Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Amazon suunnittelee kauppaa Android-sovelluksille

3
Teemu Laitila

Amazon suunnittelee kauppaa Android-sovelluksille
Amazon aikoo ryhtyä kilpailemaan Googlen Android Marketplacen kanssa Android-sovellusten myyjänä. Asiasta kertoi Wall Street Journal. Mobiilisovellusten kauppa olisi looginen jatke Amazonin palveluihin. Amazon kilpailee jo Applen iTunesin kanssa omilla digitaalista musiikkia, videoita ja kirjoja myyvillä palveluillaan.

WSJ:n saamien tietojen mukaan Amazon on lähestynyt potentiaalisia kehittäjiä kirjeellä. Kehittäjille lähetetyn paketin mukaan Amazonin osuus sovelluksen myyntihinnasta olisi 30% kuten sekä Applen että Googlen kauppapaikoissa. Dokumentissa mainitaan myös ehto, jonka mukaan kehittäjä ei saisi levittää myynnissä olevaa ohjelmaa halvemmalla hinnalla missään muualla.
Amazonilla on hyvät lähtökohdat sovelluskaupan perustamiseen, sillä yhtiöllä on jo vahva 80 miljoonan kuukausittaisen kävijän pohja, jolle kaupan maksujärjestemä on tuttu. Google ei juurikaan valvo Android Marketin kautta julkaistuja sovelluksia, mikä on kehittäjien taholta aihettanut kritiikkiä kaupan sotkuisuudesta. Paremmin organisoidulle Android-sovellusten kaupalle saattaisi siis olla kysyntää.

Googlen juuri Suomalaisillekkin avautuneessa sovelluskaupassa on tällä hetkellä noin 80 000 ohjelmaa ja alan johtajalla Applella on 250 000 sovelluksen valikoima.

Kommentit (3)

Tcav
Tcav

1

Tämä olisi siinä mielessä hyvä, että saataisiin nuo huonot tms. ohjelmat karsittua ja paremmat järjestely- ja hakuvaihtoehdot.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

2

Kyllä tämä voisi olla hyvä asia käyttäjien kannalta.Varsinkin jos tuota sovellusten julkaisua tosiaan syynätään palvelussa jonkun tahon kautta ja taas kaupan menestys ainakin toisi kenties myös kilpailu mielessä marketiin tarkemmat säännöt tavan käyttäjän vinkkeliin joka ei malta tarkastaa sovelluksen oikeuksia järjestelmässä eikä halua tai osaa käyttää apuna esim. lookout:ia tai muita vastaavia jotka on juurikin ottaneet tuon valvonta vastuun sovelluksena maineeltaan harteilleen. Mutta en jaksa uskoa että tilanne jatkuu samana marketissakaan ikuisuuksia jo ihan periaatteen vuoksi vaikka opensource olisikin se kantava idea :)

Vastaa
3rp3
3rp3

3

@Bluejack

"Mutta en jaksa uskoa että tilanne jatkuu samana marketissakaan ikuisuuksia jo ihan periaatteen vuoksi vaikka opensource olisikin se kantava idea :)"

No eihän se, että käyttis on opensourcea tarkota, että sovelluskaupan pitäis olla kaatopaikka, jonne pääsee kaikki, mikä sinne pyrkii. Onhan esim. työpöytä-linuxeissa hyvin tarkistetut pakettivarastot, eikä sinne sovellukset pääse noin vain.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja