Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

The Handheld Blog: N8 vs. Canon 550D-järjestelmäkamera

14
Teemu Laitila

The Handheld Blog: N8 vs. Canon 550D-järjestelmäkamera
Nokian uusimman tulokkaan N8:n kameran kuvanlaadusta on tehty useita enemmän tai vähemmän onnistuneita ja relevantteja vertailuita sekä muihin puhelimiin että pieniin pokkarikameroihin.

The Handheld Blog on julkaissut usean kuvan sarjan, jossa vertaillaan N8:n ja Canonin 550D-järjestelmäkameran kuvanlaatua.
Vaikka N8 ei pärjääkkään täysiveriselle järjestelmäkameralle vaativammissa olosuhteissa (mm. vastavalo tai liian vähäinen valo), sopivissa olosuhteissa sen ottamat kuvat eivät kalpene 550D:n rinnalla molempien kameroiden käyttäessä automaattiasetuksia.

Vasempi kuva on otettu Canon 550D-järjestelmäkameralla ja oikealla oleva Nokian N8-puhelimella. Kuvat peräisin The Handheld Blogista. Katso alkuperäinen vertailu useilla kuvilla täältä.


Kommentit (14)

Rosecenze
Rosecenze

1

_sopivissa_ olosuhteissa sen ottamat kuvat eivät kalpene 550D:n rinnalla molempien kameroiden käyttäessä _automaattiasetuksia_.

Kuka muu kuvaa automaattiasetuksilla järkkärillä kuin teinipissikset vessassa salamapäällä? Im just sayin..

Todistettiinhan se siinä yhdessä videossa (einyt ole linkkia kun en muista, sorry) että iPhone 4 saa melkeen yhtä hyviä studiokuvia kun järkkärillä.... Kuuuuuunhan vaan on tyyliin 10 000e valaistus ja muut laitteet..

Vastaa
teme565
teme565

2

Eli ei mitään uutta. N95:lläkin (joka on nyt jo 3-4 vuotta vanha kapula) saa optimolosuhteissa hyvinkin nättejä kuvia.

Vastaa
sidni
sidni

3

Kyllähän nuo kuvat kieltämättä vakuuttaa! Jos ei järjestelmäkameralle pärjää niin kyllä N8 jo pokkarin korvaa!

Vastaa
squi
squi

4

@1, Näinhän se tietysti on, että osaava käyttäjä saa järkkäristä huomattavasti enemmän irti.

Nykyään vaan noita järjestelmäkameroitakin näkee mitään valokuvauksen perusteista tietämättömien käsissä yhä enemmän ja niihin on kehitetty mitä erilaisimpia automaagivirityksiä, joilla tumpelompikin saa kuvia näpsittyä ilman että tarvitsee ikinä vaivata päätään valotusajalla ja aukolla.

Vastaa
Tcav
Tcav

5

Monessa kohdassa oli N8:lla otetulla kuvalla kontrasti pielessä, mutta ei onneksi niin paljoa, että se tekisi kuvasta huonon. Arvostelussa oli yksi huono puoli, nimittäin arvostelija oli arvostellut kuvat sen perusteella, miten hienolta ne näyttävät, eikä sen perusteella, kuinka lähellä totuutta kuvien värit, valoisuudet, kontrastit ym. ovat.

Mutta kuitenkin, näkeehän noista, miten mahtavan kameran Nokia on saanut ängettyä puhelimeen. N8 olisi jo taskussa (tai tilauksessa), jos vain olisi muutamia muutoksia enemmän tehty Symbianiin.

Haluaisin kuitenkin mieluummin nähdä arvosteluita tyyliin N8 vs. edullinen pokkari/kalliimpi pokkari/jokin testivoittaja. Tai sitten samanlainen arvostelu, jossa hyödynnetään käsisäätöjä.

Vielä kun saisivat ängettyä johonkin tuon kokoiseen puhelimeen jalustakierteen, jonkinlaisen optisen zoomin, kuvanvakaajan ja vähän enemmän säätöjä, ei älypuhelimen omistaja paljoa enää tekisikään peruspokkarilla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@5

N8:ssa mm. kontrastia voi säätää mieleisekseen. Nokian Symbianälypuhelinten kameraohjelmistossa kun on kunnon kamera-asetukset toisin kuin erään hedelmäfirman puhelimissa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

9

Melko perseestä noi N8:n kuvat.. Luulin että nimenomaan kamera olis se vahva osa-alue tolla. :(

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

Samaten nuo tämän uutisen vertailun kuvat osottaa taas kerran, että Nokia on änkenyt käsittämättömän hyvän kameran N8:n kuorien sisään.

Vastaa
gdsg (vahvistamaton)

14

Lopetin vertailun silmäilyn tähän: "Again a slight victory for the Canon because of the fact the greater detail visible in the houses." Ja kuvat olivat valotukseltaan aivan erilaiset. Paras jättää tällaiset vertailut ammattilaisten käsiin(mitään tiettyä sivustoa mainostamatta).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja