä, saatikka miten.

Vastaa
MZ (vahvistamaton)

15

No huoh. Onpa taas vertailua.

Käytettävyydeltään N8 on kyllä hyvä mitä nyt olen kokeillut. UI voisi olla kauniimpikin, mutta käytettävyys on hyvä.

Vastaa
Albert 65 (vahvistamaton)

17

Aika naurettava tuo testi oli, ja nyt suomalaiset pellelehdetkin lähtevät siitä tekemään juttua, Buuuaaaaaahhh, mikä moka afterdawn!

Vastaa
oijfsadogfsad (vahvistamaton)

18

Itse pystyin ottamaan N8:lla kuvan 5-6 sekunnissa, kun videon säätäjällä meni tuohon 15 sekuntia. Eli 5-6 sekunnissa kamera käteen, kamera käyntiin ja kuva otettu.

Vastaa
jorrr (vahvistamaton)

19

Pidin ennen afterdawnia luotettavana uutislähteenä mutta tämä oli aikamoinen kolaus.

NOLOA!!!

ps. samalinja jatkuu niin tulee sivuston vaihto.

Vastaa
kikuu
kikuu

22

On kyllä totta, että Symbiam jää vieläkin käytettävyydessä iPhonen ja muiden taakse, mutta tämä video nyt oli aivan naurettava..

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

23

Eli N8 on paska. No, on sitä nyt suurempiakin yllätyksiä maailmassa tapahtunut. Jos Nokia ei osaa niin se ei sitten osaa.

Vastaa
Ostoa harkitsin,EN.. (vahvistamaton)

25

"HYVÄ" Symbian3:

Gizmodon vertailussa N8 sai vastaansa Applen iPhone 4:n ja Blackberryn Boldin.Kaikilla puhelimilla suoritettiin kolme yleistä tehtävää,jotka olivat: sähköpostin lähettäminen,reittitietojen etsiminen ja valokuvien ottaminen.
Julkaistussa videossa (N8 häviää kaikki testit) niiden keston osalta ja erityisesti reittitietojen hakeminen tuntuu luonnistuvan selvästi kilpailijoiden laitteita hitaammin.

Ostoa harkitsin,MUTTA EN enään!!. :(

Vastaa
Puppek
Puppek

30

Olipa tosiaan aika paska video. N8:sin käyttäjä mietti 10x pitempään kuin puhelin että mitä tehdä. Näytti vieläpä siltä, että iPhonen ja Blackberryn videota olisi nopeutettu, niin tonttu N8:sin puikoissa oli. Miksihän sen edes piti kääntää puhelinta?

Vastaa
Puppek
Puppek

33

Tein saman testin 5800:lla. Sekä sähköpostin lähetys että kuvan ottaminen onnistui ekalla yrityksellä nopeammin kuin iphonella ja blackberryllä (kaverin osoitteeseen joka oli jo valmiina puhelimessa). Reittiohjeissa hävisin iphonelle ja blackberrylle kun jumitti - toisaalta kun sain valmiiksi, niin puhelin oli valmiina ohjaamaan vaikka Kööpenhaminaan käännös käännökseltä.

Vastaa
djabu
djabu

36

Aivan helvetin naurettava testi! Ihan tarkoituksella käyttää hitaasti n8:aa! Kyllä blackperryä ja iPhonea räplätään muna suussa,mutta nokian puhelinta.... silloin tällöin painellen, ja hermostutaan jos ei _heti_ ota painallusta. Katsokaas kun kirjoittaa sähköpostia. Naurettavaa testaamista. Mutta,sehän tässä on tarkoitus! Herättää huomiota!

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

37

Engadgetissa oli tällä viikolla kameravertailu iPhonen ja N8:n kesken. Tässä totuus kyseisestä testistä: http://shoppaholicdaily.com/n8/

Alkaa hieman haiskahtamaan joko näiden blogien asiantuntemus tai sitten niille vain maksetaan hyvin jenkkifirmojen toimesta. Onneksi kommenteissa ollaan sentään hyvin hereillä. Voin vain kuvitella sitä itkuraivareiden määrää jos joku vetäisi esim iPhonea näin selkeästi kölin alta jossain testissä.

Vastaa
iMätä (vahvistamaton)

38

@37,

Applen tyypitpä kävis varmaan ampumassa/kidnappaamassa "huonot" arvostelijat yöllä sängyistään, ei varmaan pitkään tippus moisia.

Vastaa
Samsonitz (vahvistamaton)

40

Nauratti jo viimeistään tuossa viimeisessä kohdassa kun otettiin kuvaa.. Ensimmäisen 8sekunnin jälkeen vasta N8 käyttäjä painoi sitä kuvauspainiketta kunnolla :DD Applen tukema tuo gizmodo?

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

43

hyvä video @29. ilman sitä tää kommentti olis ollut paljon rankempi. Jenkit puolustaa omiaan; olkoon android tai iphone! Nokian pitää tehdä jotain puhtaasti parempaa ettei jää epäilyn varaa jenkkiostajille! Itselläni on ostettu ipho3Gs mutta saan vodafonelta HTC Desire HD tällä tai ensiviikolla, haluan vihdoin vertailla käyttiksiä puoltamatta sen enempää yhtä tai toista. Symbianin kyllä muistan ja sitä en varmasti halua, sitä tuli jo puolustettua liian kauan! Ihan turhaan, vain koska suomalaisena se oli kuin joku velvollisuus. N8 näyttää toimivan ja jos ohjelmointi ei tuota suurempia ongelmia sitä varmaan ostetaankin. Mutta muistakaa ettei nokia toimi jos sitä vaan ostetaan suomessa ja jossain filippiineillä vai oliko se singaporessa! :P

Vastaa
ääääääää (vahvistamaton)

45

Tuon sähköpostitestin tarkoitus oli, että osoite sun muut kirjoitetaan itse, eikä oteta mistään yhteystiedoista valmiiksi. Kai ne iPhonella ja BlackBerrylläkin saa valmiiksi yhteystiedoista otettua.

Viitaten siis tuohon YouTube-videoon mitä moni tykkää linkittää.

Vastaa
brotheradrew100 (vahvistamaton)

46

Kukaan ei enää luota Gizmodoon. Se näyttää olevan bloggeri jonka jutut palvelee vain omia päämääriä. Gizmodon artikkeli ja video on häpeäksi kaikelle julkaisutoiminalle ja lehtimietyölle. Afterdawn voi yrittää vielä pelastaa itsensä lisäämällä nopeasti juttuunsa liitteen youtube videoon joka on tehty vastaukseksi Gizmodolle. Myös afterdanin toimitttajat saavat tässä jutussaan hieman hävetä omaa lehtimiestyötään tai tekemätöntä lehtimiestyötään.Älkää uskoko minua todetkaa se omin silmin Tämä video osoittaa Gizmodon "huijauksen" YouTube: Video answer to Gizmodo(How Usable is Nokia´s New N8?).

Vastaa
maxis
maxis

48

Kävin verkkokauppa.comissa testaamassa puhelinta ja voi ei. N8 on käytettävyydeltään ihan aito Nokialainen eli ärsyttävän hidas. Ruudun kääntöprosessi vie valehtelematta 2-3 sekunttia joka pisti minut veivaamaan puhelinta asennosta toiseen kun mitään ei tapahdu.

Itse pitäisin rahat säästöön jos parempaa nokialaista odotan.

Huom. Minä preferoin puhelimen nopeutta ja laadukkuutta. Jos etsit huippukameraa kännykässä on N8 sinun.

Vastaa
Jala Lai Lama (vahvistamaton)

49

"Itse pitäisin rahat säästöön jos parempaa nokialaista odotan."
Tätä neuvoa noudattaen ostin Nokian osakkeita 500:lla. Saa nähdä saanko sillä ensi keväänä N9:n? Vai joutuuko tyytymään C6:seen? Näppäimiä ja nousuja odotellessa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja