Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N8 päihitti pokkarikameran sokkotestissä

18
Teemu Laitila

N8 päihitti pokkarikameran sokkotestissä
Nokian N8-puhelimen kameran kuvanlaadusta on käyty kiivasta keskustelua ja kuvia on vertailtu puolin ja toisin. Myös testaajien puolueettomuudesta on esitetty epäilyksiä.

GSM Arena päätti laittaa pisteen keskustelulle ja järjesti 16 eri kuvaa käsittävän sokkotestin, jossa mukana oli Nokian N8, Samsungin Pixon12 ja kohtalaisen laadukkaana pidetty Sonyn DSC-HX5V Cyber-shot-pokkari.
Yli 200 sivuston lukijaa äänesti mielestään parhaan kuvanlaadun ja selkeä ykköspaikka meni Nokian N8-puhelimelle. 161 lukijaa äänesti sen parhaaksi kuvanlaadultaan kun Sonyn pokkaria parhaana piti 32 arvostelijaa ja Samsungin 12 megapikselin kennolla varustettua Pixon12-kamerapuhelinta äänesti parhaaksi 24 ihmistä.

Testin kuviin voi tutustua täällä. Jos haluaa itse muodostaa mielipiteensä, kannattaa ensin arvioida ensimmäisen sivun kuvat ja katsoa tulokset toiselta sivulta.

Kommentit (18)

qwertu (vahvistamaton)

2

Itse arvostelin parhaiksi näin.
5 nokia 3 sony 0 samsung

Viimeiset kaksi kuvaa oli aika yllätys nokian voitoksi.

Mielenkiinnolla odotan tulevaisuutta jolloin pystytään vertaamaan jopa järjestelmäkameroihin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

Noni mitäs tähän sanot _Mikkis__ ? :D

Mähän sanoin tuossa toisessa ketjussa että aiemmin näkemieni kuvien perusteella minusta Samsung Pixon12 ei pärjää N8:lle kuvanlaadussa. Näköjään en ole yksin mielipiteeni kanssa :)

Ja nyt N8: jyräämäksi jäi myös tuo Sony DSC-HX5V Cyber-shot :) On ne Niokian heput vaan aika järisyttävän kameran änkenyt N8:n kuoriin ei siitä pääse mihinkään.

Vastaa
juhamm
juhamm

5

Kylläpä oli ihan järkiään kaikki kuvat sontaa. Mikään testin kameroista ei ollut ylivoimaisesti paras. Mikään noista ei testikuvien perusteella päätyisi minun ostoskoriin. Jos pitäisi joku noista valita kameraksi niin hankala olisi kolmesta paskasta valita vähiten paskin.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

6

@4 että ihan oikein meni veikkaukseni, veikkasin siis yleisesti N8 parhaaksi.

Huomasin noissa pixon kuvissa, että se lykkää sinertävyyttä kuviin, eipä siinä muihin verrattuna oikeen muuta huonoa ole, kun juuri tuo taivaan sinisyys. Kuten gsm arena sanoi, että hekin luulivat, että ihmiset valitsisivat mieluummin väririkkaan ja kontrastirikkaan kuvan, mutta olivat väärässä, tosin se väririkkaus ei tuossa synkässä ilmassa oikeen toimi.

ja kaikki noista kuvistahan käytti tuota samaa teemaa ja synkkää säätä joten pixon erottui tässä selkeästi joka kuvassa.

Vaikka toi testi kerto mitä niin en edelleenkään yhtään vähättelisi pixonin kuvia. Pixonin kuvissa on yksityiskohtia ja terävyyttä http://www.esato.com/phonephotos/index.p...&model=GT-M8910 (isosta next napista tulee lisää kuvia)

Tässä esim yksi henkilökuva http://www.esato.com/phonephotos/cam/sam...62205Y72N2w.jpg

Seuraava sopii esim hyvin tuohon edelliseen kuvaan.

gsmarenan kirjoitus
"We thought the more pumped colors and contrast of the other two cameras would be more pleasing to the general consumer. But hey, what do we know!"

Noi kasvofotot mitä tuolla sivuilla on näyttää tosi hyviltä ja todella yksityiskohtaisia ja tarkkoja. Noista maisemakuvista huomaa myös saman, että sinistä on taivas, ehkä tämä on ollut valintakysymys, on haluttu valmiin näköisiä kuvia ilman editointia.

http://www.esato.com/phonephotos/cam/sam...81732T6o9t3.jpg

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

Lainaus:

Kylläpä oli ihan järkiään kaikki kuvat sontaa. Mikään testin kameroista ei ollut ylivoimaisesti paras. Mikään noista ei testikuvien perusteella päätyisi minun ostoskoriin. Jos pitäisi joku noista valita kameraksi niin hankala olisi kolmesta paskasta valita vähiten paskin.

No,älä! :)
Piti kyllä tosiaan miettiä hetkinen jotta onko tässä joku pila kyseessä?
Siis tuossa valaistuksessa saadaan tuollainen kohina aikaiseksi(joka laitteella) niin kuka helvetti noilla pikseleillä mitään tekeen jos tulostus tarvetta tosiaan olisi isompaan tulostus kokoon!? kun en todellakaan ole vielä edes mikään kultasilmä pikseleiden suhteen kuten ns.ammattilaiset.. Kyllä n8:lla varmaan ne stardardi"kymppi kuvat" tulostaa mutta siihen ei noita pikseli määriä tarvita tai jotta kuva näyttää hienolta vielä neljän tuuman näytöllä.

Tämä tukee vaan ennestäänkin sitä perusoppia jotta sellaista digikuvaa ei ole olemassakaan mitä ei pitäisi käsitellä ennen lopullista käyttöä. Toisekseen varmaan tuo kamera kännykässä saattaa hyvinkin palvella sitä ykköspokkarin virkaa joillakin mutta itselläni tuo kamera ominaisuus on ja ei ole koskaan ollutkaan muuta kuin jonkun satunnaisen mms/emailin liitekuvan lisäys härpäke,kyllä se oikea kamera löytyy jatkossakin jostain ihan muualta kuin laitteesta jolla voi myös soittaa.

Vastaa
teosto
teosto

8

mä en edes tajua miks noita kännykän kameroita pitää vertailla. ei niillä kukaan kuitenkaan mitään kuvaa.
omalla n97 luurilla olen muutamasti striimiä lähettänyt nettiin. mut kuvia ei oo tullu otettua. paska laatu niissä kaikissa on.
itte otan kuvat joko canonin ixuksella esim ryyppyreissuilla ja sitten ihan oikeeta kuvaamista harrastetaan nikon d700 johon on putkia tullut hankittua aika runsaasti.

kännyköistä vois kokonaan poistaa ton kameran. niin turha vehje se on. sille tilalle vois saada parempaakin käyttöä puhelimessa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

> mä en edes tajua miks noita kännykän kameroita pitää vertailla. ei
> niillä kukaan kuitenkaan mitään kuvaa.

On monia jokta kuvaavat suurimman osan kuvistaan matkapuhelimella, vaikka heillä olisi pokkari, tai jopa järkkäri.

Sitten on niitä jotka eivät kuvaa, vaikka olisi luurissa kamera, hyvä kamera voi muuttaa mieltä.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

10

Mielestäni kamera on tosi hyödyllinen matkapuhelimessa. Siis ihan vain sen takia, että matkapuhelin on aina mukana joka tapauksessa, ja kameran otan mukaan vain kun suunnittelen ottavani kuvia. Jos lähden poikani kanssa leikkipuistoon niin en kyllä ota kameraa mukaan. Jos kuitenkin huomaan, että nyt tulisi hienoja kuvia vaikka liukumäessä, niin kännykällä ne on kätevä ottaa. Ei niistä tartte tulla mitään järkkäritasoa, ei niistä tartte tehdä julisteita seinälle, mutta niitä kuvia on kiva näyttää vaikka sukulaisille tai vaimolle. Ja jos matkapuhelimen kamera on keskimääräistä parempi, niin sehän on sitten ihan vain plussaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@6 _Mikkis__

No kyllä noi Samsung Pixonin kuvat on ihan selkeästi huonompia verrattuna sekä tuohon Canonin, että N8:n kuviin. Ja sinä koetit kovasti toisessa ketjussa vähätellä sitä kun sanoin ettei aiemmin muualla näkemieni kuvien perusteella Pixon12 pärjää N8:lle. Väitit jopa, että turhanpäiten vaan hehkutan N8:a ympäri nettiä ja kuulemma en vaan periaatteen vuoksi voi myöntää että Samsung Pixon12 olisi muka parempi.

No tämä testi todistaa hyvin selvästi sen mitä minä sanoin, Samsung Pixon12 ei pärjää N8:lle. En nyt tarkota pelkästään näitä tän testin kuvia vaan myös muualla näkemiäni, mutta Pixonin kuvissa on monesti nähtävissä ongelmia, kuten se että valkotasoapaino on pielessä, kuvat on sinertäviä, värejä ylikorostettu ja kuvat on yliterävöitettyjä. Lyhyesti sanottuna Pixon12:n kuvat ei näytä yhtä luonnollisilta kuin N8:n kuvat.

Minä sanloin toisessa ketjussa, että myös Samnsung Pixon12 ottaa ihan suht ok kuvia, sanon niin edelleen, mutta ei se silti N8:lle pärjää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@11 miksuh

> No kyllä noi Samsung Pixonin kuvat on ihan selkeästi huonompia verrattuna
> sekä tuohon Canonin

Äh, piti toki sanoa Sonyn.

Lueskelin just yhtä canionin kameraan liittyvää juttua, ja sen takia varmaan vahingossa sanoin Canon...

Vastaa
akse
akse

13

@8 Mulla ainakin jäi toi vanhan sonyn pokkarin käyttö kun n900:n hommasin. Iha yhtä kuraa ne kuvat ni miks kantaisin sitä erillistä kameraa mukana.. saa sillä kyllä paremmat pimeäkuvat kun on kunnon salama mut muuten iha riittäviä noi n900:n kuvat.

Vastaa
Pixon12 VS.N8. (vahvistamaton)

14

Ottakaa huomioon sellainen asia,että Nokia N8 on UUSI malli ja tuo Samsung Pixon12 on vajaa (2-vuotta) vanha malli!.Ei ole ihme,että Nokia N8 mallissa on parempi kamera!!!.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

18

Kamera ja hdmi liitin ovat hyvät.
Sen sijaan, valitettavasti, softa ja käytettävyys eivät pärjää iPuhelimelle, Galaxy S:lle tai Desirelle.. Yleisesti symbian3 putoaa muihin käyttiksiin verrattuna.
Huomasin myös että näyttö bugailee N8:ssa, kukaan muu huomannut?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja