Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola haastoi Applen oikeuteen lukuisista patenttirikkomuksista

10
Teemu Laitila

Motorola haastoi Applen oikeuteen lukuisista patenttirikkomuksista
Motorolan matkapuhelinyksikkö Motorola Mobility on haastanut Applen oikeuteen useiden matkapuhelinten perustekniikkaan liittyvien patenttiloukkausten vuoksi. Motorolan mukaan kyseessä on 18 eri patenttia, joita yhtiö väittää Applen hyödyntävän luvatta esimerkiksi iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa sekä niihin liittyvissä palveluissa kuten AppStore-sovelluskaupassa.

Motorolalla on pitkä historia matkapuhelinalalla ja yhtiön sanojen mukaan sen patenttiportfolioon kuuluu kymmeniä tuhansia kännykkätekniikkaan liittyviä patentteja alkaen matkapuhelintekniikan kehityksen alkuvaiheista saakka.
"Apple tuli alalle vasta myöhäisessä vaiheessa ja olemme yrittäneet saada aikaan sopimusta tekniikoiden lisensoinnista, mutta Apple ei ole ollut yhteistyöhaluinen. Meille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa patenttirikkomukset haasteella", selittää tilannetta Motorolan aineettomasta omaisuudesta vastuussa oleva Kirk Daily.

Motorola oli itsekkin patenttirikkomussyyytösten kohteena vain hetki sitten, kun Microsoft haastoi yhtiön oikeuteen Androidissa käytettävien Microsoftin patentoimien tekniikoiden vuoksi ja siltä odotettiinkin Microsoftiin kohdistuvaa vastakannetta.

Kännykkävalmistajien kesken vallitsee monimutkainen haastesoppa, jossa kilpailijoita haastetaan oikeuteen patenttirikkomuksista ja haasteeseen vastataan vastahaasteella. Onneksi The Guardian on kerännyt havainnollistavan kuvan haasteiden nykytilasta (kuva ei sisällä uusinta Motorolan haastetta Applelle).

Kommentit (10)

mikkokk
mikkokk

1

Eikös Nokia - Qcom haaste sovittu jo aikapäivää sitten? Miksi Motorolan ja muiden LCD-syytteet sharpia lg:tä ja samsungia vastaan on jätetty pois? Mikä tuo Motorola - Nokia haaste on? Joku 90-luvun tapaus? Johan on havainnollistava kuva...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Kuvio ei myöskään sisällä HTC:n haastetta Applelle. Kuva on täysin pielessä ja vanhentunut.

Vastaa
novoihanvittutätänim (vahvistamaton)

4

Tuntuu että kaikki toimijat haastavat Applea oikeuteen patenttirikkomuksista. Kertooko tämä mitään Applen tavasta toimia? Miksi Apple tekee niin kovia voittoja?

Eli enää on aika vaikea uskoa puhtaanvalkeisiin valheisiin kun lähes koko ala on kääntynyt syyttämään yhtä toimijaa ja vieläpä oikeilla fyysisillä perusteilla. Ei siis (toivottavasti) liene kellekkään epäselvää miksi Apple on niin voitollinen. Se miksi tätä ei ole aikaisemmin pysäytetty on puolestaan monelle todella mysteeri.

Itse en toivo Applen "kuolemaa" alalla, mutta toivon oikeasti reilua kilpailua myös Applen puolelta. Voi muuten olla vaikea saada pilattua mainetta takaisin. Ahneella on p***a loppu.

Vastaa
Tcav
Tcav

6

Olen sitä mieltä, että jotkin hyvin innovatiiviset keskinnöt ohjelmistoissa voi patentoida, mutta mielestäni on tyhmää antaa patenttia joillekin "liu'utan sormea oikealle, kuuluu ääni" -tyyppisille ideoille.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Joo tuo kavio ei kyllä oikeen ajan tasalla ole, mutta kyllä se hyvän kuvan anta siitä, että melkonen patrenttihaasteiden viidakko valmistajien välillä on :)

Vastaa
Anestic
Anestic

9

Jossakin joskus luki että kaikki on ok kun on maksettu nimellinen korvaus patenttien käytöstä. Reilua kaikkia kohtaan. Applen tultua kännykkä alalle sotkemaan on systeemi vähän kaatunut... Tämä on oma näkemykseni eikä välttämättä fakta-pohjainen;) iPhone4 sekoilun jälkeen ihmettelen merkin suosiota... Medialla on kyllä suuri voima.

Patentteja tulee tottakai kunnioittaa. Sehän on selvä ja laki.

Vastaa
rikse94
rikse94

10

Eihän tässä ole mitään järkeä. Olikos se Apple kun haastoi Microsoftin esikatselukuvien käytöstä (korjatkaa jos väärin).
Nykyään on jo niin paljon patentoituja tekniikoita nimenomaan Nokian ja Motorolan nimien alla, että joko niitä käyttää tietämättään tai luvatta tai niistä korvauksen maksamalla. Ja valitettavasti Applen yhteistyö tosiaan takkuaa huomattavasti, miksi en yhtään ihmettele, vaikka Apple joskus kaatuisi soppiinsa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja