Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Miten AfterDawnin tuotevertailua pitäisi parantaa?

25
Petteri Pyyny

Miten AfterDawnin tuotevertailua pitäisi parantaa?
Eli vuoroaa on jälleen tällainen aika ajoin järjestettävä huutoäänestys/-palautetoive. Olemme päässeet kymmenien sivujen mittaisen, ei-koskaan-loppuvan "to-do" -listamme kohtaan "Tuotevertailun parantaminen". Ja tuohon liittyen toivommekin nyt teiltä hieman palautetta siitä, että mitä ko. osiolle pitäisi tehdä.

Eli jos osio ei ole tuttu, niin kertauksena kerrottakoon, että Tuotevertailu syntyi alunperin "digiboksien teknisten tietojen tietokantana" muutama vuosi takaperin. Konsepti oli ilmeisen toimiva, koska Suomesta puuttuivat laajemmat, teknisten tietojen vertailua mahdollistavat palvelut. Pikkuhiljaa projekti laajeni kattamaan myös hintatiedot ja käyttäjäarviot, jne. Nykyisellään palvelu kattaa vajaa 40 tuotekategoriaa, 17 000 tuotetta, 15 000 käyttäjäarviota, kymmeniä tuhansia hintoja sekä ison nipun kauppoja.

Paketti on kasvanut varsin hyväksi "kolmanneksi hintavertailupalveluksi" Suomessa, mutta tietysti perfektionistina haluaisimme saada selville sen, että mitä näissä "kahdessa muussa" kilpailevassa palvelussa on sellaista, että käytät niitä ennemmin kuin AfterDawnin palvelua?


Eli toivomme ihan vapaata mielipidettä siitä, että mitä ko. osiolle pitäisi tehdä, että se olisi "hyvä". Jotta vältytään pahimmilta päällekkäisyyksiltä, olemme toteuttamassa seuraavat jutut lähikuukausien aikana:
  • Hintoja/kauppoja lisää
  • Käyttäjäarvioiden arviointi, eli voit antaa "amazon-tyyliin" mielipiteesi siitä, oliko käyttäjän antama palaute hyödyllinen vai ei
  • Tuotteita lisää (nykyisiin tuoteryhmiin) - tulossa useampi tuhat uutta tuotetta
  • Tuoteryhmien "rajausehdot" (ne siinä ryhmän listauksen vasemmalla puolella olevat linkit) laajenevat kattavammiksi jo todennäköisesti 1-2vkon sisään.
  • Tuotekategorioita on tulossa lisää..

Mutta mitäs muuta? Onko käytettävyys loogista vai onko koko osion käyttö jotenkin hirvittävän sekavaa? Puuttuuko palvelusta joitain toimintoja, joihin olet törmännyt muissa hintavertailupalveluissa Suomessa tai ulkomailla?

Kertokaa, niin saamme kaikki hyvät ideat toteutettua kerralla ja siirryttyä sen jälkeen seuraavaan sivuston osa-alueeseen :-) Palaute vaikka tähän uutiseen kommenttina tai sitten palautekaavakkeemme kautta suoraan ylläpidolle.

-Petteri "dRD" Pyyny
AfterDawn.com
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

Euphemos
Euphemos

1

Miten olisi mahdollisuus lisätä linkkejä koti- ja ulkomaisiin tuotetesteihin, mikäli tuotteesta sellaisia on saatavilla? Pelkät tavisten pikaiset käyttökokemukset eivät välttämättä kerro koko totuutta tuotteen laadusta ja ominaisuuksista.

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Euphemos:

Miten olisi mahdollisuus lisätä linkkejä koti- ja ulkomaisiin tuotetesteihin, mikäli tuotteesta sellaisia on saatavilla?

Joo, tuokin on roikkunut idealistalla aika kauan, samoin "laitteeseen liittyvät linkit" kuten esim. linkki virallisiin tech specseihin valmistajan sivuilla. Toki molemmissa tulee se kysymys eteen, että kuka ne sinne hommaa -- tuo tuotetestijuttu pitäisi automatisoida yhteistyössä esim. Tekniikan Maailman, MB:n, CNETin tms testaavan tahon kanssa että se oikeasti pysyisi ajan tasalla. Ja linkit valmistajan sivuille vaatisivat käyttäjiltä aktiivisuutta.

Mutjoo, toteutettavissa ja pistän tuohon listalle yhden ruksin lisää "pyydetty by käyttäjä" :-)

Vastaa
a4tech
a4tech

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Euphemos:

Miten olisi mahdollisuus lisätä linkkejä koti- ja ulkomaisiin tuotetesteihin, mikäli tuotteesta sellaisia on saatavilla? Pelkät tavisten pikaiset käyttökokemukset eivät välttämättä kerro koko totuutta tuotteen laadusta ja ominaisuuksista.

Jep varsinkin nyt, kun hardware.fi on avattu Suomeen, niin olisi kyllä hyvä idea minunkin mielestä.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

4

Ainakin emolevyissä saisi olla erottelu takapaneelin porteille ja emolevyn pinneille. Tosin harvemminhan niitä pinnejä pääsee muuten käyttämään kuin kotelossa olevista liittimistä.

Tieto "muu" esimerkiksi resoluution kohdalla on ihan turha. Siinä pitäisi voida käyttää myös käsinkirjoitettua arvoa.

Kuulokkeisiin jaottelu eri tyyppisiin, nappi, sanka, perinteinen ja mitä lienevät.

Ja lisätkää ihmeessä se Pandora sinne käsikonsoleihin. :)

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

5

Miten olisi tämän itse sivuston resoluution suurentaminen? Tuntuu jotenkin typerältä kun ns. "käytettävä" sivu on pikkuinen kaistale keskellä näyttöä.

EDIT: Tulevaisuudessa kun yleisessä käytössä olevien näyttöjen resoluutiot isonevat tulee tuo ylimääräinen tila sivun reunoilla näyttämään aika typerältä. 1920x1080 resoluutiolla tuo näyttää jo nyt aika typerältä.

Vastaa
Betrayed
Betrayed

6

Nykyisin on käytössä niin paljon miniläppäreitä ja muita pienen resoluution omaavia laitteita, nekin halutaan huomioida ja niiden käyttöä selaamisessa on pikkupakko tukea.

En edes käytä selainta fullscreenissä vaikka 1920x1080 reson omaavan näytön omistankin, päätä joutuu pyörittelemään ihan liikaa/suurin osa sivuista skaalautuu kivasti pienempäänkin tilaan. Jää toinen puoli näyttöä vaikka sitten irkille. :)

Vastaa
LordPepsi
LordPepsi

7

Yksinkertasesti parempi/selkeempi tuotteiden suora hakutoiminto ni suurempiki puusilmä tajuaa... Hintaseuranta.fi ssä ihan jees olonen hakukone... Hmmmm

Vastaa
Holmuri
Holmuri

8

Tuotteen julkaisuajankohta olisi myös hyvä tietää, niin sen avulla saisi helposti esim. uusimmat tv-mallit ylimmäiseksi listalla. Toisena vaihtoehtona olisi merkitä vanhat mallit poistuneiksi, jolloin ne voisi rajausehdoilla karsia.

Tuotteiden vertailua voisi myös parantaa, sillä nyt tuotteita tulee pitkä lista valittavaksi. Jos siihenkin saisi rajausmahdollisuuden? Pystyykö vertailua toteuttamaan siten, että koko sivu ei lataudu uudestaan, jos lisää/poistaa vertailtavan tuotteen? Nopeuttaisi käyttöä huomattavasti.

Myös itseäni hieman häiritsee sivuston olematon skaalautuvuus eri näyttöihin ja selainkokoihin. Olisi näppärää, jos sivusto laajenisi/kaventuisi selaimen leveyden mukaan.

Täältä myös ääni arvosteluihin ja valmistajien tuotesivuihin linkittämiseen. Miten olisi jonkinlaisen sanallisen kuvauksen / tuote-esittelyn liittäminen tuotteeseen?

Vastaa
Zombie22
Zombie22

9

Linkkejä muihin vertailuihin ja valmistajan tuotesivulle.

En ymmärrä mitä järkeä on kysellä käyttäjilta laitteen speksejä kun ne voi selvittää luotettavammin muualta. Tuo vain mahdollistaa disinformaation.'

Eikä ole mikään synti kopioida toimivaa konseptia muilta alan sivuilta.

Näyttöjen tietoihin lisäisin korkeussäätö on/ei.

Vastaa
Tcav
Tcav

10

Kehitysehdotuksia:

-Hieman graafisempi ilme

-Puhelinten käyttöjärjestelmä -kohtaan maininta, mikä versio kyseisestä käyttiksestä puhelimessa on. Esim. HTC Desiren kohdalla lukee vain "Android", mutta siinä voisi lukea esim. "Android 2.2 (Froyo)"

-Puhelimiin lisäkohta "Salama" = "Kyllä/Ei" ja "Xenon/LED/Tupla-LED"


Sitten yksi isompi idea, jonka sain päähäni: Eli jokainen käyttäjä voisi vaikka käyttätiedoissaan/profiilissaan/omalla sivullaan valita, mitä vertailusta löytyviä tuotteita hän omistaa. Sitten voisi näkyä jonkinlainen lista jossain, mistä näkee, mitä omistaa ja muut käyttäjät voisivat katsella niitä. Ja jokaisen tuotteen kohdalla voisi olla linkki, jossa lukee "Arvostele tämä tuote". Tämän väkertäminen veisi varmaan paljon aikaa, mutta kerron nyt ehdotukseni silti. :D

Vastaa
Abexi
Abexi

11

No jo itse vertailuun eksyminen on melko työlästä ihmiselle joka ei ennen ole käyttänyt afterdawnia, osoite afterdawn.com ei ole ihan ensimmäisenä mielessä kun haluan alkaa vertailemaan tuotteita. Tiedän kyllä että on tuo puhelinvertailu puhelimille, mutta silti muuhun vertailuun tuotevertailu on afterdawnissa vain afterdawnin käyttäjien tiedossa, ei niiden jotka käyttävät tietokonettaan laskujen maksuun tai uutisten lukemiseen ylen sivuilta. Omasta mielstäni melko hankala muistaa osoite "http://fin.afterdawn.com/vertailu/", kun voin kirjoittaa ihan jotain muuta tuohon osoitekohtaan ja pääsen heti vertailuun, tosin kilpailevalle sivustolle. ;D

Vastaa
dRD
dRD

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:

Miten olisi tämän itse sivuston resoluution suurentaminen? Tuntuu jotenkin typerältä kun ns. "käytettävä" sivu on pikkuinen kaistale keskellä näyttöä.

Tämä keskustelu ei oikeastaan liity kysyttyyn aiheeseen mitenkään ja aihe toisaalta käsiteltiin v4 launchin yhteydessä vuosi sitten. Eli käytettävään sivunleveyteen on syynsä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:

Yksinkertasesti parempi/selkeempi tuotteiden suora hakutoiminto ni suurempiki puusilmä tajuaa... Hintaseuranta.fi ssä ihan jees olonen hakukone... Hmmmm

Ihan validi pointti. Nykyinen haku on vähän huono. Huono hakemaan ja muutenkin se on vähän huonosti näkösällä / pieni. Pitää tutkia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zombie22:

Linkkejä muihin vertailuihin ja valmistajan tuotesivulle.

En ymmärrä mitä järkeä on kysellä käyttäjilta laitteen speksejä kun ne voi selvittää luotettavammin muualta. Tuo vain mahdollistaa disinformaation.

Ööö. Eli siis tuotetiedot vain kokonaan pois ja tilalle linkkejä? Eli käytännössä koko palvelun idea -- joka on siis tuotetiedot, eivät hinnat -- menisi pytystä alas? Not gonna happen, jos vaan ehdotuksen oikein ymmärsin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:

jokainen käyttäjä voisi vaikka käyttätiedoissaan/profiilissaan/omalla sivullaan valita, mitä vertailusta löytyviä tuotteita hän omistaa.

Jotain tuollaista on joskus mietitty ja tuon suhteen voisi tehdä jotain luovaa varastamista ulkomaisista palveluista toteutuksen suhteen. Eli omasta mielestäni ihan hyvä "lisäidea", vaikken tiedäkään kuinka suosittu siitä konseptina tulisi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:

Omasta mielstäni melko hankala muistaa osoite "http://fin.afterdawn.com/vertailu/", kun voin kirjoittaa ihan jotain muuta tuohon osoitekohtaan ja pääsen heti vertailuun, tosin kilpailevalle sivustolle. ;D

Tuo on muuten varmasti aikalailla tottakin. Pitää miettiä, josko koko tuotevertailun irrottaisi omaan domainiinsa, mutta pitäisi silti AfterDawnin "sateenvarjon" alla kuten muutkin meidän saitit (paitsi THG) ovat.

Muita ideoita tai ihan vaan syitä, "miksi käytän hintaseurantaa tai vertaa.fi:tä aD:n vertailun sijaan?" kysymykseen?-)

Vastaa
Zombie22
Zombie22

13

Ymmärsit väärin. Jos 2 eri asiaa liittyvät toisiinsa ne kirjoitetaan yleensä samaan syssyyn. Jos eivät ne yleensä erotetaan tyhjällä rivillä.

Vastaa
KOD0U
KOD0U

14

Mites olisi tuotteen kohdalle osio, jossa kerroittaisiin olisiko mahdollista tilata tuote ulkomailta halvemmalla? ;P Näin opiskelijana miettien olisi hyödyllinen, mutta varmaan aika turha idea.. ajattelin nyt vaan kertoa ja katella jos kukaan muu tykkäisi tällasesta.

Vastaa
jani1987
jani1987

15

yritin itse hakea järjestelmä kameraa tuolta link
huomasin sielä ainakin yhden puuten ei voinut eritellä pokkaria ja järkkäriä toisistaan en tiedä miten muissa kohdissa on mutta tämän ainakin saisi pävivitää

Vastaa
fanwars
fanwars

16

Eikö täällä pitäisi olla semmone "IdeaTorrent" -systeemi, jossa voitaisiin äänestää mikä olisi hyvä ja mikä huono. Samalla käyttäjät voisivat lisätä ideoitaan silloin kun lystää.

Vastaa
dRD
dRD

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fanwars:

Eikö täällä pitäisi olla semmone "IdeaTorrent" -systeemi, jossa voitaisiin äänestää mikä olisi hyvä ja mikä huono. Samalla käyttäjät voisivat lisätä ideoitaan silloin kun lystää.

Ei paha idea, joskus kelaillutkin sellaista "digg-tyylistä" systeemiä, johon voisi ehdottaa kehitysideoita, kommentoida ja äänestää niitä ja homma hoituisi myös ilman käyttäjätunnuksia. Pitää funtsia. Mutta tuo ei ole nyt prioriteetti, nyt ideoita tuon vertailuosion suhteen, niin saadaan hommaa eteenpäin :-)

Vastaa
Tcav
Tcav

18

Mielestäni voisi myös tuon "Suosio"-laatikon ottaa pois näkyvistä, mutta silti voisi järjestää listat/haut suosion perusteella. Siihen tilalle voisi saada jotain muuta hyödyllistä, kuten vaikka se myyntiintulopäivämäärä tai jotain.

Vastaa
emulisti
emulisti

19

Jois sais semmoisen lisätiedon koska tuote on lisätty ja onko kyseinen tuote enään yleisessä myynnissä.

Puhelinvertailun puolelle lisäisin vielä käyttöjärjestelmän haku vaihto ehtoihin

Vastaa
kdmh
kdmh

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:

Kehitysehdotuksia:

-Hieman graafisempi ilme

-Puhelinten käyttöjärjestelmä -kohtaan maininta, mikä versio kyseisestä käyttiksestä puhelimessa on. Esim. HTC Desiren kohdalla lukee vain "Android", mutta siinä voisi lukea esim. "Android 2.2 (Froyo)"

-Puhelimiin lisäkohta "Salama" = "Kyllä/Ei" ja "Xenon/LED/Tupla-LED"


Sitten yksi isompi idea, jonka sain päähäni: Eli jokainen käyttäjä voisi vaikka käyttätiedoissaan/profiilissaan/omalla sivullaan valita, mitä vertailusta löytyviä tuotteita hän omistaa. Sitten voisi näkyä jonkinlainen lista jossain, mistä näkee, mitä omistaa ja muut käyttäjät voisivat katsella niitä. Ja jokaisen tuotteen kohdalla voisi olla linkki, jossa lukee "Arvostele tämä tuote". Tämän väkertäminen veisi varmaan paljon aikaa, mutta kerron nyt ehdotukseni silti. :D

Aika ironista sinänsä kun googlen hakukone toi tähän viestiketjuun kun hain tuota allekirjoituksesi prossaa :S Tämä nyt ei liity aiheeseen mutta tällä vuosituhannella ei luulisi olevan vaikeaa tehdä tuosta allekirjoituksesta jotain muuta kun tekstiä.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kdmh:

Aika ironista sinänsä kun googlen hakukone toi tähän viestiketjuun kun hain tuota allekirjoituksesi prossaa :S Tämä nyt ei liity aiheeseen mutta tällä vuosituhannella ei luulisi olevan vaikeaa tehdä tuosta allekirjoituksesta jotain muuta kun tekstiä.


Miksi siitä pitäisi tehdä muuta kuin tekstiä? Eikö hakukoneiden tällä vuosituhannella pitäisi osata erottaa tuollaiset seikat. Monennella sivulla se oli? Ensimmäisellä ei toivottavasti ainakaan (en huomannut kun kokeilin hakea).

Aihesta: Lisätkääpä prossuihin TDP:t (ei näyttänyt olevan) ja niillä haku/haun rajaaminen. Eiväthän ne tietysti virrankulutuksesta, eivätkä myöskään täysin vertailukelpoisesti lämmöntuotosta, mutta minusta se olisi plussaa. Noilla viivanleveyksilläkin on vähemmän merkitystä (minusta).

Vastaa
Puppek
Puppek

22

Yritin etsiä tuotevertailusta juuri LED-telkkuja. En löytänyt ja jätin kesken. En osaa sanoa miten voisi parantaa.

Vastaa
pkaksp
pkaksp

23

Lainaus:

Muita ideoita tai ihan vaan syitä, "miksi käytän hintaseurantaa tai vertaa.fi:tä aD:n vertailun sijaan?" kysymykseen?-)

Tuohon kysymykseen suoraa vastaten voisin sanoa, että siksi koska tuotteista löytyy paremmin hintatiedot em. sivujen kautta.

Eli tarkoittaako tuo mainitsemasi asia "•Hintoja/kauppoja lisää", sitä että hintoja tulee uusien kauppojen myötä lisää, vai että hintojen hakua kaupoista parannetaan jotenkin?

Nythän on niin, etttä vaikka jokin tietty tuote löytyisikin kaupasta joka on mukana tuotevertailussa, niin hintatietoja ei silti ole saatavana ad:n tuotevertailuun asti.

Vastaa
dRD
dRD

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Lainaus:

Muita ideoita tai ihan vaan syitä, "miksi käytän hintaseurantaa tai vertaa.fi:tä aD:n vertailun sijaan?" kysymykseen?-)

Tuohon kysymykseen suoraa vastaten voisin sanoa, että siksi koska tuotteista löytyy paremmin hintatiedot em. sivujen kautta.

Noniin, tulihan ainaki suora vastaus. Thanks :-)

Lainaus:

Eli tarkoittaako tuo mainitsemasi asia "•Hintoja/kauppoja lisää", sitä että hintoja tulee uusien kauppojen myötä lisää, vai että hintojen hakua kaupoista parannetaan jotenkin?

Sekä että.

Lainaus:

Nythän on niin, etttä vaikka jokin tietty tuote löytyisikin kaupasta joka on mukana tuotevertailussa, niin hintatietoja ei silti ole saatavana ad:n tuotevertailuun asti.

Jep. Noilla kahdella muulla saitilla on AFAIK vara pitää ihmisiä töissä, joiden ainoa homma on yhdistellä tuotteita hintoihin ja meillä kun ei ole resursseja tuohon, joudutaan turvautumaan automagisointiin, joka joskus toimii ja joskus ei (EAN-koodit jos löytyvät sekä meiltä että kaupalta, matchays toimii hyvin, mutta nimen perusteella matchaaminen on aina tuurista kiinni).

Mutta tarkoitus on tuota tilannetta parantaa, toivottavasti jo nyt ennen joulun ostosrumbaa :-)

Vastaa
dRD
dRD

25

Pientä päivitystä aiheeseen:

-tuoteryhmien sisäistä hakua on parannettu nyt aikalailla

-yksittäisen tuotteen näkymään on lisätty erillinen hakukaavake vasempaan sivupalkkiin

Ensi viikolla tulossa:

-tuoteryhmien vasemmassa sivupalkissa näkyvään "pikarajausvalikkoon" tulee lisää rajausehtoja, jotka toivottavasti auttavat löytämään oman tuotteen helpommin

-toivottavasti jo ensi viikolla saadaan isompi kasa uusia tuotteita, etenkin osa-alueille, joissa tuotevalikoima on vähän heikko, kuten läppäreihin.

Palautetta kaivataan vieläkin lisää :-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja